- 5 Haziran 2008
- 6.597
- 12.634
- 773
- Konu Sahibi Balkizin_Annesi
-
- #20.441
Oyle olucak mecbur bunada sukur de daha kotuye gitmessek tabi ama insan yinede uzuluyor pesinde bide cocuk olunca aklin onda kaliyor pandemi olmasa yanimda hastanede kalirdi kardesinide gorurdu hemen boyle bi garip gibi oldu ne yapalim hayirlisi ne ise o olsun saglikla gelsinlerdeAllah yardımcımız olsun. SAyılar söylenmiyor ama fazla olduğu o kadar belliki herkes hasta çünkü. İş doğurmakla bitmiyor. Doğurduktan sonrada kovid tehlikesi devam ediyor. Sadece kendimizi korurken o zaman bebeği de koruyacağız. Devlet hastanelerinin bazılarında refakatçi bile alınmıyor. Eşinde olsa yanında olması iyi bişey ilk yürüyüşü hemşire yaptırır zaten eşin bebekle kalır. Sonrasında odada kendin yürürsün koridora çıkmana gerek kalmaz. Sabahınada çıkar evinize gelirsiniz.
Bende hayal ederdim doğum yapmışım oğlum gelmiş kardeşini görmüş falan. Şimdi eve gelince bi bakacak kucağımızda bebek gidip hastaneden alıp gelmişiz gibi sağlık olsun napalım bundada şükür sevdiklerimiz herdaim yanımızda olsun yeterOyle
Oyle olucak mecbur bunada sukur de daha kotuye gitmessek tabi ama insan yinede uzuluyor pesinde bide cocuk olunca aklin onda kaliyor pandemi olmasa yanimda hastanede kalirdi kardesinide gorurdu hemen boyle bi garip gibi oldu ne yapalim hayirlisi ne ise o olsun saglikla gelsinlerde
Oyle dusununce hercekten bende neler yasamistim sezaryenden bir ciktim ki odada en az 20 kisi ben yatiyorum ustum giyinmemis sonda takilii kayin peder kaynima kadar odada herkes cocugu kucaklama sevme pesinde surat assan anlamiolar anlasalarda dinlemiolar herkea bi resim cekme pesinde bide ustune sosyal medyada yayinlama derdinde ufacik cocuk yamus yumus olmus kimin umrunda defolun gidin diye bagrasi geliyor bazen insanin gecti gitti simdi bak allah dediki simdi rahat et kimse gelemicek5 yıl önceye götürdün beni, biz de memleketimizde yaşıyoruz tüm akrabalar burada. Ben doğum için yatış yapınca herkes hastaneye akın etmişti amca,hala,dayı, kuzen ne ararsan vardi bir de hem benim tarafim hem eşimin tarafi. Bir ara çığlık atmak istemiştim ki hemşire gelip herkesi dışari çıkardıDoğum yaptım bu sefer çocuğun fotoğrafını çekmeleri bitmedi flaşlar patlıyor falan, onlara da eşim fırça atti en sonunda. Bu sefer sadece annemi alacağım yanıma eşim de getir götür işlerini yapar kayinvalidem de evde kızıma bakar diye düşünüyorum. Eve gelince gelmek isteyen olursa da çocuğun odasına sokmayı düşünmüyorum. Çoğu bilinçsiz kesin gerginlik yaşarız da sağlık daha önemli ne yapalım
2 hafta önden gidince niye sıkıntı oluyormuş acaba?Benim kiz öyle gidiyor doktora sorduğumda hiç bi sıkıntı yok tospik bi kızın olur dediKızlar bugün kontrolüm vardı. Bebiş çok iyi kilo almış. 1963 gr olmuşuz. Rahim ağzı kısağım da 25 mm den 27,2 mm olmuş. Bası azalmış. Bebeğin kafası daha aşağıdaydı şimdi daha iyi konumda dedi doktor. Ama sanırım hala erken doğum riskini yüksek buluyor çünkü 1 hafta sonra yine kontrol dedi ve ciğer geliştirici iğne başlayacağız dedibu iğnelerin şuan ya da ilerde bebiş için olumsuz etkisi mevcut mu? Doğalı dışına çıkmış oluyoruz çünkü. Bir de bebiş 1 hafta önden gidiyormuş. Sıkıntı var mı diye sordum 2 hafta önden gittiğinde sıkıntı başlar şuan sıkıntı yok her şey normal dedi
Bilmiyorumki2 hafta önden gidince niye sıkıntı oluyormuş acaba?Benim kiz öyle gidiyor doktora sorduğumda hiç bi sıkıntı yok tospik bi kızın olur dedi
Ama eve geleceklerOyle dusununce hercekten bende neler yasamistim sezaryenden bir ciktim ki odada en az 20 kisi ben yatiyorum ustum giyinmemis sonda takilii kayin peder kaynima kadar odada herkes cocugu kucaklama sevme pesinde surat assan anlamiolar anlasalarda dinlemiolar herkea bi resim cekme pesinde bide ustune sosyal medyada yayinlama derdinde ufacik cocuk yamus yumus olmus kimin umrunda defolun gidin diye bagrasi geliyor bazen insanin gecti gitti simdi bak allah dediki simdi rahat et kimse gelemicek
Nar ve greyfurta dikkat edeyim canım o zaman sagolasinmaşallah bebişe
canım sezeryanı aksi bir durum olmadıkça 38+4 te yapıyorlar o iki haftada toparlıyor demek ki vücut. nar ve greyfurt yeme o dönem kanı sulandırıyor çünkü.
