• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2021 Nisan Anneleri

Merhabalar benimde tansiyon yuksekligim var ama benim strese bagli herhangi bir kalp hastaligi ya da baska bi sebep yok dun tup bebek embriyo transferim yapildi 6 aydir vasoxen kullaniyordum doktoe birak dedi beloc kullanabilirsin dendi ama ben tereddutte kaldim kafam cok karisik suan gebelik.kesin deil beloc kullanmalimiyim napicagimi bilemedim
Dr unuz strese bagli tansiyon yuksekligi yasadiginiz icin beloc onermistir. Antidepresan gorevi goruyor bir nevi sakinlestirip kalp ritmini yavaslatiyor. Benm tansiyon yuksekligim simdilik yok o k9nuda fikir beyan edemeyecegim. 6sene once beloc kullanmam gerktiginde gebeligimin 5-6.ayindaydim dr um benm sagligimin daha onemli oldugunu ben rahat olursam onunda rahat buyuyebilecegini fakat ilacin gelisme geriligi yapabilecegini soyledi oyle olunca ben kullanmadm 8.ayda artik nefes alamiyorm diye agliyodm hastanede kullanmak zorundasn dedi mecbur kullandm kilosu dusuk dogdu bende gelisme geriligi yapti siz kullanin bence gebeliginiz kesinlesince dr unuza danisip birakabilirsiniz.cunku bu tur ilaclar bir anda kesilemiyor yoksunluk yapiyor azar azar birakmak gerekiyor yada bir kadin dogumcuya danisin bilemeyecegim. Dr um benden o kadar korkuyordu ki dogumda kardiyoloji drum dahi vardi 6-7kisi dogurttular kalp tansiyon isi uzmanlik istiyor
Stresi hayatinizdan atarsaniz rahatlarsiniz. Gecmis olsun umarim gebeliginiz vardir anne olunca herseyin ustesinden gelirsiniz 🥰🥰

Hangi omegayı kullanıyorsunuz ki ya ben geçen hepsiburadadan aldım ve sanırım sahte inanılmaz acı bi tat geliyor aynı markayı eczaneden alıp kullandığımda böyle olmamıştı.

Ben en son boşverip yemeğe vercem kendimi. Bezdim sakınan göze çöp batıyor.

Yani bunun çözümü ne ki acaba? Diyet yapmak bana acımasızlık gibi geliyor aslında ya vücuduma güvenip bıraksam mı acaba takıntı yapmayı diyorum çünkü hamilelikte ne oluyorsa mutlaka bi sebebi oluyor. Belki son aylarda daha az kilo alacağım diyorum. Ya önceden insanlar gerçekten hiç dikkat etmiyormuş genelde ilk Doğumdan sonra maksimum 5 kilo falan fazlalık kalıyormuş. Şimdi her kafadan bir ses çıktığı için en ufak şeyde deli oluyoruz. Canımın istediğine engel olmak istemiyorum sonuçta yediğim şeyler sağlıksız da değil çünkü.
Ben de aynı durumdayım canımın istediği bir şeyi yemeyince sanki bebeğime haksızlık yapmış gibi hissediyorum. Bu dönemde iradesine sahip çıkabilenlere imreniyorum açıkçası 😅

Hangi omegayı kullanıyorsunuz ki ya ben geçen hepsiburadadan aldım ve sanırım sahte inanılmaz acı bi tat geliyor aynı markayı eczaneden alıp kullandığımda böyle olmamıştı.

Ben en son boşverip yemeğe vercem kendimi. Bezdim sakınan göze çöp batıyor.

Yani bunun çözümü ne ki acaba? Diyet yapmak bana acımasızlık gibi geliyor aslında ya vücuduma güvenip bıraksam mı acaba takıntı yapmayı diyorum çünkü hamilelikte ne oluyorsa mutlaka bi sebebi oluyor. Belki son aylarda daha az kilo alacağım diyorum. Ya önceden insanlar gerçekten hiç dikkat etmiyormuş genelde ilk Doğumdan sonra maksimum 5 kilo falan fazlalık kalıyormuş. Şimdi her kafadan bir ses çıktığı için en ufak şeyde deli oluyoruz. Canımın istediğine engel olmak istemiyorum sonuçta yediğim şeyler sağlıksız da değil çünkü.
Canım ben eczaneden aldım güvenemedim int e, şu markayı kullanıyorum

