- Konu Sahibi KirazHanim
-
- #16.401
Yerim ben onu. Hayırlısıyla hepimiz kucağımıza alalım inşallahOgluş baldan tatlıdır :)) anne koynundan çıkmaz hiç annesini herkesten korur kimseyle paylaşmaz :))) hayırlı olsun canım
Ben de yarın öğrencem kısmet olursa kız hissediyorum erkek aklıma gelmiyo başlarda erkek demiştim sonradan sonraya kız diyorumZaten biliyordum erkek olduğunu hep öyle hissettim kiz fikri hic aklima bile gelmedi nedense
Çok sevindim canım o zaman fitili de kullanmana gerek kalmadı bu durumda ? Aradaki fark çok ciddi ya bence de sağlık ocağında yaptırma. Bu arada doktorun tekrarlama isteği de mantıklı bir durummuş demek ki sadece akıntıya göre panik yaptırması biraz kötü olmuşKizlar idrar testi cikti dun 46 lokosit varken simdi 3 4 cikti nasil is anlamadim bir sterilize mendil bu kadar etkilermi yaidrar kulturu 3 gun sonra cikicakmis nasil bir seyse, neyse sevindim enfeksiyon olmamasina
Ben de çok araştırırım aslında hatta hep çok üstüne düştüğüm için böyle sorun yaşadığımı söyleyenler bile var ama teknoloji, ve ev eşyaları gerçekten şans işi.. kimisi yıllarca kullanıyor kimisi sürekli sorun yaşıyor. Ben de o şanssız taraftayımKötü olmuş 12 bin nedir
Ben 2010 da evlendim tv yi düğün telaşından aceleye getirmeyelim araştırıp öyle alalım demiştik. Neyse biraz okumaya araştırmaya başladık kafalar duman oldu. oled ler amoledler yok ama led lcd ler fahiş fiyatlardaydı. Kredi kartımız yoktu tv yi taksitle alabilelim diye karta başvurduk filanAnannemin eski tüplü tv sini kullandık bir süre sonra da plazma alıp geçtik pioner ın kuro diye efsanevi bir serisinden bahsediyorlardı ikinci elleri bile karaborsaymış, onunla f/p yarışabilecek bir plazmanın teşhirini aldık. Şans işi midir nedir hiç sorun da yaşamadık. Şimdi kendi evime taşınacağım mutfak için bir lcd almak istiyorum. Keşke yine düşeş bir teşhir denk getirebilsem
Çok sevindim canım o zaman fitili de kullanmana gerek kalmadı bu durumda ? Aradaki fark çok ciddi ya bence de sağlık ocağında yaptırma. Bu arada doktorun tekrarlama isteği de mantıklı bir durummuş demek ki sadece akıntıya göre panik yaptırması biraz kötü olmuş
Bu konuda benim de kafam çok karışık. Ciddi indirimler var ama denemeden almak mantıklı olur mu bilmiyorum. Bir de çok çeşit var. ucuz olanlar niye bu kadar ucuz , pahalılar da neden bu kadar pahalı acaba diye düşünüyorumKizlar bişey sorcam n11 de hepsi burada da indirim var bebek arabası baktım da ama ne alacağımı bilmiyorum sizin bı fikriniz var mı gerçi bi yandan almak da istemiyorum çok küçük daha ama bakmadan duramıyo insan
Bende aynı durumdayım kendimi uzaylı görmüş masum köylü gibi hissediyorumBu konuda benim de kafam çok karışık. Ciddi indirimler var ama denemeden almak mantıklı olur mu bilmiyorum. Bir de çok çeşit var. ucuz olanlar niye bu kadar ucuz , pahalılar da neden bu kadar pahalı acaba diye düşünüyorum
Haftasonu gezerken birkaç bebek arabası satan mağazanın önünden geçtik. İçerde çiftler vardı, bakıyorlar arabalara, satıcıyla konuşuyorlar vs. Benim aklımdan geçen tek şey ne soruyorlar acaba olduBende aynı durumdayım kendimi uzaylı görmüş masum köylü gibi hissediyorumbilenler yardımcı olursa bı fikir edinmiş oluruz ne zormuş bu işler ya sıfır Bilgi
Bu konuyu açman pek güzel olmuş, şimdiden fikir edinsek iyi olır aslındaBende aynı durumdayım kendimi uzaylı görmüş masum köylü gibi hissediyorumbilenler yardımcı olursa bı fikir edinmiş oluruz ne zormuş bu işler ya sıfır Bilgi
Ekşisözlükte harika bir yazı buldum bebek arabalarıyla ilgili. Bence çok mantıklı aşağı yukarı benim gibi düşünüyor yazan kişi. Kopyalamak yasak mı sitede bilmiyorum değilse atayım buraya da.
