• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2021 Nisan Anneleri

Sancılar nasıl oluyo dayanılmıcak gibi mi
Kisiye göre degisiyor bence kuzum benim aci esigim güclü yani dayanilmayacak birsey degildi zaten 5 dk da 1e düsünce sanki kisa sürüyordu bikac saniye. Beni sezeryana aldilar zaten hemen fazla cekmedim. Kiz ben ilk hamileligimde ne canli dogum videolari izledim varya deli gibi oglum erkenden suyu bi patlatti herseyi allak bullak etti 🤭Saglikla gelsinlerde ♥️

ONTK ONTK canim aslinda ben de decavit kullaniyorum, onun da icinde her vitamin var. Ekstra bi de kan hapı aliyorum. Buna ragmen kanda ve b12 de dusukluk var. Sonucu gorunce doktorum her ikisinden de 2 tane al dedi.
Canim demekki vucudundaki rezerve yeterli degil bilemedimki al ozaman yani doktorumuzada güvenemeyeceksek :(

Ben bugün diyetisyene gittim canim süper sekerin cok iyi dediler. Sabah kahvaltisinda hamur isi ekmek cok az 1 dilim kadar yiyorum haslanmis yumurta salatalik, domate, zeytin, 1 bardak cay az sekerli ve yogurt. Öglen az meyve ve ceviz, badem tarzi seylerden yiyorum arada acikirsam 1 bardak ayran veya yogurt. Aksam yemeginde herseyi yiyorum bol yesil salata ile. Pilav, makarna gibi seylerin yaninda balik, et veya tavuk ve ekmeksiz yiyorum tabagimi tika basa doldurmuyorum. Hamur islerini tamamen cikardim hayatimdan. Simdilik cok iyi gidiyoruz.
Benimde cok yuksek degil mesela 120 alti olmasi lazim 130 cikti ama simdi kahvaltidan sonra 1.saat olcucem bide 2,saat bakalim.ne cikicak bende senin gibi dikkat edicem gecen hafta cok hamur isi kizartma falan yedim bence oda etkiledi sekeri dunden beri dikkat edicem bakalim cok sagol paylastigin icin fikir oldu en azindan haftaya diyetisyene giderim muhtemelen

Açlık iyiyse tokluğu diyetle kontrol etmek daha kolay. Bana 3 ana 3 ara öğün tavsiye ettiler. Çok aç kalınca bir sonraki öğünde dikkatli de yesen şeker yükselebiliyormuş. Bir de yağ oranını arttırmak fayda etti. Mesela kahvaltıda yağda yumurta yiyorsam bol tereyağı veya zeytinyağı kullanıyorum. Et, balık yediğim zaman hiç yüksek çıkmadı. Yoğurt, bol sebze haşlaması üzerine zeytinyağı ve salata çok tüketiyorum. Bir süre un, ekmek, şeker, pirinç sıfır olacak şekilde beslen. Vücut bir süre sonra denge buluyor o zaman yarım dilim tam buğday ekmeği olacak şekikde yeniden denersin.
Tam bugday ekmegi yaptim kendime cok az yedim bugun az peynir 5 zeytin yedim bide haslama yumurta yesillik evde kalmamis bugun alip diyetime eklicem bakalim biraz moralim bozuldu ama napalim bunada sukur bebegimin gelisimi iyi

Ben bu ay diyetisyene başladım ama şeker için değil kilo için. Ara öğünleri azaltıp 3 ana öğün verdi, ben öğle yemeği yemiyordum şimdi yiyorum. Öğünlerde mutlaka esmer ekmek var, her gün bir öğünde et vb protein var, sabah yumurta ve peynir sabit. Şekerimi dengelemek için meyvenin yanında ya süt ürünü ya kuruyemiş var. Haftaya şeker durumum belli olacak, çıkarsa meyveyi ve ekmeği keser ya da azaltır sanırım.
Anladim canim bende biraz dikkat edip sekeri olcup diyetisyene gitmeyi dusunuyorum hem her iste bi hayir vardir daha az kiloyla saglikli bi sekilde atlatiriz

Bende 6 aldim valla bu aydan sobra daha cok aliniyor yuvarlana yuvarlana doguma giderim artik 😊 ilk hamileligimde 66 kiloyla kaldim 85 kiloyla doguma gitmistim bakalim bu sefer kaç olacak 🤔😊
Ben ilk hamileligimde 53 le hamile kalip 62 ile dogum yapmistim.
Simdiden 60 kiloya ulastim.
Sebebini anlamiyorum yani yasim 36 ondan mi acaba metabolizmam mi durdu ki

Ben de 5 kilo almisim. Ilk gebeligimde 20 kusur kilo almis biri olarak bu 5 kilo beni pek de rahatsiz etmiyor. Son 3 ayda kac kilo alinir takriben acaba?