Eklentiler

• 7407EB64-E1E0-4B6D-97F9-AF9B9BF27E1C.webp
    7407EB64-E1E0-4B6D-97F9-AF9B9BF27E1C.webp
    26,9 KB · Görüntüleme: 16
Ay hep bu toplumsal baskıdan gerçekten her yerde bas bas yok 12 kilodan fazlası zararlı, yok bebek şeker hastası olur, yok şöyle olur. annemle konuştum şimdi bana hamileyken çalışmasına rağmen almış bi sürü kilo, hiç takmıyordum aslında ben sigarayı bıraktım sonuçta almam normal diyordum ama elalemin dediklerini dinleye dinleye bi anda bi patlama yaşadım sabah duygusal bi yoğunluktan da olabilir. Bi de tartı azıcık oynasın 500 gram farkediyor o da sinirimi bozdu bi türlü kaç kilo aldığımı hesaplayamıyorum tartı yüzünden.
Ben ilk gebeligimde tam 25 kilo aldim. Bende de oglumda da seker cikmadi. Oglum gayet saglikli dogdu. Tek dezavantaji kiloyu hemen veremedim. Ama nihayetinde eski kiloma dondum. Tabii ki kiloya dikkat edelim ama, bu guzel gunleri zehir etmeyelim kendimize..

Selam canım, perinatologta ayrıntılı yaptırdım ben hepsine karından baktı rahim ağzını da karından ölçtü, dün kendi doktoruma gittim o da karından ölçtü. Sanırım çok kritik bir değerde olmadığı ya da bir şikayet olmadığı sürece karından ölçüyorlar.
Tsk ler cnm
Tatlım rahim ağzı ölçümünü yaptı yaptı doktor ama alttan bakmadı iyi ölçmezse alttan bakıyor ya da Allah korusun bir sorun görürse ama benim doktorum her gittiğimde alttan ölçüm yapıyor sonra üstten bakıyor bir sorun yoksa bakmaz bence
Tsk ler cnm

Slm canlar.. bende birsey sorcam .. perinatolog da detayli yapdiran arkadaslar sizde altdan bakildimi? Mesela bebek haric rahim agzini olcmek icin ... rahim agzi olculdumu yada ?
Canım ben perinatologda yaptırdım alttan muayene yapmadı yani bir sıkıntın yok herşey normal dedi ama rahim ağzı uzunluğunu ölçtü mü bilmiyorum açıkçası

Ay hep bu toplumsal baskıdan gerçekten her yerde bas bas yok 12 kilodan fazlası zararlı, yok bebek şeker hastası olur, yok şöyle olur. annemle konuştum şimdi bana hamileyken çalışmasına rağmen almış bi sürü kilo, hiç takmıyordum aslında ben sigarayı bıraktım sonuçta almam normal diyordum ama elalemin dediklerini dinleye dinleye bi anda bi patlama yaşadım sabah duygusal bi yoğunluktan da olabilir. Bi de tartı azıcık oynasın 500 gram farkediyor o da sinirimi bozdu bi türlü kaç kilo aldığımı hesaplayamıyorum tartı yüzünden.
Kuzum ben sabah 61 çıkıyorum akşam 62,5 🤣🤣 bence çok normal takılma sakın yediklerimiz içtiklerimiz en en az bir kg farkediyor bende 1 buçuk kg farkediyor gün içinde yediklerimden

Benim sinirimi bozan da biraz bu durum oldu. Sürekli kilom değişiyor iki gün arka arkaya aynı olmuyor. Hangisi benim kilom çözemiyorum. Tartıda mı bi problem var acaba diye düşündüm. Bi tayt bi sweatshirt var üstümde ikisi olmadan tartılınca 700 gram farkediyor. Bi sweatshirt 500 gram eder mi ya valla nelere takılıyorum artık. Bu hafta içi ekmeği komple kesip haftaya kadar öyle devam edeyim diyorum. Bi de iştahım açık, yemek istiyorum sürekli ama kendime hakim oluyorum. Olmasam ne olacaktı acaba.
Kuzum benim bugünlerin tadını çıkarmalısın bence 😊😊 ben tüp bebek tedavisiyle yıllar sonra gebe kalabildim ve o kilo alan tombiş hamilelere o kadar özenirdim ki allahım ne olur bende bu günleri göreyim derdim o yüzden hiç takılmıyorum şükürler olsun bu doğaüstü bir durumu yaşıyoruz bebeklerimiz sağlıklı ablam 22 kilo aldı tam 4 ayda verdi keşke daha çok yeseydim diyor hala 🤣🤣🤣 bugünlerinin tadını çıkar kuzum şunun şurasında 4 ay bile kalmadı

