2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Sanirim ben de onu yaptiricam. En azindan amniyosentez gibi riskli degil. Sadece kan veriyormusuz simdi bi okudum. Bi nebze sakinlestim suan

O zaman ben fetal dna mi yaptirayim ? Suanda 12+3 haftaligim. Sonucum gec cikarsa ve kotu cikarsa hersey icin gec kalmis mi olucam. Ne dusunecegimi bilmiyorum icim cekilmis gibi.
Tabi ki karar senin ve doktorun da ikisinden birini yaptırabilirsin dediyse fetal DNA daha mantıklı olabilir. Acil durumlarda daha erken sonuç verebiliyorlarmış. Allah korusun olumsuz bir sonuç olursa da geç kalmış olmazsın amniyosentez için, dediğim kişi 15. Haftada yaptırdı hatta 16 yı beklemeyi önermişti doktoru. Şöyle düşün büyük ihtimalle hiçbir şeyi yok ve boş yere stres yapıp hem kendini hem bebeğini üzmüş olacaksın. Sonuç gelmeden kendini yıpratma lütfen

Evet sen bence fetal dna yaptirmalisin ilk, ikili testin riskli cikarsa bana doktor fetal dna yapilir demisti. Zaten amniyosentez icin internette 15-20 haftalar arasi yapilir diyor. Insallah fetal dna da hic bir sey cikmaz dualarim seninle
Evet fetal dna yaptiricam. Ne oldugunu bile bilmiyordum bugun ogrendim doktor patolojiye yonlendiricem deyince kendimi caresiz bi derde dusmusum gibi hissettim o anki duygumu anlatamam.duanizi eksik etmeyin.

Sanirim ben de onu yaptiricam. En azindan amniyosentez gibi riskli degil. Sadece kan veriyormusuz simdi bi okudum. Bi nebze sakinlestim suan

canım doktorundan mail ile atmasını isteyemez misin sonucunu? umutlandırmak için demiyorum ama bazen doktorlar bi garip olumsuz/negatif konusuyorlar...

ben doktora "ikili test sonucu kötü çıkarsa korkmalı mıyız" demiştim, "hayır o basit bir tarama testi, herhangi bir kesinliği yok" demişti... kesinliği veren fetal dna testleri, içini ferah tut

Olcmustu 1.6 cikmisti. hatta burda yazmistim burun kemigiyle ilgili bisey demedi acaba atladi mi diye. Yuzunu kapamisti ultrasonda. Ama aklima kotu bisey getirmedim. Simdi bi anda yuksek riskli cikti patolojiye yonlendiricem deyince cok kotu oldum
Canım şimdi gördüm panik yapma bak benim önceki gebeliğimde risk 1:250 çıktı. Fetal DNA ver için rahatlasın. Hislerini çok iyi anlıyorum. Amniyosentez bu haftalarda yapılmıyor zaten.

Cok sagol eksik olma senin fetal dna yaptirdigini yeni ogrendim ne zaman yaptirdin sonucun geldi mi?

Yarim sabah cagirdi gidicem o zaman gormus olucam kagidimi. Peki fetal dna yi yaptirdigimiz yer onemli mi? Yani kan alincak mesela herhangi bir hemsire aliyor. Ve nereye yollaniyor bilmiyorum. Labaratuvar iyi degilse ya da yanlislik olursa. Cok paranoya yaptim. Caresiz hissediyorum.

Cok sagol eksik olma senin fetal dna yaptirdigini yeni ogrendim ne zaman yaptirdin sonucun geldi mi?
Bugün yaptırdım ben de. Kendi doktoruma gittim o da genoks ile çalışıyormuş Acıbadem üzerinden. Hepsi aynı işi yapıyor, farklı firmalar var yapılan işlem aynı dedi. 1 tüp kan alıyorlar sadece. Sonuç için 10-15 gün fakat acil durumlarda belirtip öncelik isteyebiliyorlarmış.

Evet fetal dna yaptiricam. Ne oldugunu bile bilmiyordum bugun ogrendim doktor patolojiye yonlendiricem deyince kendimi caresiz bi derde dusmusum gibi hissettim o anki duygumu anlatamam.duanizi eksik etmeyin.

