- 17 Nisan 2016
- 5.777
- 7.712
- 198
- Konu Sahibi KirazHanim
-
- #18.541
Ne anadan ne kaynana dan yüzün gülmemiş garibimAllah kolaylık versin canım
Sürekli aranmasına ben de sinir olurum.
En azından ilgililer ya biz hasta olsak kaynanam hayatta merak edip de aramaz.
Ben doğumdan sonra yüksek enfeksiyondan sürekli ateşleniyordum, iki günde bir acile gidiyorduk.
En son da hastaneye yatışım olacağı gün öğle arasında kaynanama gittik sonuçlar çıkana kadar, salak kadın hala kendini anlatıyordu, ben de ateşleniyorum üstümü çıkarınca rahatlıyorum sen de üstünü çıkar ince giy diye akıl veriyordu kıt aklıyla.
Eşim de anne bu öyle bir şey değil kız hasta yatak bile su gibi oluyor ateşinden dedi ama kaynanam hala kedini anlatıyordu ben de terliyorum hep şekerden menopozdan diyordu.
Ben sekiz gün hastanede yattım yine umrunda olmadı
Amin İnşallah sağsağlim bebeklerimizi kucağımıza alalım da mis gibi kokularını içimize çektikten sonra çekilen bütün sıkıntılar unutuluyorBende kardesim olsun istedigim zaman herkese annemin karninda minicik bir sey var diye etrafta geziyormusum 3 yasindaherkes annemin gebeligini sakladigini dusunmus hamile degilim diyince insanlar inanmiyorlarmis sonra o ay hamile kalinca yalan soylemis gibi olmus gercekten cocuklar kardesi olsun cok istiyor. Bende cok ara vermek istemem, bakalim ilkini sag salim bir kucagimiza alalim da
Karnımda sertleşme falan yok ama bende mesela düz yattığımda nefes alamaz oldum yastığımı yükseltip yatıyorum. Bu ilk gebelikte daha gel olmuştu bu sefer daha erken başladı. Karın da sertleşme kasılmalardan oluyor sanırım, onun için magnezyum veriyorlardı sanki. Çabuk yorulma bende de var ama benim çarpıntım var o yapıyorİkinci gebeliği olan arkadaşlar daha bu haftalarda karinlarinda sertleşme kaburgaya baskı sonucu nefes darlığı yasiyormu ilkinde 6 aylıkken falan başlamıştı bunlar öyle olunca karnımın içi aciyor resmen yatakta sağdan sola dönerken keskin acı hissediyorum kızımda doğuma gittiğim gün bile yerleri elimle siliyordum bu sefer makinadan bi çamaşır çıkartip yerdeki oyuncakları toplasam bile karnım taş gibi oluyor yürüyüş yapan arkadaşlar var ben evi silmeyip sadece supursem bile nefes nefese kalıyorum yaşında etkisi varmı acaba diye düşünmeye başladım doktorumu aradım ikinci gebelikte normal çok rahatsız olursan gel dedi
Ben de kullanıyorum bu uygulamayı
Hayırlı olsun sonucun iyi gelmeSi harikaCok sagol arkadasim grubun kiz oraninda artis var :))) hepimizin evlatlari hayirlisiyla gelsin
hangi proğram kullanıyorsun aceba
Bir arkadasim ilk hamileliginde 8.haftaya kadar kusmamis hiç. 8-18.hafta arası sürekli kustum durdum diyor. Anormal bir şey olduğunu düşünmüyorum ama yine de bir doktora sorun.14 haftayı bitirdim sabahtan beri ne yesem kusuyorum sizce normal mi anlamadım
Bende sertleşme olunca karnım kaburgalarima baskı yapiyor 6 aylık gebe göbeği çıkıyor birden büyük ihtimal bu yüzden nefes nefese kalıyorum ilk gebelikte çok yorulursam çok ayakta kalırsam sertlesirdi ama 6 aydan sonra başlamıştı bu şikayetlerim karnımın içinde de acı hissetmemistim diye hatırlıyorum kızım kardeşim diye sevmeye gelse bastırma annem karnım aciyor diye uyarıyorum offlayip gidiyor çocuk bilse doğup ağlamaya başlayınca kaçacak yer arayacakKarnımda sertleşme falan yok ama bende mesela düz yattığımda nefes alamaz oldum yastığımı yükseltip yatıyorum. Bu ilk gebelikte daha gel olmuştu bu sefer daha erken başladı. Karın da sertleşme kasılmalardan oluyor sanırım, onun için magnezyum veriyorlardı sanki. Çabuk yorulma bende de var ama benim çarpıntım var o yapıyor
Dr. Banu Çiftçi nin uygulaması buhangi proğram kullanıyorsun aceba
Valla allah içimi biliyor hep bir kızım olsun istemiştim. İkisi de harika ama hep hayalimde bir tane de kız vardı. Sağ salim kavuşalım yavrularımıza hepimiz inşallahOyle oldu valla arkadasim cok tesekkurederim hala ikilitarama cikmadi komedi :) amanartik cokta gerek yok :) suannhayal kuruyorum kizimla kahve iciyoruz falan
Sağol canım, benimde ara ara oluyor 6 haftadan beri bugün aşırı olunca korktum belki eyediklerimdenmi acaba diye düşündümBir arkadasim ilk hamileliginde 8.haftaya kadar kusmamis hiç. 8-18.hafta arası sürekli kustum durdum diyor. Anormal bir şey olduğunu düşünmüyorum ama yine de bir doktora sorun.
