• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2021 Nisan Anneleri

Bende var son birkac haftadir.. Sanki nefes alamiyormusum gibi hissediyorum zaman zaman. Hele yattigimda cok daha bariz oluyor.. Ben doktora sorma geregi duymadim, normal olabileceğini dusunuyorum..
Ben de araştırdım sırt üstü yatmak bu aydan sonra onerilmiyormus , soluma yattım cam falan actim nefes alamıyor gibi oldum çok korktum ya. Biraz daha iyiyim ama sağlıkla bir kavuşsak bebislere valla ya 🙏🏻🙏🏻
Geçmiş olsun canım. Bende 1 haftadır çarpıntı ve nefes nefese kalma var. Nabzımı ölçüyorum 85 lerde bana göre yüksek hamilelikten önce hep 50-55 gibiydi şimdi sağ kulağımda atıyor kalbim resmen. Doktoruma sordum 100 ü geçmiyorsa normal dedi sen de bi ölç istersen.
Ay bu nefes nefese kalma çok beter birsey, nabzını ölçtüm benim hep 74 civarı olurdu, 99 a çıktı o kötü olduğum anda, soluma uzandım cam açtım, biraz sakin sakin kaldim bir süre 90 a düştü. Kalbim resmen kulağımda atıyordu, nefes alamadım, sırt üstü yatıyordum sırtımda kalp atışını hissetmeye başlayınca panikledim. Sağlıkla bitsin hamileliklerimiz bu günler geçer anılarda kalır da sağlıkla kavuşsak ah bir 🙏🏻

Kızlar ya benim bebişte sabahtan beri aşağıya vuruyor açılma oluyor gibi hissediyorum ayakları sanırım aşağıya doğru rahatsız ediyor bu durum sizdede oluyor mu

Kızım hep kaburgalarimi tekmelerdi çok özlemiştim dün gece 2 ye kadar tekmeledi benimkide bel ağrısı çok fazla vardı gece uyurken zorlanıyorum şimdiden son ayimda nolucak çok merak ediyorum 😂
Hele yatakta dönmek resmen şimdiden işkence 😂😂😂 plasenta on duvarda benm o yüzden genelde bnmkide sırtıma flan çalışıyo bel flan allaha emanet 😂 yinede muthis şeyler 🥰

Kızlar kalbimde çarpıntı var gibi derin derin nefes almaya başladım. Sizce bu normal birşey mi? Doktorumu arasam mı anlayamadım? Başına gelen oldu mu buna benzer birşey falan?
Bende nefes nefese kaliyorum mutfakta tatli yaptim bulasiklari falan yikadim yavas yavas geldim oturdum kalbim kulaklarimda atiyodu resmen 100 dü nabzim saydim.

İyi geceler kızlar artık pek girmiyorum buraya Kendi halinde evimde işimde gucumdeyim bı sıkıntı yok şükür ilk defa bugün gerçek anlamda bebeğimin hareketlerini hissettim o kadar mutluyum ki hiç böyle hissetmemistim
İyi çok şükür canım iyi ol da girmesen de olur inşallah Muhittin Muhittin den de iyi bir haber alırız

Her hamilelik o kadar farkliymis ki bu onceki hamileligim hic benzemiyor herseyi cok farkli.Bir tuhaf oluyorm bazen daha 21 de karnimda bugudu digerinde 7 aya kdr gobegim yoktu.Zorlanmayada basladim.Cidden ciddi bir sekilde bel agrim var hepsi daha erken oldu.Bulantim ara ara devam ediyor prilama ragmen oek biside alamadim.Calisiyorum coronadan gidip bakilmiyor nisan mayista dogacaklar ellemeden kumas olayida kafami karistiriyor valla bilinmezler bilinmezler 😆😆😆
Yolu yariladik gerisi hepimiz icjn daha kolay olsun ins.Birde maskeyle calsiiy4oz o beni cok zorluyor sureklo maskeli bazen nefes alamioyorum.
Tekmekelrini cok hissediyorum surekli tekmeliyor icimde tereyagi flnn olmustir bu kadar tekmelemeye 😆😆😆

Kızlar dobler ultrason da kaç çıktı rahim uzunluğu benimki 37,9 çıktı doktor plasenta biraz aşağıda ama şu an için bir sorun yok dedi gerçi doktorum da söylemişti bir ara 27 ye düşmüştü ama yükseldi yavaş yavaş kaç olması gerekir 21 haftada bilen var mı?Bir de banyoyu ovdum o koku zarar verir mi bebeğe mecburen kullanmak zorundayım bir şeyler temizlik için inşallah bir zararı yoktur kapı falan açıktı ama içime kurt düştü

Sizede zman durmus gbi gelmiyormu kizlar🙈 Bana artik hic vakit gecmiyor bugun tam 21+0 yarin 22 ye baslicaz ama sanki aylardir ayni haftalardaymisim gbi gecmek bilmio🤭 Benim oglan gece 1 den 2 ye kada bi taklalar ayio esime diorm bizimki gece kuşu olacak hazir ol uykusuzluga😂
Zaman geçmiyor ayrıntılı ultrason günü hiç gelmiyor 😓

Bende var son birkac haftadir.. Sanki nefes alamiyormusum gibi hissediyorum zaman zaman. Hele yattigimda cok daha bariz oluyor.. Ben doktora sorma geregi duymadim, normal olabileceğini dusunuyorum..
Bende de var o nefes alamamak normal sanirim oyle olunca derin derin nefes alip vermeye calisiyorum ilk hamileikte yoktu bu hamilelikte var.ilk hamilelikte yasamadigim ne varsa yasimyorum bunda 😁🤭