Bende henüz +1 buçuk kiloyla devam ediyorum kızlar ama ben ekmeği sadece kahvaltıda yiyorum onda da iki dilim falan anca. Kuruyemiş ceviz badem muz falan yok tutuyor onlarida gün içinde yiyorum. Salataya peynir falan ekleyerek yiyorum akşamları da 6 da akşam yemeğini bitirmiş oluyurum 8-9 arası açık bir bardak çay yada ıhlamur içiyorum ☺️

Bende henüz +1 buçuk kiloyla devam ediyorum kızlar ama ben ekmeği sadece kahvaltıda yiyorum onda da iki dilim falan anca. Kuruyemiş ceviz badem muz falan yok tutuyor onlarida gün içinde yiyorum. Salataya peynir falan ekleyerek yiyorum akşamları da 6 da akşam yemeğini bitirmiş oluyurum 8-9 arası açık bir bardak çay yada ıhlamur içiyorum ☺️
Ben nerdeyse ekmek yemiyorum ama sanirim benim sorunum yemegi gec saate birakmak oluyor.
Yoksa diger yaptigimiz her sey ayni.

Ben nerdeyse ekmek yemiyorum ama sanirim benim sorunum yemegi gec saate birakmak oluyor.
Yoksa diger yaptigimiz her sey ayni.
Olabilir canım benim kalp rahatsızlığım olduğu için akşamları bu şekilde erken yiyince geceyide rahat geçiriyorum sindirmiş oluyorum diğer türlü rahatsız ediyor. Kızımda da 8 kilo alarak doğum yapmıştım doğum sonrası gidiyor kilolar emzirmeyle uykusuzlukla ☺️

Ya ben yemeyi seviyorum. Yedikten sonra pişman oluyorum. Kızımda 29 yaşındaydım 13 kilo almıştım. Bunda 38 yaşındayım daha şimdiden 9 kilo aldım.. Doktor iyisin dedi de ben çok zorlanıyorum.. Hep şaşardım nasıl 20-30 kilo alıyorlar diye.. Allah sonumu öyle etmesin bu gidişle 37. haftaya kadar çalışamayacağım diye korkuyorum..

Benimkide 530 grammis.
Bende asiri yemiyorum ama cok sasiriyorum kendime.
Esimde tombik karim benim ben seni her sekilde severim uzulme diyor.
Tombikte degilim ki 61 kiloyum sadece e boyum 1.71 bakalim ne olacak boyle.
Benimki önümden tabak kaldırıyor, doktoruma şikayet ediyor hocam 8kilo aldı bişey diyin diyor ben şok😂 sağol ya dedim Doğumu kolaylaştırıyorum ben senin için diyor Allahtan doğuma girecek bu sefer de kolay mı zor mu görsün, ben giremem dedi doktorum gireceksin göbek bağını sen keseceksin dedi görün eşleriniz nasıl muhteşem bir an yaşıyor hak vereceksin elini tutacaksın dedi ya bakalım benimki bayılmazsa😂

Olabilir canım benim kalp rahatsızlığım olduğu için akşamları bu şekilde erken yiyince geceyide rahat geçiriyorum sindirmiş oluyorum diğer türlü rahatsız ediyor. Kızımda da 8 kilo alarak doğum yapmıştım doğum sonrası gidiyor kilolar emzirmeyle uykusuzlukla ☺️
Bende bundan sonra böle yapcam 1.çok su içicem 2.ekmek yemeyeceğim pilav makarna yemeyeceğim 3. Akşam 6da e-mail olcam dün gece bu muhabbeti yapmamış gibi gittim saat 1de bir tane simit yedim oturup 🙈😩 sonra kilo aldım diyorum ya, ilk gebeliğimde 13kiloyka doğuma gitmişti. Çıktığımda 5kilo kalmıştı 40.gün hepsi göbek vs gitmişti bekarken giydiğim elbiselerime girmiştim

Ya ben dün perinatolojiye gittim.
Bebek cok sukur cok saglikli dedi ama benim daha onceden gelen bir kalp rahatsizligim vardi beni bu zamana kadar rahatsiz etmeyen ama son zamanlarda daha da belirginlesen cabuk yorulma nefes nefese kalma merdiven cikamama bulasiklari makineye yerlestirirken bile bayilacskmis gibi olma gibi bir durumum var doktora soyledim dinledi kalbimi filan muhakkak kardiyolojiye gitmen gerekiyor dedi.
Kalp rahatsizliginizla ilgili ilac kullanabiliyor musunuz?

Benimde cok yuksek degil mesela 120 alti olmasi lazim 130 cikti ama simdi kahvaltidan sonra 1.saat olcucem bide 2,saat bakalim.ne cikicak bende senin gibi dikkat edicem gecen hafta cok hamur isi kizartma falan yedim bence oda etkiledi sekeri dunden beri dikkat edicem bakalim cok sagol paylastigin icin fikir oldu en azindan haftaya diyetisyene giderim muhtemelen
Değerlerin iyiymiş. İngiltere’de 130 altı istiyorlar.

Sancılarının artmasını mı bekledin hastaneye gitmek için
Evet öyle yaptım. İlk doğum acemiliğiyle herkes sezaryen olmasın diye evde sancı Çek git demişti. Çok yanlış yapmışım. Kimseyi değil vücudunu dinlenmeli insan. Hastaneye çok geç gittiğim için bir sürü komplikasyon oldu, ilk doğum uzun sürer diye dikkate almadılar, evde sancı çektiğime inanmadılar filan. Şimdi planım ya beş dakika aralıkla olunca sancı veya canımı yakacak düzeye gelince gitmek hastaneye.

Back
X