- 13 Aralık 2020
- 94
- 130
- 8
- 34
- Konu Sahibi Balkizin_Annesi
-
- #25.681
Normal bir insanın şekerinin değeri kaç olması gerekiyor hamilelikte açlık 95 tokluk birinci saat 140 ikinci saat 120 altı ya yine aynı değerler mı geçerli doğumdan sonra bende takip edeyimEvet azar azar yedimya şimdilik herşeyden az az yiyorum şeker normal değerde
Ay i ahallah ben kimden duydusam cok kötü oturamuyorum yatamiyorum va deniliyor . Birde bi arkadasda sonradan yietilma olmus tekrar ameliyata alindi . Inshallah dogumum dikissiz olurDikisten korkma canım hafif bir yanma hissediyorsun 5 tane vardı bende idrar dan dolayı yanma olmadı elbette hafif zorluğu olmuştu ama kafana takacak gibi değil batıkon veriyorlar mutlaka pansuman yapıyorsun 1 haftaya kalmaz kendi kendine döküldü benim dikişlerim
Bende de öyle dpktorum bi kv güne dogurursun dedi kilosu suan 2900 gr bi hafta kücük ama soeun degil dedi . Yeme icme degistirmezmis kilosunu genetik olarak belirleniormus ztnevet kilosu şu an 2750 geldi 36+4 de , en azından 3300 , 3400 doğsun istiyodum ama bu gidişle ancak 2950 veya 3000 doğacak
Canım benim 35 haftada 2.200 geldi kilosu hatta doktor beni sezaryene alıcaktı kilo almıyo die geçen hafta gittim 37 de 2700 idi kilosu vende çok taktım ilk başta ama sonra doktorumu değiştirince içim bayağı rahatladı sende takma sağlıkları yerinde olsun yeterevet kilosu şu an 2750 geldi 36+4 de , en azından 3300 , 3400 doğsun istiyodum ama bu gidişle ancak 2950 veya 3000 doğacak
Kilo almıyor diye sezeryana almak isteyen dru da ilk defa duyuyorumCanım benim 35 haftada 2.200 geldi kilosu hatta doktor beni sezaryene alıcaktı kilo almıyo die geçen hafta gittim 37 de 2700 idi kilosu vende çok taktım ilk başta ama sonra doktorumu değiştirince içim bayağı rahatladı sende takma sağlıkları yerinde olsun yeter
Valla merak etmedim değil dedim heralde çok yoğun süreçhepinizee günaydın kızlar, valla doğurdu gitti gibi oldum ama inanın bir dakikam bile yok. telefonu elime alamıyorum.
doğuranlar olmuş, her sayfayı okudum.
Allah bağışlasın
@Papatya514 canım üzülme sakın evde bol bol dinlen bebiş için güç topla.
@erkt46 canım yaaa kıyamam çok grçmiş olsun ama şimdi iyisin bak.
Allah için iyi kısımılarını anlatmışsınNormal doğum yapmak isteyip de yapamayanlar hiç üzülmesin
bu arada normal doğum planlayanlar da yazdıklarımı okuyunca hiç korkmasın olur mu
benim doğumum çok zordu. gece 12 gibi başladı sancılarım gündüz 12 ye kadar ancak 3 cm oldu açılmam. ama nedense her sancıda ölecek gibiydim süreci nefesi hiçbir şeyi yönetemedim. beni bayıltıp çocuğu alınnnn diye bağırıyordum. doktorum geldi dedim ki ben sezeryan istiyorum.
gel o zaman son bir muayne edeyim 4 cm olduysa epidural vericem olmadıysa sezeryan söz veriyorum dedi. inandım
muayne etti tutun dedi ebelere
bütün ebeler üstümdeydi iki elini sokup kemiklerimi açtı ve suyumu patlattı. anında 8 cm oldu açılma. tabi ben o an mefta.
(iyi ki kandırmış)
sonra epidural verilse de ben ıkınma evresine geçtim zaten çok da etki etmedi hatta ikinci dozu vurdular o da pek fayda etmedi. ıkınma zor ama anneden anneye bebekten bebeğe değişiyor. bnmkinin kafası hemen kanaldan geçti ama kolları ördek dansı yapar gibiymiş
doktor kesik attı, vakumladı ve kızım doğdu.
hemen kucağıma verdi. plesantanın kendi ayrılmasını bekledik sonra onu çıkarttı.
(bebek doğunca diğer hiçbir şey acımıyor yemin ederim.)
sonra dikişlerimi atarken muhabbet ettik doktorla kafamı dağıttı hep havadan sudan konular açtı.
size güzel kısımlarını yazdım bu arada
çok çok daha şey oldu ama herkes doğurduktan sonra anlatırım.
ama doktorum her şeyi harika yönetti beni psikolojik olarak hep rahatlatmaya çalıştı. ne olursa olsun ben ne kadar yalvardıysam da sezeryana almadı.
