- 6 Aralık 2015
- 19.106
- 26.520
- 598
- Konu Sahibi KirazHanim
-
- #18.461
N95 takmıyorum, uzun süre kullanıma uygun olmadığını biliyorum, ama bebeğe zarar verebileceğini düşünmemiştim hiç.Tam n95 muhabbeti geçerken bubazyoya denk geldim Eki Görüntüle 2723684
Benim de hiiiiç aklıma gelmezdi. Kızlar detaylı ultrason için alsak mı vs deyince hatta ben de düşünmeye başlamıştım ki az evvel bunu gördüm.N95 takmıyorum, uzun süre kullanıma uygun olmadığını biliyorum, ama bebeğe zarar verebileceğini düşünmemiştim hiç.
Başlarda olmuyor zaten yaklaştıkça ve kötü örnekleri okudukça stres oluyor insan. O yüzden herkesi dinlememk getek bence işin ehli kişilerin tavsiyedini almak gerek diye düşünüyorum. İlk zamanlar ben normal düşünüyordum son aylarda böyle gruptaki hikayeleri okudukça evham yaptım. Sonra hep en kötüsü olacak gibi geldi.Ben hic stres yapmiyorum, normal bir surec her sey yolunda giderse de bende bir parcasi olabilirim gibi goruyorum. Bir de nelerle karsilasicagimi bilmek bana guven veriyor kendimi en azindan hazirlarim bu duruma psikolojik olarak diye dusunuyorum. Mesela ben ikinmanin tuvaletini yaparmis gibi oldugunu dahi bilmiyordum vajinal olarak baski uyguluyorsun saniyordum. Ama egitimler cok onemli bencede, insallah gidebiliriz ama yuz yuze gidebilicegimizi artik hic sanmiyorum
Bencede yani bizde riskliyiz bizede idari izin vermeleri lazımYa kızlar çok canım sıkıldı, hamilelere yine izin yok24. Haftadan önce bulaşmıyor mu bu lanet hastalık, ağlamak istiyorum
Başlarda olmuyor zaten yaklaştıkça ve kötü örnekleri okudukça stres oluyor insan. O yüzden herkesi dinlememk getek bence işin ehli kişilerin tavsiyedini almak gerek diye düşünüyorum. İlk zamanlar ben normal düşünüyordum son aylarda böyle gruptaki hikayeleri okudukça evham yaptım. Sonra hep en kötüsü olacak gibi geldi.
Yok yok beni uyaran çok oldu hamile değilken bile, bunlardan takma diye. Cerrahi maske yeterli, gerekirse iki tane takarsın dediler.Benim de hiiiiç aklıma gelmezdi. Kızlar detaylı ultrason için alsak mı vs deyince hatta ben de düşünmeye başlamıştım ki az evvel bunu gördüm.
Ben kızımda normal epidural doğum yaptım sözde fazladan verdiğim paraya acıdım sonra doktorumun isguzarligi yüzünden doğum uzar diye istemedi sonra bilgilendirme bile yapmadan suni sancı takmaya geldiginde kontrolde aaaa sende epidural açılmayı hızlandırmış diye bı şaşırdı suni sanciyi takmaktan vaz geçti ,epiduralimi bir doz haricinde verdirmedi onuda olması gereken dozdan az verdirdi epidurali uygulayan kişi ile resmen pazarlık yaptı az vereceksin diye sağolsun epidurali veren kişi ne o öyle hiç vermeyelim ne işe yarayacak diye doktorun istediği dozdan yüksek orta bı doz verdi epidurali aldığım o 1,5 saat kuş gibiydim yürüyüş yaptım nefes aldım 13 saat sancinin 1,5 saati çok güzeldi yani ,sonradan öğrendim doktor epidurale karsiymis böyle bişey istiyorsanız doktorunuzla önceden konuşup anlasın bende baştan epidural istemiyordum ama doğum sancısı herkeste başka etki yapıyor mesela ben de sancı geldiği zaman gözümü açamayacak kadar uyku halide geliyordu beraberinde ve sancıları karşılayamıyordum şimdi o zamanki doktorumu soran kimseye tavsiye etmiyorum sözde çok tavsiye üstüne gitmiştim doğum zamani doktorla olan ilişki çok çok önemli rahatlatan seni dinleyen güler yuzlu doktor seçmek gerekiyir kesinlikle su anki doktorum güler yüzlü gebesini can kulagiyla dinleyen bir doktorBen de basenlerden alıyorum. herkes kızda öyle olur diyor popo , basen büyürmüşhiç de inanmam öyle şeylere..
