Yukarıda sağlıkçı arkadaşın dediği gibi biliyorum bende spinal omurilik içerisine, epiduralde omurilige girmeden yapılan uyusturma şekli diye. "Epidural anestezi ile ağrı duyusu ortadan kalksa da anne adayı sezaryen operasyonu sırasında dokunmayı ve dokuların çekilmesi ve gerilmesini hissedebiliyor. Bu durum ağrı hissedilmesine yol açmasa da bazı anne adayları rahatsızlık verici olduğu görüşündeler. İşte spinal anestezide, operasyon bölgesinde ağrının kesilmesinin yanı sıra olarak tam bir hissizlik durumu oluşuyor. Bu nedenle günümüzde tercih edilen yöntem; sezaryen operasyonlarında spinal ve epidural anestezi yöntemleri birlikte uygulamak. Bu birleşik yönteme ise, kombine spinal epidural anestezi adı veriliyor."
Yani spinal ve epidurali ayri ayrı yada birlikte kombine yapabiliyorsun. Eltim sadece epiduralli sezeryan yaptırdı karnına dokunmalari kesi anını ve bebeğin çıkarılmasını hissetmişti. Doğum sonrası çabucak toparlanmisti.
Hayır canım kesilmedi esnedi o bölge buna müsait, bebek bir kaç kere ittiriyor yavaş yavaş gevsiyor ve sadece bir anlık yanma gibi bir his olusuyor o bölgede ve bir iki ikinmada bebiş kendiliğinden kayip çıkıyor. Doğum öncesi doktorumun tavsiyesiyle perine masajı vs yapmıştım, esnemeye etkisi olmuş olabilir. Tahammül edilemeyecek bir ağrı değil, tüm Dünya artık bu şekilde doğum yapmaya yöneldi tekrardan.
Epiduralde alıp pek ala acısız gecirebilirdim belki o anları ama belime takılı bir şey olmasını istemedim. Doğum anında rahat istediğim pozisyonda olmak istiyordum. Birde dogum sırasında ağrı hissi kayboluyor bir an da vucudunda sadece ikinma hissi oluşuyor. Asıl ağrılar dogum öncesi olanlar onlarda nefeslerle, hareketlerle gecistirilebiliyor.
Bu defa suya doğurmak istiyorum ilk dogumumda açılmam uzun sürdüğü için ve durumun biraz kritiiginden bu mümkün olmadı, belki bu defa olur. Bakalım bebiş ne zaman ve nasıl gelmek isteyecek Dünya ya.
Hepimizin keskesiz mutlu ve en önemlisi sağlıklı doğumları olsun