2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Merhabaalar takip ediyodum sayfayı ama yazmak yeni nasip oldu. Son adet tarihim 3 ağustos . Yaş 29 . İstanbul ilk bebek Allah nasip ederse. Şimdilik erkek dediler bakalım
Dr un paylasimini buldum Allah kimseye boyle bir sey yasatmasin ya insallah pozitif olmadan dogumu gerceklestiririz
Bunu görünce çok hoşuma gitti . Tüp bebek oldugu için benim şuan kendi dr uma gidiyodum ama bu son gidişim olacak. Ve bu hastaneye hatta bu dr a devam etmek istiyodum

Listeye mi ekleyelim?

Şu pozitif olursa doğum yaptirmiyorlarmis durumunu bende yeni duydum şimdi. Bende doğumdan sonrasindan korkuyordum hemşireler den falan bulaşabilir mi bebeğe diye ama iki ay önce doğum yaptı arkadaşım. Odaya kocası dışında kimseyi almamışlar. Ertesi gün de hemen taburcu etmişler. Bebekle ilgili alma koyma durumlarını da eşi yapmış. Arkadaşım kendi ilgilenmis bebekle. Bi de son anda hastane değişirse doktor değişirse kötü olur diye çok takılmayın bence o an öyle bir an ki bir an evvel kurtulmak istiyorsunuz. Geçen her dakika sanki bebeğe birşey olacakmış gibi bir his de oluyor yani o an hangi doktormus hangi hastaneymis o kadar üzmez diye düşünüyorum. "Can havli" dedikleri şey tam olarak öyle birşey çünkü.
Boşuna Allah hayırlısıyla kurtarsın, bir avazda kurtarsın tarzı dualar yok kulturumuzde

Bende bir aksilik olmazsa hastanede annemle kalicam. Annem hemşirelere hiç ihtiyaç duymadan herşeyini yapabilir. Sut gelmezse enjektorle ya da kaşıkla besleyebilir uyutabilir altını ustjnu değiştirebilir. Eşim çok körpe bebeğe dokunamaz da doyuramaz da oglumda elleri titremisti kucağına verdiklerinde korkudan bişey olacak diye. O yüzden benimle kesinlikle annem kalmalı. Kaynanam da gelir o da evde oğluma bakar. Böyle plan yaptım. Tabi ki evi yanasi korona bizlerden birine bulasip da planları bozmazsa. Allah'ım ne zor zaman ya..

Kesinlikle bence dogum icin hastaneyle anlasirken bunu da soralim aklimizin bir kosesinde kalsin, insallah boyle bir sey yasamayiz ama boyle bir ihtimal de hep var

En kötüsü de bebeğine dokunamamak sanırım eldivenle dokunabilir diyorlar ya

Allah kimseye yasatmasin son bir ay kesinlikle evdeyiz gorumcem annesine mesela soyle bir sey yaptirmisti, 15 gun boyunca evden disari cikma esim seni gelip alicak bizde kalirsin bir ay demisti. Bende anneme oyle bir sey yapabilirim benim ki sadece yuruyuse gidiyor her gun bir de markete ama o bile risk

Belki doktoru özelse hastaneler dışarıdan korona lı hasta kabul etmiyorlardır. Ama bir hastanenin zaten takipli hastası ise ve iyi bir hastane ise doğumu yaptırırlar herhalde yaa.

