2021 Nisan Anneleri

Merhabalar, ergoterapiye basladik. Buradan da duyduklarimizi tecrubelerimizi paylasmayi seviyorum cunku akil akildan ustun gercekten ve bir suru akila herkes ulasamiyor. Buradan ne guzel herkes kendi tecrubesini paylasiyor fikir oluyor.
Mesela o kadar ortopediste gittik, ozel bir ayakkabi veya herhandi bir sey onermedi. Yumusak taban ayakkabi hatta evde mumkunse hep ciplak ayak demisti. 2 yasina kadar bisey onerilmez bebeklere demisti belirgin bir problemi yoksa. Ama bariz cocuk ice basmanin yaninda dengesiz yuruyor. Ergoterapi uzmani gorur gormez baglari cok gevsek, bilekleri siki tutamayinca ice basiyor, bilekten siki kavrayan ayakkabiyla destek verin dedi. Ice basmaya bagli duz taban gelistirmis. Ertesi gun, basketbol ayakkabisi gibi, bilekten cirtcirtli olanlardan hakkaten giydirince daha az dusup daha dengeli yurudu. Gozle gorulur degisiklik oldu.

Asla yasinin cocugu degil, zihni gelisecek ama fiziki yeterlilik olmayinca ozguvenine zarar verecek dedi. Simdi eve donunce diger sinifa gececek kreste, arkadaslari hep dusurur dedi. Zaten egitmenler de fazla tuttu bebek sinifinda gelismesini bekledirler ama nereye kadar. Derhal denge ve kas guclendirme calismalarina basladik. Eger calismalari aksatirsaniz, kendiliginden toparlamasini beklerseniz fark cok daha fazla acilacak yasitlariyla, daha cok beklersiniz dedi kisaca. 2 hafta egzersizlerden bir sonuc alamazsak bir de norolog gormesinde fayda var dedi dengesi icin bakalim...

1 saatlik gozlem sonunca dikkat ekdikligi ve hiperaktivite gordu. Ailede var mi aktarim %40 ihtimal cok yuksek dedi. Babasi ve dedesinin kopyasi. Zaten farkindaydim surpriz olmadi. Okudugum kitaplari veya sarkilari sonuna kadar dinler anlamaya calisir dedim o da, dikkat eksikligi yanlis anlasilir. Ilgisi olan konuda 24 saat odaklanip calisir ama ayni anda farkli cok uyarana uzun sure odaklanamaz dedi. Ilgili oldugu alanda cok basarili olur dedi.

1 ay boyunca haftada 2 gidecegiz. Yeni seyler ogrenirsem paylasirim, yazarim.
 
Çok sevindim hemen baslamasina ve hemen de etki eder insallah ve ayakkabi olayonada cok sevindim hemen fark yaratmis.Evet bizde dikkat taramasina gitmistik oglum icin doktor bizede ilgi alaninda cocuk dikkat dagilmamasini dikkat eksikligine dahil etmiyrouz dedi dikkat eksikligi tamda bu demektir hatta fazla seye dikkat ettigi icin dikkati toplayamamaktir aslinda dedi.Oglumda tam sinirda cikti suan yok ama etkileei var.Kizimda da olabilir ciddi manada genetik temelli hatta bizde yuzde 40 dan yuksek bir deger vermislerdi.Yuksek ihtimal dediler.
Benim oglumda da vucut koord sorunu vardi futbola baslayinca azaldi.Bu donememi ait acaba bu sorunlar yoksa 100 oncede bu kdr var miydi bilemedim.Bazen yoruluyorum ugrasirken.Cunku bitmiyor sonra okul donemi daha da zorluyor o yuzden bu kdr erken farkedilmesine cok sevindim.Benim oglumda bazi sorunlar icin ben cabaladikca herkes cok zeki ne alaka dedi.Evet zekasi ust ama bazi sorunlarimiz var ve ne olursa olsun birseyin eksikligide fazlaligida insani cok zorluyor
 
