- 28 Ağustos 2020
- 9.012
- 41.787
- 548
- Konu Sahibi KirazHanim
-
- #18.481
Günaydınnn... kızlar bende de hemoroid başladı 3 gündür fln her tuvalete çıkmam da kanıyor. Önceki gebelikte de oldu Doğumdan sonra geçmişti. Doktorum bir krem vermişti. Bugün arayacağım yine kremin ismini unuttum. Bu haftalarda başlıyor rahim büyüdüğü için bağırsaklara baskı yapıyor
Epidural alıp açılması duran ya da yavaslayanlar da varmış. Kisiye göre değişir benceNormal doğumda epiduralin dozunu iyi ayarlıyorlar ıkınma hissi var ama ağrı olmayacak şekilde.
mart ayından beri eşimin saçlarını evde ben tıraş ediyorum, iyice profesyonelleştim artıkher hafta 30-40 TL vermekten kurtardım adamı.
Ay varya ağlıyorum tuvaletteGeçmiş olsun canım, o acıyı çok iyi biliyorumbende de doğumdan sonra olmuştu, dikişlerimin acısını unutturmuştu o derece fenaydı
Sıcak su torbasını hazırlayıp tam o bölgeye denk gelecek şekilde oturuyordum rahatlatıyordu biraz.
Evet bazılarında doğumu durduruyormuş. O yüzden benim doktorum hep kendi sancın en güzeli diye cesaretlendirmişti beniEpidural alıp açılması duran ya da yavaslayanlar da varmış. Kisiye göre değişir bence
Kızlar merhaba çok fena grip oldum. Vucut ağrım hapşırık baş ağrısı. Ksrdeşim gripte evde korunmaya çalıştım oysaki sms sanırım ondan kaptım. Test yapmaya gitmedim ateş yok öksürük yok açıkçası yapmaya da korkuyorum. Nane limon içsem zararlı mı acaba? Kan sulandırıcı iğne ve hap alıyorum ayrıca ve diyete de başladım bu arada
Gecmis olsun cnm gercekten zor bende yaşıyorum halen sicak suya otur biraz ağrıyı aliyor ama hamilelikte sicak sıkıntı da olabilir. kantoran yagi varsa onuda surebilirsin oda iyi geliyor.birde patlıcan sapını kaynatip içmiştim ben öncesinde oda iyi gelmişti şimdi kullanabilirmiyiz bilmiyorum. Arastir istersenAy varya ağlıyorum tuvalettetuvalete çıkmak istemiyorum inanki. Sıcak iyi gelir evet deneyeyim. Çok teşekkür ederim
Kantaron var evde onu da süreyim çok sağol canımGecmis olsun cnm gercekten zor bende yaşıyorum halen sicak suya otur biraz ağrıyı aliyor ama hamilelikte sicak sıkıntı da olabilir. kantoran yagi varsa onuda surebilirsin oda iyi geliyor.birde patlıcan sapını kaynatip içmiştim ben öncesinde oda iyi gelmişti şimdi kullanabilirmiyiz bilmiyorum. Arastir istersen
Ben de hamileyken son hafta çok ağır grip oldum doktorum sambucol plus efervesan tablet vermişti. Emzirme döneminde de kullandım. Hastalığın ilk günleri içersen bayağa fayda ediyor. Doktoruna danışıp al istersen. Bitkisel, karamürver var içinde.
Kızlar şimdiye dek kaç kilo aldınız? İştahlar nasıl?
