- Konu Sahibi KirazHanim
-
- #12.561
Belki o potansiyel olabilir ama esim o konuda saglamdir adamin mali cok kiymetlidir.Biz sorsak elimizdekini de alır
Aslinda uzaktan bakildiginda bizimkiler guya okumus aristokrat kisiler ama bana ve esime yaptiklarindan sonra asla ne egitime ne de mesleklerinin getirdikleri unvanlara bakamam.Ya benimkiler biraz cahil kalmış. Annemle babama danışırız bizde ev araba para konularında fikir alırız dediğin gibi. Kaynanam sürekli yokluk psikolojisi ile gelmiş bu yaşa. Eşim de evlenmeden önce yaşatmış hayatını. Şimdi de haklı olarak devamını bekliyor ama yok yani
Ahhh ahhh anca bu kadar olur yeni evlendik gittik kahvaltıya kimse kalkmıyor açlıktan sündük resmen. Eşimle ben kahvaltı hazırladık çay sesini duyunca uyandı görümcemle kaynanam aaaaa uyanamadıkkk ayıp oldu tüh filan dedi çayını bitirir gözümün içine bakardı doldurayım diyeBak bu da aynıhava atmaya bayılır
Biz yeni araba aldık havasını kaynanam attı
Yeni evliyken bir kez temizlik yaptım, kaynanamın gözlerinin içi parlıyor komşular gördü mü iş yaptığını diyor
Gelini çalıştırdım diye hava atacak galiba cahil
O güzel işteBelki o potansiyel olabilir ama esim o konuda saglamdir adamin mali cok kiymetlidir.
Aslinda uzaktan bakildiginda bizimkiler guya okumus aristokrat kisiler ama bana ve esime yaptiklarindan sonra asla ne egitime ne de mesleklerinin getirdikleri unvanlara bakamam.
Aslında hepimizi yaralayan da bu; karşı tarafın empati yoksunluğu. Keşke okuyarak öğrenilseydi her şey. Ne kolay olurdu dünya.Belki o potansiyel olabilir ama esim o konuda saglamdir adamin mali cok kiymetlidir.
Aslinda uzaktan bakildiginda bizimkiler guya okumus aristokrat kisiler ama bana ve esime yaptiklarindan sonra asla ne egitime ne de mesleklerinin getirdikleri unvanlara bakamam.
Ya cidden kaynanam hep almaya alışmış, asla paylaşmayı bilmez.Allah sana gerçekten sabır versin arkadaşım benimkiyle en azından baş edebiliyorum ben.
Seninki gelişmiş versiyon
Ya bu resmen benim kaynanam. Annemle oturduk 75 tane konserve yaptık kışlık bana. Kaynanam da ordan 6-7 tane göndermiş eeee ben de çocuklara konserve yaptım yoruldum diyoYa cidden kaynanam hep almaya alışmış, asla paylaşmayı bilmez.
Bak bu sene kurbanda onlardaydık, kurban kesemediğimizi bildiği halde bize bir avuç bile et vermedi.
Kendi dana hisseye girdi 35 kilo kemiksiz eti geldi, akşama kadar da eşimi çalıştırdı attı bütün etleri dolaba, biz eve dönerken de yoğurt mayaladım çocuğa yedirirsen küçük kavanoz vereyim dedi şaka gibi
Bayramdan üç hafta önce de eltim kaynım geldi yazık para harcamasınlar diye ben evden kavanoz kavanoz konserve zeytin reçel taşıdım oraya, kalabalıkta yenir dedim, görgüsüz teşekkür bile etmedi.
Eşimin halası bize kurbandan pay göndermiş, oradayız diye buzluğa attık, sonra kalabalık misafir geldi ben dedim eşime çıkar o ettrn yemek yaptır, kaynanamda demedi ki o sizin kalsın dolap et dolu, yemeği eşim yaptırdı kendi de afiyetle yedi, bayram için yaptığı tatlıyı da bitmesin diye sakladı, eşim gitti iki kilo tatlı aldı, biz eve dönerken bir tepsi tatlı duruyordu, ee bu da yenmedi kaldı diyor, saklarsan tabi yenmez, bize gelen payın bir paketi de buzlukta kaldı, kaynanamda salağa yattı tabi, eşime dedim asla istemeyeceksin, öylece çıktık geldik evimize bayram sonu.
Ha bir de kıyma çektirme parasını bile eşime ödetti bayramda.
Ağzım açık okuyorum biliyor musun? Tam bu kadar da olmaz diyorum başka bir şey daha yazıyorsun...Ya cidden kaynanam hep almaya alışmış, asla paylaşmayı bilmez.
Bak bu sene kurbanda onlardaydık, kurban kesemediğimizi bildiği halde bize bir avuç bile et vermedi.
Kendi dana hisseye girdi 35 kilo kemiksiz eti geldi, akşama kadar da eşimi çalıştırdı attı bütün etleri dolaba, biz eve dönerken de yoğurt mayaladım çocuğa yedirirsen küçük kavanoz vereyim dedi şaka gibi
Bayramdan üç hafta önce de eltim kaynım geldi yazık para harcamasınlar diye ben evden kavanoz kavanoz konserve zeytin reçel taşıdım oraya, kalabalıkta yenir dedim, görgüsüz teşekkür bile etmedi.
