2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Cok tesekkur ederim cansu. Gercekten yaklasim kadar onemli ki. Surda sizlerin yazdiklari olmasa savrulup gidecektim neredeyse Bu doktor beni basindan beri strese soktu cunku ben erken idrar testiyle hamileligimi ogrenip gittim ve tabi kese yok hicbisey yok. Beni riskli gebelik diye korkuttu keseyi gorene kadar. sonrasinda da o sicakligi hic yakalayamadim. Fetal dna yaptiricam ve allaha siginicam.

Bi parca rahatladim sizlerin sayesinde hepiniz sagolun. Ben bu doktordan basindan beri mutsuz oldum beni hep strese soktu. Yarin nasil yonlendirecek bakalim ona gore de kararimi vericem degistirmek konusunda.
Bence erkenden strese girmemeye çalış canım. Yengeme doktoru kalpte parlama var şu var bu var demişti. Ki o parlamalar uzun zaman görüldü. Amniyosentez bile yapıldı, şükür ki yeğenim gayet sağlıklı doğdu. Çok düşük ihtimaller bunlar.

Ah ah aynisini bende yasadim 2 hafta 5 gunlukken ogrenip gitmistim bilmedigimden. Sanirim 5. haftada kalp atisini gordu o zaman bile sevinme hemen filan dedi tavirda boyleydi. Insallah hic bir sey cikmicak bebeginde de saglikla kavusucaksin dualarimiz seninle

Canım doktorun içine sinmiyorsa ilerleyen süreçte kafanın rahatlaması için bence doktoru değiştir ben üçüncü doktorda karar verdim ancak gerçekten yaklaşımı çok önemli eşim ilk kez geçen hafta tanıştı doktorumla sesi bile çok güven veriyor dedi biz iyi şeyler duymaya gidiyoruz muayeneye bazıları gerçekten çok strese sokuyor

Tesekkur ederim sagolun peki amerikaya yollayan bir yere mi yurticinde yollanan bir yere mi yaptirmaliyim hic bilmiyorum. Sanki hemen yarin gittigimizde yapilcakmis gibi. Zaman da ilerliyor. Nipt ile fetal dna ayni test mi oluyor?
Nipt nifty fetal dna denen testler aynı aslında bazı merkezler amerikaya bazısı avrupaya gönderiyo türkiyede yapılan da var sanırım.Ben bursa burgen genetik merkezinde de yaptırdım ankarada yaşıyorum her şehirde temsilcileri var eve gelip kapıda kan aldılar iki tüp 3500 liraydı.Doktorun hemen kan ver derse fiyata göre biraz araştırcam de illa orda yaptırmak zorunda değilsin

Ah insallah. Bir anda oyle sarsildim ki. O ana kadar da deprem goruntulerini izliyordum keyfim hic yoktu hersey bos dedim sonra bu telefonla gundem bir anda degisti benim icin. Yarin bakalim ne olacak.

Sagolun eksik olmayin kizlar❤ bugun bu kadar sarsilmamin nedeni yarisi olumsuz haberse daha fazlasi bunu soyleme sekli. Beni rahatlatacak tek bisey soyleseydi boyle olmazdim. Bana direk canim sonucun yuksek riskli cikti. Yarin sabah gel patolojiye yonlendiricem, ya karindan sivi alinacak ya da ileri duzey kan testi yapilacak. Cumle bu kadar.

Cansu peki sen de degistirdin mi suan doktorunu?

Cok tesekkur ederim Yarin konusucam.