Valla doğru demiş bende acele etmek istemiyorum ama indirim olunca da insan bakmak istiyo bide gerçekten mağazaya gidip bakmak lazım internetten bakınca bisy anlamıyorum neyse sabredelim bebisler büyüsün de öyle bakalmBebek arabası alırken dikkat edilecek hususlar
1- öncelikle bebek sahibi olmak. (bkz: yapma ya)
2- eşiniz hamile kaldığında bebek mağazasına koşmamak (ara: hıyar)
olur da koşarsanız 3 ay sonra allah göstermesin bir düşük durumu ya da bir sıkıntı olduğunda o bebek arabası size üzüntü verir. ya da bebeklerinizin ikiz, üçüz, vs. olduğunu öğrenirseniz ikiz bebek arabalarından almanız gerekeceğinden yazık olur eldeki arabaya. aynısından bir tane daha alırım derseniz ben de evde hizmetçi ve uşaklarınız olduğunu düşünürüm ki bir tane bebek arabasını idare etmek, taşımak yeterince zorken siz bir de ikinciden bahsediyorsanız durum bu demektir. inşallah her şey yolunda giderse de 9 ay sonra doğacak bebek için şimdiden bebek arabası almak hem fiyat açısından dezantajlı olacaktır (zira emin olun her 3 ayda bir yeni model çıkarttıklarından eski modeller ucuzlar) hem de fonksiyonellik açısından sizin aldığınız modelin gelişmiş özellikli olanları çıkacağı için üzülürsünüz. ha derseniz ki para benim değil mi, evet ama bu seçenekte kötü olasılıkları gözönüne alarak yine de almayın derim.
3- mümkünse doğumdan 1 ay önce alınacak marka/modele karar verilerek doğumdan 1 ay sonra eğer çok özel, farklı bir model çıkmamışsa gidip alınması.
bazı anne babalar olur da dışarı çıkmak gerekirse, ya da bir sahile iner hava alırız, çocuk için de yararlı olur düşüncesiyle hastane çıkışı bebek arabasının hazır bulunması gerektiğini düşünüyorlar. yapmayın, hem kendinizi hem çevrenizi üzmeyin. okul okumuş bireyler olarak saçmalamayın lütfen. hastane çıkışı paparazzilerden kaçarcasına bebek üşümesin diye elden ele arabaya alınıyor zaten, kaldı ki doğum dediğimiz olguyu kadın gözüyle anlayamasak da anlamaya çalışalım. 2 gün önce doğum yapmış kadına "hanım kalk giyin de seni bi gezmeye götüreyim, doğumu kutlarız" denmez, denemez. en azından 2 hafta evde olacağınız ve sonrasındaki iki hafta için de acaba çocuğu çıkartmasak mı diye kararsız kalacağınız için doğum sonrası 1 aylık bir tampon süre yine bebek arabasının alınması için hesaba katılmalıdır. ha derseniz ki para benim zevk benim, ben bebek arabasını alıp sabahları boş bebek arabasıyla sahilde yürüyüşe gideceğim, para sizin keyif sizin...
4- görmeden ve test sürüşü yapmadan bebek arabası almayın.
katalogdan ya da 22 inç lcd ekrandan 360 derece döndürerek incelediğiniz bebek arabalarına aldanmayın. kaldırın kıçınızı ve bir mağazaya giderek bir çok markayı incelemeye çalışın. mağazaya eşinizle beraber gidin. yalnız değil, ya da sadece eşinizi değil, beraber gidin. bu neden önemli zira eşinize göre siz bebek arabasını daha az da kullanacak olsanız, kullandığınız noktada ergonomik tasarımının size uygun olmasını test edin.
*eşiniz 150 cm ve siz 180 cm iseniz tutma kolu uzayan bir model almanızda fayda olacaktır.
*arka tekerleklerinin arasında bar bulunan modellerde bebek arabasını sürerken ayağınızın o bara çarpıp çarpmadığını test etmek gerekmektedir.
*bebek arabasına takılacak olan ana kucağı/oto koltuğunun rahat takılıp takılmadığının test edilmesi gerekmektedir.
*katlanması ve açılmasının test edilmesi gerekmektedir.
*sadece kendinize göre değil eşinize hatta belki bakıma yardımcı olacak anne/kaynana/dadı görüşleri bile önemlidir zira sizden çok onlar o arabayı kullanacaktır.
5- anlamadığınız konularda kafa yormayın. bebek arabasında kullanılan kumaş, kemer, tasarım, ek parçalar vs. vs. bunlara kafa yormayın. bırakın bu konuları sizden çok daha iyi bilen ve araştırmayı seven eşiniz halletsin ve görüş belirtsin. bunun rengi çok güzelmiş illa bu olsun diye bebeği terletecek bir kumaşa sahip arabada diretmenin alemi yok.
