- Konu Sahibi KirazHanim
-
- #12.601
bana büyük görümcem demişti ki "inşallah ilk çocuk erkek olur, çünkü (eşim tek oğlan) ..... babamın tek oğlu"Altına imzamı atarım birebir aynı düşünüyorum ya, neden böyle? Bak bizi de önyargılı yapıyorlar böyle yaparak. Erkek çocuk isteyenlere ben de önyargılıyım bu sebepten, hatta topiği bile var şaşırmıştım görünce. Hani insanın kızı vardır ikinci çocuğu düşünür bu da erkek olsun çeşit olsun der ama onun için uğraşıp psikolojimi bozmam ya, ya da 3-4 yapmam illa erkek olacak diye. Bir bana mı garip geliyor bu? Dayanamayıp sordum hatta üstüme saldıracaklardı.Ama yani şoktu bazı okuduklarım bu yolda psikolojim bozuldu, neler denedin nelerle uğraştım yazanlar. Tövbe ya allah nasip etmiş pipisi kalmış. Ha ben de kız isterim o ayrı ama olmazsa da kendimi paralamam 5. Çocuğu yapmam olana kadar, yani herhalde yapmam.
Ya bebeğimiz için birikim yapalım istedim ve alışverişimi kısıtladım bir süre üstelik yeni araba aldık hala onun borcu var yeni evliyiz kardeşi bile bile nasıl ister aklım almıyorNadir gelin kayinvalide orneklerindensin❤ kardeslerine duskun olup anne babasini ikinci plana atan erkek de ilk kez duyuyorum. Kardesi calisiyor parasi var, ac degil acikta degil niye hala kardesim de kardesim. Evde resmen huzursuzluk nedeni. Bu durumun cozumu nedir inan dusunuyorum bulamiyorum. Ya gormezden geleceksin, ya gordukce uyarini yapacaksin. Bir de kendini hicbir seyden kisma. Almak istediklerini erteleme. Kardesine bir aliyorsa sen kendine iki alacaksin.
Ay Allah aşkına durmasınlar bebeğim halalarıyla değil anneannesi ve teyzesiyle büyüsün.bana büyük görümcem demişti ki "inşallah ilk çocuk erkek olur, çünkü (eşim tek oğlan) ..... babamın tek oğlu"
o kadar sinirlenmiştim ki, eşime de söyledim "ablan böyle böyle dedi, inşallah kızımız olur"
şimdi de inşallah kız olur diye geziniyorlar, valla ben anlamadım bu işten bir şey.
çok mutlularmış da çocuğumu sahipleniyorlar sürekli olarak, bakalım iş başa düşünce gelip 3 saat yanında duracaklar mı..
Bir de bu var “ilk çocuk”bana büyük görümcem demişti ki "inşallah ilk çocuk erkek olur, çünkü (eşim tek oğlan) ..... babamın tek oğlu"
o kadar sinirlenmiştim ki, eşime de söyledim "ablan böyle böyle dedi, inşallah kızımız olur"
şimdi de inşallah kız olur diye geziniyorlar, valla ben anlamadım bu işten bir şey.
çok mutlularmış da çocuğumu sahipleniyorlar sürekli olarak, bakalım iş başa düşünce gelip 3 saat yanında duracaklar mı..
Ah ahhhh genel böyle yani napalım eşya alamasaydık ev alamasaydık mutlu mu olacaktın dicen asılBunu okuyunca cok tanidik geldibiz de evlendikten 1 sene sonra evimizi aldik. Uzerinden bir sene gecti simdi. Kayinvalidem her geldiginde eviniz de var bak vs der manasiz sekilde. Ama sevecen sekilde soylemez, kiskanclikla soyler. Bir de soyle der, esyaniz da var, bizim zamanimizda hicbir seyimiz yoktu bir somyanin uzerinde oturur uyurduk. Peki, insan bunu bir kere soyler. Ama her geldiginde ayni sey mi denir? Ben de nermin annecim bugun evlenen herkesin esyasi var, sizin zamaninizda farkliymis dedim en son. Hala hayiflaniyor. Nasil bir hasetlik bu anlamiyorum.
