2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Bende gidiyorum pazartesiiii kilo aldın mı? Ben sanki aldım biraz ama bilemiyorum da ya. Şimdi ilk üç ay bitti ya her ay ne kadar alınmalı
Valla geçen haftaya kadar almamıştım bugün tartıldım resmen bir kilo almışım mutfağın önünden geçsem kilo alcam öyle hissediyorum kııız ayyy pazartesiye ne kaldıııı ben de cuma giderim sanırım

Ben çılgınlar gibi hamurişi ve patates falan yiyorum kesin aldım ama göbeğim öyle çok yok yani hamile karnım çok yok dışardan asla kimse şuan anlayamaz
Benim canım hep sağlkkksız şeyler istiyor kola normalde hiç içmem ama çok canım istiyo hamburger patates kızartması pişi hep hamur işi aklımda

Merhaba kizlar
Bugün kontrolümüz vardı 13 haftalık ve günüyle uyumlu. Her şey yolunda çok şükür. İkili test için tahlil verdim sonuçlar bir haftaya çıkarmış
Mide bulantılarım hat safhada. Belli başlı birkaç şeyle besleniyorum. Kilo almıyorum aksine veriyorum bakalım ne zamana kadar mide bulantısı olacak.

Size biraz önce yaptığım tadı damağımda kalan kitaplara konu olacak enfeslikte duş umdan bahsetmek istiyorum. Suyun dengeli sıcaklığı banyonun kokmuyor oluşu benim tam ihtiyaç duyduğum ana denk gelmesi ağlayan bir bebeğin olmamasindan mütevellit istediğim kadar uzun kalabilmem falan derken... Neyse çok ballandirip can çektirmek de istemiyorum ama aramızda benim kadar güzelini yapamayan arkadaşlar da olabilir çünkü... Kendimi de tutamıyorum arkadaş bu nedir yani yaa

Benim doktorum da 16.haftada belli olur diye ısrar ediyor büyük ihtimal değişme ihtimali olduğu için söylemek istemiyor

Değişme ihtimali var ya da doktor emin olmadan söylemiyor. Benim kızıma doktor önce erkek demişti bir sonraki kontrolde kız demiştim değil mi dedi şok olmuştuk

Ben hayatım boyunca deli gibi yiyip, hatta yatmadan önce bile makarna, pizza, hamur işi ne varsa yiyip yatar kilo almazdım. şimdi çok yemememe rağmen 1 kilo almışım çok şaşırdım. galiba ben de artık mutfak önünden geçsem kilo alacak seviyeye geldim

Doktorum ne dicek bu duruma bakalım

Tebrik ederim seni canım bırakanları görünce mutlu oluyorum. Eşime sorsan kimse ömür boyu bırakamaz bir içen mutlaka bir daha içer diyor. Deli ediyor beni.
Biz eşimle tanıştığımızda eşim sigara içiyordu, ben hayatımda hiç denemedim bile, normalde de nefret ederim sigara içilmesinden ama eşime o kadar aşıktım ki sigara içişi bile bana inanılmaz seksi geliyordu
Hadi sigara iç ben de seni izleyim diyordum kafaya bak
Evlenmeden bıraktı ama arkadaşlarıyla çok keyifli bir ortam olursa veya çok sinirli canı sıkkın olursa arada bir tane içiyormuş dışarda.
Benim doğumum 13 saat sürdü, haberi alana kadar nerdeyse paket bitirmiş stresten

Aranizda cay icen var mi? Ben sabahlari kahvaltida bir bardak cok acik iciyorum. Insallah demir emilimine zarar vermiyodur
Ben önceden de çay pek içmezdim, bir bardak çok açık içerdim, bu gebelikte kokusundan tiksindim hiç içmiyorum.
Sabahları kızımla kendime pekmezli meyve suyu hazırlıyorum onu içiyoruz
Açık bir bardak çaydan bir şey olmaz galiba

Valla gözümü karartıp burgeryanına kola içicem gibi yavrum kusuruma bakmasın
Bence ye ya sonuçta sabah akşam burger yiyip kola içmiyorsun ki, canın çektiyse ye.
Ben şimdiye kadar iki kez yedim, kola pek sevmem zaten, bir iki yudum aldım sadece

Ben bide güya gazlı değil diye uludağ limonata ve didi falan içiyorum sanırım hiç iyi yapmıyorum demi

Uludağ şekersiz yazan bile bana inanılmaz şekerli geliyor içimi bayıyor.
Kış geldi bak bir sürü meyvenin suyunu yapıp içebilirsin çok daha ferahlatır bence.
En basiti portakal mandalin falan sık iç
Katı meyve sıkacağın varsa elma armut havuç falan da deneyebilirsin.
Tabi meyve şeklinde yemek en sağlıklısı ama ferahlamak için deneyebilirsin.
Hem evde neler yapılır neler içilir yavaştan alışırsan bebiş büyüdükçe birlikte yiyip içmeye başlarsınız doğal ev tarifleri :)

