2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Şaşırdım kuzu çok geçmiş olsun bende hamilelikte kuşumu vermiştim sakıncalı diyorlar diye, bişey olmaz diyordum ama olabiliyormuş baksana

O kadar haklısın ki canım
Annem ne kadar inkar etse de hepinizi aynı seviyorum dese de abime ayrı bir düşkünlüğü var bu çok açık belli oluyor. Benim eşim normalde bu tarz konularda yorum yapmaz o bile “annen sadece sana ve kardeşine karşı böyle davranıyor, başka kimseye bu kadar duygusuz davrandığını görmedim” dedi.
Bizle konuşurken sıkıntıdan patlıyormuş gibi hallere girer, zaten hiç oturup sohbet etmeyiz ama abimle karısıyla veya karısının kardeşleri kocaları vs onlarla konuşurken görsen gülücükler saçarak kahkahalar atarak konuşur. Anne gel fotoğraf çekilelim derim binbir nazlı niyazla gelir yüzü de gülmez, abime gidince kendi der beni oğlumla bi çekin diye gözlerinin içi bile güler poz verirken ve o fotoğrafı her yerde paylaşır altına yorumlar yazar, bizimkini hiç paylaşmaz. Bu tarz anlatabileceğim çok fazla şey var.
Annem bize gelince sanki yabancının evinde gibi diken üstünde oturur, halbuki kocalarımız bile nasıl rahat ettireceğini şaşırır, zaten bize kendiliğinden gelme planı asla yapmaz, ya babam gidelim der ya biz gelin deriz de zorla senede bir kez gelir. Ama abimin karısı istemediğini defalarca ima ettiği halde oraya gitme planı yapar, onlara asla küsmez.
Bak annem bir kere abimlere gitti bir hafta kadar kaldı, annem memlekete döndükten sonra gelin hanım kardeşimi aradı annemi şikayet etti, annen geldi düzenimiz bozuldu hep oğlunun sevdiği yemekleri yaptı ben aç kaldım dedi, annem buna bile küsmedi de şimdi bana küstü evime gelmiyor, bu çok iç acıtıcı değil mi...
Daha sonraki zamanlarda bir kez de babam tek gitmişti, onda da aradı babamı anneme şikayet etti, geldi bizim düzenimiz bozuldu diye, babam da dört gün kalmıştı. Onda da annem abime kızdı, madem babası geliyor izin alıp evde dursaydı babasıyla ilgilenseydi dedi, halbuki gelin hanım da çalışıyor hani akşama kadar babamla başbaşa kalmış da değil.

bu duruma çok uygun bi deyim var da yazmaya çekiniyorum
allah korusun yarın öbür gün inşallah kızlarının eline düşmez anneniz, el kızı bakmaz çünkü.

Zaten telefonda konuşmadım canım, her zamandan yüz yüze konuştum ama asla anlamadı anlamak istemedi...
ben de ne olursa olsun içimde tutmam kırıldığımı üzüldüğümü söylerim ama bu kez de diyorlar ki sen çok sivri dillisin. Ben de bunu anlamıyorum, insanların kırgınlığını ifade etmesi neden hiç hazmedilmez. Hiçbir şey yokmuş gibi susup oturursan herkes mutlu ama gerçekleri yüzlerine vurunca da senden kötüsü yok.
Herkesi taşımaktan çok yoruldum artık bundan sonra böyle, karşımdaki kim olursa olsun doğru bildiğim şekilde davranmaktan vazgeçmicem.

kızlar boşverin siz evlatlığınızı yapın allah rızası için onlar napıyosa yapsın üzmeyin kendinizi dert etmeyin bişey desenizde değişmicek çünkü kendimden biliyorum herkes işine geldiği gibi davranıyo hiç bişey yokmuş gibi devam edin 3 günlük dünya

Biliyor musun eğer annem herkese karşı aynı olsaydı bu kadar üzülmezdim. Mesela babam herkese karşı aynıdır, pek takmaz olayları, hep kendini haklı görür, kaynanam desen hayatımda gördüğüm en bencil anne en tembel kadın ama herkese karşı bencil. Bu yüzden onları pek takmıyorum ama annem sadece kız kardeşimle bana böyle davranıyor bu da zoruma gidiyor.
Onları sesime hasret bırakıcam ne demek ya...
Gelini o kadar şey söyledi kırdı üzdü onla hala canım kızım diyerek konuşur bize adımızla hitap eder...

