- Konu Sahibi Balkizin_Annesi
-
- #21.201
Gercekten ıstıhamı kesti bı gunde bu kadar yerle bir etti atesim yok ama sanki sıtma tutuyor bu saatte kadar uyuyamadım Allah razı olsun dediklerinı yapmaya calısıcm cnmÇok geçmiş olsun maalesef Corona oluyorsunuz gibi böyle başlıyor çünkü
Test yaptırırsanız bilmiş olursunuz ama ilaç alamadigin için bır anlamı kalmıyor ağrın olursa parol iç canım bol vitamin sakiin canım istemiyor diye yemeden kesme kendini bu hastalık yemeyi seviyor bağışıklık sistemi düşünce daha kotu yapıyor ben kadın doğum doktorunun verdiği vitamin hapına devam ettim ekstra meyve ve çiğ sebze bol bol tükettim 1 haftada azaldı ama zor bir süreç Allah yardımcın olsun
İçinden ne yapmak geliyorsa onu yap cnm. Bi yıka bakalım belki çıkar yıkayınca.
Canım bence temizlesende yine gözüne batacak gibi. İlk çocuğun nasıl olsa her keseye uygun park yatak var. İçine sine sine al yenisini kullan. Elindekini de ister temizle seyahat veya annenlere falan gittiğinde kullanırsın istersen abinlerin ihtiyacı da yoksa başka ihtiyacı olana verirsin. Tabi bu benim düşüncem..
Ben de bu ekonomik sıkıntıda bazı şeyleri geri plana attım. Akrabam gönderdi sağolsun bir şeyler, kızımdan kalanlari derleyip topladım. Yeni oda yapamiyorum bebegin kıyafetleri için bir şifonyer alicam sadece. Odasi artik ilerde kısmetse. Beşik, karyola ve park.yatak var. Karyola ve yatak yine başka bir akrabamdan gelmisti ben içine yeni yatak almistim. Böyle böyle büyüycekler, saglikli olsunlar, sanslari acik olsun, tadimiz huzurumuz olsun sütümüz bol.olsun bebekler istahli olsun gerisi mühim deil
Anladım canım. Bi dene istersen leke çıkarıcıyla çıkarmayı. Ben de yatağını 2.el aldım yani. Anne yanı aldım chicconun. Birazcık lekesi vardı. Kosla leke çıkarıcıyla çitiledim. Hiçbi şeyi kalmadı. Hatta gören kimse inanamıyor 2.el olduğuna.
Biraz da bütçe meselesi tabi bu işler. Ben evladımon diğer ihtiyaçlarını alırım diye düşündüğüm için böyle yaptım. Kararı yine en iyi en güzel sen verirsin.
Her birinize tek tek çok teşekkür ediyorum kızlar. İlk ay annemlerde olacağım zaten orda ayrı bi beşik daha var. Bebiş hele bi sağlıkla gelsin eve geçene kadar gerçekten gerekli mi o ara karar verip gerekirse alırız dedik eşimle. İnşallah hepimizin bebişi sağlıklı gelir de huzurla kullanırız hepimiz eşyalarını.Canım senin yerinde olsam ilk gebeliğinse ve maddi durunuzda çok kötü değilse eğer yeni bir beşik alırdım hem sonra temiz kullanıp sonraki çocuğumda da kullanırdım.
Canım ben de aynı durumdaydım . Kuzenim vermisti bana park yatak ama eskiydi. Ben dayanamadım aldım tekrar cok para vermeden. Digerini de kaynanamlara yada başka bir yere götürürken kullanırım dedim.Kızlar ya size bir şey danışmak istiyorum. Ben bebek için yatak almadım yiğenlerimden kalma bi park yatak vardı onu verdi abimler. Nerdeyse 10 senelik şimdikiler kadar pratik de değil daha geniş kapıdan sığmıyor ama kırık dökük bi yeri yok. Bi türlü içime sinmiyo çok kirlenmiş daha doğrusu o kadar sene bekleyince iyice oturmuş kirler yarın bi balkona çıkarıp yıkamayı düşünüyorum ama geçer mi bilmiyorum. Rengi de çok çirkin zaten görünce moralim bozuluyor resmen. Yenisini alalım desem de vicdanım el vermiyor müsriflik olacak gibi geliyor hazır yatak varken. Bi yandanda sağlıklı olsun da önemli değil diyorum öyle düşündüğüm için kendime kızıyorum. Ne yapayım ben sizce kullanayım mı yoksa yenisini alayım mı?