Bende nefes nefese kaliyorum mutfakta tatli yaptim bulasiklari falan yikadim yavas yavas geldim oturdum kalbim kulaklarimda atiyodu resmen 100 dü nabzim saydim.
Çarşamba kontrolüm var bahsedicem doktoruma, 3 kez falan oldu ama bugün olan daha rahatsız ediciydi. Kızımda 9 ayda olan karnım su an var acayip korkuyorum 9 aylıkken ne olucam ben diye. Ayaklarımı dik durdugumdaartık göremiyorum. 😱😱😱 21+ 2 oldum sadece 🙈 bunun 38 ini düşünemiyorum. Kilo mu aldın deseniz 2 kilo aldim sadece bu zamana kadar. O kilo da bende değil alyansim giysilerim aynı sadece karnım belim büyüdü.

Benim ki de kıpır kıpır şükürler olsun ..Bana da bu hamileliğim daha hızlı geçiyor sanki..Hafta sonları çok yoruluyorum evde.Ve giderek agirlasiyorum.Nefes nefese kalma olayı bende de son günlerde sıklaştı büyüdükçe zorlayacak heralde beni.Dogduklarindaki güzellik tabiki ayrı ama ozaman da keşke karnımda olsaydı diyebilirim..Doğum izninde de evden çalışacağım ilkokulda ki kızımın eğitimi ev işi yemek bebek derken sonu hayır olur inşallah diye düşünmeden edemiyorum..

Okuyunca hep ayni sikayetler nefesim daraliyor cabuk yoruluyorum ilk hamileligim ne guzelmis 37. Haftaya kadar calistim o merdivenleri hic zorlanmadan ciktim
Ayni merdivenleri suan cikamiyorum sanki bayilacakmisim gibi oluyorum kalp hastasi oldugumu dusunmeye basladim hala kusuyorum.
Migrenim bile tutuyor.
Karnim kocaman oldu ilk hamileligimde son ayda cikmisti.

Iyiaksamlar. Gun icin de kasilmalariniz oluyomus benim baya hissedilir derecede rahmim sertlesiyo ve agriyo 30 40 saniye sonr geciyo ama gun icinde rahat 5 kere oluyo sizce normalmi. Bu hafta persembe doktoro gidicem ama acile gitsemmi acaba

Kızlar kalbimde çarpıntı var gibi derin derin nefes almaya başladım. Sizce bu normal birşey mi? Doktorumu arasam mı anlayamadım? Başına gelen oldu mu buna benzer birşey falan?
Merhaba bende bir kaç aydır sola yatınca ara ara çarpıntı oluyor. Perinatologuma sormuştum eğer belirli bir pozisyonda oluyorsa sorun değil ama çarpıntıya baş dönmesi halsizlik eşlik ediyorsa yüksek tansiyon olup olmadığına bakmak lazım dedi. Benim sadece çarpıntım var, o yüzden normal kabul ediyorum.

Herkese iyi akşamlar, çok sık yazamasam da okumaya çalışıyorum. Dün alınan kilolardan bahsetmişsiniz. Ben de bu hafta diyetisyenle diyete başladım. Beni bi kaç konuda uyardı size de aktarıyım belki işinize yarar. Ben kilolu hamile kaldığım için bebek kilo aldıkça kendi kilomdan bi kaç kilo verdireceğini böylece bu ayki kiloma ek olarak sadece bi kaç kilo daha eklenebileceğini söyledi. Hızlı kilo kaybının ya da kalori kısıtlamasının bebeği strese sokacağını, günlük mutlaka öğlen ya da akşam öğününde yoğurt dışında protein olması gerektiğini, mutlaka esmer ekmek tüketmem gerektiğini söyledi, kahvaltıda peyniri arttırdı, meyveyi kısıtladı ve akşam kefir önerdi. 4 günde bir kilo gitti, ilk başlarda ödem gittiği için sıkıntı yok ama normalde bu kadar hızlı kilo azalmasını istemeyiz dedi. Bi de az önce okudum, bu ay bebeğin kilosu iki katına çıkıyormuş, o yüzden tartıda kilo artışı normalmiş.

Herkese iyi akşamlar, çok sık yazamasam da okumaya çalışıyorum. Dün alınan kilolardan bahsetmişsiniz. Ben de bu hafta diyetisyenle diyete başladım. Beni bi kaç konuda uyardı size de aktarıyım belki işinize yarar. Ben kilolu hamile kaldığım için bebek kilo aldıkça kendi kilomdan bi kaç kilo verdireceğini böylece bu ayki kiloma ek olarak sadece bi kaç kilo daha eklenebileceğini söyledi. Hızlı kilo kaybının ya da kalori kısıtlamasının bebeği strese sokacağını, günlük mutlaka öğlen ya da akşam öğününde yoğurt dışında protein olması gerektiğini, mutlaka esmer ekmek tüketmem gerektiğini söyledi, kahvaltıda peyniri arttırdı, meyveyi kısıtladı ve akşam kefir önerdi. 4 günde bir kilo gitti, ilk başlarda ödem gittiği için sıkıntı yok ama normalde bu kadar hızlı kilo azalmasını istemeyiz dedi. Bi de az önce okudum, bu ay bebeğin kilosu iki katına çıkıyormuş, o yüzden tartıda kilo artışı normalmiş.
Merhaba.
Mesela ne kadar meyve onerdi?

Back
X