2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Benim eşimin kardeşleride aynı canım çok düşüncesizler güya eve taşınırken kirayı kayınbabam ödeyecekti onu da biz ödüyoruz ona rağmen nezaman bir eksik olsun eşimden istiyorlar

Ay okudum kaynana muhabbetlerini, bizim herşeyimiz ortak aile işi yapıyoruz. O çok kötü işte. Herkesin evi arabası var bize gelince siz gençsiniz daha yaparsınız diyip durdular . Bende oğlunuz size çalışıyoda siz yapacaksınız , bırakın o zaman başka yerde iş bulsun dedim. Burda biz arttırmıyoruz birikim yapamıyoruz dedim en son. O günden sonra aramız bozuldu. Hamileyim bir kez yemek yapmadı midem bulanıyor belim aprıyor çok kötüydüm. Hep kendi kızına gitti yardın etti çocuklarını aldı akşam götürdü evine bir hafta baktı o çocuklara. O kadar sinir oldum ki. Eşimde annesni melek bilir, ne olacak demekki onun dha çok ihtyiacı var diyip durdu sinir krizi geçirdim evde. O yüzden ilk iki ay hanileliğimin vasattı. Geçenlerde annem geldi ve kaynvalideme ayarı verdi şuan daha normal Ama benim asıl sorunum o değil görümcem , kaynanam görümcem yani. Hasetçinin önde gideni patavatsızlığı ile meşhur beni kanser ediyo allahtan çocuk doğuruyo üst üste de gidip gelemez bende gitmiyorum aramıyorum oda beni arayıp sormuyo zaten oh mükemmel

Kızlar Demir ilacı midemi mahvetti dün bütün gün istifra ettim içilmesi zorunlu mu?
Doktor son gidisimde bana da yazdi, daha korkudan baslamadim. Sizinki nasil hap seklinde mi yoksa minik sisede mi? Ben yillarca o sisedeki flakonlardan ictim donem donem. Tadi pekmez gibi, hic mide bulantisi yapmadi. Ama simdi gebelikte yaparsa diye korkudan baslayamadim hala.

Bunu okuyunca cok tanidik geldi biz de evlendikten 1 sene sonra evimizi aldik. Uzerinden bir sene gecti simdi. Kayinvalidem her geldiginde eviniz de var bak vs der manasiz sekilde. Ama sevecen sekilde soylemez, kiskanclikla soyler. Bir de soyle der, esyaniz da var, bizim zamanimizda hicbir seyimiz yoktu bir somyanin uzerinde oturur uyurduk. Peki, insan bunu bir kere soyler. Ama her geldiginde ayni sey mi denir? Ben de nermin annecim bugun evlenen herkesin esyasi var, sizin zamaninizda farkliymis dedim en son. Hala hayiflaniyor. Nasil bir hasetlik bu anlamiyorum.

arkadaşlar valla okudum okudum şiştim, sokaktan kaynana çevirip tokatlayacağım sanırım

şakası bi yana, problemin hep erkek annelerinde olduğunun farkındasınız değil mi? bu kadar sayfa yazılmış, herkes kendi eşinin annesinde bir gariplik olduğunu söylüyor. psikolojik bir rahatsızlık bu, o yüzden illa erkek evlat isteyen görünce bi geriliyorum. kız olsun deyince oluyor da erkek olsun deyince niye olmuyor deniyor ya, işte bundan olmuyor...

türkiye'de erkek evlat, evlat değil de bir tür tapu - gelecek garantisi gibi garip bir yere koyuluyor. Bu dediğim her aile için geçerli değil tabii ama eğitim / şehir fark etmeden insanlar yapıyor bunu.

oğullarını paşa oğlum, aslan oğlum, elinin kiri oğlum, gezsin oğlum, tozsun oğlum diye büyüten annelerden korkmak ve kaçmak lazım. yıllardır hep düşünürüm, oğlum olursa eğer asla ona cihan hükümdarı yetiştiriyor gibi davranmayacağım. kendini kız arkadaşlarından öncelikli falan da sanmayacak. kız olsa ne kurallar geçerliyse erkeğe de o kurallar geçerli olacak. kaç senede toparlanır bu saçmalık bilmiyorum ama hepimiz birer tane düzgün erkek yetiştirsek bir şeydir...

