- 20 Kasım 2019
- 407
- 460
- 53
- Konu Sahibi KirazHanim
-
- #9.821
Kızlar şuan baya adet sancısı gibi sancım var.
Bugün kızım çok ağladı , 28 aylık ve birkaç gündür memeden kesmeye çalışıyorum. Bugün ne uyku uyudu ne yemek yedi. Avaz avaz ağladı , o ağladıkça ben ağladım. Günümüz sinir harbi gibi geçti, memeden ayırmak ne zormuş
Gerginlikten sancı oldum sanırım
Selam kızlar nasılsınız 100e yakin sayfa falan birikmiş gene okuyamadım kim ne alemde bulantiyla nasıl baş ediyorsunuz en baştan beri çok bulantim oluyordu ama bugün itibariyle kusmaya da başladım hiçbirşey yiyemiyorumbu arada 8 haftalık olduk biz
Canm benim de 28 aylık bi oğlum var haziran annesi miydin sen o zaman yine aynı gebeliği geçiriyoruz yani.. Biz sütten kesilmeli çok oldu oğlum 8.5 9aylıkken sütten kesildi dişi çıkınca emmek istemedi. Diğer haziran anneleri de hepsi kestiler geç kalmışn sanki biraz umarım tez zamanda bırakır sen sabır taşı var duydun mu onu sür hemen bırakıyorlar
Normal doğumda değil ama sezaryen olunca sanırsam kesiyorlar öncesinde, ama emin değilim. Normal doğuma da engel olduğunu sanmam. Ama doktor bilir tabiiEvet burda bi arkadaş vardı dikiş yakın die htta kürtaj olmuştu. Allahım korusun sizleri bizleri. Birde merak ettiğim bişey var. Kan sulandırıcı iğne ve coraspin kullanıyorum acaba normal doğuma engel mi bu?
Kan sulandirici igne ve coraplsprin kullanip cok normal dogum yapan da var. zaten corasprin en gec 34. Haftada kesiliyor sonrasinda igne ile devam ediliyor.Yani şsrtlamadım açıkçası. arkadaşım ebe bugün konuştuk öyle normal doğum önerince ki tabiki o an ne gerekiyorsa o olcakta. Sormak istedim. Ama sanırım çoğu sezeryan ile sonuçlanıyor kan sulandırıcı iğne ve coraspin kullananlarda
Canım nasıl üzüldümöldü bebeğim Rabbim size sağ salim almayı nasip etsin..
BendensinBen de normal doğumu hiç düşünmeyen bir taraftayım. Doktoruma da ilk muayenede söyledim sezeryan istiyorum diye.
Zor kuzum yaa ben sadece gece emzirdim 3 4 gün sonra 2 gün hiç emzirmedim Bi 5 er dakika emdi gögüslerim taş gibi olmuştu, sonra bıraktı, arada hala soruyor ağlıyor ama başka şeylerle oyalamllamaya çalışıyorum meyve, oyun VS. Ballı süt yapıyorum canı çok çekerse bazen artık biberondan içeceğiz diyorum, meme bitti diyorum. Allah kolaylık versin kuzu inşallah çabuk bırakır. Doktor 4 aya kadar emzir bilirsin dedi ama. Ben çok zorlanıyorum artık. Aşırı acıkıyordumEvett ben de Haziran annesiydim Ama Mayıs grubundaydim Mayıs sonu gibi olur diyorduk bizim kız 41.haftayi bekleyince Haziran başına sarktık. Valla baya geç kaldık süt azalınca bitince kendi bırakır dedim bir türlü birakmadi
Salça sürüyorum bak süt bitti yara oldu tadı bozuldu vs diyorum ama kabullenemiyor Olmazsa sabır taşı arastirayim
Öncelikle önemli olan şeyin hem annenin hem de bebeğin sağlıklı bir süreçten geçmesinden yanayım tabii ki, yani sezeryan veya vejinal önemli olan eve sağlıklı bi anne bebek götürebilmek.Ya bi ağrısı dolayısıyla, bi de bebek için komplikasyon riski daha yüksek gibi, oksijensiz kalan bebekler falan, bir de sonrasında bi estetik operasyon gerekliliği olur mu korkusu? Ay bilemedim ki, hiç düşünmüyorum ama.
Sen nasıl planlıyorsun kuzum?
