- 19 Kasım 2019
- 698
- 783
- 33
- Konu Sahibi Balkizin_Annesi
-
- #20.601
Böyle zamanlarda hepimiz çok hassasız bazen ben de kendimi içten içe birilerine kızarken buluyorum durup dururken ağlıyorum. Mesela benim de ne annemler ne kvler bebek alışverişi için ne yaptın ne ettin ne lazım hallettin mi diye hiç sormadılar. Bir gece sabaha kadar ağladım ilk bebeğimiz olacak her ne kadar yiğenler olsa da acemilik var ne giydircem ben bu bebeğe yeter mi yetmez mi kendime çok dert ettim. Sonra sabaha karşı annemle ablama gelin bakın ben çok stres oldum ne yapacağımı bilmiyorum diye mesaj attım. Ertesi gün çıkıp geldiler sen hiç bişey sormuyorsun kendin hallediyosun diye biz düşünemedik senin zorlandığını dediler. Böyle durumlarda karşı taraf düşünemeyebilir sen direk kendin söyle bence ihtiyacım olacak gelirseniz iyi olur de. Onlar da azıcık vicdanlılarsa gelirler en azından kızınıza ilgilenseler o bile yeter.Kizlar bu sabah hüngür hüngür ağladım. Gece uyku tutmadı bebek hareketi ve mide yanmasindan. Eşim akşamları işten gelince spora gidiyor ben 2 aydır evde 4yasinda kizimlayim virüsten dolayı hicbiyere gidemiyorum. Kayınvalidem dün aradı annen doğuma gelcek dimi diyor annem çok uzak ilkinde geldim bu sefer de kaynanam gelsin dedi üstü kapalı. Eşimde ses çıkarmıyor annesine. Virüsü bahane edip kimse gelip gitmediği gibi aramiyorda. Herkes temizlik yaptırmış kv sine. Bugün patladim artık eşime annen gelmek istemiyor heralde diye öyle bişey demedi diye savundu. Ama ben hisettim. Çok bunaldım kuruntular yapıyorum depresif bir haldeyim. Çocuk doğunca nasıl iki çocuğa bakicam herşey beni çok korkutuyor...
Yani bu ara fazla hassas olabiliyoruz bir de düşündükçe gerilmişsin onun da etkisi var tabii ama bana kalırsa bakıcı kayınvalideden iyidir bizimki şimdiden uykusuz kalacam diye söyleniyo ben bakamam baksamda yarı kırkını çıkarırım giderim diye peşin peşin söylüyo yalnız değilsin yani bence bakıcı hatta iyi bir ebe çoookkk daha iyi varsa imkanın düşünmeAnlasınlar istiyorum açıkça söylemeden. Korona var şeker hastasıyım diyor ama pazara gezmeye gidiyor. Eşim söylerse gelir anca. Bakıcı tutalım yapamazsan diyor eşim annesine laf söylememek için. Ben napicam yabancı kadınla evde. Bu sıralarda eşimin huyu çok değişti anlam veremiyorum taniyamiyorum. İlgisiz davranıyor yada bana öyle geliyor. Oluruna bırak takma kafana diyi ben belirsizlik olunca deliriyorum.gecede yatakta dönüyorum diye uykusu kaciyormus başka odada yatıyor
Eve yardımcı konusundaAnlasınlar istiyorum açıkça söylemeden. Korona var şeker hastasıyım diyor ama pazara gezmeye gidiyor. Eşim söylerse gelir anca. Bakıcı tutalım yapamazsan diyor eşim annesine laf söylememek için. Ben napicam yabancı kadınla evde. Bu sıralarda eşimin huyu çok değişti anlam veremiyorum taniyamiyorum. İlgisiz davranıyor yada bana öyle geliyor. Oluruna bırak takma kafana diyi ben belirsizlik olunca deliriyorum.gecede yatakta dönüyorum diye uykusu kaciyormus başka odada yatıyor
Ben gerek görmüyorum canım dediğin gibi zaten kış onu takip gezemezsin üşür yaza da büyümüş olacaklarKızlar bu arada kanguru yada sling alanınız var mı ben çok kararsız kaldım malum bebişler kış ayında gelecek hep pusette taşınacaklar sling 13 kg kadar kanguru 15 kg kadar taşınıyormuş e pandemi var kışın da evdeyiz alsam kullanmamaktan boşa almaktan korkuyorum
Canım gelmesin boşver sen yavaş yavaş şimdiden işlerini yapmaya başla senin durumunda ben de dahil bir çok arkadaşımız var.Kizlar bu sabah hüngür hüngür ağladım. Gece uyku tutmadı bebek hareketi ve mide yanmasindan. Eşim akşamları işten gelince spora gidiyor ben 2 aydır evde 4yasinda kizimlayim virüsten dolayı hicbiyere gidemiyorum. Kayınvalidem dün aradı annen doğuma gelcek dimi diyor annem çok uzak ilkinde geldim bu sefer de kaynanam gelsin dedi üstü kapalı. Eşimde ses çıkarmıyor annesine. Virüsü bahane edip kimse gelip gitmediği gibi aramiyorda. Herkes temizlik yaptırmış kv sine. Bugün patladim artık eşime annen gelmek istemiyor heralde diye öyle bişey demedi diye savundu. Ama ben hisettim. Çok bunaldım kuruntular yapıyorum depresif bir haldeyim. Çocuk doğunca nasıl iki çocuğa bakicam herşey beni çok korkutuyor...