bu duruma çok uygun bi deyim var da yazmaya çekiniyorum
allah korusun yarın öbür gün inşallah kızlarının eline düşmez anneniz, el kızı bakmaz çünkü.
Yani ne düşünerek böyle yapıyor bilmiyorum. El kızı sağlıklıyken bile evine istemiyor da allah korusun hasta olsa mı kabul edecek.
Ben bile senede bir kez gidiyorum İstanbul’a ama artık abimde kalmıyorum, ya teyzemde ya da eşimin akrabalarında kalıyoruz, abimlere sen komşuya uğrar gibi iki saat gidip görüp çıkıyoruz onda da kuru bir çay ve çubuk krakerle ağırlanıyoruz

O neymiş ilk defa duydum toxoplasma gibi bisey mi bizde de kuş var ama
Galiba doktor dedi kedi köpek kustan gelen bise.. bizimde kusumuz var dedi uzaklastir
Şaşırdım kuzu çok geçmiş olsun bende hamilelikte kuşumu vermiştim sakıncalı diyorlar diye, bişey olmaz diyordum ama olabiliyormuş baksana
evet biraz daha arastirdim gecirmisim yani suan yokmus bagisiklik kazanmisim bi an cok korktum

Galiba doktor dedi kedi köpek kustan gelen bise.. bizimde kusumuz var dedi uzaklastir evet biraz daha arastirdim gecirmisim yani suan yokmus bagisiklik kazanmisim bi an cok korktum
Siz söyleyince baktım benimde pozitif ve evde Kuşumuz var. Birine verme fikrine kızım karşı çıkabilir

Ben evlatlığımı yaptığım halde böyle saçma bahanelerle bana keserken gelini kendini her seferinde ağlatmasına rağmen ona ufacık bir tavır dahi koymamasını anlayamıyorum ama.
Sanki benim evim düşman eviymiş gibi küstü gelmedi hamile olduğumu öğrendiği halde, gelmediği gibi aramadı da. Şimdi babama Konya’ya götür beni gezdir diyormuş, Konya burnumuzun dibi, bana gelmedi ama her yere gidiyor ve İstanbul’a da gidecek, defalarca istenmediğini duyduğu halde...
Bunlar içime batıyor artık, maalesef kırılıp üzülmeden geçemiyorum.
Ve aynen dediğin gibi herkes işine geldiği gibi davranıyor. Anneme defalarca sordum, anne bir kere bile acaba kızlarım haklılar mı onlara böyle mi hissettirdim diye düşünmedin mi üzülmedin mi bir kez olsun uykun kaçmadı mı dedim, annem de hayır düşünmedim neden düşüneyim ki ben böyle davranmıyorum dedi...

Kızlar ben sabah kahvaltı dışında birşey yiyemiyorum bu bebeği etkileyecek diye korkuyorum Etkiler mi?
Etkilemez canım korkma, ilk üç ay senin depolarından beslenir. Elbet bu bulantılar bitecek biz de her şey yemeye başlicaz
Mesela ben de bugün çorba yaparken içine patates attım haşlandı onu yedim sadece

annenizin psikolojik bir problemi var bence.
sadece size yapsa derdi başka derdim ama kız kardeşinize ve size yapıp erkek evladına yapmıyorsa, bir şeylerin acısını sizden çıkarıyor gibi hissettim. kendi çektiği zorlukları sizin çekmediğinizi vs. düşünüp aklınca sizi mi cezalandırıyor acaba?

allah büyük, umarım annenizin kalbini kırmaz gelini ama arkadaşların dediği doğru, insanlara günün sonunda bakarsa evlatları bakıyor (hatta görüyoruz, artık onlar bile bakmıyor). umarım bunu hiç anlamak zorunda kalmaz..

Annen cok fevri birisi gibi. Yakinda anlar da hatasini anlayana kadar iste sizi kirip dokuyor.
Su hayatta gordugum bir sey var ariza olan insan kiymetli oluyor el ustude tutuluyor.

kızlar size bir soru, ultrason kağıdınızın üzerinde doktora verdiğiniz tarih mi yazıyor, yoksa doktorun ultrasona göre olduğunu düşündüğü hafta / gün mü?
Bazen geç döllenme erken döllenme oluyor canım ultrasona göre olduğunu düşündüğü hafta yazar genelde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…