- 6 Aralık 2015
- 19.106
- 26.520
- 598
- Konu Sahibi KirazHanim
-
- #18.821
Evet öyle bir şartı vardı sanırım. 2 sene önce araştırmıştım bende. Sanırım anne baba için de yaş sınırı vardı ama kaçtı unuttumSanırım en az beş sene evli olmak gerekir evlat edinmek için değil mi?
Aaa ne münasebet. Bu konuyu açtırma bile. Biz eşimle anlaştık ilk bebeği o koydu ikinci bebeği ben koyacağım de gitsin sert ve net bi şekilde. Hatta acilen bi isim belirle, benim bebeğimin adı zaten belli ki x olacak de kapat konuyu. Senin kv kesin kendi adı konulsun istiyordur derdi odurŞimdi cinsiyetler öğrenildi isim kavgaları başlıyor. Dün kaynanam deli etti beni o kadar doldum ki ağzıma geleni söyleyesim geldi evde arkadaşlar vardı susmak zorunda kaldım. Eşimle anlaşmıştık ilk çocuk erkek olursa eşim kız olursa ben ismini koyacaktım ikinci olunca da kim koymamışsa o ismini koyacak diye. İlk çocuğum erkek oldu eşim koydu ismini. Bu kez de isim hakkı benim. Dün de kaynanam kura çekelim falan demeye başladı görüntülü konuşurken hayır ben koyacağım çocuğumun adını kuraya bırakamam dedim bencillik yapıyorsun dedi bana. O kadar zoruma gitti ki. Oğlu melek sanki zor zamanlarımda hiç yanımda olmaz herşeyimi burnumdan getirir benim yerimde olan birisi ikinci çocuğu kesinlikle istemez ben çocuğum kardeşsiz kalmasın diye tekrar çocuk istedim gelmiş bana bencil diyor. Bi daha isim konusunu açarlarsa ne var ne yok ağzıma geleni söyleyeceğim
Anne baba en az 30 yaşında olmalı diye biliyorumEvet öyle bir şartı vardı sanırım. 2 sene önce araştırmıştım bende. Sanırım anne baba için de yaş sınırı vardı ama kaçtı unuttum
Kuzum sen neden daha once esinle araniDa anlastiginiz mutabik oldugunuz bir konuda kv ile polemige girip stres oluyorsun ki ne derse hihievet bakalim sagolun dusunelim de gec tartisma aciklama geregi hissetme sonra kendi istedigin ismi verirsin yine. Ciddiye alma lutfenŞimdi cinsiyetler öğrenildi isim kavgaları başlıyor. Dün kaynanam deli etti beni o kadar doldum ki ağzıma geleni söyleyesim geldi evde arkadaşlar vardı susmak zorunda kaldım. Eşimle anlaşmıştık ilk çocuk erkek olursa eşim kız olursa ben ismini koyacaktım ikinci olunca da kim koymamışsa o ismini koyacak diye. İlk çocuğum erkek oldu eşim koydu ismini. Bu kez de isim hakkı benim. Dün de kaynanam kura çekelim falan demeye başladı görüntülü konuşurken hayır ben koyacağım çocuğumun adını kuraya bırakamam dedim bencillik yapıyorsun dedi bana. O kadar zoruma gitti ki. Oğlu melek sanki zor zamanlarımda hiç yanımda olmaz herşeyimi burnumdan getirir benim yerimde olan birisi ikinci çocuğu kesinlikle istemez ben çocuğum kardeşsiz kalmasın diye tekrar çocuk istedim gelmiş bana bencil diyor. Bi daha isim konusunu açarlarsa ne var ne yok ağzıma geleni söyleyeceğim
Çok iyi yapmışsınız. Bagaj kesinlikle önemli, hele ki bizim gibi ailelerden uzak yaşayanlara. Bizim hiç yoktan senede en az 5 şehirdışı yolculuğumuz oluyor. Yazlığa da gidiyoruz sık sık. Gezme tozma turizm olmasa bile ailemi görmeye mecbur gideceğim.Ya biz de mis gibi lüks otomobili sattık sırf bagajı büyük olsun diye citroën berlingo aldık. Ama inanılmaz rahat ettik. Bagaja bebek arabası, mama sandalyesi, oyuncaklar, valizler, lazımlık, park yatak vs ne varsa dolduryazın yazlığa filan da gidiyoruz. O kadar büyük arabaya bile anca sığdık mesela misafirlikte yemeğe gittiğim her yere kızın mama sandalyesini de taşıyorum daha rahat oluyor diye. Kesinlikle büyük araba tavsiye ederim.