bu arada epidural normal doğum yapan ya da tanıdıklarından yapan var mı ? şimdi doğum yapan birini duysam öyle yapıyor, çok rahatmış. Aslında öyle olursa ben de düşünebilirim
Ben kızımda normal epidural doğum yaptım sözde fazladan verdiğim paraya acıdım sonra doktorumun isguzarligi yüzünden doğum uzar diye istemedi sonra bilgilendirme bile yapmadan suni sancı takmaya geldiginde kontrolde aaaa sende epidural açılmayı hızlandırmış diye bı şaşırdı suni sanciyi takmaktan vaz geçti ,epiduralimi bir doz haricinde verdirmedi onuda olması gereken dozdan az verdirdi epidurali uygulayan kişi ile resmen pazarlık yaptı az vereceksin diye sağolsun epidurali veren kişi ne o öyle hiç vermeyelim ne işe yarayacak diye doktorun istediği dozdan yüksek orta bı doz verdi epidurali aldığım o 1,5 saat kuş gibiydim yürüyüş yaptım nefes aldım 13 saat sancinin 1,5 saati çok güzeldi yani ,sonradan öğrendim doktor epidurale karsiymis böyle bişey istiyorsanız doktorunuzla önceden konuşup anlasın bende baştan epidural istemiyordum ama doğum sancısı herkeste başka etki yapıyor mesela ben de sancı geldiği zaman gözümü açamayacak kadar uyku halide geliyordu beraberinde ve sancıları karşılayamıyordum şimdi o zamanki doktorumu soran kimseye tavsiye etmiyorum sözde çok tavsiye üstüne gitmiştim doğum zamani doktorla olan ilişki çok çok önemli rahatlatan seni dinleyen güler yuzlu doktor seçmek gerekiyir kesinlikle su anki doktorum güler yüzlü gebesini can kulagiyla dinleyen bir doktor
Yakın arkadaşım bana epidural normal doğum videosunu izletti(tabiki perde arkasını görmüyoruz eşi çekmiş yanında) , izlerken , dedim hani nezaman doğurcan ağrı sancı nezaman başlıo burda diye sordum.orda doğurdum ben dedi.ben şooook.video boyunca sürekli gülme sürekli şaka hali vardı...ilkinide aynı yöntemle doğurdu.kesinlikle ve kesinlikle bin kez pişman oldum o şekilde doğurmadığıma.herkese tavsiyemdir.Ben de basenlerden alıyorum. herkes kızda öyle olur diyor popo , basen büyürmüşhiç de inanmam öyle şeylere..
bu arada epidural normal doğum yapan ya da tanıdıklarından yapan var mı ? şimdi doğum yapan birini duysam öyle yapıyor, çok rahatmış. Aslında öyle olursa ben de düşünebilirim
Yakın arkadaşım bana epidural normal doğum videosunu izletti(tabiki perde arkasını görmüyoruz eşi çekmiş yanında) , izlerken , dedim hani nezaman doğurcan ağrı sancı nezaman başlıo burda diye sordum.orda doğurdum ben dedi.ben şooook.video boyunca sürekli gülme sürekli şaka hali vardı...ilkinide aynı yöntemle doğurdu.kesinlikle ve kesinlikle bin kez pişman oldum o şekilde doğurmadığıma.herkese tavsiyemdir.
