2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Hatta yazının tamamını atıcam ama uzun olacak. Siz instadan bakabilirsiniz storyler silinmeden

N95 takmıyorum, uzun süre kullanıma uygun olmadığını biliyorum, ama bebeğe zarar verebileceğini düşünmemiştim hiç.
Benim de hiiiiç aklıma gelmezdi. Kızlar detaylı ultrason için alsak mı vs deyince hatta ben de düşünmeye başlamıştım ki az evvel bunu gördüm.

Başlarda olmuyor zaten yaklaştıkça ve kötü örnekleri okudukça stres oluyor insan. O yüzden herkesi dinlememk getek bence işin ehli kişilerin tavsiyedini almak gerek diye düşünüyorum. İlk zamanlar ben normal düşünüyordum son aylarda böyle gruptaki hikayeleri okudukça evham yaptım. Sonra hep en kötüsü olacak gibi geldi.

Haklisiniz zaten her sey yolunda giderse, bebek ve ben icin dogru olan bu ise istiyorum bende Yoksa illa normal olacak demiyorum. Bir de dogumu cok canim yanacak gibi hic dusunmedim ben belki de o yuzden kotu hikayeler beni etkilemiyor tabi ki herkes ayni degildir. Ben hayatimda bir ya da iki kez yasayabilegim bir deneyim, kavusma ani gibi sonuca bakarak okuyorum onlari illa ki aciyacaktir ama herkesin aci esigi de bir degildir diye aldiris etmiyorum belki

Benim de hiiiiç aklıma gelmezdi. Kızlar detaylı ultrason için alsak mı vs deyince hatta ben de düşünmeye başlamıştım ki az evvel bunu gördüm.
Yok yok beni uyaran çok oldu hamile değilken bile, bunlardan takma diye. Cerrahi maske yeterli, gerekirse iki tane takarsın dediler.

Ben kızımda normal epidural doğum yaptım sözde fazladan verdiğim paraya acıdım sonra doktorumun isguzarligi yüzünden doğum uzar diye istemedi sonra bilgilendirme bile yapmadan suni sancı takmaya geldiginde kontrolde aaaa sende epidural açılmayı hızlandırmış diye bı şaşırdı suni sanciyi takmaktan vaz geçti ,epiduralimi bir doz haricinde verdirmedi onuda olması gereken dozdan az verdirdi epidurali uygulayan kişi ile resmen pazarlık yaptı az vereceksin diye sağolsun epidurali veren kişi ne o öyle hiç vermeyelim ne işe yarayacak diye doktorun istediği dozdan yüksek orta bı doz verdi epidurali aldığım o 1,5 saat kuş gibiydim yürüyüş yaptım nefes aldım 13 saat sancinin 1,5 saati çok güzeldi yani ,sonradan öğrendim doktor epidurale karsiymis böyle bişey istiyorsanız doktorunuzla önceden konuşup anlasın bende baştan epidural istemiyordum ama doğum sancısı herkeste başka etki yapıyor mesela ben de sancı geldiği zaman gözümü açamayacak kadar uyku halide geliyordu beraberinde ve sancıları karşılayamıyordum şimdi o zamanki doktorumu soran kimseye tavsiye etmiyorum sözde çok tavsiye üstüne gitmiştim doğum zamani doktorla olan ilişki çok çok önemli rahatlatan seni dinleyen güler yuzlu doktor seçmek gerekiyir kesinlikle su anki doktorum güler yüzlü gebesini can kulagiyla dinleyen bir doktor

Epidurale karsi ne demek ya hastanin tercihiyse ve risk yaratmiyorsa doktorun keyfine gore nasil olabilir ki her seyi konusmak gerek gercekten ben bir daha ki gittigimde sorucam her seyi. Koronayi sorucam, bir de ebe rastgele mi olacak onceden tanisicak miyiz egitim olacak mi vs onlari sorucam

Yakın arkadaşım bana epidural normal doğum videosunu izletti(tabiki perde arkasını görmüyoruz eşi çekmiş yanında) , izlerken , dedim hani nezaman doğurcan ağrı sancı nezaman başlıo burda diye sordum.orda doğurdum ben dedi.ben şooook.video boyunca sürekli gülme sürekli şaka hali vardı...ilkinide aynı yöntemle doğurdu.kesinlikle ve kesinlikle bin kez pişman oldum o şekilde doğurmadığıma.herkese tavsiyemdir.

aaa nasıl oluyor ki? yani hissetmiyorsa nasıl ıkınıyor :)
kafam karıştı..

Benim doktorum da normal doğum için sonuna kadar direnen son doktorlardan. Ama hep şöyle der doğum için kendini şartlama süreci akışına bırak. Ben kendi sancım üstüne suni sancı aldım ama doğum sürecim durdu 24 saatten sonra. Kendimi vajinal doğuma o kadar şartlamıştım ki ameliyat korkusu sardı titreyerek girdim doğuma. Epidurali de aldım mis gibi bebeğimin doğumuna da şahit oldum.
Her türlüsü güzel doğumun çok şanslıyım ki sezaryen sonrası insanların anlattığı gibi ağrım sızım olmadı hastaneden çıktıktan sonra evde her işimi yapabiliyordum. Şu anda hiç takmıyorum sadece sağlıkla gelsin diyorum.

Kesinlikte herşeyi konuşmak gerekiyor ilk gebelik tecrübesizlik şimdi olsa öyle bı carlarım ki birde özel hastaneydi doğum yaptığım yer, doğumdan bir hafta sonra yapılan kontrolden sonra asla o doktora birdaha gitmedim şans eseri o geceki nöbetçi ebe dunya iyisi bir kızdı doktordan çok ona dua ettim sonrasında doktorun adı anildiginda kimseye tavsiye etmiyorum benden sonra zaten başka bir gebesiyle davalık bile olmuş Bursa'dayim eğer Bursa'da olup Sühendan Benderli'ye giden varsa şimdiden kendine başka doktor bulsun lütfen

Epidural sonrası baş ağrısı oluyormuş galiba değil mi?

Evet cok haklisiniz

Evet kesinlikle bende illa normal olsun demiyorum, surec gostericek nasil ilerleyecegimizi Zaten 24 saatten sonra risk olusturuyormus en fazla o kadar sure veriyorlarmis. Saglikli olsun da ben elimden geleni yapiyim ama olmuyorsa da ikimiz icin hayirlisi neyse o olsun

En sağlıklısı hangisiyse o olsun. Sen yine normal olacak gibi yürüyüşünü sporunu yap doğumda kasların güçlü olması çok önemli. Ama benim gibi kendini şartlama...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…