2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
20-24 du galiba ayrıntılı canım :)) evet ben oglumda gittiğim kliniğe gidecem perinatologa yani insan kaç kere hamile kalıyor ki hayatında zaten o doktor çok güzel simartiyor insanı bir saatten fazla inceliyor her şeyini
Hareketlere az kaldı zaten Allah'ın izniyle sabahın 6 sinda dans ederek uyandıracak seni sende onun dans etmesini "anne acıktım kalk birşeyler ye "diye anlayıp kalkacaksinn

Tadı tatlı mı. Bonibon seker gibi benimki öyle
Ay ismini hatırlayamadım başlamadım daha , ilaca ön yargım var hiç içesim gelmiyo doktora diyorumki kanım var benim gerek varmı o da bana var tabi içmen lazım falan dedi, arada içcem galiba. Yan etkisi varmıı hiç mide bulantısı falan yapmaz dimi. Pespembe bonibon dediğin gibi

benim doktorum bana hissettiğinde ona uyuyup uyanmayı öğreteceğiz, karında başlıyor eğitim gibi bir şey demişti - taaaa 5 haftalıkken olan muhabbet olduğu için şimdi tam hatırlamadım, o nasıl mümkün ya? şimdi de emin değilim böyle mi demişti diye, sorsam kadın delirdi diyecek

Bebek uykusu o kadar karmaşık bişey ki insanın tüm uzmanlara hadddii lennn diyesi geliyor :)))
Oğlum doğduktan sonra aynı karnımdaki gibi sabah 6 da uyandı evet ama verdiğin tüm eğitimler bir sonraki aşı ya kadar
Anne ile çocuk rekabetini anne kazanmalidirdan, güvenli bağlanma için bebek her agladiginda kucağa alinmalidir a evrildi bilim. Bu nokta da annelik hormonları da devreye gireceği için el kadar bebeğe eğitim vermek biraz hikaye kalıyor. Bir düşünüyorum da ne kadar cokduzen kurduk ne kadar çok bozuldu. Büyüme atakları aşılar hayatı farketmesi derken.

yaaaaani doğduktan sonrayı hadi az buçuk anlıyorum karşında kanlı canlı bebek var, en azından deniyosun işe yarıyo yaramıyo görüyosun.
karnındaki bebeğin uyku saati nasıl düzenlenir onu kafamda canlandıramıyorum, şimdi sen yemek yemek yazınca aklıma geldi, acaba belli saatlerde yemeyi kesmeyi falan mı kastetmişti o..

yüzümü karartıp sorucam bu perşembe gidince

Bence bahsettiği şey hareketsiz kalman ya da senin sesini duyabildigi için doğduktan sonra soyleyecegin ninnileri söylemen falan ama sana bişey soyleyim onu eğitmeye gerek var mı herkes de aynı mı bilmiyorum ama akşam yemeğinden sonra çıldırirdi mesela karnımı videoya çekip gulerdik. Tatlı yediğimde çıldırirdi. Gece saat 11-12 gibi hareket kesilirdi uyuduğunu bilirdim. Sabah da hep ezanla oynamaya başlardı öğleye kadar iki üç kahvaltı ederdim. Sanki acıkınca uyanıyor gibime gelirdi

Evet benim zorunlu sezeryan oldu sütüm geç geldi malesef. Bi de tabi çok bilgisizdim tecrübesizdim onun da etkisi oldu. Eğer normal doğum olursa tabiki en güzeli, ama zaruri bir durum olursa sezeryan dan da korkma

Kız mı erkek mi şimdi
Valla bencr.bu kadin goremedi canim kendi doktorumda cocuk bariz gostermisti bi devajinal bakilmisti direkt pipiyi gorduk bu kiz olabilir ama yaniliyorda olabilirik dedi bilemedim :) nipty de cikcak ztn hic meraketmiyorum su an onceden beri kiz istiyodum ama erkek oluncada alismistim smdi ikiside guzel geliyo yeterki saglikli olsunda ama.bence kesnkle erkek hep oyle hissettim :)

Ya işte hamile kaldığın kilo da önemli bu konuda. Zayıfsan 15-18 kilo civarı alman normal, zaten kilolu isen maksimum 8-9 kilo almak lazım. Benim ilk doğumdan 5 kilo daha öncesinden de 5 kilo toplamda 10 kilo fazlam varken hamile kaldım. O yüzden çok kilo almadan tamamlamak istiyorum. Tabi önemli olan sağlıklı dengeli beslenmek, bebek için yediklerimiz de önemli. Zaten hamur işi, tatlı vs abartmazsan normal yersen çok kilo alınmıyor

Zayıf olarak kilo alanların zaten 15-18 kiloya kadar alması normal deniyor. Hatta kilo da alınmalı vücudun ona da ihtiyacı var. Norma sınırlarda kilo alınca da doğumdan bi kaç hafta sonra çoğu gidiyor.

Ben yumurtlama günü geldiğinde yumurta akı kıvamı akıntı gördüğüm akşamı tek ilişki ile hamile kaldım.oğlum olcak ama bunla alakalımı kesin olarak bilmiyorum.

Selam kızlar riksi bir gebeliğim olduğu için ilker de cok sık kontrole giderdim öylede alıstım artık ayda bir dedi doktor ve bana zaman geçmiyor acaba bebeğim saglıklı mı bi sorun oldumu diye dusunmekten alıkoyamıyorum kendimi şu hareketlerini hissetmeye başlasam rahatlayacagım. Ama kilo da var belli ki baya geç hissetmeye başlayacagım canım cok sıkkın benim ya sizde benim gibi hissediyor musunuz

Bu aradaaa ben 57 ile başlayıp 2 kilo vermiştim tekrar 57 olmuşum . Ama bana göre zaten benim 4 kilo fazlam vardı hamile kalmadan önce de . O bakımdan dikkat etmem gerek yani en kötü 67 olmalıyım ya doğuma giderken pöf

Benim de hedefim 70 ile tamamlamak. İnşallah başarabilirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…