Benim bildiğim 9.aya kadar tadımlık, asıl doyuran süt olmalı. Onlar için çok yeni bi durum zamanla alışıp daha fazla yerler benceMerhaba hanımlar günaydın hepinize bol uykulu bir gün diliyorum :) Ek gıdaya başladık, tadımları yaptık artık ara öğün gibi daha fazla hazırlayıp vermeye başlamak istiyorum ama başaramıyorum. Bir iki kaşıktan sonra oyuna başlıyor aç olsa da doymak için yemiyor. Hazırladığım şeyler onun için oyuncak asıl onu doyuran süt gibi düşünüyor. Yani bu normal midir yoksa bu algıyı artık değiştirmeli miyim? Ve bunu nasıl yapabilirim var mı tavsiyeniz
Biz yeni başladık bugün patatesin üçüncü günüydü çok sevdi diyememSelam annişler. Bugün 6 aylık aşılarımızı olduk 2 iğne 1 de ağızdan umarım ateş yapmaz eve geldik uyuyor şimdi. Son 2 haftadır uykuları düzene girmişti ama aşıdan sonra huy değiştiriyorlar bakalım nasıl etkileyecek. Ek gıdaya başlamıştık ama sebzeleri pek yemiyor meyve çok hoşuna gidiyor tabikeçi sütünden yoğurt mayalicam bugün yarın yoğurt tadımı yapıcaz umarım beğenir. Siz hangi gıdaları verdiniz severek yediği oldu mu?
Biz de deneyelim teşekkürler. Kıvamını nasıl ayarlıyorsun sebze pürelerinin? Ben buharda haşlayıp çatalla eziyorum az su az zeytnyağı ekliyorum ama diliyle dışarı itiyo pütürlü diye mi acaba bilemedim blender kullanmak istemiyorum ama yemiyor böylede.Tatlı patates de verdim ben çok sevdi, onun sayesinde biz de tattıkgüzelmiş, tadı bal kabağı gibi çok besleyici bir sebzeymiş büyük marketlerde bulunuyor tavsiye ederim
Kıvamını nasıl ayarlıyorsun patatesin?Benim bildiğim 9.aya kadar tadımlık, asıl doyuran süt olmalı. Onlar için çok yeni bi durum zamanla alışıp daha fazla yerler bence
Biz yeni başladık bugün patatesin üçüncü günüydü çok sevdi diyemem
Ben suda haşlamıştım patatesleri sadece kabağı buharda pişirdim, hasladıklarımı hafif sulu bırakıp ya tel süzgeçten geçirdim ya da çatalla ezdim kıvamı biraz sulu bir muhallebi olacak şekilde ayarladım bazen anne sütüyle karıştırıp azar azar verdim sıkıntı olmadı hafif pütürlü olunca yiyor. Dışarı itmesi her zaman beğenmediği anlamına gelmiyormuş, emme refleksinden çiğnemeye geçtikleri için affalıyor da olabilirlermis :)Biz de deneyelim teşekkürler. Kıvamını nasıl ayarlıyorsun sebze pürelerinin? Ben buharda haşlayıp çatalla eziyorum az su az zeytnyağı ekliyorum ama diliyle dışarı itiyo pütürlü diye mi acaba bilemedim blender kullanmak istemiyorum ama yemiyor böylede.
Hani listelerde yazıyor ya ara öğün olarak bir fincan meyve/sebze falan diye onlar kafamı karıştırıyor işte. İlk 2-3 kaşığı keyifle yiyor gerisi ya üstündeki kıyafetlerde ya yerlerde hep tükürüyorBenim bildiğim 9.aya kadar tadımlık, asıl doyuran süt olmalı. Onlar için çok yeni bi durum zamanla alışıp daha fazla yerler bence
Bilmiyorum bir gsotericem bakalım cerrahiyeEvet kbb dediler banada damak bagi icinde dis doktoru ya da kbb dedi ama acaba baska tur bi sorun mu onu bilemeidm tabi.
Biz uyumuyor gibi birseyiz 2 yada 3 defa en en fazla 30dk gece desen saat basi kalkiyorMerhabalar, bebekleriniz gunde kac sefer uyuyor acaba? Bizimki sabah, ogle, ogleden sonra ve ikindin bir sekerleme seklinde 4 uyku uyuyor cok uzun suredir ve uyku sureleri yaklasik 1 saat oluyor. Gunde 3 uykuya gecirmeye calisiyoruz uyku sureleri de uzasin diye ama zorlaniyorum. Bebegim de garipsiyor tabi ki degisen saatleri. Sizler ne yapiyorsunuz merak ettim.
12 gün sonra 6.ay dolacak bizim de. 5.ay dan sonra yoğurt tadım denedim yüzünü ekşitti yemedi. Gün aşırı mayalayarak yoğurdumu tatlandırdım 1 haftadır az az artırarak veriyorum yiyor artık ara öğün gibi. Tarhana çorbası denedim onu da sevdi. Üzüm armut elma patates ve havuç denedim şimdilik hepsini yedi. Şimdilik ara öğün gibi yoğurt ve çorba veriyorum minik bi kase. Meyveler sadece tadımlık 1 çay kaşığı verdim. Patates havuç kabak ve bezelyeyi tadımları bittikten sonra öğün olarak önce ayrı ayrı sonra 2li 3lü karışım yaparak deneyeceğim. İştahları bol olsun tüm bebişlerinSelam annişler. Bugün 6 aylık aşılarımızı olduk 2 iğne 1 de ağızdan umarım ateş yapmaz eve geldik uyuyor şimdi. Son 2 haftadır uykuları düzene girmişti ama aşıdan sonra huy değiştiriyorlar bakalım nasıl etkileyecek. Ek gıdaya başlamıştık ama sebzeleri pek yemiyor meyve çok hoşuna gidiyor tabikeçi sütünden yoğurt mayalicam bugün yarın yoğurt tadımı yapıcaz umarım beğenir. Siz hangi gıdaları verdiniz severek yediği oldu mu?
