2021 Nisan Anneleri

Egitim gibi degil de, ben de uyku ve meme-kucak arasindaki kurdugu bagdan uzaklastiracak seyler icin gayret ediyorum. Uyumadan hemen once emzirmiyorum. Kucakta uykuya dalmasina asla izin vermiyorum. Zaten bunlari yapinca geriye sadece uyku vaktinde yataga birakmak kaliyor. Ister istemez agliyor. Onu sakinlestirici her turlu seyi israrla deniyoruz o yataktayken. Bir sekilde daliyor, bir hafta oldu. Yazinca kolay gibi ama artik cok yorgunum, sinirlerim cok yiprandi. Tek temennim bir an once alismasi. Bugun sabah 4teki emzirmeyi de kesmeyi planliyorum cunku o zaman emerken uyuyakaliyor. Uyandirip yatagina tekrar biraksak da 2 gundur gunduzleri de emerken sizma egilimi gosterdi hemen alismis Eskiden boyle yapmazdi.

Şuan annemdeyimmde kabakla başlasam dedim yani tadımlık vercem sonucta bişe olmaz bence bide sizce akşam mı vermeliyim sabah mı öğlen mi yani en uygun zaman ne zamandır
Agzinin icine bosaltiosnz ben disine yakinda dokuorm kendim denedim 1 kez hemen aninda eriyor suda veriorm az.
Yogurdu ben pastorize sutten yapiorm gunluk sutten yuzde 3 yagli olandan.
Bir şasenin hepsini mi??

Ben oldum bittim valla. Durduğu yerde de durmuyor. Hicbir şekilde memnun etmeyi başaramıyorum. Anlamadım derdini çözebilsem o.da rahatlayacak bende yoruldum valla

Aynen bende 7 sene yapmadim 2.cocuk asla dusubmuyordum.15 dk bir kalkarsi 7.aya kdr.Valla oyle bir perisanlikti ki tamamen cocukla ilgili bisi bu bence.

Merhaba tatlış anneler, hamileliğimin başlarında forumda mayıs anneleri başlığındaydım bebişim bir hafta erken gelerek (28.04.21) beni nisan annesi yaptı ve çok geç olsada bu başlığa sanırım ilk mesajım Neden daha önce bakmamısım bilmiyorum ama resmen aynj süreçleri yaşadığım bir sürü anne var. Kızım 5 aylık ve neredeyse 1,5 aydır bir damak kaşıntısı salyalanmamız var, e tabi dönmelerde başladı.. Bu xamana kadar uyku konusunda hiç bir sıkıntımız yoktu cok sükür ammaaa su son 10 gündür akşam 9-10 gibi uyuyan bebeğim asla uyumuyor ve sürekli 1 ve daha geç saatlerde anca uykuya dalıyor Sinirlerim aşırı yıpranmıs durumda nasıl düzene sokacağımı bilniyorum damak kaşıntısındandıt diye düşünüp tetagil granül aldım ama daha kullanmadım nasıl kullanmalıyım bu ayda verebilir miyim hiç bir fikrim yok.. umarım şu uzun mesajı okuyan bir anne olur

Tetagili 3.5 aydan beri kullaniyoruz o zamandan bu zamana anca patlattiSaseyi direk agzina sokuyorsunuz damak tarafina ve aninda eriyor hic sorun olmuyor.Tıkanir gbi olursa korkmayin erio kendimde de denedim.Eger su kullaniorsanz az verebilirsiniz.

Merhaba dil bağı varmiymis? Bizim bebegimizde de varmış kestirecegiz

Merhaba dil bağı varmiymis? Bizim bebegimizde de varmış kestirecegiz
Dil bağı değil de üst damak bağı var bizde de. Çocuk doktoru plastik cerrahiye götür dedi. O arada cenazemiz falan oldu goturemedim. neden plastik cerrahi dedi anlamadım arkadaşım kulak burun boğaz doktorunda kestirdi dil bağını. Bende ilk etapta bi çocuk cerrahiye randevu aldım. Önümüzdeki hafta goturecegim

Dudak bagi mi damak bagi dedigin

Merhaba hanımlar günaydın hepinize bol uykulu bir gün diliyorum :) Ek gıdaya başladık, tadımları yaptık artık ara öğün gibi daha fazla hazırlayıp vermeye başlamak istiyorum ama başaramıyorum. Bir iki kaşıktan sonra oyuna başlıyor aç olsa da doymak için yemiyor. Hazırladığım şeyler onun için oyuncak asıl onu doyuran süt gibi düşünüyor. Yani bu normal midir yoksa bu algıyı artık değiştirmeli miyim? Ve bunu nasıl yapabilirim var mı tavsiyeniz

Damak bagina 8 yastan once mudehale etmiyorz dedi doktor bana hem cocuk hemde kbbci dediki eger disler ayrik olmazsa sorun yok olursa o zaman ortodonti tedavisi gerekir geenel manada baska sorun yapmaz benim kziimda dil bagida var damak bagida.Dilbagi icinde kbbci hepsini kesmiorz.kesmek o kdrda ii bisi deil belli sinir altindaysa dedi.Baska bir kbbci daha gorsun istioem 6 ay bitiminde ama genel kriter suymus emiyor mu, dil cikarabiliyor mu ve opebiliomu suan tabi opmesini bilemeyz ama kasikla ek gidayi aliyor emiyorda.Dili buyudukce esneme oldu dilinide ileri alabilio ama tabi dilbagi olmayan bebek kdr rahat degildir onemli olan sesleri cikarma olayiymis.Sonra farkettikki bu olayo ogrenince esimdede varmis tum.sesleri cikario dilbaginda kisalik sorhnu olmayan oglum bazi sesleri cikaramio.Kbbcida bunu soyledi aslinda bana her sorunu dil bagindna bilmeyin dedi.

Dil de sıkıntı yok gibi ama tam emin değilim. Emerken başta sıkıntı yaşadık hala tam kavrayamiyor. Mesela alt dudak dışa dönüyor oradan güzel tutuyor ama üst dudağı içe dönük. Bende acaba çocuk cerrahi yerine önce kbb ye mi randevu alsam. En azından görsünler diyorum. Sonradan göstermemenn pişmanlığını yasamak istemiyorum. Cocuk doktoru bakinca direkt plaatik cerrahi dedi. Ne zaman kesilecegine mudahale edilip edilmeyecegine o kadar versin dedi. Ama arkadaşım dil bağını kbbde kestirdi o yüzden plastik cerrahi saçma geldi bana biraz bana

Yaa süper teşekkür ederim aksama baslayacagım günle bir tane mi kullanıyorsunuz?

Selam annişler. Bugün 6 aylık aşılarımızı olduk 2 iğne 1 de ağızdan umarım ateş yapmaz eve geldik uyuyor şimdi. Son 2 haftadır uykuları düzene girmişti ama aşıdan sonra huy değiştiriyorlar bakalım nasıl etkileyecek. Ek gıdaya başlamıştık ama sebzeleri pek yemiyor meyve çok hoşuna gidiyor tabi keçi sütünden yoğurt mayalicam bugün yarın yoğurt tadımı yapıcaz umarım beğenir. Siz hangi gıdaları verdiniz severek yediği oldu mu?

Evet kbb dediler banada damak bagi icinde dis doktoru ya da kbb dedi ama acaba baska tur bi sorun mu onu bilemeidm tabi.

Tatlı patates de verdim ben çok sevdi, onun sayesinde biz de tattık güzelmiş, tadı bal kabağı gibi çok besleyici bir sebzeymiş büyük marketlerde bulunuyor tavsiye ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…