2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Günaydın kızlar , bende yan yatınca kemiklerim arada batıyor. Sırt üstü yatınca bu sefer bebek sabahları toplanıyor bir yerde , yüzüstü yatmayı çok severim niyeyse yatmıyorum enteresan 1,5 kilo almışımm

Popo buyusun de basene gitmese iyiydi dogum yapan 2 arkadasim var biri sezeryan, biri de dun suni sancisiz normal dogum yapan arkadasim sezeryan yapan baya pilatese filan gitmisti normal olsun diye ama olmamisti. Dun dogum yapan arkadasim da son ay hurma yemis ve son zamanlari ananas yemis hep bebek gelsin diye. Bir de esiyle beraber dogum egitimine gitmislerdi, bebegin kordonunu babasi kesmis bizimkiler koronadan dolayi artik iceri bile almiyorlar babayi, kordon icin doguma girmesine sasirdim acikcasi. Sanirim bir de dogum icin ekibin olmasi cok onemli ve ebeyi onceden tanimak cok onemli. Doktordan cok ebe inanilmaz iyiydi diyor cok iyi yonlendirdi beni dedi.

Epidural icinde sanirim 4 cm olmasi gerek aciklik diye okumustum bir yerde daha cok aciklik varsa epidural olmuyormus sanirim. Herkese de epidural olmuyormus diye okumustum kemik yapin mi artik bir seyler varmis etkileyen ama cok emin degilim Sunu da dusundum cok epidural verirlerse ve sen istemsiz ikinirsan cok dikis olur, dogum hikayelerini okudugumda bazi kadinlar bebegin ciktigini hissetmiyormus ve ikinmaya devam ediyormus o zaman cok yirtik oluyormus diye okumustum. Insallah bizde yapabiliriz ya ben cok istiyorum, Allah nasip eder insallah

Geceleri artik en az 4 5 kere uyaniyorum ben ya neden bilmiyorum minder ya da yastik koymamistim ben hic, bu gece oyle deniyim bi

Gunaydin cnm yok erken degil bebisindir o bende erken hissetmeye basladim ayirt edebiliyor insan 2.sinde.
Bi kaç gündür ben de ara ara hisseder oldum ama henüz çok belirgin hareketler değil, daha çok karnımın için de kurtçuklar varmış gibi kımıl kımıl bişi özellikle yemek yiyince belirginleşiyor. Kızım da her yemek sonrası futbol maçı yapardı içeride

Bende hiç doğum hikayesi dinlemeyin okumayın. Kesinlikle stres yapıyor insan. Gerçekten yapsbileceğinize inanıyorsanız kimseyi dinlemeyin imkanınız varsa eğitimlere katılın sadece.

Ben hic stres yapmiyorum, normal bir surec her sey yolunda giderse de bende bir parcasi olabilirim gibi goruyorum. Bir de nelerle karsilasicagimi bilmek bana guven veriyor kendimi en azindan hazirlarim bu duruma psikolojik olarak diye dusunuyorum. Mesela ben ikinmanin tuvaletini yaparmis gibi oldugunu dahi bilmiyordum vajinal olarak baski uyguluyorsun saniyordum. Ama egitimler cok onemli bencede, insallah gidebiliriz ama yuz yuze gidebilicegimizi artik hic sanmiyorum

Ya epidural müthiş bişey ben sezeryan yaptım ama sezeryan sonrası feci ağrım vardı, damardam verilen ağrı kesiciler etki etmedi, epidural iğnesi bi zaman duruyor ordan ilaç veriyorlar. Epidurali bi verdiler ağrı mağrı kalmadı ertesi sabah da yalvardım bi doz daha bi doz daha diye foto çekimi vardı benim acaip ağrım vardı ondan istedim, kabul ettiler verdiler tekrar ama uyardılar hemen ayağa kalkma diye, ben de kameraman gelecek diye acele edip kalktım sonuç wc de bayıldım

Bende hiç doğum hikayesi dinlemeyin okumayın. Kesinlikle stres yapıyor insan. Gerçekten yapsbileceğinize inanıyorsanız kimseyi dinlemeyin imkanınız varsa eğitimlere katılın sadece.
Kesinlikle, bi de evdeki hesap çarşıya uymuyor bazen. Ben normal doğum çok istedim ama 25.haftadan sonra riskli gebelik dendi önce yürüyüş yasaklandı sonra 37.hafta zorunlu sezeryan oldum nasip. Her doğum kişiye özel, normal sezeryan kolay zor ağrılı ağrısız...

Benim ilk hamileliğim dışardan 6. Ayda belli olmaya başlamıştı bunda da öyle olacak heralde kimse inanmıyor hamile olduğuma iş yerindekiler inanmıyor doğuma gireceğim gün gömlek giymiştim bol dökümlü onda da 4 aylık gibi duruyordu danışmadaki kız 9 aylık dedim inanmadı kayıt açarken 2 kişiyi arayıp emin oldu öyle açtı hastaneye gittim bayanın biri 10 gün küçük bana göre karnı kocaman olmuş şaşırdım kendime baktım hiç alakam yok gibi. 54.buçuk kiloyum şu an o kadar yiyorum nereye gidiyor anlamıyorum

Aslında büyük şehirlerde yaşayanlar için, imkan da varsa çok iyi ebeler var. her an yanında olmaları, destek olmaları çok güzel. İnsanın o an heralde en çok ihtiyaç duyduğu şey bu konuda bilinçli hem de moral veren birinin olması.
Arkadaşın için ne güzel olmuş kordonu babanın kesmesi, yanında olması. Benim gittiğim hastane de normal doğumda eşleri alıyormuş ama sezaryen olursa almıyormuş ne alakaysa.. ama eşimden kordon kesmesini isteseler düşer bayılır heralde sadece doğuma bile girse ben onu düşünmekten kendime odaklanamam

hahaha aynen, benden kan alınırken bile eşim başka tarafa bakıyor - bir de öyle bi tablo görse kesin geriye doğru düşer

Maslak Acıbadem'de İbrahim Hoca'nın çok iyi bir ebesi var diye biliyorum - hatta aynı zamanda yoga eğitmeni vs. keşke devlet/özel tüm hastanelerde öyle ebeler olsa

Belki vardir ama arkadasimin dogum dahil saglik sigortasi yoktu o yuzden doktorun kendi ozel yerine gitti, doktoru ebeyle ve ekibiyle tanistirmis her seyi ekstra ucret odeyerek sagladi. Biz direk hastaneye gittigimiz icin boyle bir imkan var mi inan hic bilmiyorum belki bizde normal doguma bile almiyorlardir zaten onu da sormadim hic aklima gelmedi su asamada

Bende ayni seyi dusundum kendimi o an birakip bir de bayilcak mi iyi mi diye onu dusunebilirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…