Sende mi 3ü 1 arada içiyosun
Evet canım ama pek sık içmem, iki haftada bir falan veya haftada bir ama bugün sen söyleyince canım çekti, dün içtiğim halde bugün yine içtim

Oglumda hiç birşeye alerji yok canım. Evet arkadaşlardan da biliyorum alerjik bebek çok zor ama çoğu zamanla geçiyor.
Çok şükür inşallah bu bebeğinde de olmaz.
Bizim susam alerjisi devam ediyor şu an, hatta benim yediğim minicik miktar bile sütten geçiyor mahvediyor.
Bu alerji yüzünden en çok özlediğim iki şey, tahin-pekmez ve helva.
Kış geldi tahinli cevizli kabak tatlısı yemek vardı şimdi bir yıldır yemedim

Kiloyla ilgili doktorum 26. Haftaya kadar aldığın kendine dedi. 26 ya kadar almamam biraz zor 13 haftada pek yiyememiş halimle 600-700 g. Aldım bile

Değişme ihtimali var ya da doktor emin olmadan söylemiyor. Benim kızıma doktor önce erkek demişti bir sonraki kontrolde kız demiştim değil mi dedi şok olmuştuk
Bi yandan söylememesi de iyi kendini odaklıyorsun sonra farklı olunca bir garip oluyordur

İkra meyra da erkeğe benziyor dedi ultrason fotoğrafına

Son düzenleme:
Ben hiçbir zaman sevmedim üşeniyorum. Pasta börek kurabiye vs yapmayı severim ama sulu yemekten keyif almıyorum.
Ben 26 yaşında evlendim ve o güne kadar mutfağa girip bir kap yemek yapmışlığım yoktu
Eşim çok güzel yemek yapar, yeni evli olduğumuz sıralar ben evde oturup onun işten gelip yemek yapmasını bekliyordum
Adam akşama kadar çalışıyordu, eve girer girmez “ben çok acıktım hadi yemek yap” diyordum
Hala daha yemekli misafir alacağımız zaman da yemekleri eşim yapar, ben kendime güvenmiyorum

Kerevizi de özendirdiysen sende var bir şeyler arkadaşım
Biz de kereviz pek sevmeyiz ama son bir yıldır sırf sağlıklı diye en azından iki haftada bir tüketmeye çalışıyoruz

Ya bisiy sorcam d vitaminini tahlil yapmadan direk veriyorlar sanirim dogrumu herkes de boylemi
İlk gebelikte de bunda da tahlil yapmadan verdiler
Ben zaten ülkemizde d vitamini eksikliği olmayan fazla kişi olduğunu düşünmüyorum.
Yaşam ve çalışma şartları, ülkenin konumu, açık havada zaman geçirme alışkanlığımızın pek olmayışı gibi sebeplerden büyük çoğunlukta vardır d vit eksikliği

Bu tarz kaygılar zaman zaman olabilir ama bunlara odaklanmak yerine her zaman olumlu düşünmeyi deneyin, düşünce gücüne inanın.
İkinci gebeliğim, olumsuz bir hikayem de yok ama buna rağmen bende de zaman zaman aynı kaygılar oluyor bu normal ama buna takılıp kalmamak gerek bence.
Belki de bu bizim yaşayacağımız son hamilelik ve bunu tadını çıkararak güzel anılar biriktirerek yaşamak varken neden kendimizi üzelim değil mi
Ben hep böyle bakıyorum, yaşadığımız şey tam anlamıyla bir mucize ve biz mucizenin tadını çıkaralım

Kiloyla ilgili doktorum 26. Haftaya kadar aldığın kendine dedi. 26 ya kadar almamam biraz zor 13 haftada pek yiyememiş halimle 600-700 g. Aldım bile
Aa doktorumla aynı fikirde olan bir doktor daha duymuş oldum. Bana da 25 haftaya kadar kilo almak yok deyince şaşkınlıktan bir şey diyemeyip boş boş yüzüne bakmıştım. Mucize gibi bir şey olur bence 25 hafta boyunca kilo almamak

Kızlar ben normalde hayatta meyve yemezdim anca biri önüme getirip koyacak öyle eşim hazırlar getirirdi öyle yerdim. Ama şimdi deli dehşet meyve yiyorum yoğurdun içine koyuyorum normal otururken yiyorum. Domatesi de çok sevmezdim aşırı domates tüketiyorum kahvaltıda domates peynir yeşillik vazgeçilmezim oldu resmen Gidim de bi meyve yiyeyim

Ya o nasıl olacak peki? Bunun plasentası var, suyu var, rahim büyüyor vs tamam bebek küçük ama vücutta çok şey değişiyor. Abartıyorlar bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…