2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Ne anadan ne kaynana dan yüzün gülmemiş garibim birdaha yaşamazsın inşallah. Allah muhtaç etmesin.

Amin İnşallah sağsağlim bebeklerimizi kucağımıza alalım da mis gibi kokularını içimize çektikten sonra çekilen bütün sıkıntılar unutuluyor

Karnımda sertleşme falan yok ama bende mesela düz yattığımda nefes alamaz oldum yastığımı yükseltip yatıyorum. Bu ilk gebelikte daha gel olmuştu bu sefer daha erken başladı. Karın da sertleşme kasılmalardan oluyor sanırım, onun için magnezyum veriyorlardı sanki. Çabuk yorulma bende de var ama benim çarpıntım var o yapıyor

14 haftayı bitirdim sabahtan beri ne yesem kusuyorum sizce normal mi anlamadım
Bir arkadasim ilk hamileliginde 8.haftaya kadar kusmamis hiç. 8-18.hafta arası sürekli kustum durdum diyor. Anormal bir şey olduğunu düşünmüyorum ama yine de bir doktora sorun.
Ben de yediklerimden değil de kötü koku duyunca mide bulantısı hissediyorum ağır şekilde.

Bende sertleşme olunca karnım kaburgalarima baskı yapiyor 6 aylık gebe göbeği çıkıyor birden büyük ihtimal bu yüzden nefes nefese kalıyorum ilk gebelikte çok yorulursam çok ayakta kalırsam sertlesirdi ama 6 aydan sonra başlamıştı bu şikayetlerim karnımın içinde de acı hissetmemistim diye hatırlıyorum kızım kardeşim diye sevmeye gelse bastırma annem karnım aciyor diye uyarıyorum offlayip gidiyor çocuk bilse doğup ağlamaya başlayınca kaçacak yer arayacak bu sefer az bişey eğilip kalksam hemen sertleşiyor magnezyum kalsiyum vitamini de alıyorum 4 Aralık'ta kontrolüm doktorda normal dedi bugün arayınca, o zamana kadar az iş çok yatis şeklinde gidecek herhalde günlerim okullarda uzaktan eğitime başladı ana kız gün boyu yatarız artık

Oyle oldu valla arkadasim cok tesekkurederim hala ikilitarama cikmadi komedi :) amanartik cokta gerek yok :) suannhayal kuruyorum kizimla kahve iciyoruz falan
Valla allah içimi biliyor hep bir kızım olsun istemiştim. İkisi de harika ama hep hayalimde bir tane de kız vardı. Sağ salim kavuşalım yavrularımıza hepimiz inşallah

Sağol canım, benimde ara ara oluyor 6 haftadan beri bugün aşırı olunca korktum belki eyediklerimdenmi acaba diye düşündüm

Bende ilk doğumumum prenses doğum istemiştim o şekilde de başlamıştı, sancıyı nerdeyse hiç hissetmiyorsunuz, açılmamda oldukça çoktu bebeğin kafası görünmüştü artık doğum olmak üzereydi ki bebek geri kaçıyormuş doktorum muhtemelen kordonunun kısa olmasından bahsetti ve kanalda kalmasının tehlikeli olduğunu söyleyince direk genel anesteziyle sezarayana alındım. İnanın hiç zorluğu yok şatlar el verse yine olsa o şekilde doğum yapmak isterdim. Ama şimdi sezaryan dilişlerimin iç tarafına sorun olduğu için mecbur yine sezaryan olacak ve dolktorum o sorunuda giderecek

Evet hatırlıyorum yazmıştın iz başlarda. Bugün daha iyiyim korkudan bişey içemedim. Çok teşekkür ederim

ben sezeryanda şunu anlamıyorum, uyanıkken de yapılabiliyor bu - neden genel anesteziyle yapıyorlar?

Sağol canım, benimde ara ara oluyor 6 haftadan beri bugün aşırı olunca korktum belki eyediklerimdenmi acaba diye düşündüm

Rica ederim kusmak zor iş. Önceden beri hep bundan tedirgin olurdum. Çok da dua ettim. Kötü koku dışında etkileyen bir şey yok çok şükür. 15 haftada da en fazla 3-4 kez kusmusumdur

Benimde üç kere bebek geri kaçmıştı biraz ebenin karından desteği küçük bı epizyomi kesisiyle normal doğdu kızım evet kanalda çok kaldığı için üç dört saat yoğun bakımda oksijen desteği almıştı sadece aman onlar sağlıklı olsunda gerisi anne için önemsiz kalıyor o an benim ameliyat korkum olduğu için sezeryandan çok korkuyordum normal doğum için herşeye katlanmaya razıydım

ben sezeryanda şunu anlamıyorum, uyanıkken de yapılabiliyor bu - neden genel anesteziyle yapıyorlar?
Aslında epidural alındıysa normal doğumda acil durumda epiduralin dozunu artttirip sezeryana donebiliyor eltim epidural normal doğum için beklerken bebeğin kalp atışları yavaslayinca direk dozu arttırıp sezeryana almışlardı arkadaşın daha elzem bı durumu vardır belki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…