• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2021 Nisan Anneleri

Ya ben dün perinatolojiye gittim.
Bebek cok sukur cok saglikli dedi ama benim daha onceden gelen bir kalp rahatsizligim vardi beni bu zamana kadar rahatsiz etmeyen ama son zamanlarda daha da belirginlesen cabuk yorulma nefes nefese kalma merdiven cikamama bulasiklari makineye yerlestirirken bile bayilacskmis gibi olma gibi bir durumum var doktora soyledim dinledi kalbimi filan muhakkak kardiyolojiye gitmen gerekiyor dedi.
Kalp rahatsizliginizla ilgili ilac kullanabiliyor musunuz?
Benim kalp kapakciginda cokme ve ritim sorunu vardi dideral kullaniyordm ama hamileyken biraktirdilar bebeginde kalp atsini yavaslatiyor ve beslenmesini engelliyor Hamd olsn rabbime kolayligini veriyor kansizlik ve magnezyum eksikligide kalpde bu saydiklarini yapar cnm ilac alamazsin muhtemelen ama kan vitamin bunlara dikkat et cnm

Benim kalp kapakciginda cokme ve ritim sorunu vardi dideral kullaniyordm ama hamileyken biraktirdilar bebeginde kalp atsini yavaslatiyor ve beslenmesini engelliyor Hamd olsn rabbime kolayligini veriyor kansizlik ve magnezyum eksikligide kalpde bu saydiklarini yapar cnm ilac alamazsin muhtemelen ama kan vitamin bunlara dikkat et cnm
Evet demir eksikligim var doktor verdi takviye ama ben kullanamadim mide agrisi ve ishal yapti.
Simdi sabahlari pekmez ve limon yiyorum ama bilmiyorum sali gunu kardiyolojiye randevum var umarim sadece demir eksikligindendir ve hamileliktir sebebi.

Herkese merhaba nasipse ben de Mayıs annesi olacağım,kızlar bilgisi olan cevap verebilir mi?Dün tetanoz aşısı yaptırdım normalde bir haftadır bebeğimi hissediyordum ama dünden beri hissetmiyorum aşı ile ilgisi olabilir mi?20+3 haftalık hamileyim

Herkese merhaba nasipse ben de Mayıs annesi olacağım,kızlar bilgisi olan cevap verebilir mi?Dün tetanoz aşısı yaptırdım normalde bir haftadır bebeğimi hissediyordum ama dünden beri hissetmiyorum aşı ile ilgisi olabilir mi?20+3 haftalık hamileyim
Aşı hareketleri yavaslatiyomus canim ondandir buyuk ihtimal

Bende bundan sonra böle yapcam 1.çok su içicem 2.ekmek yemeyeceğim pilav makarna yemeyeceğim 3. Akşam 6da e-mail olcam dün gece bu muhabbeti yapmamış gibi gittim saat 1de bir tane simit yedim oturup 🙈😩 sonra kilo aldım diyorum ya, ilk gebeliğimde 13kiloyka doğuma gitmişti. Çıktığımda 5kilo kalmıştı 40.gün hepsi göbek vs gitmişti bekarken giydiğim elbiselerime girmiştim

Sıkma canını ya kilo bir şekilde veriliyor doğum sonrası ama sağlıklı beslenmek önemli bence bende pilav makarna yiyorum çokta severim ama ölçülü tadımlık ☺️ yanına bol ev yapımı yoğurt ve sebzemide yiyorum. Yediklerimizin miktarı önemli ve bol su 👍 akşam 6 da yemeği bitirmiş oluyorum ama bazen acıkıyorum ya süt içerim ya da bir tane elma yerim bastırıyor 😁