Canım selam benim kız kardeşim de 9 ay bulantı yaşadı maalesef inşallah senin o kadar sürmez hep hastanelerde serumla beslendi ama bebekleri gayet de sağlıklı doğdu ben gayet iyi beslendim kızımda her şeye de dikkat ettim ne bulantı ne kusma yaşadım kızım 2100 gr doğdu biraz erken doğdu ama sonuçta minnak bir şeydi normal bir durum sanırım giderek azalacaktır inşallahhh
Saol canm. bnm bulantılarım 4.ayda kesildi sadece koku ve tat bozukluğunu çok şiddetli yaşıyrm. İlginç bi şeklde kokulara rağmen bulantım olmuo. Sadece az yemek yiyorum böyle olunca umarım geçer.
Canım selam benim kız kardeşim de 9 ay bulantı yaşadı maalesef inşallah senin o kadar sürmez hep hastanelerde serumla beslendi ama bebekleri gayet de sağlıklı doğdu ben gayet iyi beslendim kızımda her şeye de dikkat ettim ne bulantı ne kusma yaşadım kızım 2100 gr doğdu biraz erken doğdu ama sonuçta minnak bir şeydi normal bir durum sanırım giderek azalacaktır inşallahhh
Saol canm da benm sorunum bulantı deil 4.ayda bitti bulantılar bu kokular başladı tat bozukluğu bu kadar kokuya rağmen bulantım olmuor şükür. Yemek az yiyorum böyle olunca o sıkıntı oluo sadece. Bulantılarn bitip kokunun başlaması tuhaf geldi bana işte biraz. Koku ve tat sorunu biter mi acaba onu merak ediyrm. Bakalm hayırlısıyla biter inşllh.

Kızlar ya ben bir yanlış hesaplama yaptım oksapar iğnem pazatesi bitiyor diye hesaplamıştım meğer bugün bitmiş bir gün vurulmasam bir şey olur mu yakınımda nibetçi eczana de yok arabayla nöbetçi eczaneye gitsem polisler durdursa sorun olur mu? Ne yapacağımı bilemedim 😢

Kızlar ya ben bir yanlış hesaplama yaptım oksapar iğnem pazatesi bitiyor diye hesaplamıştım meğer bugün bitmiş bir gün vurulmasam bir şey olur mu yakınımda nibetçi eczana de yok arabayla nöbetçi eczaneye gitsem polisler durdursa sorun olur mu? Ne yapacağımı bilemedim 😢
Bir şey olmaz ben de kullanıyorum oksapar geçen gün eşim de yoktu ben de unutmuşum kendime vurmayı sabah uyanınca erkenden yaptım

Canim hic sanmiorm sorun olmaz yani polisler ceza yazmaz o anlamda sen anlat durumu nobetci eczaneden temin edebilirsin bence icin rahat olmasi icin doktoruna ara sor eger kesin kullanmalisin derse 155 i ara direkt onlara durumu anlat yardimci olurlar

hiçbirşey olmaz bir günden :S:S rahat ol . ben iğneyi bulamıyorum artık. covid hastalarında kullanıldığı için depolarda bile kalmamış . özelikle 4000 likler tükenmiş . yada bizim şehirde bulunmuyor