Kesinlikte herşeyi konuşmak gerekiyor ilk gebelik tecrübesizlik şimdi olsa öyle bı carlarım ki birde özel hastaneydi doğum yaptığım yer, doğumdan bir hafta sonra yapılan kontrolden sonra asla o doktora birdaha gitmedim şans eseri o geceki nöbetçi ebe dunya iyisi bir kızdı doktordan çok ona dua ettim sonrasında doktorun adı anildiginda kimseye tavsiye etmiyorum benden sonra zaten başka bir gebesiyle davalık bile olmuş Bursa'dayim eğer Bursa'da olup Sühendan Benderli'ye giden varsa şimdiden kendine başka doktor bulsun lütfenEpidurale karsi ne demek ya hastanin tercihiyse ve risk yaratmiyorsa doktorun keyfine gore nasil olabilir kiher seyi konusmak gerek gercekten ben bir daha ki gittigimde sorucam her seyi. Koronayi sorucam, bir de ebe rastgele mi olacak onceden tanisicak miyiz egitim olacak mi vs onlari sorucam
Epidural sonrası baş ağrısı oluyormuş galiba değil mi?Yakın arkadaşım bana epidural normal doğum videosunu izletti(tabiki perde arkasını görmüyoruz eşi çekmiş yanında) , izlerken , dedim hani nezaman doğurcan ağrı sancı nezaman başlıo burda diye sordum.orda doğurdum ben dedi.ben şooook.video boyunca sürekli gülme sürekli şaka hali vardı...ilkinide aynı yöntemle doğurdu.kesinlikle ve kesinlikle bin kez pişman oldum o şekilde doğurmadığıma.herkese tavsiyemdir.
Normal doğumda epiduralin dozunu iyi ayarlıyorlar ıkınma hissi var ama ağrı olmayacak şekilde.aaa nasıl oluyor ki? yani hissetmiyorsa nasıl ıkınıyor :)
kafam karıştı..
Kesinlikte herşeyi konuşmak gerekiyor ilk gebelik tecrübesizlik şimdi olsa öyle bı carlarım ki birde özel hastaneydi doğum yaptığım yer, doğumdan bir hafta sonra yapılan kontrolden sonra asla o doktora birdaha gitmedim şans eseri o geceki nöbetçi ebe dunya iyisi bir kızdı doktordan çok ona dua ettim sonrasında doktorun adı anildiginda kimseye tavsiye etmiyorum benden sonra zaten başka bir gebesiyle davalık bile olmuş Bursa'dayim eğer Bursa'da olup Sühendan Benderli'ye giden varsa şimdiden kendine başka doktor bulsun lütfen
Bazılarında oluyor bende olmadı. Kafein öneriyorlar baş ağrısı olduğunda. Bende çişimi yapamamıştım tekrar sonda taktılarEpidural sonrası baş ağrısı oluyormuş galiba değil mi?
Benim doktorum da normal doğum için sonuna kadar direnen son doktorlardan. Ama hep şöyle der doğum için kendini şartlama süreci akışına bırak. Ben kendi sancım üstüne suni sancı aldım ama doğum sürecim durdu 24 saatten sonra. Kendimi vajinal doğuma o kadar şartlamıştım ki ameliyat korkusu sardı titreyerek girdim doğuma. Epidurali de aldım mis gibi bebeğimin doğumuna da şahit oldum.
Her türlüsü güzel doğumun çok şanslıyım ki sezaryen sonrası insanların anlattığı gibi ağrım sızım olmadı hastaneden çıktıktan sonra evde her işimi yapabiliyordum. Şu anda hiç takmıyorum sadece sağlıkla gelsin diyorum.
Bende baş ağrısı değil ama bel ağrısı olmuştu normal doğumda. Baş ağrısı genelde sezeryan doğumlarda daha sık görülüyor dozu daha yüksek olduğu içinEpidural sonrası baş ağrısı oluyormuş galiba değil mi?
En sağlıklısı hangisiyse o olsun. Sen yine normal olacak gibi yürüyüşünü sporunu yap doğumda kasların güçlü olması çok önemli. Ama benim gibi kendini şartlama...Evet kesinlikle bende illa normal olsun demiyorum, surec gostericek nasil ilerleyecegimiziZaten 24 saatten sonra risk olusturuyormus en fazla o kadar sure veriyorlarmis. Saglikli olsun da ben elimden geleni yapiyim ama olmuyorsa da ikimiz icin hayirlisi neyse o olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?