Ah bacım ah dert ortağıyız Seda sayan gibi konuşayım azzzGünaydınlar
akşam eğlence varmış ya tüh kaçırmışım
keşke ben de olsaydım da bir iki bişey yazsaydım, bu erkek ailelerinin en iyisinde bile bi b.kluklar var.
benim eşimin ailesi de iyidir hoştur sözde, dışarıdan herkes harika görür, ne iyi görümcelerin ne iyi kayınvaliden var derler ama içi beni yakar. kendi ailemin eline asla sus dökemezler.
en iyisi mesafeyi baştan koymak, benim evime öyle kafalarına göre gidip gelemezler, davet ederim ancak öyle, serbestçe hareket edemezler, dolaplarımı açamazlar, efendi gibi yer içer oturur giderler. bana nasıl muamele edilirse ben de onlara öyle muamele ederim.
eşim benden gizli yardım ediyorsa günahı boynuna maalesef maddi konularda çok ketumdur kendisi, özellikle kendi ailesi ile ilgili durumlarda.
bizim evimize hiç katkıları olmadı, üstelik bir de kp in düğünde taktığı bileziğin parasını bile biz ödedik düğünden sonra (ben bunu eşimin kk ekstresinde tesadüfen gördüm) ve ben o süreçte işsizdim çalışmıyordum, eşim tek çalışıyordu ve kirada oturuyoruz. o zaman düştüler benim gözümden.
düğüne gelemeyenlerin getirdiği çeyreklere el koyduklarını da biliyorum ama ispat edemiyorum, bi kere eşime söyleyecek oldum, kötü niyetli ilan edildim..
benden gizli kapalı kapılar arkasında bize takılan takılar konuşuldu, pay edildi bişeyler oldu, ben utandırılmak istenilmiyorum oldu.
bunlar her şeyi sinsice alttan alttan yapıyorlar, afedersiniz g.tü yere yakın bi görümcem var her şey onun başının altından çıkıyor. boyunun bi o kadarı kadarda yerin altında var, tüm aileyi yönetiyor, parmağında oynatıyor.
valla tutamadım kendimi
Tabii yokluk cekelim istiyor. Zaten ogluna da duskunkugu yok. Sevgisiz varlik.Ah ahhhh genel böyle yani napalım eşya alamasaydık ev alamasaydık mutlu mu olacaktın dicen asıl
Bu demek oluyor ki kardesi omur boyu abisini somurmeye calisacak. Esin ne zaman gozunu acar onemli olan o. Belki evlenirse kurtulursunuzYa bebeğimiz için birikim yapalım istedim ve alışverişimi kısıtladım bir süre üstelik yeni araba aldık hala onun borcu var yeni evliyiz kardeşi bile bile nasıl ister aklım almıyor
Ahhh canım çok iyiyim
Maalesef ailem uzakta, halalar daha yakın, onlara daha çok ihtiyaç duyabilirimAy Allah aşkına durmasınlar bebeğim halalarıyla değil anneannesi ve teyzesiyle büyüsün.
ya benim de erkek kardeşim yok, hiç de bi eksikliğini hissetmedik, hatta babam hep der ki "iyi ki kızlarım var, bir gün olsun oğlum olsun diye düşünmedim".. benim kvdemde çok iyi ama hatasız kul olmaz işte, var yapmadıkları düşünmedikleri...Bir de bu var “ilk çocuk”Ne malum ikincisi olacağı, ne büyük laflar ediyorlar delirmemek elde değil. Benim erkek kardeşim yok valla, çok da mutluyuz böyle. Çok rahat sallıyorum o sebepten erkek annelerine. ama kayınvalidem de iyi ya şansıma, şok oldum burda okuduklarıma.
Düşmezleeeeer hepsi lafta, benimkiler de düşmeyecek. Görümcem benimkide baya yere yakın, valla artık muhattap olmuyorum bi yerde görünce anca. Orda da yapacağını yapıp beni sinir edip gidiyo zatenbana büyük görümcem demişti ki "inşallah ilk çocuk erkek olur, çünkü (eşim tek oğlan) ..... babamın tek oğlu"
Evet saygi duymadi. Cok rica ettigim halde. Ben kendi teyzelerime dayima halama vs bile soylememisken senin hayatimda bikac kez 10 dk gordugum sevgisiz haset akrabalarin benim hamileligimi bilmek zorunda mi. Ustelik bu kadar erkenden. Yok ya, annemin sacinin bir teli etmiyor dusunuyorum da. Ki ben sevecen bir insanimdir. Ama karsimdaki insana bakiyorum da bir gram icimden bisey gelmiyor. Daha 2 senede bir gun bile bana caninin istedigi bisey var mi yapayim demedi, evlerimizin arasi 5 dk. Ki ben evlenerek ailemden baska sehre geldim. Ayy ama bak ben de ne yaptim, cok guzel mesafemi korudum ve evime mesela cat kapi gelemez. Ya da beni soyle yap boyle yap diye yonlendiremez. Ilk baslarda denedi sonra biraktiYani onun hayalindeki saftirik gelin olmadim ee ben de 35 yasinda kendi sinirlarini cizen bir yetiskinim yani, herseyin de farkindayim.
