- 22 Temmuz 2020
- 6.532
- 10.965
- 248
- 33
- Konu Sahibi KirazHanim
-
- #13.081
Şahsi fikrim yenidogandan 3 aylık olana kadar tek parça tulum hem anneye hem bebeğe eziyet. İlk aylar sürekli sıvı kaka yapicak sürekli sızıntı olması muhtemel her seferinde çocuğun kollarını da cikarman gerekicek bunun yerine altlı üstlü zıbın takımları çok daha kullanışlı. Ya da kustugunda yalnızca üst tarafını değiştirmek varken altı da rahatsız etmiş olacaksın. İlk aylar bebegin üstünü değiştirmek insanı korkutuyor sanki kolu bacağı cikacakmis gibi ne kadar kibar olursan ol o da çok kibar olduğu için benim tercihim yine iki parça zıbın takımları olacak
Zorunlu değil sanırım ama gerekli canım. İlk aylar bebeğine koruyuculuk sağlayacak. Eline bir şey batabilir bir kaza olabilir atıyorum açık havada pikniğe gittin eline birşey battı. Risk almaya gerek yok bence.Tetanoz aşısı zorunlu mu kızlar?
Bence en güzeli yaz da olsa iç atletleri yarım kollu almak. Sıcacık anne karnından çıktığı için ilk iki ay yazlık gibi giydirmiyoruz. Yine uzun kollu giyiyorlar ha noluyo üstüne kalın battaniye yerine ince muslin ortuyoruz. Onu zaten bebeğin sana anlatır terler ya da üşür. Ona göre yol cizersin. 6 aylık olacakları zamanda havalar soguyacagi için bence askılı şeyleri diğer yaza kadar düşünme. Direkt yarım kollu omuzdan aşağı çok kolay inen zibinlardan al :) kaka sızıntısı olduğunda başından çıkarmak yerine direkt omuzdan indirip çıkarırsın.Bizim bebisler yaza geliyor ya acaba 0-3 ay mi askili seyler mi alalim yoksa 0-6 ay mi askili seyler almaliyiz
Anladım, evet tamam canım, okudum şimdi, yaptırsam iyi olur, ama ben 18 20 gibi yaptırayım diyorumçZorunlu degil de dunya hali hastane ortaminda dogum olmazsa diye yapilmasi oneriliyor. Ozellikle van depremi donemini ornek vermisti doktorum. Bu gebeligimde henuz konusmadik tabi.
Bana da öyle biraz zahmetli geldi, ben de öyle yapacağımŞahsi fikrim yenidogandan 3 aylık olana kadar tek parça tulum hem anneye hem bebeğe eziyet. İlk aylar sürekli sıvı kaka yapicak sürekli sızıntı olması muhtemel her seferinde çocuğun kollarını da cikarman gerekicek bunun yerine altlı üstlü zıbın takımları çok daha kullanışlı. Ya da kustugunda yalnızca üst tarafını değiştirmek varken altı da rahatsız etmiş olacaksın. İlk aylar bebegin üstünü değiştirmek insanı korkutuyor sanki kolu bacağı cikacakmis gibi ne kadar kibar olursan ol o da çok kibar olduğu için benim tercihim yine iki parça zıbın takımları olacak
Kız bayağı büyümüş bu minnak demek kiii, nasıl çıkmış, cansuda da şaşırmıştım ben, benim hiç böyle değil şuan, çok güzel yaİkinci de daha erken çıkıyor derlerdi
Diğeri ilk hamileliğim