Pembe renkli hap canım sanırım vücut alıştı istifra etmiyorum artık

atanamayanogretmen açmadım konuyu ama eşim beni iyi tanıyor canını sıkan bir şey var diyor kardeşinin mesajını da silmiş takıldığım tek nokta senin düğününde çok param gitti yazmış yoksa umursamıyorum eşim dahi olsa bi yerden sonra ne yapıyorsa yapsın düşüncesine giriyorum yoksa çok stres yaşıyorum

Kayinvalideyle ilgili bir canimi sıkan konuyu da soyleyeyim, bilmiyorum siz de yasadiniz mi. 1 ay once kayinvalidemlere hamileligimi soyledik,ben istemiyordum ama esim soyleyelim dedi. Annesinin agzinda bakla islanmadigi icin esim tembih etti henuz kimseye soylemesin diye. Ben de kendisine rica ettim bilhassa daha cok erken diye. Kendi ailemde de sadece annem babam biliyordu. Gecen hafta hemen soylemis kendi akrabalarina. Ki soyledigi kisiler de esimin sevmedigi akrabalari,dedikoducu haset tipler. Yani ayy ne guzel gelinin hamile diye mutlu olacak insanlar degiller. Bu bosbogazliktan nefret ediyorum. Sevincinden soyledi desem zerre kadar alakasi yok. Cunku kendisi ben zombi gibi evde yasarken mide bulantilarimi bile benim hic olmadi hayret senin ne bicim bisey diyen bir empati yoksunu. Annem geldi de o ilgileniyor benimle. Bir ihtiyacin var mi bile demedi. Simdi kalkip millete benim hamileligimi duyuruyor sanki cok umrundaymis gibi. Ben kimsenin hamileligini 11 haftalikken duymuyorum. Herkesin karni kocaman oluyor da oyle ogreniyoruz. Gerek var miydi bu bosbogazliga? Gicikligim 5 kat daha artti.

Kesinlikle haklısın neden saygı duyulmaz anlamadım ben hamileliğimi herkesin bilmesini istemiyorum arkadaşım neden boş boğazlık yapıyorsun sorsan çok seviniyordur ama zerre ilgilenmezler

Kayinbiraderin turevi tiplerden her ailede mutlaka bir tane var ve can sıkmak icin son derece yeterli. Bizde de farkli versiyonu var ve donem donem sorun yasiyoruz. Dugunu kendisi mi yapmis da cok param gitti diyor. Ya insan bunu demeye utanir be. Kendi maasi olan biribin abisine kislik mont aldirmasi vs. de Utanmazligin baska boyutu artik. Bence o dogacak yegenine biseyler alsin bakalim, kendine kiyafet aldiracagina.

Eşimin annesi babası çok iyidir ben onları çok seviyorum hatta ben söylerim onları ara para gönder diye çünkü gerçekten hak ediyorlar ama eşim onları pek umursamaz varsa yoksa kardeşleri.Geçen gün dedim ki kış yaklaşıyor annen baban yaşlı artık evlerine doğalgaz bağlattırın kardeşler olarak aranızda para toplayın ama maalesef eşim beni dinlemedi düğün zamanı kayınvalideme çok üzüldüm bulaşık makinesi yoktu çıkardım bi tane altın verdim ona anne bulaşık makinesi al kendine dedim.Eşim anne babasına yapsa asla acımam ama kardeşlerine yapıyor hepsinin maddi durumu da bizden çok daha iyi

Kesinlikle haklısın neden saygı duyulmaz anlamadım ben hamileliğimi herkesin bilmesini istemiyorum arkadaşım neden boş boğazlık yapıyorsun sorsan çok seviniyordur ama zerre ilgilenmezler
Evet saygi duymadi. Cok rica ettigim halde. Ben kendi teyzelerime dayima halama vs bile soylememisken senin hayatimda bikac kez 10 dk gordugum sevgisiz haset akrabalarin benim hamileligimi bilmek zorunda mi. Ustelik bu kadar erkenden. Yok ya, annemin sacinin bir teli etmiyor dusunuyorum da. Ki ben sevecen bir insanimdir. Ama karsimdaki insana bakiyorum da bir gram icimden bisey gelmiyor. Daha 2 senede bir gun bile bana caninin istedigi bisey var mi yapayim demedi, evlerimizin arasi 5 dk. Ki ben evlenerek ailemden baska sehre geldim. Ayy ama bak ben de ne yaptim, cok guzel mesafemi korudum ve evime mesela cat kapi gelemez. Ya da beni soyle yap boyle yap diye yonlendiremez. Ilk baslarda denedi sonra biraktiYani onun hayalindeki saftirik gelin olmadim ee ben de 35 yasinda kendi sinirlarini cizen bir yetiskinim yani, herseyin de farkindayim.

