2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Ben 1,5 kg almışım doktor kızdı bana. İlk 3 ay sabit kilo hatta zayıflama bekliyoruz dedi
Ya bulantı kusmadan kilo vermiştim onları hemen geri aldım geçince sabit kiloda ilerliyorum bakalım haftaya ne dicek doktorum Bu arada hapşırıp öksürünce sol kaşığımda anlık bir ağrı olup geçiyor doktoru aradım böyle durumlarda cenin pozisyonunda olursan ağrın olmaz gayet normal dedi olan arkadaşlar varda içiniz ferah olsun

Benim kusmam hiç olmadı. Canımın çektiğini yedim kilo almam kaçınılmaz tabi ki. Bir de ben 2 öğün yemeye alışmıştım şimdi acıkıyorum mecburen eskisinden daha fazla kalori alıyorum. E eski egzersizlerimi de yapamıyorum ancak hafif yürüyüşler. İnşallah fazla kilo almam. Yağ oranım düşük gerçi, olduğumdan zayıf duruyorum ama yine de bu göbek bu popo elbet büyüyecek

Ben 1,5 kg almışım doktor kızdı bana. İlk 3 ay sabit kilo hatta zayıflama bekliyoruz dedi
Miden bulanmıyorsa neden zayıflayasınki
Aynen zaten halsizlik oluyor insanın canı hiçbişi yapmak istemiyor. İşe gitmediğim zamanlarda yiyip içip yatıyorum ben sadece. Kilo almak çok normal değil mi? Benim doktorum kiloyla ilgili hiçbişi demedi hatta sürekli şunu da ye bunu da ye diyip duruyor. Eşim de neredeyse benim kadar yiyo dedi. (Eşim kilolu ben zayıfım) Doktor bana bakıp ne kadar yiyebilirsin ki diye alay etti hatta

Miden bulanmıyorsa neden zayıflayasınki
Bebek bizim depolardan yiyor ya ondan galiba. Detoks suyu, yeşil çay içerdim her gün. O da bitti. Valla şişiyorum ne yesem. Karnım kocaman oldu sanki 6 aylık Zaten ödeme meyilli bir yapım var, iki gün karbonhidrat fazla tüketeyim hemen şişiyorum. Ne yapayım ben şimdi onu yeme bunu içme, e serbest olanları da benim canım istemiyor. Bu diyetle bu kadar oluyor kusura bakmasın.

İlk vajinal ikinci karından
cvp verdiğin için teskür vajinalde bebek sağdaysa erkek karından soldaysa erkek deniyo sizde doğru çıktı bu ikinci keseniz yuvarlak ama bebek solda görünüyo karından bakıldığı için buda erkek olmalı bu teoriye göre 2 .yi merak ettim

Süper, ben de mi gitsem acaba.
valla ben diyetisyene gidiyorum ama öyle herşeye uyulmuyor, ve zaten diyetisyenim de dört dörtlük uymamı beklemiyor.
kendisi de anne, hamilelik öyle dışarıdan öyle ahkam kesilecek bir şey değil diyor, dengelemek şartıyla canının istediğini yiyeceksin diyor ama bazı gıdalara kesin yasak var.

Benim arkadaşım diyetisyene gidiyor ilk üç ay 53ten 48 Kg a düşürcez sonrasında kilo almaya başlayacaksın demiş
gebenin kilosu varsa verilir ama 53 ten 48 e düşürmek çok abes olmuş.
80 kg olsa hamileyken güzel bi beslenmeyle kilo verilir ama her şeyin bi oluru var. bence arkadaşınız diyetisyenini bi gözden geçirsin.

Neler yasak mesela?

gebenin kilosu varsa verilir ama 53 ten 48 e düşürmek çok abes olmuş.
80 kg olsa hamileyken güzel bi beslenmeyle kilo verilir ama her şeyin bi oluru var. bence arkadaşınız diyetisyenini bi gözden geçirsin.
Ben de sağlıklı bulmuyorum o kilo ile 5 kilo vermesi çok zor hele gebe iken mümkün görünmüyor

ben bu kilo konusunda çok araştırma yaptım, 3 ayda iki kez diyetisyen değiştirdim, doktorumla enine boyuna konuştum, çok okudum. ilk 3 ay 1 ila 3 kg arası almak normal sayılıyor, özellikle de kilo fazlası olmayan gebeler için. doktorum da bana bunu söyledi, sağlıklı beslenmek önemli sadece dedi, bazı gebeler 25 kg alır 2 kg çocuk doğurur, bazısı 9 kg alır 4 kg doğurur dedi. yani bu çok kişiye özgü bir durum. başkalarının gebeliğini kilosunu örnek almamak lazım. hepimizin metabolizması farklı çalışıyor. hepimizin dayanma gücü farklı. mesela ben gece gözüm dönmüş bi şekilde aç uyanıyorum, benim yerimde başkası olsa yer ama ben yemiyorum. herkes çok farklı kısacası. aldığımız kilolar da farklı olacak.

Tek farkım bulantım oldu baya ve sağ tarafımda bebiş onun dışında her şeye bendede böyle ilerliyor

Aaaa bende çok merak ettim şimdi

Neler yasak mesela?
salam, sucuk, sosis, işlenmiş ürünler, dip balıkları, asitli içecekler, meyve suları, neskafe, maydanoz, bakla, nane, adaçayı, bitki çayları, çiğ yumurta içeren tatlı/mayonez vs., çiğ et, içeriğinden emin olmadığımız yiyecekler. aslında hepimizin bildiği şeyler.

sağlıklı kilo alabilmek ve bebeğimize de sağlıklı kilo aldırabilmek için her besin grubuna ihtiyacımız var.
ben de sizin gibiydim, öğünlerim azdı ve düşük kalorili besleniyordum, birden her şey arttı, iştahım da arttı, neye uğradığımı şaşırdım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…