- Konu Sahibi Balkizin_Annesi
-
- #20.701
Kızlar saçını boyatan var mı ya. Benim saçlarım cok kötü oldu. Yarısi baska renk yarısı başka. Zararı olur mu artık bebeğe
Ben 4. Aydan sonra 2 kez organik boya ile süresini az tutup boyattım. Kızımda da boyatmıstim. Zaten sürekli organik kullaniyorum şu anda boyatmıyorsunuz ama vücutta zaten daha önceki boyalarinizdan yeterince kimyasal depolu kızlar. Sürekli olarak organik boya kullanmanızı öneririm..Doktor 20 li haftalarda organik boya ile sürenin yarisini tutarak boyayabilirsin demişti ama ben cesaret edip yine de boyamadim son ay boyarim diye düşünüyordum şimdi yiine kafam karıştı
Sağ tarafında daha fazlaca beyazlarim yandan sağa atarım maşa yapıp kapanır o riske girmek istemiyorum
Canım ben 12 Kasım'da gittiğimde 30+5tim, bebek 32+3tü 1900 gramdi. Yarından sonra yine kontrolüm var doktoruma sorucam bakalım. Gecenki doktor sıkıntı yok demişti ama ben de endişe ettim birazKızlar merhaba son 2 randevumdada oğluş önden gidiyor. Var mı aynı durumu yaşayan?
Dün 29+1 dim 30+5 çıktı. 1550 gr 41 cm.
Dr sıkıntı yok dedi ama neyden olur? Neye dikkat etmeliyim? Doğumu öne çeker mi sizce?
Bu tez kesinlikle çok doğru. Benim arkadaşımı 35.haftasinda ilk defa gören bi doktor, bu bebek 33le uyumlu ben riski alamam, tam donanımlı bi yenidogan yoğun bakımı olan hastaneye göndericem doğuma demişti. Kız ağla ağla mahvoldu. 3 hafta sonra dogumu oldu, bebek 2800 gr, her şey normaldi. Anne de baba da minyon olduğu için bebeğin bu boy ve kilosu çok normal dendi sonradanCanım sen ya da eşin minyon musunuz biraz daha? Ultrasonda ki bilgiler ortlama bir standartta. Anne baba minyonsa çocuk geride diyorlar. Aslında geride değil sadece aynı haftada olan ortlamaya göre birazcık daha kısa ve zayıf. Ya da 2 hafta ilerde diyorlar. Aslında çok gelişmiş erken doğacak değil ortalamaya göre biraz daha uzun ve kilolu.
Ki bu durum daha döllenme anında kodlanıyor bebeğe. O bebek 3000 gr doğacaksa eğer istediğin kadar kötü ya da güzel beslen +-300 gr oynama oluyor. O yüzden kendini hiç strese sokma.
Kayınvalidem olmaz yanım da annem yapar aynısını. Doydumu, sık bakalım çıkıyormu süt, sağınca ne kadar çıktı Vs diyecek yani. Mamayada karşı, ilk doğumda tecrübem yoktu mama verme emsin ee süt yok sen emzir doyar bende bişey bilmiyordum bebek sarılık oldu. Şimdiden diyorum. Başımda beklemek yok süt geç gelirse mama vereceğim niye diye sorma. Geçen geldi bir sürü biberon almışsın. 2 tane biberon oda. Bişey demedim. Tembihleyeceğim bakalım. İnşallah emzirmek le ilgili sıkıntım olmaz da kimseylede çatışmam
Bu tez kesinlikle çok doğru. Benim arkadaşımı 35.haftasinda ilk defa gören bi doktor, bu bebek 33le uyumlu ben riski alamam, tam donanımlı bi yenidogan yoğun bakımı olan hastaneye göndericem doğuma demişti. Kız ağla ağla mahvoldu. 3 hafta sonra dogumu oldu, bebek 2800 gr, her şey normaldi. Anne de baba da minyon olduğu için bebeğin bu boy ve kilosu çok normal dendi sonradan
Temastan 3 ila 5 gün sonra belirti çıkıyor benim cuma temas oldu pazartesi belirti vermeye basladiKızlar abim yengem pozitif çıkmış. Annem birebir temas etmedi ama abimin küçük kızıyla 2 gün önce görüşmüştü. Yeğenimin ateşi var ama test yapılmadı. Annem tansiyon hastası. 2 gün oluyor çocukla temas edeli. Çok stres oldum. Bu korono ne zaman belirti veriyordu
Bende de oluyor sanki. Cok gecmis olsunKarnında sertlik oluyordu o kasılmaymis başka bir şey hissetmedim... Nidicard diye bir ilaç verdi
Hayirli olsun insallah. Test yapilmasa yaa ben test yaptirmaktan korkuyorum.Kızlar kontrolden geldim 34+2deyiz 2700 olmuş benim sezeryan olacak doğumum aralık 24 25 gibi alırız dedi ne şekilde yapiyosun dedim genel mi belden mi bu dönem spinal atestezi yapıyorum dedi geneli tavsiye etmedi ve beni stres aldı hiç istemiyordum spinal dogumda bir iki gün önce korona testi yapıyorlar mis ücretsizmis (guya)refakatçi 1 kişi alıyorlar benim annem kalicak eşim gelebilir mi dedim biseyler alıp getirebilir dedi
Allah korusun hepimiz ailemizle görüşüyoruz canim elden bir sey gelmiyor bundan sonra cok daha dikkat edelim. Cok gecmis olsunKızlar abim yengem pozitif çıkmış. Annem birebir temas etmedi ama abimin küçük kızıyla 2 gün önce görüşmüştü. Yeğenimin ateşi var ama test yapılmadı. Annem tansiyon hastası. 2 gün oluyor çocukla temas edeli. Çok stres oldum. Bu korono ne zaman belirti veriyordu
Ablam bu sabah yaptırdı korka korka gitti. Beklediği gibi olmamış. Yanımda yaptıran kız bağırdı stres oldum acıyacak sandım dedi incecik kağıt gibi bişey sokmuş hafif gıdıklama gibi bişey olmuş. Bende tırsıyorum her ameliyat öncesi zorunluymuşHayirli olsun insallah. Test yapilmasa yaa ben test yaptirmaktan korkuyorum.