Aaaa benim eşim de öyle yaa. Ben de kendimi aksine daha seksi hissediyorum halbukiKızlar bişey sorcambiz gebeliğin başından beri, yaşadığım kanamalar sebebiyle ve doktorun isteği üzerine cinsellik hiç yaşamadık. 1.5 ay önce falan doktorum artık plesanta kanama oluşturabilecek pozisyonda değil rahatlayabiliriz demişti. Bizde hala tık yok, eşim bebekten dolayı yanaşmıyo az kaldı gerçi ama biseyler yaşasak sıkıntı oluyo mu bu haftalarda? Doktoruma sormadım hiç yasak dediğinden beri. Eşim bebek doğsun sonra kafamız rahat rahat olsun diyo hep
Deme ya bırakayım mi sence bende öyleyse.Yoo 34+0 da bırak dedi bana iğneye devam. İlk doğumum sezeryan o da da 8. Ayda bırakmıştım doğurduğum güne kadar iğne oldum bir sıkıntıda olmadı. Coraspirin kanama çok olur diye değil 8. Ayda bırakmanın ciğerlerle ilgili olduğunu söylemişti yanlış hatırlamıyorsam. Bende ilk başta korkmuştum oğlumdayken bırakınca sıkıntı olursa diye asıl bırakmazsam sıkıntı olur demişti
Ben de arkadaşlarla konusuyorum bana tuhaf bakıyorlar biz ilk günden doguma bir gün kalaya kadar yaptık diyorlar. Sonra da biz anormalmisiz gibi bakıyorlar. Neyse az kaldı zaten ☺Kocisle kanka olduk nerdeyseBeklemek daha mantıklı dimi, haklısın. Allah korusun ters bişey olsa, olacağı varsa bile sürekli kendimizi suçlar dururuz
. Bana 34+0 bırakacaksın dedi. Senin drun ne derse onu yap cnmDeme ya bırakayım mi sence bende öyleyse.
Maşallah onlar da yaniBen de arkadaşlarla konusuyorum bana tuhaf bakıyorlar biz ilk günden doguma bir gün kalaya kadar yaptık diyorlar. Sonra da biz anormalmisiz gibi bakıyorlar. Neyse az kaldı zaten ☺
Kanamamiz oluyor ya bir de. Zaten o psikoloki, bebek ağlaması felan bu seferde ben istemem gibi geliyorMaşallah onlar da yanidoğumdan sonra da bi süre yasak oluyomus herhalde
Bizde aynen canım plesanta aşağıda dediği için yaşamadık.Eşim her kontrolümde doktora sor dioduKızlar bişey sorcambiz gebeliğin başından beri, yaşadığım kanamalar sebebiyle ve doktorun isteği üzerine cinsellik hiç yaşamadık. 1.5 ay önce falan doktorum artık plesanta kanama oluşturabilecek pozisyonda değil rahatlayabiliriz demişti. Bizde hala tık yok, eşim bebekten dolayı yanaşmıyo az kaldı gerçi ama biseyler yaşasak sıkıntı oluyo mu bu haftalarda? Doktoruma sormadım hiç yasak dediğinden beri. Eşim bebek doğsun sonra kafamız rahat rahat olsun diyo hep
Öf aynen bu sefer de bize görev gibi gelecek. İnşallah olmaz öyle tabi deKanamamiz oluyor ya bir de. Zaten o psikoloki, bebek ağlaması felan bu seferde ben istemem gibi geliyor
Ayy cidden bi âlemler. Aferin iyi yapmışsınız diye alkış tutalımBizde aynen canım plesanta aşağıda dediği için yaşamadık.Eşim her kontrolümde doktora sor diodubende denemek için onu sordum bi sıkıntı yok serbest artık dedi dedim.Bu defada yok yok yapmayalım yinede bişey olur Allah korusun falan diodu.Kardeş kardeş takılıyoruz evde.Bende bazen arkadaşlarla konuşunca böyle garip garip bakıyolar yüzüme biz doğuma kadar yaptık falan diyolar .Bende sizin sıkıntınız yoktu demekki serbestmiş diyorum insanlarda bi garipler gerçekten.Ama eşim dörtgözle doğumu bekliyo ve ondan sonraki 40 günün geçmesini
Eve de cok gelemezler pandemi sureci malum kayinpeder 65 yas ustu birde rahatsiz ozamanlar gibi olacagini sanmiyorum bide ozaman ilk torunlariydi simdi okadar yapamazlarAma eve gelecekler
Ayyy aynen canım ya bir de ben eşim istemiyor da demediğim halde nasıl sabrediyor tarzında konusuyorlar. Ben diyorum valla oram buram ağrıyor o da sağolsun cok anlayışlı diyorumAyy cidden bi âlemler. Aferin iyi yapmışsınız diye alkış tutalımbenim iş yerinde bi arkadaşım da kocan nasıl sabrediyo yea benimki hiç böyle değil demişti bana. Sabrediyo işte kardeşim ne kurt düşürüyosun insanın içine zaten hormonlar oynak
Demi ikincilere heves kalmıyor nedenseEve de cok gelemezler pandemi sureci malum kayinpeder 65 yas ustu birde rahatsiz ozamanlar gibi olacagini sanmiyorum bide ozaman ilk torunlariydi simdi okadar yapamazlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?