- Konu Sahibi Balkizin_Annesi
-
- #25.661
Ay gerçekten mi ya pasta börek yedin mi pekiKızlar gebelik diyabetim vardı doğumdan sonra ne olur diye endise duyuyordum sekerim düzene girdi bi kaç arkadaş var benim gibi merak etmeyin plesanta vücuttan ayrılınca değer normale döndü 2.saat olcumu yapıyorum şükür bir sorun yok
maalesef diyabeti olanların doğumdan sonra düşündüğü tek şey pasta börek gibiAy gerçekten mi ya pasta börek yedin mi peki
Yaaa ne kötü bir durum. Allah yardımcın olsun çok şükür bak şimdi iyisin inşallah çabucak toparlanırsın.Kızlar ancak kendime gelebildim ben o gün iyiyim dedim ama o gece olan oldu.sezeryanim çok güzel geçti spinaldi hiç ağrı hissetmedim rahat kalktım yürüdüm akşam gazimi çıkardım herşey yolundaydı.ama akşama doğru idrarımı az yapmaya başladım çok su içmeme rağmen terslik olduğu belliydi.sonra benim karnım şişti şişti patlayacak sanki aşırı gaz sancısı omuzlarima bıçak saplanıyor yatarken gece hiç uyuyamadım ondan sonra gazda çıkamadı bı kere çıktı o kadar düz yatınca midem bulanıyor bağırsakların ağzıma geliyordu resmen kustum berbat bı geceydi lavman yaptılar ondada Cook az çıktı büyük tuvaletim .ertesi gün filmler çekildi falan ve doğum yaptığım akşam idrar kesesinde yırtık oluşmuş karna dolmus idrar oda bağırsakları tembellestirmis.sonda takıldı sondayla kendi kendine iyileşir dediler yırtık kendi kendini onariyormus 10 15 güne ama o sanciyi cekecektim.Çarşamba doğum yaptım Perşembe sonda tekrar takıldı cuma günü oldu sancidan kivraniyorum resmen cuma günü beni tekrar ameliyata aldılar bu sefer genel oldum dikiş açıldı idrar torbam dikildi 2.bi ameliyat oldum ama iyiyim çok şükür sancılarım bitti sonda takılı bide karnımın icinden gelen bı sonda var dikis ağrım hiç olmadı gibi bişey sondalar rahatsız ediyor 10 gün kadar daha duracak
Allah analı babalı büyüksün ,sağlıkla sıhhatle büyütün inşallahKızlar doğurdum ben hayırlısyla..detayları yazarım..
Gecmis olsun sükür kavustun yavrunaNormal doğum yapmak isteyip de yapamayanlar hiç üzülmesin
bu arada normal doğum planlayanlar da yazdıklarımı okuyunca hiç korkmasın olur mu
benim doğumum çok zordu. gece 12 gibi başladı sancılarım gündüz 12 ye kadar ancak 3 cm oldu açılmam. ama nedense her sancıda ölecek gibiydim süreci nefesi hiçbir şeyi yönetemedim. beni bayıltıp çocuğu alınnnn diye bağırıyordum. doktorum geldi dedim ki ben sezeryan istiyorum.
gel o zaman son bir muayne edeyim 4 cm olduysa epidural vericem olmadıysa sezeryan söz veriyorum dedi. inandım
muayne etti tutun dedi ebelere
bütün ebeler üstümdeydi iki elini sokup kemiklerimi açtı ve suyumu patlattı. anında 8 cm oldu açılma. tabi ben o an mefta.
(iyi ki kandırmış)
sonra epidural verilse de ben ıkınma evresine geçtim zaten çok da etki etmedi hatta ikinci dozu vurdular o da pek fayda etmedi. ıkınma zor ama anneden anneye bebekten bebeğe değişiyor. bnmkinin kafası hemen kanaldan geçti ama kolları ördek dansı yapar gibiymiş
doktor kesik attı, vakumladı ve kızım doğdu.
hemen kucağıma verdi. plesantanın kendi ayrılmasını bekledik sonra onu çıkarttı.
(bebek doğunca diğer hiçbir şey acımıyor yemin ederim.)
sonra dikişlerimi atarken muhabbet ettik doktorla kafamı dağıttı hep havadan sudan konular açtı.
size güzel kısımlarını yazdım bu arada
çok çok daha şey oldu ama herkes doğurduktan sonra anlatırım.
ama doktorum her şeyi harika yönetti beni psikolojik olarak hep rahatlatmaya çalıştı. ne olursa olsun ben ne kadar yalvardıysam da sezeryana almadı.
Kalsiyum degil ama magnezyum kasilmalari önlüyor bu yüzden erken dogum riskim olmasina ragmen doktorum bana 37. haftadan itibaren birakmami yoksa dogum basladigi zaman sancilari anlayamiycami söylemisti ...Merhaba
ben de kalsiyum ve magnezyum içeren bi ilaç alıyorum haftada iki defa hiç de kasılmam ağrım vs yok hatta hiç olmuyor muhtemelen devam ettiğim içindir deil mi ,kendiliğimden bıraksam sakıncası olur mu dersiniz ?
Evet azar azar yedimAy gerçekten mi ya pasta börek yedin mi peki
Dikisten korkma canım hafif bir yanma hissediyorsun 5 tane vardı bende idrar dan dolayı yanma olmadı elbette hafif zorluğu olmuştu ama kafana takacak gibi değil batıkon veriyorlar mutlaka pansuman yapıyorsun 1 haftaya kalmaz kendi kendine döküldü benim dikişlerimbenibekleyin dikisler nasil ? Yürüyünce wc de fln rahatsiz ediyor mu fazlaca belki biraz baya özel olucak ama hem kanama hem dikis den dolayi wc de fln zorlaniluyor mu cok ? Batikon ile temizlik vs önerdi mi doktorun veya nasil oluyor?
en cok dikislerden korkuyorum ben
Afiyet bal şeker olsun tadını acısını çıkart bol bol süt olsunEvet azar azar yedimya şimdilik herşeyden az az yiyorum şeker normal değerde
Ayy insallahAfiyet bal şeker olsun tadını acısını çıkart bol bol süt olsun
benim de 36+4 te kilosu 2750 çıktı , ben 2850-2900 olmuştur diye umuyordum ne yazık ki olamamış neler neler yiyorum ama ne yazık ki hep ortalamada kalıyor.Benimde tombiş değildi canım en son gittiğimde yiyorum bol bol ama karnımda küçük pek almiyo bellisenin kaçtı kilosu en son doktorum gayet iyi demişti ben memnun kalmadım
ben her gün et veya bakliyat yiyorum kahvaltı da yapıyorum öğle yemeği de yiyorum bence tamamen yapısal artık kabullendimSüt ve et te baya aldırıyor sanırım canım 1 haftada 400 gr aldı benimki.günde 2 tane 200 ml lik süt içiyorum.akşam yemeğinde de mutlaka protein tüketiyorum.et veya bakliyat.
görmüştüm canım çok sağol , sevmediğim halde kendimi zorladım ve denedim ama hiç etki etmeyen bir şey oldu benim bebeğime bu.boza içmek bebeğe kilo aldırırmış netten bir bak istersen
evet kilosu şu an 2750 geldi 36+4 de , en azından 3300 , 3400 doğsun istiyodum ama bu gidişle ancak 2950 veya 3000 doğacakCanım kilosu ortalamanın altında olmadıktan sonra sıkıntı yok aslında. Kilolu bebek sağlıklı bebek değil kisen bebeğin için faydalı olan şeyleri zaten tüketiyomussun. Doktorunda gelişiminde problem görmüyosa kafaya takma bence
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?