4.8 oldu ben Manisadayım ama baya sallandık amin hepimize geçmiş olsun..Geçmiş olsun ya henuz haberlere bakmadım büyük değildir inşallahAllah korusun cümlemizi
Canım benim ilk hamileliğimde de bebeğim çok aşağıdaydı ve hareketlerini bile hep aşağıda hissettim hatta hep başı aşağıda doğum pozisyonunda durdu o da rahim ağzına baskıyı artırdı ama plesanta konumu aşağıda değildi yukaridaydı.Canım bu dönemde plesanta aşağıda olmuyor mu zaten, hatta benim kanamam olduğunda o gün Ozan bey bakmıştı, plesanta biraz aşağıda ama 20.hafta civarında yukarı çıkar demişti. Belki bu dönemde bir çok kişinin böyledir, seninki de bir kaç haftaya çıkacak ama düzenli ölçüldüğü için sen haberdar olmuşsundur. Sıkma canını, hem kontrol altındasın sürekli, en ufak şeyde müdahale edilir.
Benim de tek hayalim keşke sağlık ocaklarında da olsa özlediğimiz de gidip görsekGunaydin kizlar bugun benide aaiya cagirdilar saglik ocagindan kan flan da alcaklarmis keske orda usg de olsaydi bebegimi gormus olurdm
Evet aynen öyle oluyo ben pazartesi gördüm ama yine merak ediyorum çok şükür hareketlerini hissediyorum anne ben iyiyim diyoRandevum 21 kasimda daha cok merak ediorm hareketleride hissetmeyince zamn gecmiyor hic
Benim kasılmalarım olduğu için baktı dün doktor 25 mm ye kadar normal dedi. Sıkma canınıHerkese günaydın dün kontrolüm vardı ve canım sıkıldı biraz her gittiğimde doktor ölçüyordu zaten rahim uzunluğu 27mm olmuş maalesef bu da Allah korusun erken doğuma neden olabilirmiş doktor senin bebeğin aşağıda tutunmuş ondan olabilir o zaman müdahale gerekmez daha da kısalırsa dikiş atarız bir tane dedi sabit kalırsa ellemeyiz dedi ama internetten araştırdım canım çok sıkıldı böyle bir şey yaşayan oldu mu aranızda ya da duyduğunuz bir şey varsa paylaşırsanız sevinirim daha sonra bebek yukarı çıkar mi tekrar acaba
O 30 haftadan sonra olur heraldeBen bişe merak ediyorum hani dışardan bakıldığında karnın da hareketleri anlaşılıyo ya hangi haftalar da oluyo o :)
Merhaba, tetanoz aşısı için mi çağırdılar? Beni de 17 .haftada çağırmışlardı ama 2 doktoruma da sordum ikisi de 20.haftadan sonra yaptır dedi nedenini bilmiyorum ama...Gunaydin kizlar bugun benide aaiya cagirdilar saglik ocagindan kan flan da alcaklarmis keske orda usg de olsaydi bebegimi gormus olurdm
Evet ben de sordum asini ol tahlilleri yaptir onlarin verdigi vitaminide al dedi.20 haftadan sonra istemelerinin sebebi bazi bebeklerin asi oldugu gun hareketleri yavasliyormus hareketleri takip etmek icin oyle istiolar ben simdi olucm eger hareketi hissettseydm ve takip et deseydiler ben panik olurdm zaten panik atak hastasiyim hic o psikolojiye grmicem 2.dozuda 20.haftada olucam tam sanirim sonraki dozlarda dogum sonrasi olunuyor galiba biran once olayim gecsinMerhaba, tetanoz aşısı için mi çağırdılar? Beni de 17 .haftada çağırmışlardı ama 2 doktoruma da sordum ikisi de 20.haftadan sonra yaptır dedi nedenini bilmiyorum ama...
