2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Ben de normal istiyorum her şey yolunda giderse, ama olmazsa da sağlık olsun. Hamilelik öncesi haftanın 7 günü egzersiz, pilates ve yürüyüş yapan biriydim. Hamilelikle beraber iyice tembelleştim. Yeniden başlamam lazım.

Geçmiş olsun canım, o acıyı çok iyi biliyorum bende de doğumdan sonra olmuştu, dikişlerimin acısını unutturmuştu o derece fenaydı
Sıcak su torbasını hazırlayıp tam o bölgeye denk gelecek şekilde oturuyordum rahatlatıyordu biraz.

mart ayından beri eşimin saçlarını evde ben tıraş ediyorum, iyice profesyonelleştim artık her hafta 30-40 TL vermekten kurtardım adamı.

Hiç böyle becerilerim yok
Bir kez eşim ensemi alır mısın dedi, ben yapamam bak bana güvenme dedim, o da yaparsın ya zaten yeri belli çizgiyi takip edeceksin dedi ama sonuç tam bir faciaydı
Sinirden bir hafta benle konuşmadı
Ben senin kaşlarını böyle yapsam ne yaparsın dedi çok bilmiş

Ay varya ağlıyorum tuvalette tuvalete çıkmak istemiyorum inanki. Sıcak iyi gelir evet deneyeyim. Çok teşekkür ederim

İlaç kullandığın için bir şey diyemicem canım çok geçmiş olsun.
Ben de gebeliğin başında aynı şekilde grip olmuştum, hatta burda da yazmıştım neler yapabilirim diye. Çok fena kemik ağrım vardı, kafamı kaldıramıyordum, burnumu silmekten yara olmuştu ama ateş öksürük yoktu ve iki günde hafiflemişti.
O dönem önce eşim sonra ben sonra da kızım aynı şekilde hastalandık. Hatta taşınma arefesindeydik, dayım yengemle çocukları getirmişti yardım etsinler diye, bizden sonra da onlar sırayla aynı şekilde hastalandı ve hepimiz iki günde toparlandık.
Biz her akşam nane limon bal karabiber, ıhlamur bal limon karabiber, ılık su limon bal karabiber bunları dönüşümlü içtik ama senin kullandığın ilaçlarla etkisi ne olur doktora sormak lazım

Ay varya ağlıyorum tuvalette tuvalete çıkmak istemiyorum inanki. Sıcak iyi gelir evet deneyeyim. Çok teşekkür ederim
Gecmis olsun cnm gercekten zor bende yaşıyorum halen sicak suya otur biraz ağrıyı aliyor ama hamilelikte sicak sıkıntı da olabilir. kantoran yagi varsa onuda surebilirsin oda iyi geliyor.birde patlıcan sapını kaynatip içmiştim ben öncesinde oda iyi gelmişti şimdi kullanabilirmiyiz bilmiyorum. Arastir istersen

Kantaron var evde onu da süreyim çok sağol canım

Bu tableti öneren çok kişi oldu, alsam evde hazır bulunsa mı acaba?
Gebeliğin başında çok ağır grip olmuştum, hastaneye gitmeye de korktuk, eşim eczaneye gidip tablet istedi ama gebelik çok yeni hiçbir şey kullanmasın demişti eczacı.
Ama bu söylediğin tamamen doğal sanırım

Kızlar şimdiye dek kaç kilo aldınız? İştahlar nasıl?

Sanırım ben 3-4 kilo aldım, iştahım iyi şu sıralar.
Eşime uyup abur cubur yemezsem normal beslenme düzenim iyi ama son günlerde paketli yiyecek fazla tüketmeye başladım sinir oluyorum kendime

İkinci gebeliği olan arkadaşlar daha bu haftalarda karinlarinda sertleşme kaburgaya baskı sonucu nefes darlığı yasiyormu ilkinde 6 aylıkken falan başlamıştı bunlar öyle olunca karnımın içi aciyor resmen yatakta sağdan sola dönerken keskin acı hissediyorum kızımda doğuma gittiğim gün bile yerleri elimle siliyordum bu sefer makinadan bi çamaşır çıkartip yerdeki oyuncakları toplasam bile karnım taş gibi oluyor yürüyüş yapan arkadaşlar var ben evi silmeyip sadece supursem bile nefes nefese kalıyorum yaşında etkisi varmı acaba diye düşünmeye başladım doktorumu aradım ikinci gebelikte normal çok rahatsız olursan gel dedi

Allah kolaylık versin canım
Sürekli aranmasına ben de sinir olurum.
En azından ilgililer ya biz hasta olsak kaynanam hayatta merak edip de aramaz.

Ben doğumdan sonra yüksek enfeksiyondan sürekli ateşleniyordum, iki günde bir acile gidiyorduk.
En son da hastaneye yatışım olacağı gün öğle arasında kaynanama gittik sonuçlar çıkana kadar, salak kadın hala kendini anlatıyordu, ben de ateşleniyorum üstümü çıkarınca rahatlıyorum sen de üstünü çıkar ince giy diye akıl veriyordu kıt aklıyla.
Eşim de anne bu öyle bir şey değil kız hasta yatak bile su gibi oluyor ateşinden dedi ama kaynanam hala kedini anlatıyordu ben de terliyorum hep şekerden menopozdan diyordu.
Ben sekiz gün hastanede yattım yine umrunda olmadı

Benimde erken başladı. Eğilip kalktığımda nefes nefese kalıyorum. Yatakta dönerken keskin acım oluyor. İkinciler hep böyle zor mu oluyor

Benim ilk bebeğim ama ondan emin değilim.

Benim ikinci ama ben de hala emin olamıyorum bu aralar sürekli pıt pıt dokunuşlar hissediyorum bebek galiba

Ben de işte damar atması mı bebek mi emin olamıyorum
Ama artık hissetmeye başlarız ya bebiştir bunlar

Benim ilk gebelik ama nefes nefese kalma durumu bende de var. Ozellikle egilip kalktigim zamanlarda oluyor. Mesela kirlileri ayirip makineye atiyorum sonra birden ayaga kalkinca nefes nefese kalmis oluyorum. Hatta esim de naptin ki simdi neden bu kadar nefes nefese kaliyorsun filan diyordu ama kolay kolay yorulmuyorum, nefes nefese kalsam da devam ediyorum her ne yapiyorsam

Benim doğumum çok zor olmuştu, detayları anlatmayım ama en son artık ebeler de umudu kesti devlet hastanesi olmasına rağmen eşimi çağırmışlar bana destek olması için.
Ebe “kocanı çağırdık kapıda bekliyor içeriye girsin mi moral olur” dedi, ben de “eşim beni bu halde görürse bayılır gelmesin” dedim, ama sonra çok pişman oldum keşke gelsin deseydim
Hatta ben gelmesin diyince ebeler de şaşırdı iyi sen bilirsin dediler.

Ama gerçekten eşim gelseydi toparlanamazdı, kapıda benim sesimi duymuş, onun bile etkisi bir aya yakın sürdü, çığlıkların kulaklarımda hala diyordu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…