Fetal dna gibi mi bir test acabaKızlar panorama diye bir test varmış bebekteki tüm genetik ve kromozomal hastalık risklerini tespit ediyormuş anneden kan alıp kanda bebeğin genlerini ayrıştırıp yapıyorlarmış doktorum amniyosentez yerine onu önerdi 9.haftadan itibaren yapılabiliyormuş bilgisi olan varmı?
Bilmiyorum daha o kadar araştırmadım acıkcası ama 12.hafta gidicem ikili test yapılcak ense kalınlığına bakıp Çoğu şeyi anlıyolar zaten bazı testleri ona Göre istiyolarKızlar panorama diye bir test varmış bebekteki tüm genetik ve kromozomal hastalık risklerini tespit ediyormuş anneden kan alıp kanda bebeğin genlerini ayrıştırıp yapıyorlarmış doktorum amniyosentez yerine onu önerdi 9.haftadan itibaren yapılabiliyormuş bilgisi olan varmı?
Valla bilemiyorumki NIPT testi olarak da geçiyorFetal dna gibi mi bir test acaba
Evet bu testi yaptırınca 2li 3lü 4lü teste gerek kalmıyor.ne kadar acabaValla bilemiyorumki NIPT testi olarak da geçiyor
Evet ense kalınlığına da bakılıyor ayrıca ama bu panorama da down edwards patau sendromları triploidi turner sendromu trizomiler ve mikrodelasyonlar hepsinin riskleri çıkıyormuş bakalım biraz daha araştırıcamBilmiyorum daha o kadar araştırmadım acıkcası ama 12.hafta gidicem ikili test yapılcak ense kalınlığına bakıp Çoğu şeyi anlıyolar zaten bazı testleri ona Göre istiyolar
Biraz pahalı sanırım bide anladığım kadarıyla yurtdışına gidiyor.Eve gelip anneden kan alıyorlarmışEvet bu testi yaptırınca 2li 3lü 4lü teste gerek kalmıyor.ne kadar acaba
Yok canım yüzde 99.9 doğru oluyor o testler ama o para verilir mi diye de düşünmüyor değilim2500 5000 tl o test yaptircam bide yanlış çıkarsa diye aklımda kalır
Ben şu an yurtdışındayım bi araştırayım bakalım burada ne kadarmışBiraz pahalı sanırım bide anladığım kadarıyla yurtdışına gidiyor.Eve gelip anneden kan alıyorlarmış
Orada daha ucızdur burda herşey euro dolarla olduğu için aldı başını gittiBen şu an yurtdışındayım bi araştırayım bakalım burada ne kadarmış
Benim şansım o %00,1 kısımdır dava acarım biz size %100 demedik derlerYok canım yüzde 99.9 doğru oluyor o testler ama o para verilir mi diye de düşünmüyor değilim
Valla bilemedim doktorla konuşmak lazım bi sorıyım sizde sorun genelde 35 yaş üstünde bebeklerde anomali sıklıgı artıyo ama bilemedimEvet ense kalınlığına da bakılıyor ayrıca ama bu panorama da down edwards patau sendromları triploidi turner sendromu trizomiler ve mikrodelasyonlar hepsinin riskleri çıkıyormuş bakalım biraz daha araştırıcam
Kizzz deseneee biz turkiyede açlıkla mucadeledeyiBen şu an yurtdışındayım bi araştırayım bakalım burada ne kadarmış
270 eurodan başlıyor 480 euroya kadar çıkıyor incelenen hastalıkların sayısı arttıkça fiyat artıyor.Orada daha ucızdur burda herşey euro dolarla olduğu için aldı başını gitti
Bende lierac var ama doktorum onu çok önermiyorum içinde paraben olduğu söyleniyodu yine de bi araştır sen dedi.12. Haftadan itibaren kullanabilirsin annende,teyzende annanende olmuşsa muhtemelen sende de olur onlarda olmamışsa sende de olması düşük ihtimal dediÇatlak önlemek için birşeye basladiniz mi onerisini olan var mı arkadaşlar
Yok ben de aynı durumdayım.Şu an misafirim iki ay oldu geleli.iki yıl durup gelcem.eşimin işi için gelmiştim.Aynı mücadeleyi ben de veriyorumKizzz deseneee biz turkiyede açlıkla mucadeledeyi
Benim yaşım 33 bide tüp bebekLe oldu , embriyom genetik incelemeye de gitmedi oyüzden önerdi doktorumValla bilemedim doktorla konuşmak lazım bi sorıyım sizde sorun genelde 35 yaş üstünde bebeklerde anomali sıklıgı artıyo ama bilemedim
Sağol canım hepimizin inşaallahAllah yardımcın olsun canım inşaallah bu ay bitince mide bulantilarin kesilir ve hiç pronlemsiz bebislerini sağlıcakla kucağına alırsın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?