Geceleri oyleyiz bizde saat basi uyaniyor dalmak icin tekrar emmek istiyor valla degistircek birsey olursa bana da yardim edin !!!Biz de aynı durumdayız sadece emerek uyuyor, bu huyunu nasıl değiştireceğim hakkında hiç bir fikrim yok
Basiniz sağolsun,Plastik cerrahi bana da ilginç geldi , bize dün KBB ve çocuk cerrahiye gidin dedi, bız bikac ay takip edicez,Dil bağı değil de üst damak bağı var bizde de. Çocuk doktoru plastik cerrahiye götür dedi. O arada cenazemiz falan oldu goturemedim. neden plastik cerrahi dedi anlamadım arkadaşım kulak burun boğaz doktorunda kestirdi dil bağını. Bende ilk etapta bi çocuk cerrahiye randevu aldım. Önümüzdeki hafta goturecegim
Imkani yok hemen baslar baslamaz o kadar fazla yemesinin. Bence bebeginiz gayet normal. Daha yeni basliyoruz bismillah. Ne kadar yiyorsa o kadar verin, ustelemeyin. O listelerden benim anladigim şu, cok istahliysa verdikce yiyorsa verdikce yiyorsa, yine siz de verip durmayin, en fazla gunde bir fincan kadar verin, daha fazla vermeyin manasinda olmali bence orda yazanlar. Cunku cocugun su donemde hala asıl sute ihtiyaci var, sadece az az her seyin tadina bakmasi yeterli.Hani listelerde yazıyor ya ara öğün olarak bir fincan meyve/sebze falan diye onlar kafamı karıştırıyor işte. İlk 2-3 kaşığı keyifle yiyor gerisi ya üstündeki kıyafetlerde ya yerlerde hep tükürüyorneyse inşallah sorunsuz atlatırız bu geçiş dönemini
Buharda haşlayıp ezdim bi iki damla zeytinyağı ve doktorumun önerisiyle su eklemiştim, su besin değerini düşüyormuş anne sütü eklicem, biraz lapa gibi oldu çok yemedi bugün okudum biraz daha sulu yapın yavaş yavaş koyulaştırın demişlerKıvamını nasıl ayarlıyorsun patatesin?
Benimki de çenesine yedirdiHani listelerde yazıyor ya ara öğün olarak bir fincan meyve/sebze falan diye onlar kafamı karıştırıyor işte. İlk 2-3 kaşığı keyifle yiyor gerisi ya üstündeki kıyafetlerde ya yerlerde hep tükürüyorneyse inşallah sorunsuz atlatırız bu geçiş dönemini
Ben de çocuk cerrahiye randevu aldım en azından önce o görsun yönlendirir diye düşündümBasiniz sağolsun,Plastik cerrahi bana da ilginç geldi , bize dün KBB ve çocuk cerrahiye gidin dedi, bız bikac ay takip edicez,
Mesajını okurken denk geldim yazmak istedim bizimki de iki üç gündür gündüzleri emerken sızıyor ne emmesinden verim alıyor ne uykusundan. Gerçekten her şeye hemen alışıyorlarEgitim gibi degil de, ben de uyku ve meme-kucak arasindaki kurdugu bagdan uzaklastiracak seyler icin gayret ediyorum. Uyumadan hemen once emzirmiyorum. Kucakta uykuya dalmasina asla izin vermiyorum. Zaten bunlari yapinca geriye sadece uyku vaktinde yataga birakmak kaliyor. Ister istemez agliyor. Onu sakinlestirici her turlu seyi israrla deniyoruz o yataktayken. Bir sekilde daliyor, bir hafta oldu. Yazinca kolay gibi ama artik cok yorgunum, sinirlerim cok yiprandi. Tek temennim bir an once alismasi. Bugun sabah 4teki emzirmeyi de kesmeyi planliyorum cunku o zaman emerken uyuyakaliyor. Uyandirip yatagina tekrar biraksak da 2 gundur gunduzleri de emerken sizma egilimi gosterdi hemen alismisEskiden boyle yapmazdi.
Günde toplam ne kadar içiyor? Onu hesaplayın gün sonunda, kilosu X 150-180 ml içmesi gerekiyormuş yetmesi için. Karşılıyorsa sorun yoktur.Bizimde derdimiz 2 saatte bir zorla 90 cc mama iciyo cokmu az ya nasil arttiricam2 aylik bebeklerin icmesi gereken 90sizinkiler kac saatte bir nekadar mama iciyolar
Ben daha önce 3 gun kuraliyla muz da verdim bugun kendim yerken nasil saldirio minnacik ezip agzina verdim sonra bir daha bir dha derken kendne ögün yaptiBuharda haşlayıp ezdim bi iki damla zeytinyağı ve doktorumun önerisiyle su eklemiştim, su besin değerini düşüyormuş anne sütü eklicem, biraz lapa gibi oldu çok yemedi bugün okudum biraz daha sulu yapın yavaş yavaş koyulaştırın demişler
Benimki de çenesine yedirdi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?