Canım magnezyum etkiliyor çünkü bende de hiö kasılma ağrı yok. Hatta 2 gündür denemek için içmedim sanki daha sık sancı hissettim alt tarafta. Bugün de kontrolümde doktoruma sordum magnezyuma devam edeyim mi diye. Elinde varsa içebilirsin bittiyse yeni alma dedi.benim de elimde var biraz daha içicem. Sen de doktoruna danış mutlaka . Her gebelik farklıMerhaba
ben de kalsiyum ve magnezyum içeren bi ilaç alıyorum haftada iki defa hiç de kasılmam ağrım vs yok hatta hiç olmuyor muhtemelen devam ettiğim içindir deil mi ,kendiliğimden bıraksam sakıncası olur mu dersiniz ?
Valla biz memnun kalacağız gibi. Tavsiye ederim diyemem tabi kullanmadığımız içinAaa süper teşekkürler.Benim yatağım da 64cmO zaman bu ürün benim için çok uygun
Bebeğin anne karninin yapısının önemi varmış kimi hiç bir şey yemiyor bebek kilolu kimi yesede bebek zayıf iki çocuğum da 2.800 doğdu buda öyle olcak galibabenim de 36+4 te kilosu 2750 çıktı , ben 2850-2900 olmuştur diye umuyordum ne yazık ki olamamış neler neler yiyorum ama ne yazık ki hep ortalamada kalıyor.
özellikle 37 haftayı dolduran bebeklerde kilo alımı gelişim çok yavaşlamış olursa doktorlar dışarda daha iyi büyüyor diye alabiliyor, bir arkadaşımın ablası o şekilde sezaryen oldu.Kilo almıyor diye sezeryana almak isteyen dru da ilk defa duyuyorum
Aynen onun yüzünden doktor değiştirmek zorunda kalmıştım.Ama şimdiki doktorumdan çok memnunum inşallah böylede devam ederKilo almıyor diye sezeryana almak isteyen dru da ilk defa duyuyorum
Seval hanımcım ikincide daha mı çabuk acilman oldubenibekleyin ilk doğumumda bende 15 saat sancı çektim canım doğum anına hiç gücüm kalmamıştı artık ama 2. De şiddetli ağrı 2 saat oldu ama oda ayrı fenaydı Bakalim bunda nasıl olacak her doğum farklı herkesin ağrı eşiği farklı, sonuçta bebeğin iyi sen iyisin önemli olanda bu...
Evet canım evde gece 1 gibi sanci başladı ama hafif yani belli doğum sancısı evde 5e kadar her sancıda yürüdüm eğildim kalktım egzersiz yaptım 6da hastaneydim 5 cm olmuştu 8de kızım doğdu ama 6 ve 8 arası çok şiddetliydi sancimSeval hanımcım ikincide daha mı çabuk acilman oldu
İlkinde bende 18 saat çektim aradan 9 yıl geçti şimdi yine aynı zor olur diye düşünüyorum acilmam sancım keşke evde başlasa ,
Hiç sıkma canını zaten 37. Haftayı bitirmiş olacaksın sezeryan gününde. Bebeğin artık dünyaya gelmeye hazır annesi. Sağlık problemi yaşamadan alınsın hiç değilse. Hayırlısı olsun şimdiden sağlıkla gelsin dünyaya inşallahSelamlar hanımlar, bugün benim de kontrolüm vardı. 5 gün önce 2900 gram dediği bebeğe bugün 3180 gram dedi doktor; ama makine de yanlış ölçüyor olabilir diye de belirtti. Boyu da 50 cm olmuş, ona rağmen yaklaşık bir hafta kadar geriden geliyor dedi, şu an hiç takılmıyorum gerçi buna. Bebeğim hala dönmediği için ameliyat tarihi de aldık, eğer hala dönmezse haftaya bugün sezaryen oluyorum nasipse. Hala içim rahat değil haftasını doldurmadan böyle bir karar verdiğimiz için; ama riskleri ile birlikte düşününce, bir de pandemi zamanı olduğu için böyle olması herkes açısından daha iyi olacak gibi. İçtiğim havuç suları da işe yaramış herhalde, suyu normal dedi doktorum, geçen hafta az demişti.
Ayy maşallah evde başlamasını çok istiyorum inşallah öyle olurEvet canım evde gece 1 gibi sanci başladı ama hafif yani belli doğum sancısı evde 5e kadar her sancıda yürüdüm eğildim kalktım egzersiz yaptım 6da hastaneydim 5 cm olmuştu 8de kızım doğdu ama 6 ve 8 arası çok şiddetliydi sancim
Ben 2 doğumumu da devlette yaptım canım bunda da başta oraya gittim ama pandemiden dolayi randevu alamadım özele gittim her kontrole ama içim acidi resmen bi ultrasona gir çok 150 lira ver yani devlette de aynıydı sonuçta. Doğum için 3binlira istiyorlar hiç istemiyorum açıkçası sancıyı çeken benim normal doğumda doktorun çok bir önemi yok diye düşünüyorum çok kararsızım covit heryerde var devlet hastanesinde daha çok tabi kafam çok karistiBen devlette doğum yapicam benimde sırt ağrım var sürekli bir hafta.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?