Daha var o zaman ona :)O 30 haftadan sonra olur heraldeunuttum ama sonlara dogru bebek kocamm oluo sigamio harektleri cok belli oluyor diye dusundun
20. Haftadan sonra görmeye başlarsın bence o hareketleri ama eli ayağı falan dayadığı zaman 27. Haftadan sonra falan çok net anlaşılıyorBen bişe merak ediyorum hani dışardan bakıldığında karnın da hareketleri anlaşılıyo ya hangi haftalar da oluyo o :)
Usg yok göremiyoruz ama kalp atışlarını dinletiyorlar sağlık ocağında canımGunaydin kizlar bugun benide aaiya cagirdilar saglik ocagindan kan flan da alcaklarmis keske orda usg de olsaydi bebegimi gormus olurdm
Ben ilk dozunu yaptırmıştım ilk hamileligimde erken doğum riskim oldugu için ikinci dozu doktorum yaptirma dedi simdide aynı riski taşıdığım icin yapılmayacak zaten sağlık ocağındaki ebe de madem öyle yapmayalım dedi.Beni arayan soran yok aşı için.. İlk doğumumda da aramadılar.. Doktorum da yaptırma demişti.. Haftaya kontrolde tekrar soracağım doktoruma.. Gerek yok diyeceğine eminim ama olsun zaten yaptır dese şimdiye kadar söylerdi :) Bu konuda çok gelgitler yaşıyorum kızımın aşılarında bile tereddütteydim ama yaptırdım.. Bu devirde artık her şeyden şüphe eder oldum.. Bir gün öyle söylüyorlar bir gün böyle ..
Vajinal bakıyor canım her seferinde vajinal ölçtü kızımda böyle bir şey yaşamadım ama bu bebek aşağda tutunmuş dedi rahim ağzı tamamen kapalı benim de 30 31 civarıydı hep peki kaç haftalık doğum yaptın erken doğumdan korkuyorum kızımda da kordon dolandığı için erken doğum yaptım ve çok küçüktü 2100 gr zor bakmıştım. Sarkaj nasıl yapılıyor anlatır mısın birazBenimde ikinci hamileliğim ama arası yakın olduğu için sanırım herşey çok tazebunda daha rahat ve tecrübeliyim kızım hem tüp bebekti hemde zor bir hamilelikti birçok olumsuz şey yaşadık ama çok şükür kavuştuk. Bu sefer başından beri sakinim ve hamileligimde öyle geçiyor. Kötü düşünme canım herşey Allah'tan inşallah güzel şeyler duyacağız bebeğimize sağlıkla kavuşacağız
Rahim ağzını vajinal muayene ile mi ölçtü doktorun? Karından ölçüm yanıltıcı oluyor canım. Ben ilk gebeligimde 20. Haftada 24mm rahim uzunluğu ile serklaj oldum yani dikis atıldı ve hamileliğimi öyle tamamladım. Şimdide 14. Haftada dikiş atıldı 27 mm di ama benim hamilelik başında da 30mm ölçmüştü bu yapısal bir hastalık rahim ağız yetmezliği benim rahmim böyle yani. Bebek ağırlaştikca baskı oldukça dikiş olmazsa kısılma olup erken doğum olabiliyor progestan kullanarak rahimi destekliyoruz. Korkma lütfen bu durumu yaşayıp serklajla dikiş atılıp bebeğine kavuşan bir çok arkadaş var kadınlar kulübünde doktorunla yakın takipte ol gerekise dikiş atılır
Sağol canım evet doktor sıkı takip ediyor şükür seninki kaç çıkmıştı hatırlıyor musun?Canım bu dönemde plesanta aşağıda olmuyor mu zaten, hatta benim kanamam olduğunda o gün Ozan bey bakmıştı, plesanta biraz aşağıda ama 20.hafta civarında yukarı çıkar demişti. Belki bu dönemde bir çok kişinin böyledir, seninki de bir kaç haftaya çıkacak ama düzenli ölçüldüğü için sen haberdar olmuşsundur. Sıkma canını, hem kontrol altındasın sürekli, en ufak şeyde müdahale edilir.
Kız sen kontrole Bile 6 hafta sonra gittinBenim de tek hayalim keşke sağlık ocaklarında da olsa özlediğimiz de gidip görsek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?