Evet doktorun kendi ozel yerine gidiyorlardi ama doktorun bir ekibi varmis. Dogumunu yaptiracak ebe mesela dogum egitimi vermisti ve esiyle ona katilmisti. Simdi doktoru yetisemezse doguma Sare Davutoğlu yaptiricakmis doğumunu anlasmali gibi de anladigim kadariyla

Arkadasim cok memnun ama ben hic gitmedim bu doktora, onlar avrupa yakasinda oturuyor o yuzden ona yakin ben anadolu yakasindayim cok uzak bize ama banada guven verdi hem de bir ekiple calismasi da cok guzel dogumdan once ebeyle tanisip egitim aliyorsunuz esinizle. Bizde boyle bir sey var mi egitim ekip filan ben onu bile bilmiyorum mesela insallah memnun kalirsiniz sizde

Bana bir kere doktorum korona olunca mecbur biz dogurtuyoruz ama sen yine de kendine cok dikkat et demisti, evde market posetinden bile kapan hastam oldu demisti. Ben o zaman hastaneye almadiklarini filan bilmedigimden bir de 7 haftalik filanimdir hic aklima gelip sormamistim hastane kabul ediyor mu filan diye. Bir daha ki gittigimde sorucam mutlaka unutmazsam

Bunları okudukça ruhum daraldı

Canım çok geçmiş olsun 2 ay önce eşim bu durumdan çokk muzdaripti yani artık her akşam gelince işten sıcak suya oturuyordu. Ama sürdüğü kremler fayda etmedi ağlayarak uyanıyordu geceleri. Bi eczaneden ultraproct krem ve fitilini aldık allaha şükürler olsun daha ne sıcak su ne de acı var. Çok stres olduğu günler oluyor hemen kullanınca geçiyor. Gebelikte fitil olur mu bilmitorum ama ultraproctu bi araştır canım biz bunun dışında 2 başka krem fitil kullanmamiza ragmen ise yaramamisti

Sanırım normal doğumda test yapılmıyor zaten ya da doğum zamanına yakın bir tarihte yapılıyordur ama sezaryense eğer test yapıp öyle ameliyata alıyorlarmış o yüzden bu detayları önceden görüşmek gerekir hastaneyle. ben az önce eşime söyledim aklıma takıldı,doktoru arayıp sormuş hastanemiz pandemi hastanesi olmadıgı için öyle bir durumda pandemi hastanelerine yönlendirme yapıyoruz demiş doktor. Allah korusun burda hiç bi özel hastane pandemi değil ya şehir ya da devlet hastanesi var. istanbulda özelde vardır mutlaka en azından devlette yapmaktan iyidir

mart ayından beri eşimin saçlarını evde ben tıraş ediyorum, iyice profesyonelleştim artık her hafta 30-40 TL vermekten kurtardım adamı.
Alet isler ev ovunurmus harika valla tebrik ederim. Sanirim bir tiras makinesi kullaniyorsunuzdur degil mi? Eger kullaniyorsaniz marka model nedir acaba? Adamin saclar luluk luluk oldu biz de boyle bi girisimde bulunalim.

Yaşa yaaa... doktoru aramama gerek kalmadı kremin ismi buydu. Sabahtan beri düşünüyordum adı neydi diye önceki gebelikte çok iyi gelmişti bana. Çok teşekkür ederim

Bunları okudukça ruhum daraldı
Moralimizi bozmayalım yine de büyük şehirlerde yaşayanlar daha avantajlı çoğu özel hastane de pandemi hastanesi olmuş zaten. Burda hiç yok mesela ben o yüzden endişe ediyorum ama hastaneyle görüşüp netleştirmek en önemli konu bence. Kendimizi koruyalım çok da stres olmadan umarım bu süreci kolayca atlatırız.

İstanbulda tüm hastaneler pandemi hastanesi oldu. Buradakiler kaygılanmasın ama biz doğum yapana kadar hatta bence 1-2 haftaya tüm ülkedeki hastaneler pandemi hastanesi olur. Kötü şeyler düşünmeyelim bence şimdi. Sadece kendimizi koruma kısmına odaklanalım...

Ama simdi tum ozel hastaneler pandemi hastanesi olmadi mi hatta burada listesi paylasilmisti. Istanbul muydu sadece acaba? Bir de burdaki hastanelerde hem esine hem kendine pcr testi yapiliyor diye biliyorum normal dogumda olsa son haftalarda ama emin de degilim bir sekilde dogacak bebek ya cok da kendimizi strese sokmayalim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…