Ben de bebek doğsun öyle karar verim dedim evet şu an da alınması şart bişey değilBen gerek görmüyorum canım dediğin gibi zaten kış onu takip gezemezsin üşür yaza da büyümüş olacaklar
Adamlar annelerinden birşey istemek yerine hepbaska çözümler arıyorAnlasınlar istiyorum açıkça söylemeden. Korona var şeker hastasıyım diyor ama pazara gezmeye gidiyor. Eşim söylerse gelir anca. Bakıcı tutalım yapamazsan diyor eşim annesine laf söylememek için. Ben napicam yabancı kadınla evde. Bu sıralarda eşimin huyu çok değişti anlam veremiyorum taniyamiyorum. İlgisiz davranıyor yada bana öyle geliyor. Oluruna bırak takma kafana diyi ben belirsizlik olunca deliriyorum.gecede yatakta dönüyorum diye uykusu kaciyormus başka odada yatıyor
KesinlikleEve yardımcı konusundaNur_hayat2005 e katılıyorum. Yabancıyla daha rahat ediyorsun senin yonlendirmen ile sana yardımcı olacak..Annelerimiz kayinvalidelerimiz ile anlaşmak zor oluyor kendi bildiklerini okuyorlar. Kimseye müdana etmiyorsun yardimci olunca..Zamanla da alışılıyor zaten aileden oluyor.Ben de çok direndim ama 1 yıldır yardımcımız vardi dünya varmış dedim.Imkanin varsa hiç düşünme aynen
canim bende yalnizim kvalide umrunda degil annemlerde yurtdisinda benimde 5 yasinda bi oglum var tek basimiza 1ne nasil baktiysak ikinciyede ayni yapcak bisey yokki cook ama cok zor hep psikolojik hem fizyolojik ama yapacak biseyimiz yok malesefKizlar bu sabah hüngür hüngür ağladım. Gece uyku tutmadı bebek hareketi ve mide yanmasindan. Eşim akşamları işten gelince spora gidiyor ben 2 aydır evde 4yasinda kizimlayim virüsten dolayı hicbiyere gidemiyorum. Kayınvalidem dün aradı annen doğuma gelcek dimi diyor annem çok uzak ilkinde geldim bu sefer de kaynanam gelsin dedi üstü kapalı. Eşimde ses çıkarmıyor annesine. Virüsü bahane edip kimse gelip gitmediği gibi aramiyorda. Herkes temizlik yaptırmış kv sine. Bugün patladim artık eşime annen gelmek istemiyor heralde diye öyle bişey demedi diye savundu. Ama ben hisettim. Çok bunaldım kuruntular yapıyorum depresif bir haldeyim. Çocuk doğunca nasıl iki çocuğa bakicam herşey beni çok korkutuyor...
Nekadar iyi bi kv keşke bizimkilerde öyle olsaaa deyip kadına nazar değdircezzz allah korusunyazdıklarınızı okuyunca ne kadar şanslıyım diye düşündüm valla.
hem maddi hem manevi iki taraf da çıldırıyor şimdiden. annem 65 yaş üstü artık yardıma gelemeyecek ama yemek gönderip duruyor sağ olsun. bebek doğunca akşamları arabayla kaçıcam sana yakalanmıcam diyor
kayınvalidem de hep benden yanadır. hep oğlu haksız bazen ben savunurum eşimi ya öyle deme falan diye
ikisi de anlayışlı bana karışmazlar, bir şey lazımsa ara der geçerler. Allah ikisini de başımdan eksik etmesin.
