• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2021 Nisan Anneleri

Kızlar 24-32 arası idari izin aldık. 32. haftada da izne ayrıldık, 3 hafta sonra doğum gerçekleşti diyelim. Kalan doğum öncesi 5 hafta, doğum sonrasına mı aktarılıyor? Yoksa 24-32. haftalardaki idari izin sebebiyle 5 hafta yanıyor mu??

Kızlar 24-32 arası idari izin aldık. 32. haftada da izne ayrıldık, 3 hafta sonra doğum gerçekleşti diyelim. Kalan doğum öncesi 5 hafta, doğum sonrasına mı aktarılıyor? Yoksa 24-32. haftalardaki idari izin sebebiyle 5 hafta yanıyor mu??
32 den sonra calismiyosan bebegin ne zaman dogarsa kalan iznin doguma aktariliyo gec dogarsada bi belge aliniyomus gecen bi arkadas soylemisti ama erken dogarsa dedigim gibi kalan iznin ekleniyomus ama sen idaren varsa konus yinede dogrusu neyse ogren bunlar benim bildiklerim

İdari izin geçici bir şey olduğu için doğum iznini etkileyeceğini sanmam. Aktarma yapılabilir bence ama tabi tamamen benim düşüncem🤔

Siz branş mı sınıf öğretmeni misiniz?
Müdürüm 24 te ayrılırsan 32 de tekrar balşayamazsın dedi çünkü o haftalarda çalışamıyorsan sonraki süreçte de çalışamazsın durumda olman lazım. Ayrıca bazı kaymakamlıklar tekkrar başlanmasına müsaade etmiyormuş,
Canım şöyle olmuştur senin yerine ücretli başlatılacaktır sonra 32 de dönersen beş hafta çalışıp tekrar ücretli bulmaları sıkıntı olacaktır o yüzden öyle demiştir müdürün bence

Bence 32 de ayrıldığın için 5 haftayı doğum sonrasına aktaramazsın araştırmalarım beni bu sonuca götürdü

Kontrolden çıktım hanımlar detaylı ultrason da çok şükür bir sorun çıkmadı bebeğimin gelişimi normal şimdilik sağlığı da yerinde 🙏🙏 ancak benim değerlerim iyi değil protein kaçağı artmış karaciğer değerlerim bozuluyor 😔 1,5 -2 ay daha dayanmamız gerek kızımı kaybetmek zorunda kalmak istemiyorum ölmek de istemiyorum bir evladım daha var dua edin bize lütfen 🙏
Canım benim ne ölmesi Allah korusun öyle kolay mı ya ümidini kaybetmek bak ben böbreğimde dışarıda tüple yaşıyorum doğuma kadar böyle düşünme Allah’ın izniyle herşey güzel bitecek stres yaptıkça daha çok çoğaltırsın hastalıkları inşallah sağlıcakla alacaksın bebeğini kucağına 🤲🏻🤲🏻

Kontrolden çıktım hanımlar detaylı ultrason da çok şükür bir sorun çıkmadı bebeğimin gelişimi normal şimdilik sağlığı da yerinde 🙏🙏 ancak benim değerlerim iyi değil protein kaçağı artmış karaciğer değerlerim bozuluyor 😔 1,5 -2 ay daha dayanmamız gerek kızımı kaybetmek zorunda kalmak istemiyorum ölmek de istemiyorum bir evladım daha var dua edin bize lütfen 🙏
Allah korusun canım lütfen olumsuz düşünmemeye çalış, dualarımız sizinle, bu kadar hafta geldin inşallah SağSalim alacaksın kucağına sen morelini yüksek tut 🙏🏻🙏🏻🙏🏻

İyi akşamlar kızlar glikoz sonuçlarım çıkmış doktorumla randevum haftaya anlayan var mı sonuçlardan baksanız durum nedir şeker yükleme testimin🙏🏻 ONTK ONTK sen anlıyormuydun cnm ya

Eklentiler

• 2013AB77-6A4E-43AF-B774-9DA6FE8F0F67.webp
    2013AB77-6A4E-43AF-B774-9DA6FE8F0F67.webp
    7,9 KB · Görüntüleme: 64
24-32 idari izinlisin onun dogum oncesi izinlen ilgisi yok.
32 den sonra donmezsen geri dogum oncesi 8 hafta izninden yemeye baslarsin.