Yani bizimkide azcık daha yana tutunsaymış çok sıkıntı olmazdı dedi de bakalım inşallah sıkıntı yaşamamYa bu sezaryen dikişi olayını kaçtır duyuyorum, demek ki tehlikesi var bak bunun, ben normalde asla normal doğum düşünmüyorum hatta karşıyım bile ama bunları duyunca acaba en iyisi normal doğum mu diyorum, bi arkadaşın kesesi de o dikişe yapışmıştı, ama kesenin yeri ile alakalı doktorum dedi ki, rahimde yerleştiği sürece nerede olduğunun çok önemi yok, sizin durumunuz tam olarak nedir bilemiyorum ama ben kesenin yeri iyi mi dediğimde öyle demişti, biraz olsun içinizi rahatlatır belki
Aa çok üzüldüm bana doktorum hiç öyle bir seçenek bile söylemedi zaten Allaha şükürEvet burda bi arkadaş vardı dikiş yakın die htta kürtaj olmuştu. Allahım korusun sizleri bizleri. Birde merak ettiğim bişey var. Kan sulandırıcı iğne ve coraspin kullanıyorum acaba normal doğuma engel mi bu?
Canım işine karışmak gibi olmasın ama acaba kesmesen mi memeden çünkü ne sen hazırsın ne de bebişin hazırKızlar şuan baya adet sancısı gibi sancım var.
Bugün kızım çok ağladı , 28 aylık ve birkaç gündür memeden kesmeye çalışıyorum. Bugün ne uyku uyudu ne yemek yedi. Avaz avaz ağladı , o ağladıkça ben ağladım. Günümüz sinir harbi gibi geçti, memeden ayırmak ne zormuş
Gerginlikten sancı oldum sanırım
12 sa suni aldim dayanamadim sezaryen istedim diye kendine yuklenme. Benim de mesela ileri hafta kaybim oldu sezaryen olmasin diye cok ugrastik. 6 gun max doz suni sanci aldim ama aciklik 3 cm de kaldi ilerlemedi artik ben tehlikeye girecegim icin mecbur sezaryen oldum.Yani bizimkide azcık daha yana tutunsaymış çok sıkıntı olmazdı dedi de bakalım inşallah sıkıntı yaşamam
Normal doğum kesinlikle çok daha rahat ama şartlar uygunsa ben 39+5 te suni sancıyla doğurmaya çalıştım bebiş 3900 dü doktor daha fazla beklersek kilosu 4 ü geçer normal doğum hiç olmaz dedi 12 saat suni sancı sonunda 5cm açılma da kalınca ve ben dayanamayınca sezaryen istedimBen birde çok erken hamile kaldım oğlum 6 aylıktı biraz onunda etkisi var
Aa çok üzüldüm bana doktorum hiç öyle bir seçenek bile söylemedi zaten Allaha şükür
ben iğne kullanıyordum iğneyi 1 gün önce bırakıyorsun canım sezaryen için herhangi bir sorun olmuyor normal doğumda da iğneyi vursan bile sıkıntı olmuyor sadece epidural anestezi alamıyorsun doğal doğum oluyor yani. Yada iğneyi vurdun ve sezaryene girmek zorunda kaldın o zaman genel anesteziye alıyorlar spinal veya epidural olamıyor
Canım işine karışmak gibi olmasın ama acaba kesmesen mi memeden çünkü ne sen hazırsın ne de bebişin hazırAma illa kesmek istiyorum dersen yavaş yavaş azaltarak denesen yani gündüz 10 kere emiyorsa sayıyı önce 8 e sonra 6 ya indirip yavaş yavaş bitirsen. Bi anda kesmek illaki bebeğinde bi etki bırakır diye düşünüyorum
Ooo tam narkoz yani korkutucu geldi bilemedim. Kürtaj olduğumda genel anestezi almıştım ama doğumla aynı anestezi mi olur bilemedim.Yani bizimkide azcık daha yana tutunsaymış çok sıkıntı olmazdı dedi de bakalım inşallah sıkıntı yaşamam
Normal doğum kesinlikle çok daha rahat ama şartlar uygunsa ben 39+5 te suni sancıyla doğurmaya çalıştım bebiş 3900 dü doktor daha fazla beklersek kilosu 4 ü geçer normal doğum hiç olmaz dedi 12 saat suni sancı sonunda 5cm açılma da kalınca ve ben dayanamayınca sezaryen istedimBen birde çok erken hamile kaldım oğlum 6 aylıktı biraz onunda etkisi var