benim de yaram derin canim tek degilsinnNekadar iyi bi kv keşke bizimkilerde öyle olsaaa deyip kadına nazar değdircezzz allah korusunTamam anacim 10 gelinden 1 ı şanslı oluyor işte o da sensin kıymetini bil Bizim ki de yanımda farklı arkamdan farklı. Yanımda oğluna kızar bana hak verir ben olmadigimda bizee gelen kel sırma saçlı olur oglummmmm der(yan odadan duymuştum )Hoş kim yoksa oturur senle onu çekiştirir kendi kızlarına da öyle.Ama bi bakarsin onlar kıymetli olur sen el. EE babannem derdi yılan eğilir bükülür deliğini bulur. Sonuçta onlar evlatları .Sözüm ona yanıma gelecek 10 gün falan kalacak.hos is yapip benim yukumu alabilecek biri degil fiziken . Hatta ben daha cok yorulucam gibi ama gorecegiz bakalim.benim kendi annem calisiyo daha sonra o izin alacak .Ah anammm canim anamm vefakar cefakar .Ne zaman gelse eli kolu dolu dolu her işime yardım eder canım anam .Obur taraf ise senede 1 gelir o da zar zor onda da elleri kolları bomboş yerlerinden kalkmazlar ama laf a gelince oooooo Ay neyse sabah sabah benibekleyin kısaca kıymetini bil anacim daha da dillendirme Yaramız derin
Amannn boşver canım . Benim içim rahat babannem nolursa olsun 4 ata nin hakkı 1 derdi.Ben yeri geldi anama göstermedigim emeği hürmeti hizmeti verdim ha baktım ki değer kıymet bilin miyor kestim artık eskisi kadar değilim zaten. Aynen herkes iyi olsun uzak olsun .Kul bilmese de hak bilir boşver.benim de yaram derin canim tek degilsinnama benimki allahdan uzakta gelmesin yuzunu bile gormek istemiyorum esime dedim sutum fln kesilir vallah hayatim dedik uzak olsun hicbisey istemiyorum benden uzak olsunlar yeterrr bana yasadigim sinirleri stresleri yeniden yasayacak gucum yok vallah
Çok bunalmışsın canım. Dediğin gibi belirsizlik çok kötü. Sen kimin gelmesini istiyorsan onu çağır. Anneni mi istiyorsun açıkça söyle kv yi mi istiyorsun eşine söyle kalksın gelsin bir zahmet. Evde çocukta var sen herşeyde yetemezsin. Bunu açıklığa kavuştur bir an önce rahatlarsın. Eşinde haksızlık ediyor bencil davranıyor. Ayrı yatmasına izin verme bebek oluncaya ağlıyor diye mi gidip ayrı yatacak. Oda seninle uykusuz kalacak kusura bakmasın. Senin ruh halin daha önemli dibe çekmeleri ne izin vermeAnlasınlar istiyorum açıkça söylemeden. Korona var şeker hastasıyım diyor ama pazara gezmeye gidiyor. Eşim söylerse gelir anca. Bakıcı tutalım yapamazsan diyor eşim annesine laf söylememek için. Ben napicam yabancı kadınla evde. Bu sıralarda eşimin huyu çok değişti anlam veremiyorum taniyamiyorum. İlgisiz davranıyor yada bana öyle geliyor. Oluruna bırak takma kafana diyi ben belirsizlik olunca deliriyorum.gecede yatakta dönüyorum diye uykusu kaciyormus başka odada yatıyor
Günaydın cnm.Valla ben ekimin basında genel bi temizlik yapmıştım. Halılarımı camlarımı dolaplarimi halletmiştim . Ama şuan ev yine istiyor gibi ama valla yapamam agirlastim iyice .çocuğun kıyafetleri vs derken anca hazirliklarla ilgilenebilirim. Aha ütü 4 gündür beni bekliyoGünaydın kızlarbende daha temizlik filan yapmadım bakalım ne zamana yapicam eltim kanguru getirmiş ben en küçük kardesimdede kanguruyu çok kullanmıştım zaten o yüzden çok işe yarayacak diye düşünüyorum
Nazar değdireceksin süper kayınvalideyeyazdıklarınızı okuyunca ne kadar şanslıyım diye düşündüm valla.
hem maddi hem manevi iki taraf da çıldırıyor şimdiden. annem 65 yaş üstü artık yardıma gelemeyecek ama yemek gönderip duruyor sağ olsun. bebek doğunca akşamları arabayla kaçıcam sana yakalanmıcam diyor
kayınvalidem de hep benden yanadır. hep oğlu haksız bazen ben savunurum eşimi ya öyle deme falan diye
ikisi de anlayışlı bana karışmazlar, bir şey lazımsa ara der geçerler. Allah ikisini de başımdan eksik etmesin.
Amin inşallah sağlıkla bebislerimize kavusuruzBen de ilk 15 haftada ciddi kanamalar sebebiyle 2 defa hastanede yatmıştım canım. Şimdi iyiyiz çok şükür. Çok korkunç günlerdi, travması uzun süre kaldı. Her lavaboya girişte korka korka girmiştim. Rabbim sağlıcakla kavuşmayı nasip etsin hepimize
Ben riskli olduğum için temizlikte yapamıyorum ya kardeşim geliyor il dışından yada görümcem gelip yapıyor sağolsun ama derin temizlik değil yani yüzeysel oluyor genelde doğumdan sonra artık ne yapabilirsenGünaydın cnm.Valla ben ekimin basında genel bi temizlik yapmıştım. Halılarımı camlarımı dolaplarimi halletmiştim . Ama şuan ev yine istiyor gibi ama valla yapamam agirlastim iyice .çocuğun kıyafetleri vs derken anca hazirliklarla ilgilenebilirim. Aha ütü 4 gündür beni bekliyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?