Ben uzaktayım canım. Annem de yaşından ve Tansiyon dan dolayı dikkatli oluyor yeğenim gelmiş özlemiş insan dayanamıyor tabi abim hiç uğramıyor zaten korkuyor. Çocukta ateş başlayınca telaş yaptık. Bugün annemde test yaptıracak boğazında yanma var. İnşallah yoktur varsada hafif geçsinAllah korusun hepimiz ailemizle görüşüyoruz canim elden bir sey gelmiyor bundan sonra cok daha dikkat edelim. Cok gecmis olsun
Spinal daha konforlu aslında. Beldeki uyuşukluk geçene kadar ağrı hissetmiyorsun zaten geçmeden iğne yapıyorlar. Bebeği görüyorsun temas ediyorsun. Tabi doğum anı heyecanı var ondada sakinleştirici vuruyorlar.Kızlar kontrolden geldim 34+2deyiz 2700 olmuş benim sezeryan olacak doğumum aralık 24 25 gibi alırız dedi ne şekilde yapiyosun dedim genel mi belden mi bu dönem spinal atestezi yapıyorum dedi geneli tavsiye etmedi ve beni stres aldı hiç istemiyordum spinal dogumda bir iki gün önce korona testi yapıyorlar mis ücretsizmis (guya)refakatçi 1 kişi alıyorlar benim annem kalicak eşim gelebilir mi dedim biseyler alıp getirebilir dedi
O korku insanı mahfediyo gerçekten.Bende annemleri düşünmekten yemin ederim kendimi o kadar düşünmüyorum.Ama korkma Allahın izniyle bulaşmamıştır annene canım.Bizim bi akrabamız oldu kayınvalideside onlarla yaşıyodu 90 küsür yaşında ama ona bulaşmamıştı canımKızlar abim yengem pozitif çıkmış. Annem birebir temas etmedi ama abimin küçük kızıyla 2 gün önce görüşmüştü. Yeğenimin ateşi var ama test yapılmadı. Annem tansiyon hastası. 2 gün oluyor çocukla temas edeli. Çok stres oldum. Bu korono ne zaman belirti veriyordu
Gerçekten bazı doktorlar anneyi babayı hiç düşünmüyorlar.Nasıl psikolojilerini etkilediklerini.Benim arkadaşıma down sendromlu demişlerdi başka rahatsızlıkları daha var dediler bebeğin.Mahvoldular karı koca ama bebek doğdu dedikleri şeylerin hiç biri yoktu maşallah şimdi 5 yaşında ve sağlıklı.Olan arkadaşıma olmuştu hamileliği berbat geçmiştiAl işte annesinin yüreğini ağzında bekletmişler ne kadar zaman. Yazık ya gerçekten. Tamam doktorlar da en kötüyü söylemek durumundalar hazırlıklı olunması adına ama. Bi bak ya anaya babaya de mi? Göz var nizam var. Genetik bilimi nerde kaldı o zaman?
O ilaci hic duymadim vallahaSeninle günümüz aynıymışilacım Nidicard .... Değişik bir ilaç geldi bana...
Hangi marka kullanıyorsun canımBen 4. Aydan sonra 2 kez organik boya ile süresini az tutup boyattım. Kızımda da boyatmıstim. Zaten sürekli organik kullaniyorum şu anda boyatmıyorsunuz ama vücutta zaten daha önceki boyalarinizdan yeterince kimyasal depolu kızlar. Sürekli olarak organik boya kullanmanızı öneririm..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?