İnşallah tez zamanda istenilen düzeye gelir minik kuş. Seninkisi erken doğduğu için bu tarz bir problem olabilir eminimki bu terapiler ona iyi gelecek. Nöroloğa da götür için rahat etsin. Benim kızım için de ben hiperaktivite ve dikkat eksikliği olduğunu düşünüyorum.Ama çevredekilere bu düşüncemi söylediğimde çok abartıyorsun çocuğu kurcalama her çocuk böyle diyorlar. Kızım uzun süredir konuşuyor şu an 3 kelimelik cümleler kuruyor sayıları say dediğimde hiç görmeden beşe altıya kadar sayıyor renkleri de aynı şekilde. Açıkçası ben kendim öğrensin diye bunları oturup onunla konuşmadım ama birşeyler sayarken giydiklerinin rengini söylerken kafasında yer etmiş. Saat kaç diye eşime sorduğumda kızım birden 10 dedi ve bu açıkçası eşimi de beni de şaşırttı demek ki bizim konuşmalarımızı bile kafasında yer ediyor. Bunun gibi bir sürü şey var. Ve artık sorgulamaya da başladı kızım bunu böyle yapmalıyız dediğimde neden diyor. Benim sorunum şu ki ne dili ne bedeni asla durmuyor uyurken bile kımıl kımıl. Uyutmaya çalışırken yatağın bir ucundan diğerine zıplıyor yuvarlanıyor sabit duramıyor. Yemek yerken de bu şekilde. Bebek arabasında oto koltuğunda da sabit kalamıyor. Her çocuk gerçekten böyle mi merak ediyorum.
 
Valla ben yasiyormuyum onu sorguluyorum Büyüğünün dersleri kucugunun sendromları yuvarlanip gidiyoruz
 
Benimde büyük olan hasta her zamanki gibi bugün de benim boğazım kötü öksürmeye başladım.
Minikte de başladı keyifsizlik.
 
Esim seyahate gitti. Memede tam uykuya dalmadan ona verip kucaginda daldiriyorduk uykuya iyi kotu. Simdi geriye donduk memeye yapisik halde geciyor gun. Terapiye devam ediyoruz haftada 3. Oradaki yardimci kizlarin kucagina verince asla arkasina bile bakmadan gidiyor. Oranin gecici bir yer oldugunu biliyor ama evimize annannem geldi hala bazen ayni odaya girerken cekiniyor sikiliyor. HAssasiyeti daha az, yurumesi daha dengeli ve guclu. Hem terapinin hem de evde egzersizlerin faydasi olmustur. Arada lastik toka bile takiyorum sacina. Salincakta sallanmaya basladi. 1 oyun icin dikkat suresi artti ama bu terapiden mi buyudugu icin mi onu bilmiyorum.
Bu sure icinde gel diyebilmeye basladi. Hadi soyle dedigimde degil hatta bir kere kendi insiyatif alarak elimi tuttu gel dedi. Ona sevindim. Bir kere iyilestin sen demistim iyi dedi. Oyle kucuk kucuk seyler.
Evimize donunce 16 subattan sonra kresin baslamasini 4 gozle bekliyorum.
 
Benim kizimda da 2 gundur sumuk basladi. Keyfi yerinde sukur ama sprey sumuk borusu hic fayda etmiyor. Eczaneden probiyotik alacaktim sumuk icin boyle durumlarda ne oneriyorsunuz biliyor musunuz biseyler dedim. Peditus surup veriyoruz cok yaygin aaaa hic duymadiniz mi dedi Ust solunum yollari icin, soguk alginligina paracetamollu surupmus. Eve gelince internetten soyle bir baktim prospektuste 6 yas oncesine verilmez diyor. Merak ettim siz hic duymus muydunuz boyle bir surup?
 
