• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2021 Nisan Anneleri

Evet evet yaptırdım canım, çok şükür iyi, bir tek plantaya giden damarlardan sağ taraftaki sol kadar kanı iyi pompalamıyormuş, sıkıntı olmaz dedi ama bakalım 🙏bebişin yüzünü de gördük çok mutlu olduk 😁 bakalım canım ben medikal Park'ta da gidiyorum, ordaki doktorum da iyi ve sağlık sigortası bütün her şeyi kapsıyor orda. Aret bey 'i çok seviyorumma kolan için hiç güzel yorumlar okumadım. Şu anki düşüncemiz doğuma kadar Aret bey'e de oraya da devam etmek ama bütün tahlilleri m vedoğum medical parkta olacak gibi görünüyor. Çekine Çekine ona da söyledim hocam durum böyle böyle, size ayda bir gelicem diye. Anlayışla karşıladı bakalım ☺️senin nasıl gidiyor canım, ayrıntılı güzel geçti değil mi, öyle biliyorum. Büyümüş mü senin oğluş🤗
Çok şükür canım bir sorun yok dedi her şey yolunda plasenta biraz aşağıda dedi ama bir sorun olmaz dedi .Sonuçları Aret bey de inceledi sorun yok dedi ölçüm yaptı rahim uzunluğunu ölçtü iyi dedi şükür üç hafta sonra gel dedi gelirken hastanede kan idrar ve şeker yüklemesi yaptır getir dedi bakalım artık peki canım ayda bir gittiğinde her seferinde ücret ödüyor musun? Yoksa bir ay ödeyip öbür ay ödemiyor musun? Beni 15 de bir çağıyordu hep ilk defa üç hafta sonra gel dedi yaşımdan dolayı sıkı takip etmesi güzel bakalım canım artık doğuma yakın duruma göre karar veririz herhalde

Çok şükür canım bir sorun yok dedi her şey yolunda plasenta biraz aşağıda dedi ama bir sorun olmaz dedi .Sonuçları Aret bey de inceledi sorun yok dedi ölçüm yaptı rahim uzunluğunu ölçtü iyi dedi şükür üç hafta sonra gel dedi gelirken hastanede kan idrar ve şeker yüklemesi yaptır getir dedi bakalım artık peki canım ayda bir gittiğinde her seferinde ücret ödüyor musun? Yoksa bir ay ödeyip öbür ay ödemiyor musun? Beni 15 de bir çağıyordu hep ilk defa üç hafta sonra gel dedi yaşımdan dolayı sıkı takip etmesi güzel bakalım canım artık doğuma yakın duruma göre karar veririz herhalde
Ben geçen ay 26sında gittim, bu ay 22sinde canım, geçen defa ödedim bu defa almadılar.Bir ayı geçmeyince almıyorlar ama benim tahminim bir ayı geçirince bir kez bile muayene olduysan, ücret alınır🤔

Ben geçen ay 26sında gittim, bu ay 22sinde canım, geçen defa ödedim bu defa almadılar.Bir ayı geçmeyince almıyorlar ama benim tahminim bir ayı geçirince bir kez bile muayene olduysan, ücret alınır🤔
Anladım canım o zaman geçirmemeye çalışacağız🤣

Merhaba kizlar birsey danismak istiyorum arkadasim 2 hafta once sezeryabla dogum yapti nasilsin diye konustum sirt bel agrisi cok varmis dayanamiyorum dedi sezeryan dogum yapan var mi onceden neyapilabilir bu durumda
O vurulan iğneyle alakalı diye biliyorum canım. Belden uyusturmalı olduysa.Benim yengemde de olmustu ilk doğumunda ikinciyi öyle istemedi genel anestezi istedi hatta doktoru yanlış bir yere debk getirmişlerdir öyle bir sorunun olmayacak merak etme demiş. Gercektende olan bel agrımda gitti diyor. Arkadasına bitter cikolata ve sade kahve önerebilirsin bunları tavsiye ediyor doktorlar agrı için