Üst sınırda vardı diye hatırlıyorum 40 mıydı ne. Ya daha 2 sene önce araştırmıştım ama unutmuşum herşeyi. Eşim hayatta istemez artık zaten. Çocuğumuz olmuyorken bile sıcak bakmıyordu. Mecbur rafa kaldırdım bu konuyu. Ama belki ileride çocuklarımız biraz büyüyünce koruyucu ailelik için ikna ederimAnne baba en az 30 yaşında olmalı diye biliyorum
Aynen öyle. Benim eşim de dedi isim bulamazsak fikir alırız ailelerimizden diyecek oldu ne münasebet dedim ben de aynenEşim ablama bebek ismi soralım mı dedi (onun en küçük oğlunun ismini eşim koymuş) ben de ne münasebet dedime ben fikir vermiştim ona dedi vermeseydin,o da senin söylediğin ismi koymasaydı bana ne dedim sanırım bazen çok sert oluyorum
En güzelini yapmışsın boşver, bazen baştan net olup hayır demek lazım. Yoksa ablası bi isim söyleyecek, onu kesin koyarsınız diye bekleyecek sen belki beğenmeyeceksin olaylar olaylar....Eşim ablama bebek ismi soralım mı dedi (onun en küçük oğlunun ismini eşim koymuş) ben de ne münasebet dedime ben fikir vermiştim ona dedi vermeseydin,o da senin söylediğin ismi koymasaydı bana ne dedim sanırım bazen çok sert oluyorum
Aynen öyle. Benim eşim de dedi isim bulamazsak fikir alırız ailelerimizden diyecek oldu ne münasebet dedim ben de aynenisimsiz kalacak değil ya illa buluruz bir isim. Bize kimse sormadı, herkes kendi buluyor ben neden soracakmışım.
Evlilik hayatı bana olayların başında net olmam gerektiğini öğretti.Kırılan kırılsın,alınan alınsınEn güzelini yapmışsın boşver, bazen baştan net olup hayır demek lazım. Yoksa ablası bi isim söyleyecek, onu kesin koyarsınız diye bekleyecek sen belki beğenmeyeceksin olaylar olaylar....
İsim bulmak da ne var. Gir Google binlerce isim var. Ben liste yapmıştım beğendiklerimi. Sonra onları eşimle eledik eledik sonra 3-5 isim kaldı birini ben seçtim eşimde beğendi, oldu bittiAynen öyle. Benim eşim de dedi isim bulanmazsak fikir alırız ailelerimizden diyecek oldu ne münasebet dedim ben de aynenisimsiz kalacak değil ya illa buluruz bir isim. Bize kimse sormadı, herkes kendi buluyor ben neden soracakmışım.
Aynen, fikir sorcaz şimdi bir isim söyleyecekler beğenmeyip koymayacağız sonra üzülecekler. Hiç o toplara giremem.En güzelini yapmışsın boşver, bazen baştan net olup hayır demek lazım. Yoksa ablası bi isim söyleyecek, onu kesin koyarsınız diye bekleyecek sen belki beğenmeyeceksin olaylar olaylar....
Benim eşim ticaret yapıyor o stresi çekmektense keşke az kazansaydın ama sabit bir işin olsaydı derim hep Ya da özel bi şirkette yönetici falan olsaydı mesela hep hayalim böyle. Onun da zorlukları vardır mutlaka ama kendi işi olunca hayatımıza çok yansıyor. Her şeyden etkileniyor işler çünkü. Kur artınca ayrı, düşünce ayrı.. korona çıktı zaten o da baya etkiledi. Yani işler ne kadar yolunda gitse de dış etkenler fazla etkiliyor, özellikle bizim ülkede çok riskli ticaret yapmak. O yüzden artık yurtdışına yönelmeye başladı. O da daha fazla vakit istiyor yani her türlü zor
Yazlik nerde? Uc seneye toparlamis oluyoruz tum odemeleri sonra ben de yazlik istiyorum onden annemlerle cocugu salarim kendim de islerimi ayarlar persembeden kacarim diye planlar yapiyorum. Yazlikcilik kazanacakÇok iyi yapmışsınız. Bagaj kesinlikle önemli, hele ki bizim gibi ailelerden uzak yaşayanlara. Bizim hiç yoktan senede en az 5 şehirdışı yolculuğumuz oluyor. Yazlığa da gidiyoruz sık sık. Gezme tozma turizm olmasa bile ailemi görmeye mecbur gideceğim.
İlkinde oğulları koydu kimse ağzını açıp birşey demedi beni baya hafife almışlar demek ki ben onu anladım bundanBencillik mi?Pardon 9 ay karnında kendisi ya da oğlu mu taşıyacak?Ben ilk günden eşime söyledim bebeğimizin ismine sadece ikimiz karar vericez ya bana sadece anne babanın hakkı gibi geliyor uf öyle hadlerini aşan insanlara sinir oluyorum vallahi
Sen yine de canını sıkma,ben ismi belirledim size de sürpriz olacak de kura falan saçma yani ama ben bu tür olaylarda eş desteğini çok önemsiyorum eşin anlayışlı olmalı benceİlkinde oğulları koydu kimse ağzını açıp birşey demedi beni baya hafife almışlar demek ki ben onu anladım bundan
Dava açar değiştiririm yine çocuğun yüzünü de zor görürler diretirlerse ben karnımda taşıyıp uykusuz kalcam ismini benden başka herkesin koymaya hakkı olacakŞampiyonlar Ligi elemesi mi bu ya neyin kurasını çekiyor? Hiç "hayır ben koyacağım" diye itiraz etmeyin, "benden başka birisi niye koysun ki?" diye itiraz edin, saçmalığa koş. Kendisi istiyorsa yeni çocuklar yapabilir.
Çıktım kuzu ama bacağıyla kapamış göstermedi 2 hafta sonra tekrar çağirdıfk99 canım çıktın mı doktordan?
Köydeler ya yakın yer yokmus falan filan eşim alıştırmış bekarken ödemeyeTövbe estağfurullah faturayı neden siz ödüyorsunuz ya?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?