Benim 4te ama stresle gittiğim bir muayene. Dün duyduğum şeylerden sonra kendi doktoruma gitmeye ihtiyacım var. Y Yorgunnnanne sen nasılsın? Sabah doktor gördü mü?Kızlar resmen kaynana terörü yaşamış şoklar içerisinde okudum.
Bugün muayenesi olan tatlışlar var mıııııı? Benim 10:30'da
Puaaaaa su satirlara koptumeşim için sözde çeyiz yaptılarsünnetlik yorganını yeniden kaplatmış, 2 tane de yastık koymuş yanına, sözde bana gelin yatağı yaptılar, eve bi geldim şok geçirdim başka hiçbir şey yapmadılar. bunu da çok bişey yapmışlar gibi anlattılar.
Canım Sabah ultrasonla baktı doktor kanama alanı hala var bugünde hastane de kal dedi sonu hayır olsun inşallahBenim 4te ama stresle gittiğim bir muayene. Dün duyduğum şeylerden sonra kendi doktoruma gitmeye ihtiyacım var. Y Yorgunnnanne sen nasılsın? Sabah doktor gördü mü?
Benim 4te ama stresle gittiğim bir muayene. Dün duyduğum şeylerden sonra kendi doktoruma gitmeye ihtiyacım var. Y Yorgunnnanne sen nasılsın? Sabah doktor gördü mü?
Bizimki de aşırı düşkün anam her türlüsü zararTabii yokluk cekelim istiyor. Zaten ogluna da duskunkugu yok. Sevgisiz varlik.
Mesafeyi insan bir kez kacirdi mi ipin ucu gidiyor. Iyi yapmissin,anlasin. Ben sunu evlendikten sonra anladim ki esimin annesi benim annem degil. O yuzden kendisinden hicbir konuda beklentim yok. Saygili ve mesafeli bir iliski her seyin ilaci.Kesinliklee katiliyorum mesafe onemli, bizde gecen yil ayni sitede oturuyorduk esim nisanliyken almisti o evi. Ben tam zamanli calisiyordum baktim bir gun bizim evde benim mutfagimda yemek yapiyor kayin validem, kapiyi o acti bana yedek anahtar vermistik benim anneme ve onun annesine. Acil durumlarda bir sey olursa ya da gelen yardima gelen ablanin basinda dursun diye. Eve geldim sok oldum tabii ben dusa girip uyucam cok yorgunum anne size afiyet olsun dedim bir daha oyle gelemedi. Sonra evdeyken cat kapi gelmeye basladi kartida vardi asagidan da basmiyordu zile direk kapida buluyordum. Bende evde surekli sutyenle mi dolasicam o sekilde aciyordum kapiyi aa haberim olsa ev kiyafetimi cikarirdim filan dedim. Sonra karantinada hep esime actirdim kapiyi anladi artik. En buyuk hayali bizim suan oturdugumuz yerden ona ev tutmamiz ama ben ortaya kendi aileme de yakin ev tutmadim mesafenin iyi oldugunu dusunuyorum filan dedim. Esime bir kez beni neden istemiyor oglum ben naptim demis, esim de o mesafeli olsun istiyor arayip geldiginde seni en guzel sekilde karsilamak istiyor. Cocugunuza bakardim demis biliyorsun cocuk belli yasa gelince yaninda goturucek o zamana kadar da part time calisicak cocukla ilgilenicek filan demis. Yani bende ipin ucunu biraz kacirsam belki benimki de cok fena olacakti
Puaaa ayy iki ucu da seyBizimki de aşırı düşkün anam her türlüsü zarar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?