Eşimin halası bize kurbandan pay göndermiş, oradayız diye buzluğa attık, sonra kalabalık misafir geldi ben dedim eşime çıkar o ettrn yemek yaptır, kaynanamda demedi ki o sizin kalsın dolap et dolu, yemeği eşim yaptırdı kendi de afiyetle yedi, bayram için yaptığı tatlıyı da bitmesin diye sakladı, eşim gitti iki kilo tatlı aldı, biz eve dönerken bir tepsi tatlı duruyordu, ee bu da yenmedi kaldı diyor, saklarsan tabi yenmez, bize gelen payın bir paketi de buzlukta kaldı, kaynanamda salağa yattı tabi, eşime dedim asla istemeyeceksin, öylece çıktık geldik evimize bayram sonu.
Ha bir de kıyma çektirme parasını bile eşime ödetti bayramda.
Ahhh ahhh anca bu kadar olur yeni evlendik gittik kahvaltıya kimse kalkmıyor açlıktan sündük resmen. Eşimle ben kahvaltı hazırladık çay sesini duyunca uyandı görümcemle kaynanam aaaaa uyanamadıkkk ayıp oldu tüh filan dedi çayını bitirir gözümün içine bakardı doldurayım diye
O zaman hiç üzme boşver, kardeş işte, bilemedim, hiç tadınızı kaçırma mademYa eşim çok iyi niyetlidir hiç kötü şey düşünmez söylesem borcu vardır bana söyleyemiyordur der biliyorum
En iyisini yapıyorsun cidden çok iyi anlıyorum seniSeninkiler en azından yalandan da olsa tüh falan demişler
Orda kaldığımızda kaynanam uyanır bilerek mutfağa girmezdi. Ben ilk zamanlar aman aç kalmayalım, yazık çocuklar bir şey görmemişler diye girer mutfağa çeşit çeşit hazırlardım, kaynanam uyanır banyoya gider salona gider mutfağın önünden geçer ama asla ses etmezdi, insan en azından bi günaydın der, kızım eline sağlık, yerini bulamadığın bir şey var mı veya benim yapabileceğim bir şey var mı der dimi, ama yok kaynanam biz sofra hazır diyene kadar gelmez, sonra da ilk kendi oturur “gelin yavrularım gelin bakın gelinler ne güzel sofra hazırlamış” der bize eline sağlık bile demeden yer kalkardı.
Şimdi o kahvaltıları rüyasında görür, giderken çantamda meyve kuruyemiş abur cubur götürüyorum, acıktıkça odamda yiyorum.
Ya bu resmen benim kaynanam. Annemle oturduk 75 tane konserve yaptık kışlık bana. Kaynanam da ordan 6-7 tane göndermiş eeee ben de çocuklara konserve yaptım yoruldum diyoay gerçekten bu cahillik filan değil bildiğin açık gözlülük
Ağzım açık okuyorum biliyor musun? Tam bu kadar da olmaz diyorum başka bir şey daha yazıyorsun...
O kadın büyük ihtimalle çocukluk ve ergenlik döneminde çok açlık ve yoksullukla mücadele etmiş. Ve bence hep önünden alınmış. Normalde insan ben yemedim görmedim yavrum yesin der. Ama bazılarında böyle ters etkileri oluyor.
Bu kayinvalidelerin gercekten akli bir sorunu olmali. Insan boyle basit seylerden neden geline kendini itici kotu gosterir. Boyle davrandiklari surece farkinda degiller mi giderek o aradaki mesafe daha da aciliyor. Neyse bize akil agaci olsun ilerde biz onlarin yaptiklari hatalari yapmayalim evlatlarimiza ve gorebilirsek tabi onlarin eslerine karsi hep yapici olgun davranalim. BiZim esimle kendimize cikardigimiz en buyuk ders bu.
Eminim anlattıkların öyle anlık aklına gelenler şeyler sadece... bizimde çok zor dönemlerimiz oldu o yüzden senin anlatmak istediğini iyi anlıyorum. Varlık da gördüm yokluk da... yaşadıklarımızla biz biz oluyoruz aslında. Karakterimiz şekilleniyor. Kimimiz daha da bencilleşiyoruz, kimimiz daha paylaşımcı oluyoruz... demekki insanın mayasıyla alakalı durum hangi yanımızı daha çok besliyorsak o oluyoruz... (gece gece saçma sapan yanlış yazmış olabilirimİşte ben de bunu anlamıyorum canım, benim annem babam da yoklukta büyümüş, yani yalan yok çocukken biz de çok yokluk gördük, başkalarının eskileriyle büyüdük, bir gofreti üçe bölüp yerdik hepimize ayrı alacak para yoktu ama hep tok gözlü büyüdük, azla yetinmeyi bildik, ne ihtiyacınız var diyene çok şükür her şeyimiz var dedik.
Ama kaynanama bakıyorum inanamıyorum, kendi çocuklarına bile acımayan bir kadın.
Bir gün yemekteyiz, fanta sadece bir bardak kalmış kaynım da onu kendine almış, kaynanam uzandı çocuğun önünden aldı içmeye başladı, kaynım da “anne kendine ayrı alsana niye benimkini içiyorsun” dedi, kaynanam “ee başka kalmamış ki” dedi
Yani biliyor başka yok ve illa o son onun olmalı.
İnan daha neler neler, yazdıkça hatırlıyorum yüzüm alev alev yanıyor sinirden
Normal kalınlıkta, ince değil.Kalınlığı Nası canım lcw aldım baya ince evde giyiyorum
Ay Allah korusun sizinki tam bir yiyici normal bir insan değilbireylulmasali kız ne yaptın bak sen bi dert yandın ortaya neler döküldü
Eşinle durumları haberdar et bari biz de boşuna dertleşmiş olmayalım
Şaka bir yana, inşallah tatlılıkla halledersiniz canım, ama şunu unutma, acımayacaksın kimseye kalmayana kadar sen harcayacaksın en güzeli bu böyle yiyici insanlara.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?