kahvesevenkadin kahvesevenkadin bende senin gibi aldım. Dikkat da etmiyorum yiyorum açıkcası yürüyüşte yapamıyorum. Zamanında 20 kilo verdim yine alırsam yine veririm. Doktorlara göre fazla gelir aldığımız kilo ama herşeyi yazılana çizilene göre mi yaşıcaz. Mesala benim bünyem aşırı derecede kilo almaya müsait hamilelikten önce de az dikkat etmesem hemen alırdım. E şimdi hamileyim iştahım da çok arttı napim :)) bence kendini hiç üzmeye değmez bebeğin sağlıklıysa sen sağlıklıysan rakamlar seni üzmesin :) benim eltimde aşırı kilo aldı bide ödem yaptı hep. Çocuğunda bi sorun yok kendi de aldığı kiloları veriyo şuan
Valla üzülmemeyi düşünüyorum artık ne yapayım veririm sonrasında zaten pandemi bitince de işe döneceğim. Koştura koştura gider herhalde zaten esas korkum şeker o da yoksa hiç sıkıntı değil.
Ben de aynı durumdayım canımın istediği bir şeyi yemeyince sanki bebeğime haksızlık yapmış gibi hissediyorum. Bu dönemde iradesine sahip çıkabilenlere imreniyorum açıkçası 😅
Ya ben 7 kilo alıp doğuma gidenlere çok şaşırıyorum. Arda turanın karısı ipince gitmişti mesela çok enteresan. İçtiğim suyu bile tutuyor vücudum aman susuz kalırsa ya bebek diye.
Canım ben eczaneden aldım güvenemedim int e, şu markayı kullanıyorum
Çok teşekkür ederim. Ben de bi daha hayatta internetten almam.
Ben ilk gebeligimde tam 25 kilo aldim. Bende de oglumda da seker cikmadi. Oglum gayet saglikli dogdu. Tek dezavantaji kiloyu hemen veremedim. Ama nihayetinde eski kiloma dondum. Tabii ki kiloya dikkat edelim ama, bu guzel gunleri zehir etmeyelim kendimize..
Kiloyu hemen verememekte sıkıntı değil ya elbet veririm sanırım daha pandemi esnasında 7 kilo vermişliğim var. Bi şeker korkum var inanılmaz korkuyorum şu yükleme testinden.
Kuzum benim bugünlerin tadını çıkarmalısın bence 😊😊 ben tüp bebek tedavisiyle yıllar sonra gebe kalabildim ve o kilo alan tombiş hamilelere o kadar özenirdim ki allahım ne olur bende bu günleri göreyim derdim o yüzden hiç takılmıyorum şükürler olsun bu doğaüstü bir durumu yaşıyoruz bebeklerimiz sağlıklı ablam 22 kilo aldı tam 4 ayda verdi keşke daha çok yeseydim diyor hala 🤣🤣🤣 bugünlerinin tadını çıkar kuzum şunun şurasında 4 ay bile kalmadı
Yaa o kadar tatlı yazmışsın ki bunun şerefine gömeceğim kekleri şimdi yine aman bi defa geliyorum dünyaya haklısın valla.

Valla üzülmemeyi düşünüyorum artık ne yapayım veririm sonrasında zaten pandemi bitince de işe döneceğim. Koştura koştura gider herhalde zaten esas korkum şeker o da yoksa hiç sıkıntı değil.

Ya ben 7 kilo alıp doğuma gidenlere çok şaşırıyorum. Arda turanın karısı ipince gitmişti mesela çok enteresan. İçtiğim suyu bile tutuyor vücudum aman susuz kalırsa ya bebek diye.

Kiloyu hemen verememekte sıkıntı değil ya elbet veririm sanırım daha pandemi esnasında 7 kilo vermişliğim var. Bi şeker korkum var inanılmaz korkuyorum şu yükleme testinden.

Yaa o kadar tatlı yazmışsın ki bunun şerefine gömeceğim kekleri şimdi yine aman bi defa geliyorum dünyaya haklısın valla.
Yurtdışında asla kilo soran yok.Hiç de umursamıyorlar.Bizim doktorlar çok takıyor buna.

İyi akşamlar kızlar glikoz sonuçlarım çıkmış doktorumla randevum haftaya anlayan var mı sonuçlardan baksanız durum nedir şeker yükleme testimin🙏🏻 ONTK ONTK sen anlıyormuydun cnm ya
Canim yurt disinda degerler farkli oldugu icin anlayamadim ama kesin topikte anlayan birileri vardir.

Göm gitsin kuzum şuan kendime patates haşlıyorum bende tuzlayıp yiyeceğim canım çok çekti 🤣🤣😛😛

Back
X