Ya ben dün perinatolojiye gittim.
Bebek cok sukur cok saglikli dedi ama benim daha onceden gelen bir kalp rahatsizligim vardi beni bu zamana kadar rahatsiz etmeyen ama son zamanlarda daha da belirginlesen cabuk yorulma nefes nefese kalma merdiven cikamama bulasiklari makineye yerlestirirken bile bayilacskmis gibi olma gibi bir durumum var doktora soyledim dinledi kalbimi filan muhakkak kardiyolojiye gitmen gerekiyor dedi.
Kalp rahatsizliginizla ilgili ilac kullanabiliyor musunuz?
Hamilelikte olabiliyormus canım kalp sıkıntıları daralmalar vs.. kardiyolojiye git EKG ve EKO çeker durumuna bakar. Bende mitral yetmezlik var kalp kapak ameliyatı oldum. Normalde ritim düzenleyici ilaç kullanıyorum ama gebelikte kesiyoruz ilk hamileliğimde son 1 ay falan daraldıkça kullandım bir sorun yaşamadım demir eksikliği yada kansızlık olduğu zamanda çarptıntı yapıyor ona dikkat et canım.

meraba kizlar mayis annelerindenim ama sizler daha buyuksunuz burayada yazmak istedm buyuk ibtimal bnde nisan annesi ilacagm sezeryan oldugmdan erken aliniyo 😊 bn bugun ayrintili usg gttim bebegin kafasi asagida bacaklar yukarda suan bebek yukardami oluyor bnm cokmu asagida bn hp asagida hissediyorum acaba erken dogm riskimi var henuz kendi doktoruma gidemedm sizde durumlar ne asagida olan varmi yukari coktan cikmasimi lazimdi acaba bnm 2.bebegm ve sezeryen olmstum sezeryen diikslerimn o hizada kafasi varmis bnde dikislerm artik agri yapiyor saniyorum megerse kafasi oradayms kipirdaynca agri hissediyorm demekki anormalmi durumum🤔

Hamilelikte olabiliyormus canım kalp sıkıntıları daralmalar vs.. kardiyolojiye git EKG ve EKO çeker durumuna bakar. Bende mitral yetmezlik var kalp kapak ameliyatı oldum. Normalde ritim düzenleyici ilaç kullanıyorum ama gebelikte kesiyoruz ilk hamileliğimde son 1 ay falan daraldıkça kullandım bir sorun yaşamadım demir eksikliği yada kansızlık olduğu zamanda çarptıntı yapıyor ona dikkat et canım.
Cok gecmis olsun canim zaten gebelikte once sikayetim yoktu gebelikle birlikte basladi.
Olmadi tekrar demir ilacina baslarim farkli bir ilac mi denerler bilmiyorum.

Evet demir eksikligim var doktor verdi takviye ama ben kullanamadim mide agrisi ve ishal yapti.
Simdi sabahlari pekmez ve limon yiyorum ama bilmiyorum sali gunu kardiyolojiye randevum var umarim sadece demir eksikligindendir ve hamileliktir sebebi.
Benim carpintim artti kanim dusunce simdi kan ilaci aliyrm degistirdi doktor migdeme dokununca simdimi daha iyi cigneme tableti olarak verdi
meraba kizlar mayis annelerindenim ama sizler daha buyuksunuz burayada yazmak istedm buyuk ibtimal bnde nisan annesi ilacagm sezeryan oldugmdan erken aliniyo 😊 bn bugun ayrintili usg gttim bebegin kafasi asagida bacaklar yukarda suan bebek yukardami oluyor bnm cokmu asagida bn hp asagida hissediyorum acaba erken dogm riskimi var henuz kendi doktoruma gidemedm sizde durumlar ne asagida olan varmi yukari coktan cikmasimi lazimdi acaba bnm 2.bebegm ve sezeryen olmstum sezeryen diikslerimn o hizada kafasi varmis bnde dikislerm artik agri yapiyor saniyorum megerse kafasi oradayms kipirdaynca agri hissediyorm demekki anormalmi durumum🤔
Canm bende sezeryanliyim ilk 16 haftalik olana kadr dikislerim acidi asagidaydi suan yukarida ama asagida olup olmamasini doktora sormalisin ölcum yapar rahim uzunlugu filan iyiyse risk yoktur

Benim carpintim artti kanim dusunce simdi kan ilaci aliyrm degistirdi doktor migdeme dokununca simdimi daha iyi cigneme tableti olarak verdi
Canm bende sezeryanliyim ilk 16 haftalik olana kadr dikislerim acidi asagidaydi suan yukarida ama asagida olup olmamasini doktora sormalisin ölcum yapar rahim uzunlugu filan iyiyse risk yoktur
Peki hangi ilaci verdi?