Aa çok üzüldüm bana doktorum hiç öyle bir seçenek bile söylemedi zaten Allaha şükür
ben iğne kullanıyordum iğneyi 1 gün önce bırakıyorsun canım sezaryen için herhangi bir sorun olmuyor normal doğumda da iğneyi vursan bile sıkıntı olmuyor sadece epidural anestezi alamıyorsun doğal doğum oluyor yani. Yada iğneyi vurdun ve sezaryene girmek zorunda kaldın o zaman genel anesteziye alıyorlar spinal veya epidural olamıyor
Canım işine karışmak gibi olmasın ama acaba kesmesen mi memeden çünkü ne sen hazırsın ne de bebişin hazırAma illa kesmek istiyorum dersen yavaş yavaş azaltarak denesen yani gündüz 10 kere emiyorsa sayıyı önce 8 e sonra 6 ya indirip yavaş yavaş bitirsen. Bi anda kesmek illaki bebeğinde bi etki bırakır diye düşünüyorum
Ya benim dış gebelik ameliyatından karnımda 4 kesi var zaten, belki ondan biraz korkmuyorum, ama ben acıdan da korkuyorum ya sanırsamÖncelikle önemli olan şeyin hem annenin hem de bebeğin sağlıklı bir süreçten geçmesinden yanayım tabii ki, yani sezeryan veya vejinal önemli olan eve sağlıklı bi anne bebek götürebilmek.
bence her iki doğum şeklinin de artı ve eksileri var. Fakat vajinal doğumun bizim doğamıza daha uygun olduğunu düşünüyorum. Bebeğin annenin vajinasındaki tüm florayı alması gerektiğini düşünüyorum bağışıklığı için. Her iki doğum şeklinde de türlü komplikasyonlar olabilir.
ben de mesela sezeryanden korkuyorum, karnımın yarılacak olması fikri tüylerimi ürpertiyor. Sanki o dikiş yeri iyileşmeyecekmiş gibi geliyor. Ben öncelikli olarak vajinal istiyorum ama ısrarcı değilim, bebeğim ve benim için hangisi iyi olacaksa ona okeyim,
Nasıl istiyorsan öyle olsun tabii ki, kimsenin doğum şeklini eleştirmeye yargılamaya veya alkışlamaya hakkı yok. İkisinden biri bizi daha fazla anne yapmıyor.Ya benim dış gebelik ameliyatından karnımda 4 kesi var zaten, belki ondan biraz korkmuyorum, ama ben acıdan da korkuyorum ya sanırsam
Onu bilmiyorumda sanmiyorum niye versinler öyle bise olsa. Benim doktorum sadece 38. haftada doguma aldi beni hani olur ya sanci fln olmadan igneyi bir gün önce birakip amelyata gireyim diye. Aslinda bu durumda riskli tabi dünya hali ne olacagi belli deil bi kontrole gidersin belki acil amelyata girmen gerekir Allah korusun tabide. Bunlar sonradan mesela aklima geldi ya o 38. haftadan önce acil sezeryana almak zorunda kalsaydi nasil olurdu. Gerci tip ilerlemis onada bi care vardir illakiÖyle duymuştum bende evet. Gerçi normal doğuma korkarım ama yinede olabilir belki dedim ona hazırlarım kendimi birde erken doğum riski oluyor mu bu kan sulandırıcılarda?
Amin inşAllahAllah sabır versin canım.
Amin inşAllah teşekkür ederim canım.. Rabbim kmseye yaşatmasın sizde sağlıcakla alın kucağınıza inşAllah.Canım benim inşallah istediğin zamanda yeniden sağlıcakla kavuşursun bebeğineçok üzüldüm gerçekten
Amin inşAllah teşekkür ederim..Canım Allah tez zamanda kucağını doldursun sağlıkla inşallah Çok üzüldüm İlk hamilelik mıydı?
Amin inşAllah Rabbim bida yaşatmasın sağlıklıca al kucağına inşAllah..Allah sabır versin saglıklı sıhhatli bebkler nasip etsin benimde 3 tane kaybım oldu bilirim neler hissettiğini
Teşekkür ederim amin inşAllah..Allah s
Rabbim sabır versin İnşaAllah cennette kavuşun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?