3 u bir arada degil sade sutsuz yani kahve icmelisin cnm sekerli icebilirsn ama sutsuz olmali ona dikkat et
Aa bilmiyodm hep 3u bir arada alin diyolardi neskafe klasik alirim o zaman ben sekersiz iciyorm zaten 😊
İlk dogum benm cok korkunctu umarim bu planli olur hazirlikli giderm🙏 korse kahve ped olmadan asla gitmicm 😬😬

Aa bilmiyodm hep 3u bir arada alin diyolardi neskafe klasik alirim o zaman ben sekersiz iciyorm zaten 😊
İlk dogum benm cok korkunctu umarim bu planli olur hazirlikli giderm🙏 korse kahve ped olmadan asla gitmicm 😬😬
Bende gece sancilanip sac bas daginik gitmisdim mecburi sezeryan olucak ikincide umarim planli gideriz🤭

Selam kızlar ben açılmam 5cm olunca epidural almıştım belden iğneyle öyle bir sıkıntı yaşamadım sonrasında bu sefer Allah nasip ederse onuda istemiyorum kesisiz epiduralsiz doğal doğum planımız en büyük hayalim diyeyim😁 Ama şöyle bişi var eşim kıl dönmesi ameliyatı geçirmişti belden uyuşturulmuştu ameliyat sonrası 1hafta kendine gelemedi ayağa kalkınca başı dönüyor düşüyordu görüştü doktorlarla uyuşturulan yere kan yaması yapıldı kendine geldi bazı kişilerde belden uyuşturma yapan kişiye bağlı olarak sıkıntı yaşayabiliyormuş eğer öyle birşey ise araştırsın kan yaması diye internetten yoksa düzelmiyor o durum ne kahve ne colayla inşallah hallolur hemen 🙏🏻

Selam kızlar ben açılmam 5cm olunca epidural almıştım belden iğneyle öyle bir sıkıntı yaşamadım sonrasında bu sefer Allah nasip ederse onuda istemiyorum kesisiz epiduralsiz doğal doğum planımız en büyük hayalim diyeyim😁 Ama şöyle bişi var eşim kıl dönmesi ameliyatı geçirmişti belden uyuşturulmuştu ameliyat sonrası 1hafta kendine gelemedi ayağa kalkınca başı dönüyor düşüyordu görüştü doktorlarla uyuşturulan yere kan yaması yapıldı kendine geldi bazı kişilerde belden uyuşturma yapan kişiye bağlı olarak sıkıntı yaşayabiliyormuş eğer öyle birşey ise araştırsın kan yaması diye internetten yoksa düzelmiyor o durum ne kahve ne colayla inşallah hallolur hemen 🙏🏻
İnsaallah canım🙏🙏 ben tamda söylediğin gibi doğurdum. Epiduralsiz, kesisiz.. İnsaallah bu defa da o şekilde olur doğumum. Ama işler ters giderse sezeryan olursam epidural tercih ederim, spinal biraz daha riskli ve tanıdığım 5 kişi den 5 inin de doğum sonrası semptomları, epiduralle olanlara oranla daha fazla oldu.

O vurulan iğneyle alakalı diye biliyorum canım. Belden uyusturmalı olduysa.Benim yengemde de olmustu ilk doğumunda ikinciyi öyle istemedi genel anestezi istedi hatta doktoru yanlış bir yere debk getirmişlerdir öyle bir sorunun olmayacak merak etme demiş. Gercektende olan bel agrımda gitti diyor. Arkadasına bitter cikolata ve sade kahve önerebilirsin bunları tavsiye ediyor doktorlar agrı için
Tmamdir canim soyliyim bi insallah iyi gelir

Canim ben ilkinde spinal anestezi ile dogum yaptm bas bel agrisi dogumdan ciktiktan sonra baya oldu 3ubir arada kahve icmek lazimmis dogumdan çıkınca onunda faydasi cok oluyoms bu seferkinde 3tane alicam çantama koyacagm. Benm dikislerm iyilesmedi bel agrim coktu. Ve bi kac sene sonra migren ile tanistm o bas agrilari migrene dondu bu seferki hamileligimde 4-5atak gecirdm hatta
Ben soyledim aslinda dogumdan cikinca kahve icmeyi unutma diye ama yaptimi bilmiyorum sormadim valla soyliyim tekrardan icsin

