Benim ilk hamileligimde yaşım çok küçüktü cevremde hic hamile yada yeni doğum yapan tanıdık yoktu, ne olduğunu bile bilmeden doktorum ne derse onu yapıyordum, ne önemli ne normal anlamadan 38+2 de doğurdum normal doğumla, ikinci hamileligim 3 yıl sonra gerçekleşti o zaman hem daha tecrübeli hem de kendimi dinlemeyi öğrenmiştim, bu kasılmalar normalmiş, dediğim gibi ciddi boyutlarda değilse, sık sık olmuyorsa doktorda bir olumsuz bir bulgu bulmiyorsa bu olağan bir süreçtir. Şunu demişti doktorum bana, vücudun sana herşeyin sinyalini verir onlara kulak ver, belin ağrıyorsa uzan demektir bu dedi, kasılmalar hep aynı hareketlerin sonrası mi oluyor mesela, yoksa doğaçlama mi gelişiyor bunu takip et bakalım. Benim de var kasılmaların.bazi günler hic olmuyor, bazı günler 1 2 kez oluyor göbek deliğinin sağ kısmında bir çıkıntı çıkıyor evdekiler bile hayret icinde bakıyorSelam canım . Öyle mi diyorsun , ya bana doktorlar böyle açıklamadı işte , ilk gebeliğim olduğu için de bilemiyorum bende , iki ayrı doktora gittim en son pazartesi günü gittim rahim ağzını ölçtü normal dedi erken doğum veya düşük riski yoktur dedi , ben yine de 12-13 gündür sürekli istirahat halindeyim. İnşallah dediğin gibi normal bir süreçtir bu baya kafaya takıyorum.

Bak mesela anlatayım ikinci kızım da, rutin 35 haftamda kontrolüne gittim, doktorum ultrasondan sonra, seni bir nst ye alalım dedi, ben tabi anlamıyorum, sonucumla yanına gidince, çatı muayenesi yapalım dedi, 2 cm acilmambaşlamış, yatisim yapıldı, akciğerleri için iğneler ve kasılma engelleyici ilaç verdiler damardan. Kizim ablası gibi 38+2 de dünyaya geldi.
Şunu demek istiyorum aslında doktorun bir anormallik farklılık gördüğü anda müdehale edecek. Hamilelikte en önemli şey bence güvendiğin bir doktor. Ay çok uzun yazdım. Ilk gebeliğin olduğu için herşeyi takma kafana çok çok okuma, farklı özellikle olumsuz yazılar okuma. Zor bunlar biliyorum ama kendini dinledikçe evham yapma potansiyelin artacaktır.