- 17 Nisan 2016
- 5.777
- 7.712
- 198
- Konu Sahibi KirazHanim
-
- #6.841
Şaşırdım kuzu çok geçmiş olsun bende hamilelikte kuşumu vermiştim sakıncalı diyorlar diye, bişey olmaz diyordum ama olabiliyormuş baksanaBugün kontrole gittim kalp atisi vardo cok sükür. Fakat kan verdim ve cmv kizamikcik degerlerim positif ciktidoktorumlangörüst kötü bise demedi ama bu kedi köpek veya kustan gelen biseymis evde kus var dedim uzaklastir dedi aksam kusu vercez ins bi sknti olmaz
Mideyi ac bırakmamak gerekiyor. Ha tabiki yine bulanır ama çok şiddetli olmaz insallahDeneyeceğim kuzusabahta nane çayı demledim bilerek ama yok yani, süt içim Bi de gece
O kadar haklısın ki canımCanım annen anladığım kadarıyla klasik Türk annesi. En modern görüneninde bile aklının , gönlünün bir köşesinde şu düşünce vardır : kız evlât bir gün el olacak, oğlumun eşi kızım olacak. (Bir çoğu onu da beceremez ya neyse) . Evlatlar arası adaletsizlik, eşitsizlik bizde de var. Anneme tek olarak sorsam beni çok sever, düşünür ama bilirim ki diğer kardeşlerin yanında esamem okunmaz. 6 yıllık evliyim, başka bir şehre yerleştim ama ne annem ne babam bi kez bile gelmedi. İnsan merak etmez mi evladının evini. hep bi bahane, bir şey. Ama gelinlere gelince koşa koşa en ufak bahane de gidebiliyorlar. Bir kere çok fena patladım, sanırım ufak bi sinir krizi geçirdim , ağlaya sızlaya içimden ne geçiyorsa söyledim, ama anlaşılmak bi tarafa, işlerine geldiği gibi yorumladılar. Ben de ailem de olsa beni bile bile üzen insanlar için pek de düşünmemeye karar verdim. Pek aramam, Onlar da yalandan sitem ederler. Telefon konuşmalarımı da yüzeysel tutarım. Ha tabi ki imreniyorum güzel aile ilişkisi olanlara ama napalim, nasip değilmiş demek ki. O zaman biz de çekirdek ailemize bakacağız.
bu duruma çok uygun bi deyim var da yazmaya çekiniyorumO kadar haklısın ki canım
Annem ne kadar inkar etse de hepinizi aynı seviyorum dese de abime ayrı bir düşkünlüğü var bu çok açık belli oluyor. Benim eşim normalde bu tarz konularda yorum yapmaz o bile “annen sadece sana ve kardeşine karşı böyle davranıyor, başka kimseye bu kadar duygusuz davrandığını görmedim” dedi.
Bizle konuşurken sıkıntıdan patlıyormuş gibi hallere girer, zaten hiç oturup sohbet etmeyiz ama abimle karısıyla veya karısının kardeşleri kocaları vs onlarla konuşurken görsen gülücükler saçarak kahkahalar atarak konuşur. Anne gel fotoğraf çekilelim derim binbir nazlı niyazla gelir yüzü de gülmez, abime gidince kendi der beni oğlumla bi çekin diye gözlerinin içi bile güler poz verirken ve o fotoğrafı her yerde paylaşır altına yorumlar yazar, bizimkini hiç paylaşmaz. Bu tarz anlatabileceğim çok fazla şey var.
Annem bize gelince sanki yabancının evinde gibi diken üstünde oturur, halbuki kocalarımız bile nasıl rahat ettireceğini şaşırır, zaten bize kendiliğinden gelme planı asla yapmaz, ya babam gidelim der ya biz gelin deriz de zorla senede bir kez gelir. Ama abimin karısı istemediğini defalarca ima ettiği halde oraya gitme planı yapar, onlara asla küsmez.
Bak annem bir kere abimlere gitti bir hafta kadar kaldı, annem memlekete döndükten sonra gelin hanım kardeşimi aradı annemi şikayet etti, annen geldi düzenimiz bozuldu hep oğlunun sevdiği yemekleri yaptı ben aç kaldım dedi, annem buna bile küsmedi de şimdi bana küstü evime gelmiyor, bu çok iç acıtıcı değil mi...
Daha sonraki zamanlarda bir kez de babam tek gitmişti, onda da aradı babamı anneme şikayet etti, geldi bizim düzenimiz bozuldu diye, babam da dört gün kalmıştı. Onda da annem abime kızdı, madem babası geliyor izin alıp evde dursaydı babasıyla ilgilenseydi dedi, halbuki gelin hanım da çalışıyor hani akşama kadar babamla başbaşa kalmış da değil.
Benim oluyor ana fitil kullanıyorum ondan oluyor brnimkiKızlar size bir şey soracam idrar kaçağı gibi akıntı yaşayanınız var mı?