Ben de yediklerimden değil de kötü koku duyunca mide bulantısı hissediyorum ağır şekilde.
Bende ilk doğumumum prenses doğum istemiştim o şekilde de başlamıştı, sancıyı nerdeyse hiç hissetmiyorsunuz, açılmamda oldukça çoktu bebeğin kafası görünmüştü artık doğum olmak üzereydi ki bebek geri kaçıyormuş doktorum muhtemelen kordonunun kısa olmasından bahsetti ve kanalda kalmasının tehlikeli olduğunu söyleyince direk genel anesteziyle sezarayana alındım. İnanın hiç zorluğu yok şatlar el verse yine olsa o şekilde doğum yapmak isterdim. Ama şimdi sezaryan dilişlerimin iç tarafına sorun olduğu için mecbur yine sezaryan olacak ve dolktorum o sorunuda giderecekBen de basenlerden alıyorum. herkes kızda öyle olur diyor popo , basen büyürmüşhiç de inanmam öyle şeylere..
bu arada epidural normal doğum yapan ya da tanıdıklarından yapan var mı ? şimdi doğum yapan birini duysam öyle yapıyor, çok rahatmış. Aslında öyle olursa ben de düşünebilirim
Evet hatırlıyorum yazmıştın iz başlarda. Bugün daha iyiyim korkudan bişey içemedim. Çok teşekkür ederimİlaç kullandığın için bir şey diyemicem canım çok geçmiş olsun.
Ben de gebeliğin başında aynı şekilde grip olmuştum, hatta burda da yazmıştım neler yapabilirim diye. Çok fena kemik ağrım vardı, kafamı kaldıramıyordum, burnumu silmekten yara olmuştu ama ateş öksürük yoktu ve iki günde hafiflemişti.
O dönem önce eşim sonra ben sonra da kızım aynı şekilde hastalandık. Hatta taşınma arefesindeydik, dayım yengemle çocukları getirmişti yardım etsinler diye, bizden sonra da onlar sırayla aynı şekilde hastalandı ve hepimiz iki günde toparlandık.
Biz her akşam nane limon bal karabiber, ıhlamur bal limon karabiber, ılık su limon bal karabiber bunları dönüşümlü içtik ama senin kullandığın ilaçlarla etkisi ne olur doktora sormak lazım
Aa benimde sol tarafımda tam oralarda bir şişlik var sanki. Heyecanla hissedeceğim zamanı bekliyorum bendeAhhh evet tam da burada brnimde. Bişey hissetmiyorum ama sanki hafif şişlik var otarafta
Bende ilk doğumumum prenses doğum istemiştim o şekilde de başlamıştı, sancıyı nerdeyse hiç hissetmiyorsunuz, açılmamda oldukça çoktu bebeğin kafası görünmüştü artık doğum olmak üzereydi ki bebek geri kaçıyormuş doktorum muhtemelen kordonunun kısa olmasından bahsetti ve kanalda kalmasının tehlikeli olduğunu söyleyince direk genel anesteziyle sezarayana alındım. İnanın hiç zorluğu yok şatlar el verse yine olsa o şekilde doğum yapmak isterdim. Ama şimdi sezaryan dilişlerimin iç tarafına sorun olduğu için mecbur yine sezaryan olacak ve dolktorum o sorunuda giderecek
Benim olağanüstü bir durum olduğu için öyle yapılmıştı.ben sezeryanda şunu anlamıyorum, uyanıkken de yapılabiliyor bu - neden genel anesteziyle yapıyorlar?
Sağol canım, benimde ara ara oluyor 6 haftadan beri bugün aşırı olunca korktum belki eyediklerimdenmi acaba diye düşündüm
Benimde üç kere bebek geri kaçmıştı biraz ebenin karından desteği küçük bı epizyomi kesisiyle normal doğdu kızım evet kanalda çok kaldığı için üç dört saat yoğun bakımda oksijen desteği almıştı sadece aman onlar sağlıklı olsunda gerisi anne için önemsiz kalıyor o an benim ameliyat korkum olduğu için sezeryandan çok korkuyordum normal doğum için herşeye katlanmaya razıydımBende ilk doğumumum prenses doğum istemiştim o şekilde de başlamıştı, sancıyı nerdeyse hiç hissetmiyorsunuz, açılmamda oldukça çoktu bebeğin kafası görünmüştü artık doğum olmak üzereydi ki bebek geri kaçıyormuş doktorum muhtemelen kordonunun kısa olmasından bahsetti ve kanalda kalmasının tehlikeli olduğunu söyleyince direk genel anesteziyle sezarayana alındım. İnanın hiç zorluğu yok şatlar el verse yine olsa o şekilde doğum yapmak isterdim. Ama şimdi sezaryan dilişlerimin iç tarafına sorun olduğu için mecbur yine sezaryan olacak ve dolktorum o sorunuda giderecek
Aslında epidural alındıysa normal doğumda acil durumda epiduralin dozunu artttirip sezeryana donebiliyor eltim epidural normal doğum için beklerken bebeğin kalp atışları yavaslayinca direk dozu arttırıp sezeryana almışlardı arkadaşın daha elzem bı durumu vardır belkiben sezeryanda şunu anlamıyorum, uyanıkken de yapılabiliyor bu - neden genel anesteziyle yapıyorlar?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?