İyi akşamlar kızlar glikoz sonuçlarım çıkmış doktorumla randevum haftaya anlayan var mı sonuçlardan baksanız durum nedir şeker yükleme testimin🙏🏻 ONTK ONTK sen anlıyormuydun cnm ya
Ben Türkiye’deyken yani dört yıl önce açlık 90 altı, 60 dk 130 altı ve 120 dk 120 altı normal kabul ediliyordu diye hatırlıyorum.
Seninkiler çok kıl payı yüksek çıkmış. Çok karbonhidratlı, şekerli tüketme derler ama başka bir takip yapmazlar belki.

Dualarımız seninle canım, bebeğin de sen de sağlıklı bir şekilde atlatacaksınız bu süreci inşallah.

Ben Türkiye’deyken yani dört yıl önce açlık 90 altı, 60 dk 130 altı ve 120 dk 120 altı normal kabul ediliyordu diye hatırlıyorum.
Seninkiler çok kıl payı yüksek çıkmış. Çok karbonhidratlı, şekerli tüketme derler ama başka bir takip yapmazlar belki.
Zaten şekeri abartan biriyim, karbonhidaratda var klasik sağol cnm ya 🙏🏻❤️

Geçmiş olsun canım bebeğinin iyi olmasına sevindim ama lütfen bu kötü düşüncelerden hemen uzaklaş nasıl bir tedavi uygulanacağı nelere dikkat etmen gerektiğini doktorun mutlaka söylemiştir evet riskli bir gebelik geçirebilirsin ama Allah çok büyük o küçük canı sana emanet ettiyse mutlaka bir hale yola koymuştur dualarımiz seninle ve yavrularınla🤲

bak ben kalp hastasıyım ameliyat oldum nişanlıydm, bana hamile kaldığımda öyle kötü şeyler söyleyen bizim için önce anne sağlığı diyip gebeliği sonlandırmamı öneren doktorlar oldu evet zor bir hamilelik geçirdim normal gebelerden yüküm iki kat ağırdı nefes alamadığım zamanlar oldu ama ben kendime dikkat ettim Allah'ta yardım etti anne oldum 😌 şimdi ikinci hamileliğim ve bu daha rahat geçiyor o zamanki stres beni çok yormuştu oturup ağlardım doğumda ya bana bişey olursa bebeğim ne olacak diye hep kötü senaryolar yazardım ama öyle olmadı buradan güzel müjdeli haberlerimizi paylaşacağız ben inanıyorum 🤲❤️

Geçmiş olsun canım bebeğinin iyi olmasına sevindim ama lütfen bu kötü düşüncelerden hemen uzaklaş nasıl bir tedavi uygulanacağı nelere dikkat etmen gerektiğini doktorun mutlaka söylemiştir evet riskli bir gebelik geçirebilirsin ama Allah çok büyük o küçük canı sana emanet ettiyse mutlaka bir hale yola koymuştur dualarımiz seninle ve yavrularınla🤲

