2021 Nisan Anneleri

Benim bildiğim 9.aya kadar tadımlık, asıl doyuran süt olmalı. Onlar için çok yeni bi durum zamanla alışıp daha fazla yerler bence
Biz yeni başladık bugün patatesin üçüncü günüydü çok sevdi diyemem

Tatlı patates de verdim ben çok sevdi, onun sayesinde biz de tattık güzelmiş, tadı bal kabağı gibi çok besleyici bir sebzeymiş büyük marketlerde bulunuyor tavsiye ederim
Biz de deneyelim teşekkürler. Kıvamını nasıl ayarlıyorsun sebze pürelerinin? Ben buharda haşlayıp çatalla eziyorum az su az zeytnyağı ekliyorum ama diliyle dışarı itiyo pütürlü diye mi acaba bilemedim blender kullanmak istemiyorum ama yemiyor böylede.

Kıvamını nasıl ayarlıyorsun patatesin?

Ben suda haşlamıştım patatesleri sadece kabağı buharda pişirdim, hasladıklarımı hafif sulu bırakıp ya tel süzgeçten geçirdim ya da çatalla ezdim kıvamı biraz sulu bir muhallebi olacak şekilde ayarladım bazen anne sütüyle karıştırıp azar azar verdim sıkıntı olmadı hafif pütürlü olunca yiyor. Dışarı itmesi her zaman beğenmediği anlamına gelmiyormuş, emme refleksinden çiğnemeye geçtikleri için affalıyor da olabilirlermis :)

Benim bildiğim 9.aya kadar tadımlık, asıl doyuran süt olmalı. Onlar için çok yeni bi durum zamanla alışıp daha fazla yerler bence
Hani listelerde yazıyor ya ara öğün olarak bir fincan meyve/sebze falan diye onlar kafamı karıştırıyor işte. İlk 2-3 kaşığı keyifle yiyor gerisi ya üstündeki kıyafetlerde ya yerlerde hep tükürüyor neyse inşallah sorunsuz atlatırız bu geçiş dönemini

Bizimde 12 snde kontrolumuz var rutin asilarinin disinda menenjit asisida olucak.6.ayda 2 menenjit asisi gir gelir diye digerinin7.aya erteliycem ve ogluma 7.5 yasinda ona özel asilari yaptirmamistim ama menenjiti yaptiricam buyuk ihtimal 2 evlat ne zor hep bir muhasebe icinde oluyorsun birne bisinyapinca digerinede gerekiyor esitlik mi adalet mi kavrami hep kafamin icinde.
Asilarda cok pahali valla Allah hepimize yardim etsin cidden.

Biz uyumuyor gibi birseyiz 2 yada 3 defa en en fazla 30dk gece desen saat basi kalkiyor

12 gün sonra 6.ay dolacak bizim de. 5.ay dan sonra yoğurt tadım denedim yüzünü ekşitti yemedi. Gün aşırı mayalayarak yoğurdumu tatlandırdım 1 haftadır az az artırarak veriyorum yiyor artık ara öğün gibi. Tarhana çorbası denedim onu da sevdi. Üzüm armut elma patates ve havuç denedim şimdilik hepsini yedi. Şimdilik ara öğün gibi yoğurt ve çorba veriyorum minik bi kase. Meyveler sadece tadımlık 1 çay kaşığı verdim. Patates havuç kabak ve bezelyeyi tadımları bittikten sonra öğün olarak önce ayrı ayrı sonra 2li 3lü karışım yaparak deneyeceğim. İştahları bol olsun tüm bebişlerin

Basiniz sağolsun,Plastik cerrahi bana da ilginç geldi , bize dün KBB ve çocuk cerrahiye gidin dedi, bız bikac ay takip edicez,

Imkani yok hemen baslar baslamaz o kadar fazla yemesinin. Bence bebeginiz gayet normal. Daha yeni basliyoruz bismillah. Ne kadar yiyorsa o kadar verin, ustelemeyin. O listelerden benim anladigim şu, cok istahliysa verdikce yiyorsa verdikce yiyorsa, yine siz de verip durmayin, en fazla gunde bir fincan kadar verin, daha fazla vermeyin manasinda olmali bence orda yazanlar. Cunku cocugun su donemde hala asıl sute ihtiyaci var, sadece az az her seyin tadina bakmasi yeterli.

Kıvamını nasıl ayarlıyorsun patatesin?
Buharda haşlayıp ezdim bi iki damla zeytinyağı ve doktorumun önerisiyle su eklemiştim, su besin değerini düşüyormuş anne sütü eklicem, biraz lapa gibi oldu çok yemedi bugün okudum biraz daha sulu yapın yavaş yavaş koyulaştırın demişler
Benimki de çenesine yedirdi

Basiniz sağolsun,Plastik cerrahi bana da ilginç geldi , bize dün KBB ve çocuk cerrahiye gidin dedi, bız bikac ay takip edicez,
Ben de çocuk cerrahiye randevu aldım en azından önce o görsun yönlendirir diye düşündüm

Mesajını okurken denk geldim yazmak istedim bizimki de iki üç gündür gündüzleri emerken sızıyor ne emmesinden verim alıyor ne uykusundan. Gerçekten her şeye hemen alışıyorlar

Günaydın kızlar. Bugün yoğurt yedi ilk defa ve çok sevdi ilk gün diye az verdim ağladı yemek istedi çok mutluyum bu arada keçi sütünden mayalamıştım taş gibi tutmuş.

Bizimde derdimiz 2 saatte bir zorla 90 cc mama iciyo cokmu az ya nasil arttiricam2 aylik bebeklerin icmesi gereken 90 sizinkiler kac saatte bir nekadar mama iciyolar

Bizimde derdimiz 2 saatte bir zorla 90 cc mama iciyo cokmu az ya nasil arttiricam2 aylik bebeklerin icmesi gereken 90 sizinkiler kac saatte bir nekadar mama iciyolar
Günde toplam ne kadar içiyor? Onu hesaplayın gün sonunda, kilosu X 150-180 ml içmesi gerekiyormuş yetmesi için. Karşılıyorsa sorun yoktur.

Ben daha önce 3 gun kuraliyla muz da verdim bugun kendim yerken nasil saldirio minnacik ezip agzina verdim sonra bir daha bir dha derken kendne ögün yaptiValla baya parca parca yedi.Simdiue kdr elma,muz,patates ve yogurt verdm azar azar zorlamadan sütumle su yada zeytinyagiyla kivam aldirarak bazen daha sulu yaparak ama bugun oyle yediuzerinede suyunu icti bende bitiridm o arada muzu basladi aglamaya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…