Ayyy ilk banyosunu hatırlıyorum da hatmetmistim o suları okudum kendimi okudum bebeği okudum kendim yikadim ben hep. Bende de başkası beceremeyecek gibi ağır bir anksiyete oluşmuştu herşeyini kendim yapıcam kimse dokunmasın gibi ağır lohusalık :)) kuvetinden aldigimda ıslak ıslak ahtapot gibi hemen sarardım kollarimla sanki düşecek gibi yatağa havlunun üstüne koymaya giderken yani iki adım öteye bile sanki elimden kayacak gibiBende kısakollu alırım diye düşünüyorum.Birefebirece dediği gibi boyundan çıkarmak çok zor olur. Zıbınlar bu yüzden rahat oluyor. Benim ikinci çocuğum olacak inşallah nasip olursa Ama ben hala küçük bebeği ellemeye çok korkuyorum. Sanki koluna bacağına bişeyvyapacakmışım gibi Banyo yaptırmak da korkutuyor çok minikken. Uzunca bir düre anneme yıkatmıştım. İnşallah yine annemle hallederiz diye düşünüyorum. Yaza gelmesi iyi oldu. Yazlıkta annemin yanına gidip hem onu evinden etmiş olmam diyorum hem de bebeğime bana ve kızıma bakarlar bu süreçte
Benim ilk cocugumda iri gidiyordu canım kaderim bu galiba :))) iki hafta sonra gidecegim nasipse kontrole. Yağlanmaya başladım şimdiden. İnanır mısın içimde de hissedebiliyorum tabi bunda ikinci olmasının farkı büyük. Gaz mi değil mi anlayabiliyorumKız bayağı büyümüş bu minnak demek kiii, nasıl çıkmış, cansuda da şaşırmıştım ben, benim hiç böyle değil şuan, çok güzel ya
Kız bayağı büyümüş bu minnak demek kiii, nasıl çıkmış, cansuda da şaşırmıştım ben, benim hiç böyle değil şuan, çok güzel ya
Evet iç karın olayıyla çok ilgili. Ben 30 haftalıkken nst ye girdiğimde orda akşam sabah doğum bekleyen kadınlardan daha büyük bir karnım vardıBenim annem gaz o bebek degil daha diyoronun ic karni genismis sanirim pek gobegi olmamis hamileliklerinde bana o da sasiriyor
Benim ilk cocugumda iri gidiyordu canım kaderim bu galiba :))) iki hafta sonra gidecegim nasipse kontrole. Yağlanmaya başladım şimdiden. İnanır mısın içimde de hissedebiliyorum tabi bunda ikinci olmasının farkı büyük. Gaz mi değil mi anlayabiliyorum
Doktorlarin tamam yaptir dedigi bir hafta oluyor o aralar yaptirirsin ama bi sure o kol iptal olmustu ben ustune yatamamistim hicAnladım, evet tamam canım, okudum şimdi, yaptırsam iyi olur, ama ben 18 20 gibi yaptırayım diyorumç
Evet iç karın olayıyla çok ilgili. Ben 30 haftalıkken nst ye girdiğimde orda akşam sabah doğum bekleyen kadınlardan daha büyük bir karnım vardıbeni de öyle doğumu yakın zannediyorlardi. Anne kız bile olsan benzemeyince benzemiyor hamileliğin
Bir rivayete göre erken hissediyorsan erkek derler . Bende o tuttu. İddia ediuorum bu bebeğimde erkekBende de batma gibi bir seyler oluyor sag kasigimda 14. Haftadan sonra mi hissediliyormus
Canım valla karnın çok güzel cıkmıssssBir rivayete göre erken hissediyorsan erkek derler . Bende o tuttu. İddia ediuorum bu bebeğimde erkekbuna göre seninde erkek
Ufak ufak seyirmeler batmalar fln hissedebilirsin canim bu haftalarda. İlk hamilelik su acidan çok güzel başka mesgalen olmadığı için kendini dinleyebiliyorsun. Şimdi benim hali hazırda bebeğim olduğu için kendimi hiç dinleyemiyorumCanım valla karnın çok güzel cıkmıssssBen dün sanki bişiler hissettim ama emin olamadım
Bir rivayete göre erken hissediyorsan erkek derler . Bende o tuttu. İddia ediuorum bu bebeğimde erkekbuna göre seninde erkek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?