2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Valla bravo o zaman

Ama erkek bebekler bu haftalarda belli oluyo kiz belli olmuyo ilk bebebgim kiz ve 11 haftalikken soylemisti doktor
Bu konuda eğitimleri olan insanlar bile yanılabiliyorlar kaldı ki sen youtube videolarından teorilerden bahsediyorsun:) gerçekten çok tatlısın:)
Oğlumu 16. Haftada söyledi doktorum o da deneyimli burdaki popüler proflardan birisiydi; kızımı da 10. Haftada söyledi doktorum o da yine ankara da perinatolog diyince akla gelen ilk üç isimden birisi.
KuZenim tıp doktoru kendisi ülkedeki en iyi tıp fakültelerinden birisinden mezun, uzmanlığını da radyolojide tamamladı. Geçen sene bebek bekliyorlardı 15. Haftaya kadar bebeklerini erkek sanıyorlardı. Daha ileri haftalarda kız bebek olduğunu anladılar. Bu dediğim kuzen sürekli görüntülemeleele haşır neşir olan günde ortalama 80 hasta bakan birisi. Yani bu işler öyle bizim algılayabildiğimiz kadar basit yalın değil.

erkek olmasini isterim tabiki ama ne bilim bugun goruntuleri gorunce kiz bu dedim erkek olamaz diye dusundm

erkek olmasini isterim tabiki ama ne bilim bugun goruntuleri gorunce kiz bu dedim erkek olamaz diye dusundm
Canım önemli olan sağlıklı olması değil mi sağ sağlam kucağına Alman hem sana hem bebişe bişe olmaması. bir kızın var insan kendinde olmayanı istiyor sanırım anlıyorum ama kız olsa sanki üzülecek gibisin sağlıklı olsun kız ya da erkek ikisi de senin evladın olacak

Beni dusunen birileri tesekkur ederim
Benim durumum stabil hala, bulantilarim nesesizligim devam ediyor, o yuzden pek yazmak istemedim. Haftaya nifty sonucum cikinca yazacaktim. Sen nasilsin, bulantilarin nasil oldu?
Benim de öyle tam gaz devam. Dışarı çıkmaktan çok korkuyorum. Haftalardır markete bile gitmedim iki adım yol yurumedim hâlâ da çıkabilecek gibi değilim :) haksizlikte var ama sorumluluklarimi bırakmıyorum. Dün gece 12 den sonra efsane bir temizlik yaptım nispeten bugün moralim daha iyiydi :) kusmalar da bitseydi hayırlısıyla :)

ya Kızlar bir arkadaşımız vardı bebeğinin down sendromu riski vardı ismini hatırlayamadım nasıl oldu acaba bilginiz var mı?

İnşallah sağlıkla sıhhatle kucağına alırsın öyle deme lütfen. Bak burda ben herkese ibretliğim resmen. Tedaviyle gebe kaldım 37 ye kadar getirdim de bebeğimi kucağıma alamadım. Onu altı gün suni sancıyla normal yolla doğurmaya çalıştım olmadı mecbur sezaryen oldum sonra da 11 gün kadar enfeksiyondan kadın doğum katında sağ odamda gebe sol odamda çiçeği burnunda anne olmuş kadınlarla kaldım. Koridorda yürürken insanların yüzüne bakamıyordum bana soru soracaklar diye. Aklımı kaybetmek üzereydim. Kabustu o günler resmen çok şükür ki geride kaldı. Sonra tekrar bebek tedavisi gördüm birinde tek yumurta oldu embriyo büyümedi öbüründe de iki tane anomalili embriyom oldu Artık bu gebe kaldığım aya kadar yumurta bile görünmüyordu doktorum da iyice stres yapıyordu. Bebeğim bize ilaç gibi mucize gibi geldi. Sorunsuz gebe kalabilmek ve eve sağlıklı bebek götürebilmek çok büyük bir mucize.

Ah canım

Gerçekten insan büyük kayıplar yaşayınca bazı şeylerin kıymetini daha iyi anlıyor. Cinsiyet gerçekten çok önemsiz bir mevzu.. böyle zor şartlarda sağlıklı bi bebek dünyaya getirmek en büyük mucize, kıymetini bilmemiz lazım

Gecen sene yasadigimdan sonra, gebelik sonlanmasindan sonra hayatimin en zor alisma surecini gecirdim ki alismak deniyosa. Evet bu benim kararimdi sagliksiz bir bebegi bile bile dunyaya getirmek istemedim ve bircok anomalisi vardi, hep ilerisini dusundum. Ama o travma arkadaslar kadin dogum kadinda siz sanciyla bi sonlandirma yasarken, odalardan bebek aglamalari gelirken, verdikleri ilacin tum yan etkilerini yasayip zangir zangir titremekten konusamazken fiziksel ve ruhsal acinin yasadiginiz acinin tarifini size anlatamam. Rabbim hic bir kadina yasatmasin. Sonrasinda korkular , ayni seyleri yasarmiyim sorulari bi yandanda tekrar anne olma istegi.. tek temenni saglikli olmasi rabbim dedim saglikli sihhhatli eli ayagi duzgun bana bi evlat ver, hayirli olsun saglikli olsun. Insaniz gonul olmayani ister ama hep saglikli olsun dedim tek temennim.
Gecen sene hic aklimda olmayan bi gercekle duvara toslarmi insan ben tosladim belki bu yasima kadar boyle bagira bagira aglamamistim. Sahile yurudum agladim, oglum gormesin dedim yurudum agladim. Evde yalniz kaldim avaz avaz usg lere baka baka agladim.
Allah hic kimseye yasatmasin. Aslinda ne buyuk nimetmis dedim saglikli bir evlat sahibi olmak, ne kadar dilimize plesenk olan ama cok da uzerinde durmadiimiz, SAGLIKLA KUCAGINA AL temennisi.
Simdi her duamda rabbim sen hic bir anneyi evladiyla sinama diye eklemeden yapamiyorum.
Bunu da neden yazdim bilmiyorum. Belki bi itiraf belki de sizlerle paylasmak.
Yine diyorum Allah im tum anne adaylarina saglikla evladina kavusmak nasip etsin, rabbim evlatlarimizla sagliklari ile sinamasin arkadaslar hepinize en icten duamdir