Ben ilk üç gün ateşler içinde yandım öksürük falan da vardı.İki gündür de her tarafım iltihap dolmuş ışığa hassasiyet başladı.Umarim Siz rahat atlatirsiniz.Bu arada kizkardesim bizimle temasliydi.İki haftadır buradaydı.Yaklasik aynı zamanlarda belirti oldu ikimizde de ve onun testi pozitif çıkmış.Şuan benden daha ağır geçiriyor.Siz Her ihtimale karşı bol su tuketin.Kendinize dikkat edinIlaclar geldi ama başlamadı en ufak bi belirti olursa başlayacak biz karantinamizi birşekilde geçireceğiz ayrı odalardayız wcyi falan ayırdık en hafif şekilde atlatmak nasip olsun hepimize bendeki bu şikayetlerde birsey varsa artar zaten yada bu şekilde geçicek tedavisi yok test yaptırsam belki kafam rahat olur bilmiyorum 3. Bebek çok zor bi süreçte dünyaya gelmeye calisiyor
Herkeste belirti farklı oluyor. Annemde temaslı ilk test negatif çıktı zaten çok belirtisi yoktu. Sonradan bacak ağrısı ile başladı boğaz ağrısı ile devam ediyor. Tekrar test için gelmediler. Kendide karantinada olduğundan çıkamıyor. Belirsiz bir durum. Pozitif mi değil mi bilmiyoruz. İnşallah fazlalaşmadan atlatır. Rabbim hastanelere düşürmesin orası daha zorBen ilk üç gün ateşler içinde yandım öksürük falan da vardı.İki gündür de her tarafım iltihap dolmuş ışığa hassasiyet başladı.Umarim Siz rahat atlatirsiniz.Bu arada kizkardesim bizimle temasliydi.İki haftadır buradaydı.Yaklasik aynı zamanlarda belirti oldu ikimizde de ve onun testi pozitif çıkmış.Şuan benden daha ağır geçiriyor.Siz Her ihtimale karşı bol su tuketin.Kendinize dikkat edin
Haklısın.Sanirim ben kendimi hafife alıyorum ancak ortalamaya göre azıcık ağır atlatiyorum hastalığı.Herkeste belirti farklı oluyor. Annemde temaslı ilk test negatif çıktı zaten çok belirtisi yoktu. Sonradan bacak ağrısı ile başladı boğaz ağrısı ile devam ediyor. Tekrar test için gelmediler. Kendide karantinada olduğundan çıkamıyor. Belirsiz bir durum. Pozitif mi değil mi bilmiyoruz. İnşallah fazlalaşmadan atlatır. Rabbim hastanelere düşürmesin orası daha zor
Maşalalh çok güzelsinKızlarrrr dayanamiciiim paylasıcamm cekim yaptık bizz topuklu ayakkabılarla bayaa yorucu ve zordu ama sonuca değdi
Bana vermedi canımKoronaya yakalanan arkadaşlar doktor sizlere kan sulandirici verdi mi?Verdiyse iğne mi verdi hap mı?Olmadi ben de test yaptıracağım kan sulandirici kullanmam gerekiyorsa
Hastanenin anlaşmalı fotoğrafcısı canım anlaştığımız albümün içinde hamilelik doğum doğum sonrası odada cekim bebeğin 15 günlükken yenidoğan cekimi ve nasipse 1 yasına geldiğinde 1 yaş cekimi dahil hepsi var doğum yaklasınca gittik cekttrdik aradan cıksın diyeMaşalalh çok güzelsin
Fotoğrafta çok güzel olmuş.Siz mi çektiniz fotoğrafçıya mı çektirdiniz?
Bizde dün sahilde eşimle minik bir çekim yaptırdık ama ben daha profesyonel birine çekim yaptırmak istiyorum sonra arkadşlar fln mı çekse diyip karr veremiyorum. Tabi önce elbise almm gerek bulamıyorum
Hastanenin anlaşmalı fotoğrafcısı canım anlaştığımız albümün içinde hamilelik doğum doğum sonrası odada cekim bebeğin 15 günlükken yenidoğan cekimi ve nasipse 1 yasına geldiğinde 1 yaş cekimi dahil hepsi var doğum yaklasınca gittik cekttrdik aradan cıksın diyecok guzel cikmissiniz diyemeden gecemiycem cooook begendim nekadara anlastiniz acaba
Kizlar adamlara cok yüklenmeyin huyu neyse değişmez. Benimki de ben motive etmedikce harekete geçmez. Onlar için de zor bir süreç, aylardir yaklaşmıyoruz birbirimize, stres iş, ekonomik zorluklar, evdeki diger cocugun sorumluluğu vs. zor yani. Bir de ev işleri onlara kaldi, süpürge, market, pazar, çamaşır asmak gibiBu ara bende normale göre daha alınganım sanki..kızıp duruyorum adama nasıl bu kadar kaygısız olabilirsin çocuk doğdu doğacak ama sendeki rahatlığa bak falan deyip duruyorum o da şaştı ne yapacağını
Masallah bebeğin kiz mi erkek mi cnm? Kafa yapisi bazi bebeklerde daha küçük oluyor benim kızımın boyu uzundu, kilo normaldi, baş cevresi birazcik küçüktü. Kemik yapisi ile alakali tamamen. Şu anda da kemik yapisi ince kemik ve uzun boylu.kontrolden geldim şimdi.
bizim minnoşun kafası 33 lerde karın çevresi 35 lerde
normalmiş ama rahat doğsun diye son zamanlarda kafa büyümez dedi doktor.
ortalama olarak 35 lerde diyebiliriz dedi.
2500 gram 47 cm olmuş.
iki hafta sonra gel nstye çatı muaynesine alalım dedi.
normal doğumu bekleyelim dimi diye de sordu.
kaygan olmamasina dikkat et canim ben ilk dogumda suslu lohusa terliklerden almisdim alti kayganmis allah korusun amelyatdan sonra kac defa dusme tehlikesi gecirdim hastanedeİlk doğumda böyle birşey kullandım çok rahattı ama şimdi hastaneye daha da yıkanabilen birşey götürmek istiyorum malum virüs dönemi bu yıkanınca bozulur mu bilemedim
Dün eşime gereksiz yere kızdım ve neden kızdım diye oturdum ağladımİyi geceler kizlar ne yapıyorsunuz ben bugün her şeye kızıyorum hele eşime normal mi acaba
Bende gece uyurken kızıyorum iki gündür. Ben uyuyamıyorum sen nasıl böyle rahat rahat yatabilirsin diyeDün eşime gereksiz yere kızdım ve neden kızdım diye oturdum ağladımHormonlarrrrrr
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?