2021 Nisan Anneleri

Benim kizim da sabah uyandiktan 1- 1.5 saat sonra 1. Uykuyu uyuyor yaklasik 1 saat bazen daha fazla. Sonra 15.00 gbi bir uyku daha sonra da 19.00da uykusu geliyor orda uyuyamazsa sıkınti basliyor.Doktorda 19.00 cok erken 21.00e kdd oyala gece uykusuna yatir diyor ama mumkunati yok eger o uykuyu uyuyup uyanirsa da gece 12 den once yatmiyor.

Benim ki de gündüz 3 uyku yapiyor aksam 9 a kadar oyalama yapiyorm yatiriyorm gece yatmadan muhakkak besliyorm sabah 4.30 a kadr uyuyor uyanio besleniyor tekrar uyku sabah 8 de kalkiyorz ama bu düzen degisiyor bazen gece agrisi bi sıkıntısı olursa sık uyaniyor.

Bizim 2 ayliktan itibaren uyandiktan 1bucuk saat sonra, 8bucuk olacak sekilde sonra 11.00, sonraki 14.00 ve 5te bir yarim saat sekerleme sonra 7bucukta gece uykusuna gecis olurdu. 2 gundur 3'e dusurmeye calisiyoruz. 2 gundur cok huzursuz duzeni degisiyor diye. bir de bebegimi 2 saat zor uyanik tutuyorum, beni ennn ama enn zorlayan sey bu. Oyalamiyorum. Kucagimda dursa bir sure sonra sikiliyor, oda oda geziyoruz ama cok memnun degil gibi ondan da, arabasina koyup gezintiye cikarmayi sevmiyor, aktiviteler 10'ar dk oyaliyor. Sasirdim ne yapacagimi.

Valla serdim iki yorgani yere oyuncaklarini koyuyorum done done oynuyor ordan sıkılınca biraz pusate koyuyorum hafif oturur pozisyonda ordada vakit geciriyor mutfakdaysam yanima aliyorm beni izlemekden zaten başı dönüyor benim şansım kizim 9 yasinda o kitap okuyor mimikleriyle eğlenceli hale getiriyor falan boyle geciyor gunler

Ben de kızım çok uyuyor diye yazmak isterdim önceden 2 saat civarı uyanık kalıp uyurken şimdilerde 3 saati geçtiği bile oluyor sürekli direniyor bi saat uyutmak için uğraşıyorum 30-35 dk uyuyor gerçi alerjisi var ve uyku sıkıntılı olurmuş. Nasıl uyuyorlar peki? Benimki bu ara sadece emerek uyuyor

Benim kızım da günde 3 uyku yapardı ama bu aralar çok dengesiz, uyandıktan 1- 1 buçuk saat sonra uyurdu 3-4 saate çıktı birkaç gündür hatta 5-6 saat uyanık durabiliyor. Mesela dün direndi uyumamak için hiç uyumadı Belki gece uykusu yetiyor belki de ataktan ama sanırım artık daha fazla uyanık kalmak istiyorlar; 3 yerine 2 uykuya düşecek sanırım ataktan sonra düzene girince.

Kizlar bebekler yorgunlukdanda uykuya direniyor valla butun islerimi uyku saatlerine gore ayarlamaya calisiyorm bende uyku saati gecince sistem çöküyor

Biz de aynı durumdayız sadece emerek uyuyor, bu huyunu nasıl değiştireceğim hakkında hiç bir fikrim yok

Ya bunu nasıl başarıyorsunuz ben delirmek uzereyim gündüzleri yarim saat uyuyup kalkıyor. Bir saat her seferinde uyutmakla geciyor yarim saat sonra gozler fal tasi gibi sonra yine uykusunu alamadigi icin hep huzursuz huysuz. Geceleri 1.5 2 saatte bir kalkıyor. Akşam 7 de 9 da denedim uyutmak mümkün değil. Dün gece 1.30 da uyatabildim sabaha kadar 4 kez kalktı ya. Şu isin yolunu bana da söyleyin ben delirmek uzereyim artık ya

Belki buyurken gunde 3 uykuya geciste direnmeler mizmizlanmalar olacaktir ama genel olarak bebegi oyalamak cok zor geliyor artik. Her seye ilgisi cok kisa suruyor.
Emerek ve kucakta uyumasindan uzaklastirmak icin yatagina birakiyoruz 3 dk sonra kucaga aliyorz 1 dk. Bir sure sonra yatir kaldir uykuya kendi geciyor. Kucakta uykuya dalarken gecirdigi sureyi kisaltip yatakta gecirdigi sureyi uzun tutup dengeyi degistirdik yavas yavas. Agliyor tabi ki direniyor. Bugun 6. gun bariz sekilde kendi uykuya dalma suresi kisaldi ama biz de sinirler harap oldu. Bu sekilde ilerleme kaydediyoruz ama iste 4kere 1 saatlik uyumasini 3e dusurmemiz lazim.