Hic korkma insallah hic bir sey cikmicak doktor da cok garip gercekten bu sekilde soylenir mi ruhsuz bunlar. Bence baska bir doktora da gorun hatta o doktor perinatolog olsun benim eski doktorumda boyle ruhsuz negatif bir kadindi beni hep korkuturdu. Icini ferah tut, sanirim fetal dan yaptiran arkadaslarin evine kadar gelip kan aldilar bir yere gitmene gerek de olmayabilir

Canım şimdi gördüm panik yapma bak benim önceki gebeliğimde risk 1:250 çıktı. Fetal DNA ver için rahatlasın. Hislerini çok iyi anlıyorum. Amniyosentez bu haftalarda yapılmıyor zaten.
Peki sen ekstra bisey yaptirdin mi sonucundan sonra? Benim kacta kac onu bile bilmiyorum yarin ogrenicem ama doktora kalsa bana amniyosentez yaptircak demek ki. Cunku seni patolojiye yonlendiricem dedi. Fetal dna yi da ordan mi yapiyolar bilmiyorum ki

Merhaba ben de geçen salı yaptırmıştım dün akşam aradı doktorum 9 günde çıkmış oldu sonucum. Koldan 2 tüp kan alınıyor sadece. Yurtiçinde çalışanlar belki daha hızlı bile sonuç veriyo olabilir. İnşallah güzel haberler alırsınız. Arkadaşların dediği gibi 1:50 gibi bi oranda bile 49 anne sağlıklı bebek doğuruyor demek bu aslında

Nereye yaptırmıştınız siz. Ne güzel erken gelmiş sonuç. Bana da 15 gün diyoruz her ihtimale karşı dediler, yurtdışına gidiyormuş.

şu an panik olman çok doğal ama bence yarın bir doktorunla konuş, ondan sonra bu araştırmalara gir, şu an kendini daha fazla panik yaptırıyorsun gibi hissetmeye başladım ben.

fetal dna testi için farklı farklı şirketler var, hepsi günün sonunda aynı riski ölçüyor. genelde de doktorun yönlendiriyor ve senden kan alıp 2 hafta gibi bi sürede sana sonucu söylüyorlar. doktorundan en ufak bi negatif elektrik alıyorsan da başka bi doktora hatta arkadaşların dediği gibi perinatologa görün mutlaka...

Nereye yaptırmıştınız siz. Ne güzel erken gelmiş sonuç. Bana da 15 gün diyoruz her ihtimale karşı dediler, yurtdışına gidiyormuş.
Materni21 e yaptırdım ben abd ye gönderiyolarmış 7-10 gün demişlerdi kanı verirken de. test verince beklerken de stres oluyorsun inş güzel sonuçlanır sizin de

Olcmustu 1.6 cikmisti. hatta burda yazmistim burun kemigiyle ilgili bisey demedi acaba atladi mi diye. Yuzunu kapamisti ultrasonda. Ama aklima kotu bisey getirmedim. Simdi bi anda yuksek riskli cikti patolojiye yonlendiricem deyince cok kotu oldum
Yaşınız kaçtı acaba ondan mı yüksek risk verdi acaba? Ben sadece ense kalınlığı ve burun kemiğine baktırmıştım kana baksak belki benim de riskim yüksek gelecekti, o yüzden usg ölçümleriniz daha önemli gerçekten 1.6 normal sınırlarda bi değer.

Oyle mi gecmis olsun size de. Peki sonucunuz iyi cikti ama degil mi fetal dna da? O surecte kendinizi yiprattiniz mi

Canım merhaba, üzülme ikili testin sonuçları hiçbirzaman güvenilir olmuyor.Ben direkt fetal dna yaptırdım doktorumun önerisiyle bunu yaptırınca ikili üçlü teste gerek kalmıyor.Eğer o da riskli çıkarsa amniyosenteze gönderiyorlar ama direkt amniyosenteze gitme bence boşuna panik de olma, ikili test sonuçları riskli çıkıp sağlıklı bebek doğuran çok insan var.Ben fetal dna yı burgen de yaptırdım nipt testi amerikaya gitti 10 gün içinde de sonuçlandı, cinsiyet de belirlendi 11. haftada , kendini üzme..

Bi parca rahatladim sizlerin sayesinde hepiniz sagolun. Ben bu doktordan basindan beri mutsuz oldum beni hep strese soktu. Yarin nasil yonlendirecek bakalim ona gore de kararimi vericem degistirmek konusunda.

85 dogumluyum 35 yasindayim. 1.6 riskli mi peki

Tesekkur ederim sagolun peki amerikaya yollayan bir yere mi yurticinde yollanan bir yere mi yaptirmaliyim hic bilmiyorum. Sanki hemen yarin gittigimizde yapilcakmis gibi. Zaman da ilerliyor. Nipt ile fetal dna ayni test mi oluyor?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…