Benimde büyük olan hasta her zamanki gibi bugün de benim boğazım kötü öksürmeye başladım.
Minikte de başladı keyifsizlik.
Biz 10 gündür hastayız inşallah sizin minik olmaz çok zor geçiyor. Öksürük ben de çok yoğun ne yaptıysam olmadı.Allahtan kızımda yok. Ateş falan olmadığı için doktora götürmedim ama sümük tıkanıklık hiç bitmiyor.
 
Ben hiç duymadım.Ama bir yere daha danış ne olur ne olmaz. Ben cold mix aldım burnu için. Ne yaptıysam burnunu açtırmadı çözümü onda buldum. Rahat yatsın diye yastığına ya da yakasına bir kaç damla damlatıyorum burnu açık yatıyor.
 
Cok ilaclik acil bir durum degil zaten ama merak ettim cok yaygin bilmiyor musunuz deyince.
 
Çok geçmiş olsun Alyaliya.
Aslında oğlum uzun zamandır hasta öksürük burun akıntısı bu akşam kusma ishal başladı.
Onun nedenini hiç anlamadım.
Benimde boğazım baya kötü ses tellerime indi sanırım sesim çıkmıyor.
Öksürüyorum o da bugün başladı.
Kızında burnu tıkalıydı ona bir sprey yapıyorum iyi geliyor çok.
Bir de yarım ölçek Zaditen verdim iyi gözüküyor.
Zatiten kızıma çok iyi geliyor akşamları yarım ölçek veriyorum onun pek çok hastalığını antibiyotik kullanmadan atlattık o şurup sayesinde.
Doktorumuz ilk onu veriyor bize bir şansımızı deneyelim diyor gerçekten çok şükür abisi kadar ağır atlatmıyor maşallah diyeyim.
 
3 gece zaditen verdim rahat uyumuştu bu gece zaditen vermedim sabah 4 te uyandı öksürük başladı burnu çok tıkandı pişman oldum vermediğime. Size de çok geçmiş olsun aynı durumdayız sabahları özellikle ses hiç olmuyor ben de. Sprey olarak ne kullanıyorsunuz
 
Nasatol spray kullanıyoruz.
5 aylık falandı abisinden dolayı bronşit olmuştu ne yaptıysak açamamıştık burnunu hastanede yatarken kulak burun boğaz uzmanı görsün demişti en son çocuk doktoru.
O zaman burnu ödem olmuş biz hep çekiyorduk temizlemek için bir daha sakın dedi yapmayın bu sprayı verdi gün içinde sayısı yok kullanın dedi.
Hep onu veriyorum zaten günde 1 defa versem yeterli oluyor.
İçinde sanırım karbonat var.
 
Senin yazından önce mecburen eczaneye gidip başka bir damla almak zorunda kaldım ama işe yaramazsa bunu da alırım. Ben asla çekme işlemi yapmadım hatta o aparatı hiç almadım doktorumuz önermedi sadece damla damlatın demişti ama artık damlattırmıyor sprey vardı elimde o da işe yaramadı. Bugün artık ağlata ağlata damlattım.Kendi hastalığımı unuttum tek bebekler iyileşsin biz bir şekilde ayakta kalırız inşallah
 
Aa keşke daha önce yazsaydım ama nasip olsun bence dene bir doğal.
Evet çekme işlemi sağlıklı değilmiş yazık ödem yapmışız çocuğun burnunu hem ödemini alacak hem burnu açılacak demişti gerçekten ilk kullanmamızda etkili olmuştu.
Benim minnoş burnu tıkalı olunca kendisi gidip gösteriyor alıp sıkıyoruz
 
Ayy aferin ona bizim kız köşe bucak kaçıyor
 
Peditus duydum cocuklara da veriyorlar.Ama ben bizim yas araligi icin iburamin zero aliyorum parasetamol ayni zamanda burun akintisi bogaz agrisi vs icin etkili ayni parol gibi.
Doktor yazdi tabi bana.Bende grintuss ile birlikte bu tarz durumlarda kullaniyorum.Buyuk oglumada iburamin cold kullaniyorum.
Cold mixte serumpa burnunu temizleidkten sonra yastigina damlatiyorum.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…