Çok geçmiş olsunAmin canımm inşallah. Ama ben birini 12. Haftada karnımda kaybettim
Zaten telefonda konuşmadım canım, her zamandan yüz yüze konuştum ama asla anlamadı anlamak istemedi...Cok hak veriyorum sana, sen kizisin sonucta canindan bir parca neden boyle yapiyorben iliskilerimde icimde ne varsa soylerim mesela, hic bir seyi icimde tutamam. Onu dert edinemem kendime. Eskiden ailemle yuz yuze konusamadigimiz seyleri bile ayni evin icinde mektupla yazar gorucegi bir yerlere koyar okula filan giderdim. Bence sende boyle bir sey yapabilirsin, telefonla konusunca sesler yukselebiliyor sinirler gerilebiliyor ama ne hissettigini basindan sonuna kadar yazarsan annen de dusunmedigi seyleri dusunucektir. Eger okumakta zorlanirsa belki ses kaydi da olabilir, ne hissettigini dinler ve o an cevap veremeyecegi icin daha sakin dusunur, arar seni. Insallah duzelirsiniz, sen kendini hic uzme
Ben kullanmıyorum utanıyorum idrar mı kaçırıyorum diye düşünüyorum doktora da sormayı unutuyorum her seferindeBenim oluyor ana fitil kullanıyorum ondan oluyor brnimki
kızlar boşverin siz evlatlığınızı yapın allah rızası için onlar napıyosa yapsın üzmeyin kendinizi dert etmeyin bişey desenizde değişmicek çünkü kendimden biliyorum herkes işine geldiği gibi davranıyo hiç bişey yokmuş gibi devam edin 3 günlük dünyaO kadar haklısın ki canım
Annem ne kadar inkar etse de hepinizi aynı seviyorum dese de abime ayrı bir düşkünlüğü var bu çok açık belli oluyor. Benim eşim normalde bu tarz konularda yorum yapmaz o bile “annen sadece sana ve kardeşine karşı böyle davranıyor, başka kimseye bu kadar duygusuz davrandığını görmedim” dedi.
Bizle konuşurken sıkıntıdan patlıyormuş gibi hallere girer, zaten hiç oturup sohbet etmeyiz ama abimle karısıyla veya karısının kardeşleri kocaları vs onlarla konuşurken görsen gülücükler saçarak kahkahalar atarak konuşur. Anne gel fotoğraf çekilelim derim binbir nazlı niyazla gelir yüzü de gülmez, abime gidince kendi der beni oğlumla bi çekin diye gözlerinin içi bile güler poz verirken ve o fotoğrafı her yerde paylaşır altına yorumlar yazar, bizimkini hiç paylaşmaz. Bu tarz anlatabileceğim çok fazla şey var.
Annem bize gelince sanki yabancının evinde gibi diken üstünde oturur, halbuki kocalarımız bile nasıl rahat ettireceğini şaşırır, zaten bize kendiliğinden gelme planı asla yapmaz, ya babam gidelim der ya biz gelin deriz de zorla senede bir kez gelir. Ama abimin karısı istemediğini defalarca ima ettiği halde oraya gitme planı yapar, onlara asla küsmez.
Bak annem bir kere abimlere gitti bir hafta kadar kaldı, annem memlekete döndükten sonra gelin hanım kardeşimi aradı annemi şikayet etti, annen geldi düzenimiz bozuldu hep oğlunun sevdiği yemekleri yaptı ben aç kaldım dedi, annem buna bile küsmedi de şimdi bana küstü evime gelmiyor, bu çok iç acıtıcı değil mi...
Daha sonraki zamanlarda bir kez de babam tek gitmişti, onda da aradı babamı anneme şikayet etti, geldi bizim düzenimiz bozuldu diye, babam da dört gün kalmıştı. Onda da annem abime kızdı, madem babası geliyor izin alıp evde dursaydı babasıyla ilgilenseydi dedi, halbuki gelin hanım da çalışıyor hani akşama kadar babamla başbaşa kalmış da değil.