Cinsiyetin hiç önemi yok benim her usg muayenesinde ilk sorum yaşıyor mu oluyor.
Bazen diyorum niye ben yaşadım tüm bunları ama şu an bilemediğim göremediğim bir şeyler var demek ki. Çok çok eskiden ben de derdim iki çocuğum olsun hani tek kalmasın kardeş kardeş büyüsünler diye. İsimleri bile yıllardır belliydi hep. Oğlumuz şu an cennette, biz göremesek de hep varlığını bir şekilde bize hissettiriyor umarım kızımız da bizimle bu hayatta sağlıklı ve uzun ömürlü olur hayırlı bir evlat olur.

Sezaryen olduğum gece iki gibi koridorda yürüyorduk eşimle dedim ki benim acilen tekrar bebeğim olmalı ama sezaryen oldum en az bir sene mümkün değil e yaş da var. Oğlumuzun tedavisinden geriye kalan tek sağlıklı dondurulmuş embriyomuzu kıbrısta ukrayna da gurcistanda nerde olursa bulalım bir taşıyıcı anne ona transfer ettirelim. Artık ne kadar kayışı koparttıysam o şartlardan bu şartlara gerçekten çok şükür ediyorım her anıma

Yaaa benim esimde cok etkilendi bi daha dusunmeyelim yine aynisi olursa kaldiramayaiz falan. Tek ben istiyodum zamanla Allah yardim etti, fikrinde caydi . Bana da dr korunmayin dedi hemen hamile kalabilirsen tabi bu cok mumkun olmadi ben de biraz zor toparlandim. Yaklasik 13 ay snr niyetine girdik rabbim nasip etti. Ama su an bile milletin gule oynaya gittigi ultrason randevusuna ben dualarla carpintiyla gidiyorm. Ve kalbimin carpintisindan sallandigimi hissediyorm. Doktorun mimiklerini hareketlerini izliuorm. Hemen konussun anlatsin diye. Ayy annelik cok zoor

Muayeneleri bekleme aşaması benim de zor geçiyor insan stresten sarhoş gibi olur mu oluyormuş resmen elimi kolumu nereye koyacağımı bilemiyorum buz kesiliyorum ne konuşuyorım o an hatırlamıyorum. Kalbim kulaklarımda atıyor. Psikologun da tavsiyesiyle bekleme aşamasında ilgimi başka şeye vermeye çalışıyorum mesela telefonuma solitere yükledim deli deli onu oynuyorum o biraz azalttı gibi. Ama bana en iyi gelen şey bebeği sık görmek oluyor

Allah sana ahirette anne olmayı nasip etmiş,inşallah gebeliğini sağlıkla geçirip bebeğini kucağına alırsın

Kesinlikle ben ayniyim bu sekilde. Bende elimde zikirmatikle esma okuyorm ya Latif okuyorm muayene oncesi. Onceden korkudan dualari da unuturdum smd otomatige bagladim ve gercekten saclarim beyazlamis gecen bir kac tane ekstradan tel gordum. Annelik ne kadar zor. Ilk hamileligimde ne laylaylom musum stres yok risk yokmus genclikte var tabi, napalim yasamamiz gerekiyomus yasamisiz. Bundan snr mis kokulularimzi kucagimiza alinca hersey tum korkular gecicek insallah

Ya çok istiyorum bir an önce hissetmeyi uykusuzluğa razıyım
Ya sorma bi heves milyon tane video çekmişim bebek oynarken az kaldı 1 ay sonra filan hissetmeye başlarız. O zaman insan anne olacağını daha iyi idrak ediyor doğum yaptıktan sonra bi zaman içimde bi bebek olmamasını garipsemiş hatta o hareketleri özlemiştim, lohusalık kafası

Allah sana ahirette anne olmayı nasip etmiş,inşallah gebeliğini sağlıkla geçirip bebeğini kucağına alırsın
Daha çok çoküstü kapalı anlatıyorum sizleri de strese sokmak istemiyorum.ama yine de eğer ki benim yazdıklarımı cinsiyeti önemseyen bir anne adayı okur da belki kendine bi şeyler çıkarır diye de düşünüyorum. Dün birisi yazmıştı erkek bebek bekleyenlere soruyordu ovulasyon testinden ne kadar süre ne kadar sıklıkla ilişki olduğunu. Böyle şeyleri de okuyunca kusura bakmayın ama akıl tutulması yaşıyorum. Bana sanki dalga geçiyorlarmış eğleniyorlarmış gibi geliyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…