2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
üfff biz o hakkı da kaybettik galiba, hiç hoş olmadı bu

neyse zaten önemli değil ya cinsiyet falan

Ay buna bayıldım evet kesinlikle yapabilirim ya da Kasım sonu Aralık başı kuzenim gelcek o gelince belki de ama o zamana kar olur buralar

Ay buna bayıldım evet kesinlikle yapabilirim ya da Kasım sonu Aralık başı kuzenim gelcek o gelince belki de ama o zamana kar olur buralar

bak şöyle yapın, sen o kağıdı bir arkadaşına ver, o alsın size balonu.
sonra eşinle göl kenarında bir yerde patlatın ve eğlenin? mataralarınıza da güzel sıcak çay veya kahve koyup azcık keyif yaparsınız

fikre karşıyım belki ama organizasyonu severim

üfff biz o hakkı da kaybettik galiba, hiç hoş olmadı bu

neyse zaten önemli değil ya cinsiyet falan

bence de önemli değil :)
alışveriş için de önemli değil, kız mavi giyer, dinozor giyer, erkek pembe giyer, çiçekli böcekli şeyler giyer. o yüzden şimdi anlıyorum "aman sağlıklı olsun da" diyen annaneler gibi hissediyorum

Tam istediğim gibi bir balkon nerede oturuyorsun şehir olarak

benim merak ettiğim 2 konu var, zamanı gelince detaylı araştıracağım onu burayı da güncellerim

1- süt izinlerini toplu kullanmak aslında yasak gibi bir şey. iş vereninle anlaşırsan yine de kullanıyorsun ama.. bu durumda toplu kullanınca üç aşağı beş yukarı ne kadarlık bir süreden bahsediyoruz..
2- 4 hafta doğumdan önce, 4 hafta doğumdan sonra ücretli izin var. çalışabilir raporu alırsan doğumdan önceisni de sonrasına aktarıyorsun, buralar okay. peki ücretsiz izni işveren "vermiyorum" deme hakkına sahip mi? (diğer iş verenler can atar, biliyorum - benimki elinden gelse doğumu ofiste yaptırır :))

1-Süt izinlerini toplu kullanmak sözde yasak ama çoğu yer kullandırıyor, biraz da işverene bağlı.
bebek 1 yaşına gelene kadar günlük 1,5 saat süt izni hakkımız var.
çoğu anne bunu haftalık olarak hesaplayıp haftada 1 gün kullanabiliyor ya da toplu olarak.

2- 6 aya kadar kullanılabilecek olan ücretsiz izni işveren vermiyorum deme hakkına sahip. tamamen işverenin insiyatifinde maalesef.

çok küçükken döneceğiz işe ya
neyse şimdiden başladım planlara programlara, 9 ayda neler değişir

Kizlar bişey sorcam yarin 8 haftalık olcaz inşallah ama bende ne bulantı ne kusma hiç bisy yok normal mi bu saatten snra da olur mu bilmiyorum iyi bişey mi onu da bilmiyorum bide 8 haftalık olup kesesi aşağıda olan var mı bu hafta uzandım dinlendim ama bebisime bisy olcak diye korkuyorum sonra kese yukarı çıkar mı

çok küçükken döneceğiz işe ya
neyse şimdiden başladım planlara programlara, 9 ayda neler değişir
evet ya maalesef, ben bütün ısrarlarımla ücretsiz izin isteyeceğim, en son çare bari evde çalışayım diyeceğim bi süre.
gerçekten bebeğimi 3-4 aylıkken bırakmak istemiyorum, biberonla değil mememle beslemek istiyorum.
bugün en çok meme hissi veren biberon araştırdım, içim acıdı.

keseyle ilgili bir şey söyleyemem hiç bilgim yok maalesef ama ben de bugün 11+0 oldum ve hiç mide bulantım vs. olmadı. hamileliğim bana hiç fiziksel bi rahatsızlık vermedi. herkesin aynı geçmiyor süreci. bunu kendine dert etme, stres yapma boş yere.

şöyle bir biberon kullanıyordu benim arkadaşım, tipi kesin buydu da markası farklı olabilir emin değilim...
ücretsiz izin alamayacağımdan emin gibiyim, ondan ben de home office'i biraz zorlayacağım sanırım

Yalnız olmadığıma sevindim inşallah hiç yaşamayız bulantı vs ama kesenin aşağıda olması beni çok korkutuyor

Evet bunu da gördüm, bi sürü seçenek var, iyice araştırıp bi kaç tane farklı almak lazım.

Bende de olmadı önceki gebeliklerde de yaşamadım bulantı kusma.

Ayy hiç enerjim yok yaaa o yüzden düşünmüyorum kuzu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…