• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2021 Nisan Anneleri

Anladım canım. Kafam karıştı benim de acaba hangisine göre ilerleriz diye :)
Doktordan doktora farkediyo sanırım bu bakış açısı bilemiyorum tam ama benm muhtemel doğumu öne çekti doktor mart sonu gelir en fazla nisanın ilk haftası dedi gelişime göre konusuyo :KK35:

Canım bende bugün gittim kalp atışını dinlediler bizimki de maşallah dur durak bilmiyor 🤣🤣 doktor adet tarihini baz alıyor canım doğum için sadece kilosu fazla olursa normal doğum yapma şansın azalır malesef
Eşimle uyucaktık eli karnımdaydı oğlan tekmeleyince beni uyandırdı uykumdan diyo :D bi de beni düşün dedimm :) maşallah iyi olsunlar yeterki de❤ yaa umarım öyle bise olmaz tabi hayırlısı neyse o olsun ama 😊

Doktordan doktora farkediyo sanırım bu bakış açısı bilemiyorum tam ama benm muhtemel doğumu öne çekti doktor mart sonu gelir en fazla nisanın ilk haftası dedi gelişime göre konusuyo :KK35:
Ben ilk muayeneye gittiğim de özele gitmistim. Orda ilk son adetimi sorup doğum tarihimi hesaplamıstı ultrasona girdikten sonra da tekrar yeniden dogum tarihi vermisti o zaman 3 gün geri cıkmıstı. Sonra hep devlete gittim zaten orda hic bise demedi doktor bende sormadım zaten ama merakta ediyorum ne olcak diye😊 dediğin gibi gelişime göre söylüyo da olabilirler yani boy kilo uyumluysa bakalım ne der :)

Kızlar 29.haftam bitti dünkü ölçümde rahim ağzı uzunluğu 9mm olmuş :( hemen ciğer geliştirici iğneye başlattı doktorum.
Ayağa kalkmayı yasakladı. Bebeği ne kadar çok tutabilirsek içeride iyidir dedi.
Dua edin... İnşallah çok erken gelmez 🤲
Yatmaktan başka progesteron fitil ve haftada bir pruloton depota başladım.

Kızlar 29.haftam bitti dünkü ölçümde rahim ağzı uzunluğu 9mm olmuş :KK43: hemen ciğer geliştirici iğneye başlattı doktorum.
Canim yat dikkat et ne kadar gec gelirse o kadar iyi tabiki ama soylede bisey var su zaman bile dogsa yasiyo minnoslar icin rahat etsin millet 32 de falan doguruyo erkenden hic bisey olmuyo allahin izniyle dua edicem sana insallah bekler en son ana kadar🤗

Kızlar 29.haftam bitti dünkü ölçümde rahim ağzı uzunluğu 9mm olmuş :KK43: hemen ciğer geliştirici iğneye başlattı doktorum.
Sen sürekli yat cnm bikac hafta daha dayansın yeter zaten içmede vuruyosan hiçbişey olmaz allahın izniyle kuvozde bekletirler birazcik sadece hiç üzme kendini olumlu düşün :KK19:

Ben ilk muayeneye gittiğim de özele gitmistim. Orda ilk son adetimi sorup doğum tarihimi hesaplamıstı ultrasona girdikten sonra da tekrar yeniden dogum tarihi vermisti o zaman 3 gün geri cıkmıstı. Sonra hep devlete gittim zaten orda hic bise demedi doktor bende sormadım zaten ama merakta ediyorum ne olcak diye😊 dediğin gibi gelişime göre söylüyo da olabilirler yani boy kilo uyumluysa bakalım ne der :)
Az zaman kaldı zaten doğdukları zamanda agliycam artık :KK70:benm kardeşiminde 36da doğmuştu sıpası 40 hafta gözüküyodu usgde sezeryanla aldılar 3.250 doğdu sipa 4 saat sonra göbeği düşmüştü şok olmuştuk :KK57: 1 gün daha kalsa kordondan ayrilcakmis demişti doktor :KK57: gelişimi daha mantıklı geliyo o yüzden ama tabi tüm uzuvlarında aynı gelişim varsa sadece şişko olması yeterli olmaz zannımca :KK51:

Kızlar 29.haftam bitti dünkü ölçümde rahim ağzı uzunluğu 9mm olmuş :( hemen ciğer geliştirici iğneye başlattı doktorum.
İnşallah korktuğun gibi olmaz iyi düşün K ilaçlar süreci durduruyor tat dinlen stres yapma benim bir kaç arkadaşımda yaşadı erken doğacak diye korkarken bebekler bu sefer de geç geldi 😉

Bugün sağlık ocağına gittim. Tiroidim düşmüş çok şükür. Kanım da 8 cıkmıstı ayın 4nde 9.2e yükselmiş. Tansiyonum yüksek cıktı ilk defa. Umarım gecici bi durumdur. Ve oglusun kalp atısını dinledimm hemşire çok hareketli bu diyo :KK70: gercekten uyanıkken yerinde durmayan bi bebe :) hanımlarr bi de bişe merak ediyorum 2 hafta önden gidiyo ya bebiş yani erken doğması da muhtemel mi. Yoksa son adete göre mi doğar acaba
Benim oglum hep 2 hafta onden gidiordu ama 280.gun yani tam dogmasi gereken gun dogdu sanirim o biraz cocugun gelmek istedigi biyolojik saatiyle ilgili ama sez olacaksa zaten onceden aliyorlar.O zaman bebegin daha gelismis oluyor onden gittigi icin.