Ahh bacim ben bilsem 9 sene olurmuydu cocuklarimin arasinda benim kizim asla ama asla uyumadi 2.5 yasina kadar neler cektim okadar zordu ki ikinci bi cocuk asla diyordumHamileyken tek yaptigim sabah aksam dua ettim uyuyann Bi bebegim olsun die Rabbim acidi heralde Birde sen nekadar stresli olursan bebek okadar huysuz oluyor gece aglayarak uyanirsa hemen aliyorm kucagima kulagina fisildiyorm burdayim birakmadim seni diyorm daha sora yatagina birakiyorum uyuyor bazen kendilerini guvende hissetmek icin kalkiyorlar bence Allah yardimcin olsn insallah

Bazen oğlumda direniyo uyumamak için elini tutup sallıyorum hemen gözlerini kapatıyo of of kalbim eriyo

Bazen oğlumda direniyo uyumamak için elini tutup sallıyorum hemen gözlerini kapatıyo of of kalbim eriyo
Dİmi ya benim de öyle Allahim nasil guzel bi duygu çok şükür Rabbime.Korkuyolar adapte olmaya calisiyorlar dünyaya sakince yaklaşınca nasil pamuk gibiler

allahım şöyle gece uykusu yaşamayı bana da nasip et yarabbii valla maşallah

Gece 12 de uyuyup sabah 8.30 da kalkıyor ama arada 2-3 kez uyanıyor tabi. 11 de ilk uykuyu uyuyor 1 de uyanıyor. 15.30 da ikinci uyku 1 saat kadar 7 gibi 1 saat daha uyuyor. Sonra 12 de gece uykusuna geçiyoruz birlikte. Erken uyutursam uykusunu almış olarak kalkıyor gece uyumuyor böylr bir düzen yapmış kendine ve sadece emerek uyuyor

Biz de aynı durumdayız sadece emerek uyuyor, bu huyunu nasıl değiştireceğim hakkında hiç bir fikrim yok
Valla benim hanımefendi kendi yöntemlerini seçiyor. İlk ay memede uyumayı seçti sonra kucakta pışpışla uyuduğunu farkettik sonra müzikle omuzda en son arada ana kucağında sallayarak arada memeyleydi şimdi ana kucağında ya da kucakta sallayarak uyumuyor bende sadece memeyle babada omuzda uyuyor. Bi süre sonra çalışıcam meme olayını çözmek gerek haklısın

Doğru aslında hep dedikleri gibi bebekler nerde uyursa uyku geçişlerinde onu arıyor, sizinki yatakta uyuyor 2 saati bulabiliyor, benimki memede uyuyunca döngüyü atlayamıyor. Uyku eğitimine çok sıcak bakamıyorum ama destekli uyumayla arasında bi yöntem bulmam lazım

Kizlar bide biyerde okudum en son ki uyku saatiyle aksam ki uyku saati arasinin 4 saati gecmemesi gerekmis yoksa bebek yorgunlukdan uyuyamazmis

Merhaba, uzun zamandır yazmıyordum, tam bu uyku meselesinden bunaldığım zaman yazmak istedim ki gündem de buymuş zaten :) Artık kesin olarak uyku eğitimi olayına girmeye karar verdim. Sonuçlarını paylaşırım inşAllah. Biz de gündüz uykusu neredeyse yok, sabah 7 akşam 10 ayaktayız. 2 saatte bir 10-15 dakika bazen yarım saat uyuyor. Ama ne o uykudan verim alıyor ne de biz bir nefes alabiliyoruz ve gerçekten çok yorulduk eşimle. Gece uykusu nispeten daha iyi ama artık pili bittiği için bence bayılıyor. Gündüz aktivite yaparken çok mızmız, ne kucakta ne yerde. O mutsuz biz mutsuz uyku eğitimi için Pınar Sibirsky dan destek alacaktım ama 2200 TL ücreti var. Kitaplarını sipariş ettim önce böyle bir deneyeceğim olmadı en son destek alıcam napiyim.. İnşAllah başarırım ve herkese bir umut olur bu. Bu şekilde uykusuz yorgun kendinden geçmiş biz annelerin bebeğimize macimum faydayı vermesi gerçekten zor. Allah’ım var bir duamız, kabul eyle. Uykusuz tüm annelere selamlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…