bak ben kalp hastasıyım ameliyat oldum nişanlıydm, bana hamile kaldığımda öyle kötü şeyler söyleyen bizim için önce anne sağlığı diyip gebeliği sonlandırmamı öneren doktorlar oldu evet zor bir hamilelik geçirdim normal gebelerden yüküm iki kat ağırdı nefes alamadığım zamanlar oldu ama ben kendime dikkat ettim Allah'ta yardım etti anne oldum 😌 şimdi ikinci hamileliğim ve bu daha rahat geçiyor o zamanki stres beni çok yormuştu oturup ağlardım doğumda ya bana bişey olursa bebeğim ne olacak diye hep kötü senaryolar yazardım ama öyle olmadı buradan güzel müjdeli haberlerimizi paylaşacağız ben inanıyorum 🤲❤️
Bir ay önce ilk zehirlenme teşhis edilince zaten hemen gebelik sonlandırması öne çıktı ben başka bir şehirde araştırma hastanesine gidince diyete döndük şimdi 5. Ayımız bitiyor ama vücut yetersiz protein aldıkça dengem bozuluyor en fazla 1 ay daha idare eder diyor doktor senin hayatın bizim önceliğimiz diyorlar başka bir şey söylemiyorlar sanki kızımın hiç yaşama şansı yokmuş gibi 😔 ama sağlıklı gelişimi normal ben yetersiz beslensem de o benden alıyor demek bir şekilde tek tesellim mutluluğum bu🙏🙏 erken doğsa da dayanacak inş ben de o da sağlıkla tamamlayacağız ben sadece buna odaklanmak istiyorum dün tahlil sonuçlarını alınca psikolojim tamamen çöktü stres korku panik artık ne kadar köyü duygu varsa ama sizler bana moral verdiniz çok sağolun inş hepimiz bebeklerimize sağlıkla kavuşuruz Allah büyük dualarımız bizi korusun inşallah...

Bir ay önce ilk zehirlenme teşhis edilince zaten hemen gebelik sonlandırması öne çıktı ben başka bir şehirde araştırma hastanesine gidince diyete döndük şimdi 5. Ayımız bitiyor ama vücut yetersiz protein aldıkça dengem bozuluyor en fazla 1 ay daha idare eder diyor doktor senin hayatın bizim önceliğimiz diyorlar başka bir şey söylemiyorlar sanki kızımın hiç yaşama şansı yokmuş gibi 😔 ama sağlıklı gelişimi normal ben yetersiz beslensem de o benden alıyor demek bir şekilde tek tesellim mutluluğum bu🙏🙏 erken doğsa da dayanacak inş ben de o da sağlıkla tamamlayacağız ben sadece buna odaklanmak istiyorum dün tahlil sonuçlarını alınca psikolojim tamamen çöktü stres korku panik artık ne kadar köyü duygu varsa ama sizler bana moral verdiniz çok sağolun inş hepimiz bebeklerimize sağlıkla kavuşuruz Allah büyük dualarımız bizi korusun inşallah...
Gerçekten seni öyle iyi anlıyorum ki çok haklısın korkularında, doktorlar hamile bir kadının psikolojisinden hiç anlamıyor içimizde bir can var nasıl ona kıyabiliriz ki 😔 üzülme lütfen sen moralini yüksek tut ki bebeğinde güç alsın senden. Bende her ihtimali göz önünde bulundurularak hem kendim için hem bebeğim için yoğun bakımı iyi olan bir hastane tercih etmiştim çünkü ikimizde yoğun bakıma girebilirdik erken doğum riskim vardı ama çok şükür hiç birine gerek kalmadı 😌 inşallah sende atlatacaksın canım sen annesin güçlü olmak zorundasın 🤗

Ay canım emin ol sana cok dua edicem insallah yasadigin su donem hemen gecicek biz atlaticaz hepimiz saglikla kavusucaz bebislere sen uzulme bebekler cok etkileniyo gercekten. Bide baska doktor fikri aldinmi diyetisyenle falan gorustunmu beslenmeni duzenlemesi icin bunlar aklima gelenler tabi

Bu arada kalp çarpıntısı da yaşıyorum tansiyonum 9-6 hep böyledir ama nabzım 80-85 arası çıkıyor normalde 50-60 arasıydı. Bu çarpıntı da çok rahatsız edici.
Merhabalar demir eksikliginiz varsa yada sonradan olduysa yada kansızlık ondan kaynaklı da olabiliyor tansiyon düşer çarpıntı olur doktorunuza bir danışın çünkü bu haftalara dogru kan degerleri baya düşüyor. Ayrıca gebelikte tansiyon degeri normalden aşağıda çıkabiliyor hormonel durumlar yüzünden. Ama sizi rahatsız ediyorsa baş dönmesi mode bulantısı yapıyorsa ki çarpıntınız da var mutlaka kontrolunuzde paylasın bu durumu. Allah sağlıklı bir sekilde kucağınıza almayı nasip etsin inşallah

Back
X