Biliyor musun eğer annem herkese karşı aynı olsaydı bu kadar üzülmezdim. Mesela babam herkese karşı aynıdır, pek takmaz olayları, hep kendini haklı görür, kaynanam desen hayatımda gördüğüm en bencil anne en tembel kadın ama herkese karşı bencil. Bu yüzden onları pek takmıyorum ama annem sadece kız kardeşimle bana böyle davranıyor bu da zoruma gidiyor.Bence düşünüp üzülme bile, çok samimi söylüyorum, benim annem bunu yapsa ben de konuşmam, kayınvalidem mesela inanılmaz kendine dönük biri, öyle ki ziyarete gidersin 3 gün kalırsın, bir kere nasılsın diye bile sormaz, sadece saçma sapan bi sürü hikayesini anlatır durur, sadece kendisi önemli dünyada ona göre, mesela ben de ona göre davranıyorum, annem de öyle olsa ona göre davranırım, taviz verme kendinden, anne, baba, aile güzel ama mutsuz etmeyene kadar, lütfen üzülne hiç.sen kendi eşine, çocuklarına sıkı sıkı tutun
Bence sor canım utanılacak ne var. Sonuçta kimden öğreneceğizBen kullanmıyorum utanıyorum idrar mı kaçırıyorum diye düşünüyorum doktora da sormayı unutuyorum her seferinde
Yani ne düşünerek böyle yapıyor bilmiyorum. El kızı sağlıklıyken bile evine istemiyor da allah korusun hasta olsa mı kabul edecek.bu duruma çok uygun bi deyim var da yazmaya çekiniyorum
allah korusun yarın öbür gün inşallah kızlarının eline düşmez anneniz, el kızı bakmaz çünkü.
Galiba doktor dedi kedi köpek kustan gelen bise.. bizimde kusumuz var dedi uzaklastirO neymiş ilk defa duydum toxoplasma gibi bisey mi bizde de kuş var ama
evet biraz daha arastirdim gecirmisim yani suan yokmus bagisiklik kazanmisim bi an cok korktumŞaşırdım kuzu çok geçmiş olsun bende hamilelikte kuşumu vermiştim sakıncalı diyorlar diye, bişey olmaz diyordum ama olabiliyormuş baksana
Siz söyleyince baktım benimde pozitif ve evde Kuşumuz var. Birine verme fikrine kızım karşı çıkabilirGaliba doktor dedi kedi köpek kustan gelen bise.. bizimde kusumuz var dedi uzaklastir evet biraz daha arastirdim gecirmisim yani suan yokmus bagisiklik kazanmisim bi an cok korktum
Ben evlatlığımı yaptığım halde böyle saçma bahanelerle bana keserken gelini kendini her seferinde ağlatmasına rağmen ona ufacık bir tavır dahi koymamasını anlayamıyorum ama.kızlar boşverin siz evlatlığınızı yapın allah rızası için onlar napıyosa yapsın üzmeyin kendinizi dert etmeyin bişey desenizde değişmicek çünkü kendimden biliyorum herkes işine geldiği gibi davranıyo hiç bişey yokmuş gibi devam edin 3 günlük dünya
Etkilemez canım korkma, ilk üç ay senin depolarından beslenir. Elbet bu bulantılar bitecek biz de her şey yemeye başlicazKızlar ben sabah kahvaltı dışında birşey yiyemiyorum bu bebeği etkileyecek diye korkuyorumEtkiler mi?
Ben evlatlığımı yaptığım halde böyle saçma bahanelerle bana keserken gelini kendini her seferinde ağlatmasına rağmen ona ufacık bir tavır dahi koymamasını anlayamıyorum ama.
Sanki benim evim düşman eviymiş gibi küstü gelmedi hamile olduğumu öğrendiği halde, gelmediği gibi aramadı da. Şimdi babama Konya’ya götür beni gezdir diyormuş, Konya burnumuzun dibi, bana gelmedi ama her yere gidiyor ve İstanbul’a da gidecek, defalarca istenmediğini duyduğu halde...
Bunlar içime batıyor artık, maalesef kırılıp üzülmeden geçemiyorum.
Ve aynen dediğin gibi herkes işine geldiği gibi davranıyor. Anneme defalarca sordum, anne bir kere bile acaba kızlarım haklılar mı onlara böyle mi hissettirdim diye düşünmedin mi üzülmedin mi bir kez olsun uykun kaçmadı mı dedim, annem de hayır düşünmedim neden düşüneyim ki ben böyle davranmıyorum dedi...
Annen cok fevri birisi gibi. Yakinda anlar da hatasini anlayana kadar iste sizi kirip dokuyor.Biliyor musun eğer annem herkese karşı aynı olsaydı bu kadar üzülmezdim. Mesela babam herkese karşı aynıdır, pek takmaz olayları, hep kendini haklı görür, kaynanam desen hayatımda gördüğüm en bencil anne en tembel kadın ama herkese karşı bencil. Bu yüzden onları pek takmıyorum ama annem sadece kız kardeşimle bana böyle davranıyor bu da zoruma gidiyor.
Onları sesime hasret bırakıcam ne demek ya...
Gelini o kadar şey söyledi kırdı üzdü onla hala canım kızım diyerek konuşur bize adımızla hitap eder...
Bazen geç döllenme erken döllenme oluyor canım ultrasona göre olduğunu düşündüğü hafta yazar geneldekızlar size bir soru, ultrason kağıdınızın üzerinde doktora verdiğiniz tarih mi yazıyor, yoksa doktorun ultrasona göre olduğunu düşündüğü hafta / gün mü?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?