2021 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    240
Aynen saat bekleme devamlı memene tuttur bebeği, kafasını kokla, ellerini aç sana dokunsun. Sen duş al memene masaj yap bol bol . Süt inerse mamadan kurtulursunuz artık bol bol emer inşallah düzene girer merak etme hiç pes etme

Bugün randevum vardı doktoruma diğer doktorun düşük kilolu ölçtüğünü söyleyince baya ayrıntılı inceledi. Arada doktorları da dürtmek gerekiyormuş demek ki. Çok şükür bir sıkıntı görünmüyor. Doğum için daha önce gelmezse 40ı doldurmasını bekleriz gerekirse 41e kadar gider dedi.

İshale de doğum belirtisi diyolar seni tedirgin etmek istemem ama hepte öyle olacak diye bir şey yok tabi.
Şu dönemde neyin etkileyip neyin etkilemeyeceği belli olmuyor yediğin bir şeyden dolayı olmuştur
Valla canım bahsetmiştim belki hatırlarsınız hafta içi benim doğum başlatılabilir ondan önce de doktor çok durmaz ocağı beklemeyecek demişti ama gelen giden yok

Kızlar birşey sorucam bu yalancı kasılmalar dan ne kadar sonra doğum sancısı çektiniz bende kasılma sancı oluşuyor ama aşırı değil
Yalancı kasılmalar ortalama 32 haftada başlıyor sonlara doğru artıyor bunun günü haftası olmaz.Yalanci kasilma +2 hafta sonra dogum diye birsey yok...Herkese göre değişir.Herkesin doğum zamanı farklı işaretleri farklı.Bende braxton hicks kasılması olmuyor örneğin..Önceki gebeliklerimde vardı.Bu şekilde genelleme yapamazsın ki..Zaten doğum zamanlarimiz geldi

ay bende denedim şimdi atabliyorum bebek doğum kanalına girince ne kadr zaman sonra doğum oluyor ortalama yarın doktor kontrolü var bakalım gitmeden bidaha denerim ben bu ayak ayak üstüne atmayı

aynı problem bende de var sezaryan oldum süt hemen gelmedi sarılık önlemek için mama verdik sagma makinasi ile sütü getirdim ama çok az geliyor sut mamadaki gibi kolay ulaşamadığı için sinirlenip birakiyor emmeyi tam sut inecekken bırakıyor aventin biberonuyla veriyorum mamayi onun ucu gibi gogus ucum cok yok ucu da rahat kavrayamadigibdan memeyi birakiyir ne yapacağımı sasirdim

Selamlar kızlar doğum sonrası pek giremedim sezaryan ağrıları bebis emdirme derken gün çabucak bitiyor. Ağrılar için önerileriniz var mi kızlar yürümeye çalışıyorum bugün 2.günum ama çok iyi değilim. doktorum bol bol yürü evin içinde dedi ama destek almadan çok zorlanıyorum. Ogluma sütümü vermedim hala onun üzüntüsünü yaşıyorum. Emzirme için çok cana sarfediyorum ama mama verdikten sonra memeyi tutmuyor bi iki çekiyor süt gelecekken bırakıyor emme refleksi güçlü ama süt gelmeyince sinirlenip bırakıyor sağarak sütü indirdim ama randimanli degil mamadaki gibi kolay gelmediğinden bıraktığını düşünüyorum tecrübeli anneler ne yapabilirim

Okuduklarimdan anladigim kadarıyla mamayı biberonla veriyorsunuz.Biberon meme reddi yapar.Çünkü onu çekiyor bol miktarda mama geliyor.Memede aynı performansı alamadığı için sinirleniyor,istemiyor.Mama veriyorsanız ki -bence vermemelisiniz,bol bol emzirmelisiniz - çay kaşığı ya da şırınga ile vermeniz gerekiyor.Anne sütünü de aynı şekilde.Bebegin midesi doğduğunda zeytin kadar zaten 1 haftada ceviz kadar oluyor ancak.Gak meme guk meme emzirmelisiniz.Mama verirseniz memeyi tutmaması çok normal.

Sütünüz indiyse Mamayı bırakın sürekli emzirmeye çalışın. Emzirme sonrası sağın süt ne kadar çıkanı şırınga yada kaşıkla verin. Sarılık olmasın diye mamayla desteklemek lazım tabi süt azsa. Bebek sağmaya göre daha fazla emer sütü. Çok karışık bir an biliyorum doydumu ne kadar emdi bilinmiyor. Biberonu bir süre bırakın. Dikiş ağrısı için ağrı kesici verdimi Dr. Bol bol yürümek iyi gelecektir kasların çalışması açısından. İlk günler ağrı normal hergeçen gün daha iyi olacaktır

benibekleyin son durum ne doğum oldu mu en son açıklığın olduğunu okumuştum
yok canım evdeyim.
kanamam bittiği için ve bebek hareketli olduğu için gitmedim henüz.
kasılmaları takipteyim ama beni zorlamıyor hiç.
gitsem yine çatı yapacaklardı, gitmiyorum sancılarım sıklaşınca gideceğim.

yapamadım.
olmuyor canım yanıyor zorlamıyorum. denendi kanala girmişti benimki. harbiden doğru galiba.

Evet canım doğ zamanı geldi az kaldı ben kendim anı bir sancıyla hastaneye giderim diye düşünmüştüm ama işte her şey düşündüğümüz gibi olmuyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…