Bende gece sancilanip sac bas daginik gitmisdim mecburi sezeryan olucak ikincide umarim planli gideriz🤭
Benm daha doguma 4hafta vardi olk defa haftalik kontrole gitmistm nst ye bagladilar yarm saat gecse de kan verip yemek yesem diye dusunuyordm ki bi panik oldu herkes bnm nst sonuclari dr umn odasina gitti beni cagirdi dr acilen yatis yapman lazm dedi baska bisey demedi ha kendisinin cok dogumu varms benle acil dr u ilgilenecekms bide oyle dedi.dogum aklimin ucunda yok yapayanliz gittim poliklinige hemsire dedi ki kocan gelsin imza atcak ya ne gerek var ben yatar cikarm.refakatci istemiyom zaten dedim yok yok sezeryana alcam onun imzasi olmadan alamam seni soyle cabuk gelsn dedi ben bi sok gecirdm sonrasi zaten 1saatin icinde oldu da bitti ben hic sancida cekmedm suyum nisanmdda gelmedi hafif bidem bulaniyodu o kadar acimdan ölüyodm ama 2ye kadar actm kahvalti yapmamstm anlamadfm nst de full sanci cikiyodu ben ufak kasilma hissettim sadece aci esigim yuksek desem yok bnm elim kesilse dayanamam.😬😬

Arkadaşlar bir sağlıkçı olarak şöyle birşey söylemek isterim ki kafanızda karışıklıklar olmasın.Spinal ve epidural ikiside omurilikten yapılır fakat epiduralde ilaç omurulik etrafına verilir spinalde ise omurilik içindeki zardan içeriye verilir ve tamamen belden aşağınoz uyuşur, epiduralde sadece bel etrafı hafif gevşer uyuşmaz gevşediği için doğum anına kadar çok daha rahat bir süre geçirirsiniz, epiduralle sezeryan olamazsınız yani, ya genel anestezi olursunuz ya spinal anestezi. Normal doğum düşünen arkadaşlar içinde epidural kesinlikle öneririm büyük rahatlık epidural alınca değişen bişey olmuyor yine normal doğum yapmış oluyorsunuz sadece fazla yıpranmıyorsunuz, tabi her anestezi şekli kişiye göre acı eşiğine göre değişir.

Doğum belirtileride kişiden kişiye değişir, ama normal doğumda şöyle birşey var, açılmanız olmadıkça ağrı sizi aşırı rahatsız etmez, yani nst de ağrınız tavandır ama açılma 1 parmak bile değildir siz bu ağrıyı çok fazla hissetmezsiniz hafid geçirirsiniz açılma arttıköa yahur bebeğin baskısı arttıkca ağrıyı hissetmeye başlarsınız

Misal ben ilk gebeliğimde normal doğuma cesaret etmiş olmama rağmen 40 haftam dolmuştu ne ağrı ne sızı nişan su hiçbirşey gelmedi, kırk hafta sonunda hastaneye sabah yatışım yapıldı, alttan muayene vs derken ağrılarım başladı ama akşam 10 a kadar zerre açılmam olmadı ve bebek baskısı arttığı için bebek daha fazla yorulmasın diye akşam 10 da sezeryan oldum, spinal anestezi tercih ettim ve öyle memnun kaldım ki hiçbir sıkıntı yaşamadım, bir gece kalıp akşam 6 da evime döndüm :)

Misal ben ilk gebeliğimde normal doğuma cesaret etmiş olmama rağmen 40 haftam dolmuştu ne ağrı ne sızı nişan su hiçbirşey gelmedi, kırk hafta sonunda hastaneye sabah yatışım yapıldı, alttan muayene vs derken ağrılarım başladı ama akşam 10 a kadar zerre açılmam olmadı ve bebek baskısı arttığı için bebek daha fazla yorulmasın diye akşam 10 da sezeryan oldum, spinal anestezi tercih ettim ve öyle memnun kaldım ki hiçbir sıkıntı yaşamadım, bir gece kalıp akşam 6 da evime döndüm :)
Benm 2cm acilmam vardi canm ebe sonda takarken bakmisti.hic agri hissetmedm ama acilen aldilar beni dogumdda dr geldi dedi niye bunu yatirdiniz normal dogururmus bu acilmasi var bekleseydiniz biraz diye hemsireleri azarladi..pisi pisine kestiler bayiltin dedim bayiltmadilar da kaldiramaz bunyen uyanamazsn dediler boyle bir psikoloji ile dogum tabiki berbat gecer dogumn her sn sinde ne zaman olecegm ilac bogazima kacip tikayacak mi cocuk saglikli olacak mi diye düşünmekten nabiz tansiyon firladi dogumda cok korktm 😱😱😟😟