Altına imzamı atarım birebir aynı düşünüyorum ya, neden böyle? Bak bizi de önyargılı yapıyorlar böyle yaparak. Erkek çocuk isteyenlere ben de önyargılıyım bu sebepten, hatta topiği bile var şaşırmıştım görünce. Hani insanın kızı vardır ikinci çocuğu düşünür bu da erkek olsun çeşit olsun der ama onun için uğraşıp psikolojimi bozmam ya, ya da 3-4 yapmam illa erkek olacak diye. Bir bana mı garip geliyor bu? Dayanamayıp sordum hatta üstüme saldıracaklardı. Ama yani şoktu bazı okuduklarım bu yolda psikolojim bozuldu, neler denedin nelerle uğraştım yazanlar. Tövbe ya allah nasip etmiş pipisi kalmış. Ha ben de kız isterim o ayrı ama olmazsa da kendimi paralamam 5. Çocuğu yapmam olana kadar, yani herhalde yapmam.

Günaydınlar

akşam eğlence varmış ya tüh kaçırmışım

keşke ben de olsaydım da bir iki bişey yazsaydım, bu erkek ailelerinin en iyisinde bile bi b.kluklar var.
benim eşimin ailesi de iyidir hoştur sözde, dışarıdan herkes harika görür, ne iyi görümcelerin ne iyi kayınvaliden var derler ama içi beni yakar. kendi ailemin eline asla sus dökemezler.

en iyisi mesafeyi baştan koymak, benim evime öyle kafalarına göre gidip gelemezler, davet ederim ancak öyle, serbestçe hareket edemezler, dolaplarımı açamazlar, efendi gibi yer içer oturur giderler. bana nasıl muamele edilirse ben de onlara öyle muamele ederim.

eşim benden gizli yardım ediyorsa günahı boynuna maalesef maddi konularda çok ketumdur kendisi, özellikle kendi ailesi ile ilgili durumlarda.

bizim evimize hiç katkıları olmadı, üstelik bir de kp in düğünde taktığı bileziğin parasını bile biz ödedik düğünden sonra (ben bunu eşimin kk ekstresinde tesadüfen gördüm) ve ben o süreçte işsizdim çalışmıyordum, eşim tek çalışıyordu ve kirada oturuyoruz. o zaman düştüler benim gözümden.

düğüne gelemeyenlerin getirdiği çeyreklere el koyduklarını da biliyorum ama ispat edemiyorum, bi kere eşime söyleyecek oldum, kötü niyetli ilan edildim..

benden gizli kapalı kapılar arkasında bize takılan takılar konuşuldu, pay edildi bişeyler oldu, ben utandırılmak istenilmiyorum oldu.

bunlar her şeyi sinsice alttan alttan yapıyorlar, afedersiniz g.tü yere yakın bi görümcem var her şey onun başının altından çıkıyor. boyunun bi o kadarı kadarda yerin altında var, tüm aileyi yönetiyor, parmağında oynatıyor.

valla tutamadım kendimi

Nadir gelin kayinvalide orneklerindensin❤ kardeslerine duskun olup anne babasini ikinci plana atan erkek de ilk kez duyuyorum. Kardesi calisiyor parasi var, ac degil acikta degil niye hala kardesim de kardesim. Evde resmen huzursuzluk nedeni. Bu durumun cozumu nedir inan dusunuyorum bulamiyorum. Ya gormezden geleceksin, ya gordukce uyarini yapacaksin. Bir de kendini hicbir seyden kisma. Almak istediklerini erteleme. Kardesine bir aliyorsa sen kendine iki alacaksin.

Günaydınlar
Biliyorum ama ispat edemiyorum sözü çok komikti ah ben de neler biliyor hissediyorum da ispat edemiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…