6- en pahalı bebek arabasını ya da en ucuz bebek arabasını almayın. ortada bir model beğenin. beğendiğim model en pahalısıymış diyorsanız düşüncelerinizi tekrar gözden geçirin, bir yerlerde hata yapıyorsunuz demektir. ben de ferrari, lamborghini sahibi olmak isterim, bunların üstüne araba tanımam ama bindiğim araba en fazla c-d segmentinde bir araba olacaktır. en pahalısı buysa en iyisi de budur düşüncesine kapılmayın. kapılanları uyarın. aman canım, 4 teker bir de sepet, hepsi aynı değil mi düşüncesine de kapılmayın. 5 bin tl ye bebek arabası olduğu gibi 150 tl ye de bebek arabası var. iki uçtan da uzak durun. marka adı yabancı olduğu için hiçbir bebek arabasına sempati duymayın. marka adı yabancı olsa da ürün türk malı olacağı gibi (ki burada türk malının kalitesiz olduğundan değil, yabancı marka yabancı ülke demek değil konusunu vurgulamaya çalışıyorum) marka adı yabancı olduğu gibi ürün de yabancı olsa da aslında o ürünün ülkesinde ne kadar tırt bir marka olduğunu bilebilmek için araştırma yapın. yabancı diliniz varsa kullanın. 1 kaynaktan değil, 3-5 kaynaktan karşılaştırma yaparak ilerleyin.
7- araç sahibiyseniz bebek arabasının katlandığında hangi ebatlara geldiği, bagaja ne şekilde sığabileceği, tatile giderken daha da yer kaplamaması için ekstra olarak parçalarının çıkıp çıkmadığı konularına odaklanın. araç sahibi değilseniz bebek arabasının toplu taşıma araçlarına binerken kaldırılması, indirilmesi, taşınması gibi konuları gözönüne alın.
8- iskeletin kalitesine dikkat edin. elinizle sıktığınızda bükülen bir iskelet varsa muhtemelen 150 tl lik modellerden bakıyorsunuzdur. bebek arabasının dengesini ölçün, özellikle 3 tekerlekli model alacaksanız denge konusunu iyice test edin.
9- tekerleklerin hareket kabiliyeti, esnekliği konularına önem verin. fren mekanizmasını inceleyin. şahsi tavsiyem elden fren mekanizmalı modellerle ilgilenin.
10- birden fazla çocuk sahibi olmayı düşünüyorsanız pembe ya da mavi yerine beyaz, sarı gibi iki cinsin de kullanabileceği renkte bir bebek arabası alın. aldığınız bebek arabasını ikinci çocuğunuz da kullanacakmış diye düşünün ve rengine, kalitesine ona göre önem verin ki diğer çocuğunuz doğduğunda tekrar kullanabilesiniz. bende para çok yenisini alırım derseniz yapmayın, yazıktır. dünyada aç, susuz milyonlarca insan var. biraz tutumlu olun. israf etmeyin. o bebek arabasına verdiğiniz/vereceğiniz paranın türkiye şartlarında 2-3 kişilik asgari ücrete denk geldiğini, afrika şartlarında ise 40-50 kişinin 1 aylık yemek masrafı toplamı olduğunu hatırlayın.
kaynak da yazalım daeksisozluk
Aynen canım, alacaksan da mağazada deneyip al. Bunu bana söyleyen çok anne oldu. Denemeden alma kesinlikle dediler.Valla doğru demiş bende acele etmek istemiyorum ama indirim olunca da insan bakmak istiyo bide gerçekten mağazaya gidip bakmak lazım internetten bakınca bisy anlamıyorum neyse sabredelim bebisler büyüsün de öyle bakalm
Gözün aydın canım. Ultrason görüntüsünden mi anladın kız olduğunu?Kizlar bende ikili test yaptrdm bugun 11+5 im 12 gorundu ultrasonda gordm benimki kiz doktor cinsiyetle ilgili bisey demedi ama eminim ben aslinda ultrasndan once erkek hissediyodum cunku kizimdan farkli geciyodu hersey ama ultrasnda gordum benimki kiz saglikli suanda hersey guzel allah herkese hayrlisiyla istedigini versin 3 hafta sonraya cagirdi tekrar sonuclarada o zaman bakilcak
Canım çok erken sanki,sağlıkla gelsin bebişinKizlar bende ikili test yaptrdm bugun 11+5 im 12 gorundu ultrasonda gordm benimki kiz doktor cinsiyetle ilgili bisey demedi ama eminim ben aslinda ultrasndan once erkek hissediyodum cunku kizimdan farkli geciyodu hersey ama ultrasnda gordum benimki kiz saglikli suanda hersey guzel allah herkese hayrlisiyla istedigini versin 3 hafta sonraya cagirdi tekrar sonuclarada o zaman bakilcak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?