Benm 2cm acilmam vardi canm ebe sonda takarken bakmisti.hic agri hissetmedm ama acilen aldilar beni dogumdda dr geldi dedi niye bunu yatirdiniz normal dogururmus bu acilmasi var bekleseydiniz biraz diye hemsireleri azarladi..pisi pisine kestiler bayiltin dedim bayiltmadilar da kaldiramaz bunyen uyanamazsn dediler boyle bir psikoloji ile dogum tabiki berbat gecer dogumn her sn sinde ne zaman olecegm ilac bogazima kacip tikayacak mi cocuk saglikli olacak mi diye düşünmekten nabiz tansiyon firladi dogumda cok korktm 😱😱😟😟
Canım bu kadar stres yapmayın kendinize :) Normal doğum taraftarıyım elbet imkanlar el verdiğince ama normal doğumu da herkes pamuk prenses gibi geçirmiyor yani :) Ben sezeryan olup çok rahat ayaklandım şükürler olsun keşke normal olsaymış demedim, hakkınızda hayırlısı hangisiyse o şekilde olsun

Bende kendimi çok ağırdan satıyorum erken gelmeye karar verirse açıkta kalcak çocuk 😂 bir de bişey sorcam bu su gelmesi nisan gelmesi felan tahminin ne kadar sonra doğum gerçekleşiyo ve önce hangisi geliyo. Mesala nisan geldi ama beklemek gerekir mi hastaneye gitmek mi gerekir
Benim nisanim sabah 06.40 ta geldi.Ben bekledim.Banyo yaptim.Sancimin dakikasini takip ettim ama benim hastanem 20 25 dk yakinliktaydi sonra sıklasana kdr bekledim.Gittifimde tam tahmini dogum gunuydu ebeler bi inanmadi basta 😆😆oooo dedi daha 15 gun sonrada olabilir dedim.nisanim geldi sancim su,su dk takip ediyorum.Baktilar 3 santim acilmam var suni sanciya basladilar.16.45 e kdr.17.05te oglum dogdu.

Canım bu kadar stres yapmayın kendinize :) Normal doğum taraftarıyım elbet imkanlar el verdiğince ama normal doğumu da herkes pamuk prenses gibi geçirmiyor yani :) Ben sezeryan olup çok rahat ayaklandım şükürler olsun keşke normal olsaymış demedim, hakkınızda hayırlısı hangisiyse o şekilde olsun
Ben zor iyilestim belki de ondan bu kadar sogugum sezeryane karsi evde tek basima bel bas agrisi sonra atesim yukseldi 2kere acillik oldm dikislerm iltihaplandi. Egilip kalkarken cok zorlandm cocuga ulasmak icin her seferinde egil kalk gazi bezi derken dikislerim mahvoldu. Bu sefer daha hazirlikliyim ama ne yapacagimi biliyorm en azindan neyle karsilasacagimi..
Hepimize kolay dogum diliyorm insallah prensesler gibi dogururuz 😍😍

E
İnsaallah canım🙏🙏 ben tamda söylediğin gibi doğurdum. Epiduralsiz, kesisiz.. İnsaallah bu defa da o şekilde olur doğumum. Ama işler ters giderse sezeryan olursam epidural tercih ederim, spinal biraz daha riskli ve tanıdığım 5 kişi den 5 inin de doğum sonrası semptomları, epiduralle olanlara oranla daha fazla oldu.
spinal ne oluyor cnm epiduraldeb farkı ne, birde merak ettiğim epiduralsiz doğumda yırtık oldu mu canın yanıyor mu bebeği çıkarırken malum ben epiduraldim oraları hissetmedim☺️

Back
X