2021 Nisan Anneleri

Merhaba güzel anne adayları 13+3 te olup kasık batmalarıyla başı dertte olan varmı bugun beni mahvetti ağrılar çokta akıntım var ☹
Canım benimde dün aşırı kasık ağrım vardı. Dediğin gibi batma gibiydi. Bel ağrımda çoktu. Sürekli uzandım.. Akıntımda arttı.. Bugün ağrılarım yok ama akıntı devam. Günlerimiz aynı. Belki bu hafta yaşanılabilecek şeylerdir

Rahim ağzını neden ölçtü Benim her gidişimde ölçmüyor sanırım ilk zamanlar bi kez ölçmüştü..Acaba ultrasonda direk farkediliyorda o yüzden mi ölçtü seninkini

Rahim ağzını neden ölçtü Benim her gidişimde ölçmüyor sanırım ilk zamanlar bi kez ölçmüştü..Acaba ultrasonda direk farkediliyorda o yüzden mi ölçtü seninkini
Canım bunu bende özellikle her gittiğimde ölçtürüyorum bazen bakmıyorlar çünkü ben hatırlatıyorum.sıkı sıkı kapalı diyor her defasında çok şükür.2.6 aslında çok sıkıntılı değil.tedbir almakta fayda var tabi

Bu rahim ağzı meselesini ben de çok merak ediyorum doktor karından ultrasonla baktığında görebiliyor mu acaba yoksa bir şeyden şüphelendiğinde mi ölçüyor benim hiç ölçmedi galiba salı günü gittiğimde doktoruma soracağım

Bi daha ki kontrolüm de soracağım Hiç böyle bir ölçü muhabbeti yapmadık.

Senin kontrol yakınmış bi sor canım, bize de yaz ne diyecek bununla ilgili.. Merak ettim bende şimdi

Rahim ağzı yetmezliği için bakılıyor ultrasondan ölçülüyor, benim 2. Kızım 35. Haftada rahim ağzım 2 cm açıldığı için hastaneye yattım kasılmaları durdurmak için serum ilaç ciğer geliştirici igne falan yapıldı. 38. Hadtaya kadar kaldı bebek karnimda ama 4 cm açılma olunca doğum başladı. Bu gebelikte riskim varmış takip ediliyorum ben. O yüzden takip edilmesi gereken birsey. Sorun olacak ölçümde rahim ağzı dikişi yapılıyor

Benim de ilk gebeliğimde 32.haftadan sonra sancılarım başlamıştı. 35.haftada bi gece hastanede yattım senin ki gibi akciğer geliştirici iğne yapıldı. 36+4 te de sezeryan doğum oldu.. Bu süreçte bi rahim ağzı açılması geçmişim yok olsa doktor farkederdi dimi söylerdi

Alıntıyı eklemeden bahsetmişim canım, hic moralini bozma, bir git sen perinatologa belki birşey cikmayacak, bu takip vaktinde onlem icin yapiliyor. Gönlünü ferah tut maşallah minige

Doktorlar takip ediyor zaten eğer aksi bir durum.varsa bizim haberimiz oluyor. Mesela ben ilk kızımı 38+2 de doğurdum normal doğumla, ikinci kızım 35 te doktor açılma başlamış seni çatı muayenesine alalım dedi çok korkmuştum, ama dediğim gibi doktoruna güvenince işler daha kolay oluyor 2 günlük hastane yarışı ve ilaç kullanımı ile bebeğine sağlıkla vaktinde kavuştum. Aksi bir durum olursa doktor zaten sizi haberdar ediyor ve gerekli önlemi alıyor. Biz bugün bunu konuştuk, kızımı da kendisiyle dogururum için hikayemi biliyor, riskin var ama bakiyorum rahim Su an kapalı dedi.
Herkeste olan birsey değil bu, her yasayan sonraki gebeligimde yaşayacak diye bir durumda yok. Akışına bırakıp, kendimize iyi bakalım, yaradan zaten vaktini yazmıştır, gönlümüzü ferah tutalım. Hayırla sağlıkla gelsin miniklerimiz.

Doğru söylüyorsun canım. Farkederdi heralde olsaydı. Ben ilk kontrolde bu konuyu bi sorayım da içim rahat etsin..
Sağlıkla bi doğsalar

Benimkide böyle duruyordu aynı erkek canım bence yüzde 90 değişmedi de zaten

Bu arada Çok geçmiş olsun inşallah hayırlı haberler alırsın bizi de haberdar et mutlaka

Kızlar kilosu hala eksilerde olan var mı bebeğe yetemiyorum diye çok üzülüyorum hala eksi 3 buçuk kilodayım hiç kilo almıyorum eşim çok baskı yapıyor ama olmuyor elimde değil
Canim bebegin kilo almasi senin kilo almanla baglantili degilki. Bebek senin vucudundaki vitaminlerle besleniyo esin merak etmesin sende üzülme hem daha kilo alimina gecis döneminde degil cünkü hala bebek gelisimini tamamliyor kemik ve deri olustuktan sonra bebek etlenmeye basliyo oda 6. aydan sonra oluyo. Esin az daha sabretsin 6. aydan sonra ben ve bebegim hizla kilo almistim. Doktorun sorun yok dediyse üzülme canim bebeginde etkilenir

Canım 26 cm risk değil ama takip edilmesi gerekir prosgestan desteği verirler. Mesela benim ilk gebeligimde 20. Haftada 24 mm ölçüldü perinatolog farketti 24 mm altı riskli sayılıyor serklaj yapıldı yani rahim ağzına dikiş atıldı ve ben yatarak gebeliğimi tamamladım. Şimdiki hamileliğimde 29mm ama önlem amaçlı geçmişimde serklaj yapıldığı için cuma günü tekrar dikis atılacak. Ben başından beri progestan kullanıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…