Benimde cok yuksek degil mesela 120 alti olmasi lazim 130 cikti ama simdi kahvaltidan sonra 1.saat olcucem bide 2,saat bakalim.ne cikicak bende senin gibi dikkat edicem gecen hafta cok hamur isi kizartma falan yedim bence oda etkiledi sekeri dunden beri dikkat edicem bakalim cok sagol paylastigin icin fikir oldu en azindan haftaya diyetisyene giderim muhtemelen
Yardimci olabildiysem ne mutlu bana canim. Hersey bebislerimiz icin az kaldi saglikla kucagimiza alacaz. Hamur isi bire bir seker canim patatesde ayni sekil dikkat et bakalum nasil olacak.

Ben de 5 kilo almisim. Ilk gebeligimde 20 kusur kilo almis biri olarak bu 5 kilo beni pek de rahatsiz etmiyor. Son 3 ayda kac kilo alinir takriben acaba?
Ben ilk hamileligimde doguma 10 kilo ile girdim dogumdan bikac gün sonra 2 kilo fazlaligim kalmisti, son 3 ayda cok hizli kilo almistim. Bu sefer simdiye kadar 6 kilo civari almisim bakalim doguma kac kilo fazlalikla girecem.

Benim bebegimde 2 hafta önce kontrolde bas asagi döndü normal daha dönerler 37. haftaya kadar dönen cok var. Saglikla gelsinler insallah.

Eklentiler

• 1608745884840156143640209107750.webp
    1608745884840156143640209107750.webp
    15,4 KB · Görüntüleme: 53
Kızlar merhaba, bugün sabah bi kalktım dünden bu yana 800 gram almışım bu mümkün mü ya bu kadar hızlı kilo alınabilir mi? Hıçkıra hıçkıra ağladım, ben bu çocuğu hasta etcem diye abartarak yediğimi de düşünmüyorum bu arada. Dün sabah bi peynirli bazlama tost yedim, arada 4-5 tane çilek yedim, kefir içtim, akşam da çorba ve karnabahar yedim. Bi de iki üç dilim kendi yaptığım kekten yedim. Bu aşırı mı ya? 3 litre su içtim, gerçekten çıldırmak üzereyim. Günde yarım saat yürüyüş yapıyorum. Paketli gıdayı komple kestim, maksimum bi iki dilim Nutella yiyorum. Onu da abartmamaya çalışıyorum. Ya millet dünyaları yiyip benimle aynı kiloyu alıyor, ben dikkat etmeme rağmen hızlı alıyorum. Geçen şekerimi ölçtüm yemekten iki saat sonra tokluk 100 çıktı. Gebelik şekeri mi bu ne ya? Ödem olabilir mi? Hamilelikte kilo alınsa bile vardır bi sebebi falan diyordu. Ya şeker olmasın da aldığım kiloyu veririm bi şekilde ama böyle kilo almaktan çok korkuyorum bebeğe zarar vereceğim diye annem bana hamileyken 20 kilodan fazla almış, teyzem de 23 kilo almış, verirsin normal diyorlar ama internete bakıyorum işte 12 kilo falan almalısınız diyorlar. Çıldırmak üzereyim. Ben şimdiden 9 kilo aldım zaten daha üç ay var.
İki saat sonra 100 iyi şeker için.
Bu haftalarda arada hareket hissetmemek normal. Belki pozisyon değiştirmiştir. Aşı da etki etmiş olabilir. Hiç endişe etme
Daha önce sezaryen diye mi bu da sezaryen olacak?

Back
X