Ya benim kızım da 12 yaşında herşey değişmiş, iyi denilen markaların bileşimi değişmiş 🙈🙈
Bu bebekle yeniden öğreneceğim herşeyi gibi...
Her gece 3 te uyanıyorum son dönemde, uyandırıyor beni vura vura 😂
Sen beşik falan aldın mı? Ben hala karar veremedim ya...
Tatlım anne yanı beşik aldım kaplumbaa marka bu şekilde sallanıyor

Eklentiler

• C40A31F0-17BF-48FA-9DC2-B1F19E092B8C.webp
    C40A31F0-17BF-48FA-9DC2-B1F19E092B8C.webp
    19,3 KB · Görüntüleme: 48
1.saat tokluk 180 e kadar normal kabul ediliyormuş öyle dedi. Başka bir doktora daha gidicem içime sinmedi hiç
Ya ben de anlamadım işte benim de 181 çıktı sınırda tatlı yeme dedi kafam karıştı hangisi doğru

Az zaman kaldı zaten doğdukları zamanda agliycam artık :KK70:benm kardeşiminde 36da doğmuştu sıpası 40 hafta gözüküyodu usgde sezeryanla aldılar 3.250 doğdu sipa 4 saat sonra göbeği düşmüştü şok olmuştuk :KK57: 1 gün daha kalsa kordondan ayrilcakmis demişti doktor :KK57: gelişimi daha mantıklı geliyo o yüzden ama tabi tüm uzuvlarında aynı gelişim varsa sadece şişko olması yeterli olmaz zannımca :KK51:
Yaa doktor en iyi olanı yapmış o zaman tam zamanında almış 😊 bakalım hakkımızda hayırlısı zamn gösterir neler olcağını

Kızlar merhaba şeker ölçümü yapan arkadaşlar bana fikir verirse çok sevinirim öğünlerden 1 saat sonra ölçüm yapıyorum 138 vs çıkıyor çok mu yüksek ? Doktor yüksek olursa pazartesi normal olursa Çarşamba gel dedi kararsız kaldım
Merhaba şekerinizi ölçerken neyi baz alıyorsunuz. Yemeğe başaldığınız saati mi bitirdiğiniz saati mi

Benim oglum hep 2 hafta onden gidiordu ama 280.gun yani tam dogmasi gereken gun dogdu sanirim o biraz cocugun gelmek istedigi biyolojik saatiyle ilgili ama sez olacaksa zaten onceden aliyorlar.O zaman bebegin daha gelismis oluyor onden gittigi icin.
Ben normal olsun istiyorum ama bakalım ne olur şartlar hangisine el verirse artık😊

Canım nasıl oldu bir anda mi oldu yani en son gittiğinde ne kadardı ki ayy ben de çok korkuyorum bir ara benim de kısalmıştı sonra normale döndü

Benimde rahim ağzı kısalığım var canım uzun süredir yatarak progestan tedavisiyle gebelik geçiriyorum. İğne ve fitil iyi gelecektir destekler rahim ağzını, mümkün olduğunca yat dinlen zaten sonlara yaklaştık az kaldı. Ciğer geliştirici bende olmuştum kızıma hamileyken ama kaçıncı haftaydi hatırlamıyorum sanırım 30. Hafta sonrası falandı çünkü nst ye bağlamıştı sancım çıkınca yapılmıştı iğne.

Ya ben de anlamadım işte benim de 181 çıktı sınırda tatlı yeme dedi kafam karıştı hangisi doğru
Bende anlamadım canım boşver doktoruna güveniyorsan kafanı karıştırma sen yinede dikkat et yediklerine her ihtimale karşı. Ben tanıdığım bir doktora gidicem dahiliyeye bakalım o ne diyecek. Bugün evime yakın bir hastanedeki dahiliye doktoruna gitmiştim uğraşmayım diye memnun kalmadım 🙄

Şeker yükleme için doktoruma yaptırmasam olur mu diye yazdım, tamam dedi :) Beni ikna etmesini bekledim ama kabul etti hemen. Benim aklıma yatan bir uygulama değil, içime sinmeyecekti, sordum annem de yaptırmamış hiçbir çocuğunda..
Bu arada yazılanlar da görmedim, kitap tavsiyesi olan var mı doğum sonrası için?

Merhaba şekerinizi ölçerken neyi baz alıyorsunuz. Yemeğe başaldığınız saati mi bitirdiğiniz saati mi

İlk lokmadan 1 saat sonrasi canim
Ya ben yavaş yiyorum yemeğe başlamam bitmesi yarım saatten az sürmüyor 🥺 ben bazen bitirişimi baz alıyorum çok bi fark yaratır mı ki? Ne bileyim sofradan kalkıp yarım saat sonra ölçmek çok erken geliyor

Back
X