2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Merhaba kızlar benim bugün sol tarafım hep sızladı yaa, acaba kese büyüdüğü için mi, tedirgin oldum biraz. Bel ağrıları da soldan soldan geliyor kasığında sızlanma hisseden var mı.

Kıyafet almış bazı arkadaşlar çok tatlişko doğrusu bence bez ve ıslak mendil indirimlerini kaçırmayın e bebektede zıbınlar çok düşmüş benden söylemesi

Benim sezaryen olmasını ben istiyorum ya, normal doğum yapamam ben, o acıyı bile isteye çekmek istemiyorum, ha belki de koşullar da sezaryeni zorunlu kılar, bakalım.Sen bu sefer normal mi düşünüyorsun?
Yok ya sezeryandan sonra normal doğum riskli, ssvd diyorlar yapanlar da var ama riskleri de çok göze alamam. Zaten ben de büyük ihtimal yine gebelik kolestazı çıkar ve en geç 37 de alınması gerekir bebeğin. İlkinde de öyle oldu. Sezeryan ın doğum aşaması aşırı kolay ama sonrası çok kötü. Bazıları sonraki süreci de kolay geçiriyormuş ama ben 1 hafta dik duramadım hele ilk günler ne yatabildim ne oturabildim dikişler çok acıdı, dikişler in acısının tamamen geçmesi nerdeyse 40 gün sürdü. Ama ilk 1 haftadan sonra zar zor da olsa ayağa kalktım yavaş yavaş işlerimi yaptım. Yani iki doğumun da farklı zorlukları var. Özellikle bebek için en sağlıklısı normal doğum ama tabiki en doğru kararı da doktorunla sen verirsin.

Ya hamur işi vs yoksa o kadar çikolatadan bişey olmaz bence tabi gebelik şekeri filan yoksa. Benim de öyle kaçamaklarım oluyor, evden çikolatayı eksik etmiyorum ama hani kare kare ya onlar günde 1-2 kare yiyorum. Makarna pilav ekmek vs yiyorum ama abartmadan. Şuana kadar 700 gram aldım sebebi ise geçen hafta evde pişen poaça lar, kurabiyeler, kekler geçen hafta eşimin canı çekti, kardeşim istedi, benim canım çekti vs derken abarttık biraz ve direk 700 gram geldi. Hedefim ilk 4 ay hiç kilo almamaktı

Ben bu konuyla ilgili hiçbir şey duymamıştım bugüne kadar ama fikir olarak çok doğru geldi bana. Karnındaki düzenle dışarı çıktıklarındaki düzen birbirine çok benziyor çünkü. Oğlum tüm gece uyurdu sabah 8 gibi uyanırdı ve tüm gün hareketli olurdu akşam geç saate kadar. Doğduğunda da aynısıydı ben geceleri çok problem yaşamadım tostosum sayesinde. Güzel bir araştırma yapmalı bu konu hakkında.

Yalnız ben de bebek anne hareket halinde iken sallandığı için uyur, anne dinlenmeye geçtiği vakit uyanır diye biliyorum. Zaten bebişler hareket etmeye başladığı zaman göreceksiniz akşamları nasıl kıpır kıpır oluyorlar hele gece uyutmuyorlar bazen gece 3 te hıçkırığı bi tutuyor karnında sürekli pıt pıt atan bişey hadi uyu uyuyabilirsen

Bizde de tersi oldu karnımdayken kıpır kıpırdı hele geceleri, sonra doğdı 1 ay uyandıramadık hala sağolsun kızım uyku konusunda çok üzmez beni

Benim önceki bebeğimde akşamları hareketli olurdu ama ben yatınca o da sakinleşirdi sabah 6-7 de de prime time saatler başlardı. Sağllıkla doğsun hele de rutini bi şekilde oluştururum en olmadı ferber den girer uykuyu tuttururum

Ya istikrarlı olduktan sonra bebek de çok aykırı bi bebek değilse illaki rutin oturuyor bi şekilde. Ama 4.ay uyku gerilemesinde canımıza okumuştu benim cimcime, bi de gaz sancıları olduğu zamanlar şimdi de atak sıkıntısı, diş sıkıntısı vs gene arada uyku krizleri tutuyor ama o günlere nazaran çok çok iyi çok şükür

Merhaba kızlar benim bugün sol tarafım hep sızladı yaa, acaba kese büyüdüğü için mi, tedirgin oldum biraz. Bel ağrıları da soldan soldan geliyor kasığında sızlanma hisseden var mı.
Ay benim de sol kasığım batıyor bugün neden anlamadım.

Merhaba Kızlar bebeğin hareketini hissedenler var mı? Benim nabzım mı bebeğin hareketleri mi ayırt edemiyorum. Bu arada ikinci gebeliğim

Hayirli geceler kizlar benim sol bacagima kramp girdi yürüyemiyorum nerdeyse bir anda oldu ya magnezyumda baslamamistim ben daha insallah gecer cok zor kantoran yagi sürdük bakalim faydasi olacakmi.yarin doktoruma mesaj atarim ilaç ismi için artik baslarim mecbur.

Ben kil maskesi ve çay ağacı yağı kullanıyorum. Doktoruma sormadım ama
Cnm dr a sormadan bitkisel birsey kullanma.kapaticilarin ve kremlerin vucuda emilip bebege zarar verme durumunu dahi dusun derim kaldiki yuze uygulanan bu tarz ekstralar bebege zarar verebilir sen yine de danis bi cnm.pisman olma sonra.

Suanda bende boyle durumdayım 12 gun kaldı kontrolüme gunler gecmek bilmiyor sanki hep korku bebeğim iyimi acaba diye ayda bir uzun geliyor gerçekten ama sabir birseyleri yoktur iyilerdir insallah kafaya takmadan gecirmeyi nasip etsin rabbim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…