Bendede epidural açılmayı hizlandirmisti 7 saat 1,5 cm'den 4 cm'e anca çıkan acilmam epidural aldıktan bir saat sonra 7 cm'e çıkmıştıEpidural alıp açılması duran ya da yavaslayanlar da varmış. Kisiye göre değişir bence
Doğumda her şey olabilir bence ya epidural alamadan doğumum durdu benimde.Bendede epidural açılmayı hizlandirmisti 7 saat 1,5 cm'den 4 cm'e anca çıkan acilmam epidural aldıktan bir saat sonra 7 cm'e çıkmıştı
Kızlar ya aşırı bunaldım şu an.Eşimin ailesi sürekli arıyor anlıyorum merak ediyorlar ama sürekli şunu yap bunu yap demeleri beni iyice sıktı sonuçta ben onun eşiyim ve yanındayım benden iyi kimse düşünemez onu.Şunu al şunu pişir şunu yap vs vs..Ben sabah namazından sonra uykuya dalmakta zorlanıyorum sonra uyuyorum 10.30-11.00 gibi uyanıyorum bugün sabahtan abisi aramış eşim de uyuyordu ulaşamamış ona kahvaltısını geç saate bırakmışsın,bizi merakta bırakma diyor Eşime de bir şey diyemiyorum ama çok bunalttılar beni
Evet doğumun bir kuralı yok gerçekten kişiden kişiye hatta aynı kişide doğumdan doğuma bile farklılık gösteriyorDoğumda her şey olabilir bence ya epidural alamadan doğumum durdu benimde.
Benimde erken başladı. Eğilip kalktığımda nefes nefese kalıyorum. Yatakta dönerken keskin acım oluyor. İkinciler hep böyle zor mu oluyorİkinci gebeliği olan arkadaşlar daha bu haftalarda karinlarinda sertleşme kaburgaya baskı sonucu nefes darlığı yasiyormu ilkinde 6 aylıkken falan başlamıştı bunlar öyle olunca karnımın içi aciyor resmen yatakta sağdan sola dönerken keskin acı hissediyorum kızımda doğuma gittiğim gün bile yerleri elimle siliyordum bu sefer makinadan bi çamaşır çıkartip yerdeki oyuncakları toplasam bile karnım taş gibi oluyor yürüyüş yapan arkadaşlar var ben evi silmeyip sadece supursem bile nefes nefese kalıyorum yaşında etkisi varmı acaba diye düşünmeye başladım doktorumu aradım ikinci gebelikte normal çok rahatsız olursan gel dedi
Benim ilk bebeğim amaondan emin değilim.
Ben de işte damar atması mı bebek mi emin olamıyorumAyyyy iyi çok şükür sevindim her şeyin yolunda olmasına ben de iyiyim canım çok şükür doktor kontrolüm 11 Aralık’ta henüz var baya. Oğluş sanki kendini hissettiriyor ama damarım mı atıyor yoksa bebek mi bilemiyorum ilk olunca o histen emin değilim bebek diye düşünüyorum
İkinci gebeliği olan arkadaşlar daha bu haftalarda karinlarinda sertleşme kaburgaya baskı sonucu nefes darlığı yasiyormu ilkinde 6 aylıkken falan başlamıştı bunlar öyle olunca karnımın içi aciyor resmen yatakta sağdan sola dönerken keskin acı hissediyorum kızımda doğuma gittiğim gün bile yerleri elimle siliyordum bu sefer makinadan bi çamaşır çıkartip yerdeki oyuncakları toplasam bile karnım taş gibi oluyor yürüyüş yapan arkadaşlar var ben evi silmeyip sadece supursem bile nefes nefese kalıyorum yaşında etkisi varmı acaba diye düşünmeye başladım doktorumu aradım ikinci gebelikte normal çok rahatsız olursan gel dedi
Aslında büyük şehirlerde yaşayanlar için, imkan da varsa çok iyi ebeler var. her an yanında olmaları, destek olmaları çok güzel. İnsanın o an heralde en çok ihtiyaç duyduğu şey bu konuda bilinçli hem de moral veren birinin olması.
Arkadaşın için ne güzel olmuş kordonu babanın kesmesi, yanında olması. Benim gittiğim hastane de normal doğumda eşleri alıyormuş ama sezaryen olursa almıyormuş ne alakaysa.. ama eşimden kordon kesmesini isteseler düşer bayılır heraldesadece doğuma bile girse ben onu düşünmekten kendime odaklanamam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?