Lizz canım şimdi okudum tüm yazdıklarını endişeni çok iyi anlıyorum. 35 yaş olunca belki yüksek risk çıkmış olabilir tam emin değilim ama fetal DNA testi yaptırmanı öneririm onun sonuçları 10 güne kadar çıkıyor diye biliyorum. Tek doktora bağlı kalma diğer bi doktora da görün sonuçlarını göster ne yapman gerekiyor mesela. Yani böyle bişe telefonla söylenecek bişe değil. Hekimin hastasına yaklaşımı çok önemli. Yüksek riskli olsa bile yarın gelin konuşalım sonucunuz cıktı dese bu da kabul edilebilir bişe. Hiç düşünmüyorlar bunu duyan insanlar sabaha kadar uyumuyor mesela. Baktın doktorun böyle değiştirirsin canım. Sen içini ferah tut ben inanıyorum ki bi sorun yoktur bebeğin sağlıklı doğacaktır inşallah.

sen de çok fazla stres yapıp hem kendine hem bebişine zarar verme kuzum. İnşallah güzel haberler duyacaksın inanıyorum

Bi parca rahatladim sizlerin sayesinde hepiniz sagolun. Ben bu doktordan basindan beri mutsuz oldum beni hep strese soktu. Yarin nasil yonlendirecek bakalim ona gore de kararimi vericem degistirmek konusunda.
Gercekten allah iyi insanlarla karsilastirsin, eminim doktorunun kotu niyeti yoktur ama her gun onlarca insanla muhattap olaa olaa onlar da robotlasiyorlar bazen...

Eger gecen sefer sormadiysab yarin burun kemigini de tekrar sorabilirsin, tekrar bakar belki icin biraz daha rahatlar.. gitmeden once cikolata/visne suyu ic ki kana karissin

Fetal DNA temiz çıkınca amniyoya gerek kalmadı canım. Demin baktım benim risk 1:50 imiş fazla yüksek bir ihtimal. Buna rağmen doktorum asla endişeye düşürmedi beni. Doktorunun yaklaşımını beğenmiyorsan değiştirmek için hala çok vakit var canım.

Eklentiler

• 71D1B9AE-CFDE-4BBA-A8FD-AFA4552A2886.webp
    13,9 KB · Görüntüleme: 49
Son düzenleme:
Cok tesekkur ederim Yarin konusucam.
Benim sonucum çok şükür normal geldi, kan versem belki yüksek gelecekti boşuna strese girecektim. 1.6 gayet normal bi değer. Testinizi güvenilir bi yerde yaptırmanızı öneririm doktorunuz kendi anlaşmalı olduğu firmayı önerebilir o da çok labların kalitesini çok bilmiyodur. Benim yakınım baya pimpirikliydi bu konuda bana illa o labda yaptır dedi. Doktorumun verdiği yerde yaptırtmadı. Siz de değerlendiririz koşulları.

Arkadaslar İzmir ve cevresinde olanlara buyuk gecmis olsun. Esimin memleketi izmir kayvalidem ve.akrabalari orda neyseki iyiler. Ama haber geldiginden beri agliyorum sinirlerim cok bozuldu Allah sabir versin bekleyenlere ins göçük altında kalanlar kurtarilir butun moralim mahvoldu dua ediyorim onlar icin benim hayattaki en buyuk korkum tsunami ve enkaz altinda kalmak o yuzden cok etkilendim bi daha ulkemiz boyle seyler yaşamaz insallah

Ah...amin amin Eşinizin ailesine de çok geçmiş olsun

Canimm simdi gordum ben son yazdigini evet evet degistirdim. Normal doktora 45 tl oduyordum bir perinatologa gidiyorum simdi buna da saglik sigortasiyla 95 tl oduyorum cok fark yok diye degistirdim. Seninde icine sinmiyorsa kesinlikle degistirmeni oneririm ben ne derse hic itiraz etmeden yapiyorum. Digeri benim adimi bilmesini zaten beklemiyordum da her gordugunde ilk kez goruyormus gibi folik asite basladin mi filan diyordu ilgisizdi cok o yuzden simdi icim rahat. Sende muhakkak alternatifleri degerlendir

Yani önlerinde de ekran var isteseler ilgili gibi davranabilirler en azından.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…