- 13 Aralık 2020
- 94
- 130
- 8
- 34
- Konu Sahibi Balkizin_Annesi
-
- #25.841
Benim de iki dolgumda rahatsızlık hissi var. Geçen yıl pandemi öncesi gitmiştim aslında diş röntgeni falan isteyince kaldı yaptıramadım. Sonra da mayısta hamile kalınca gidemedim. Şimdi yasal doğum izni içinde sosyal güvencem.devam.ediyorken gidip yaptirmam lazım. En geç mart ayı içinde. Şu an dayanılmayacak gibi deil. Bol bol fırçalıyorum ve dis ipi ile temizliyorum.Bende dış ağrısı çekiyorumbir ay düzenli ağrıdı hergun bir kase ev yoğurdu bir bardak süte başladım geçti iki hafta sonra iki gündür hissettiriyo yeniden karanfil yağı aldım azarsa diye yoğurt süt tüket bol bol çekelim diyende var izin vermeyen de ben o yüzden işlemi bekletiyorum son üç ay erken doğumu tetikliyo
Beyaz süt gelmesi şart deil kızlar ilk 7-10 gün turuncu veya sarı renkli kolostrum gelir. En değerli süttür. Sakin sağıp buzluğa atayim diye düşünmeyin onu bol bol emzirin bebeğe. Zaten 1 hafta sonra beyaz renge döner sütünüzBenimde ilk günkü kadar açık değil rengi inşallah daha da oturur. Teşekkürler
2 saatte bir emzirin diyorlar ya ben hem sütüm gelsin diye hemde az diye sürekli emziriyorum sıkıntı olmaz değil miBeyaz süt gelmesi şart deil kızlar ilk 7-10 gün turuncu veya sarı renkli kolostrum gelir. En değerli süttür. Sakin sağıp buzluğa atayim diye düşünmeyin onu bol bol emzirin bebeğe. Zaten 1 hafta sonra beyaz renge döner sütünüz
Ben bu sefer sadece badem.yagi kullandım.hic kıllanma da yapmadı. Çatlak ilk gebeligimde yoktu. Ama bu sefer bebek.erkek olunca karnim öne doğru sivrildi ve göbek deliğinin hemen üstünde çok küçük 1-2 Çatlak oldu. Çok da önemli deil zaten 40 yaşında iki çocuklu kadın göbeği açık giyecek deilim. Önemli olan böyle harita gibi her yeri çatlak olmasın onun geri dönüşü yok çünkü.Evet genelde doğumdan sonra da bir süre devam etmeyi öneriyorlar, ani kilo vermeye karşın da çatlaklar oluşabiliyormuş. Ben kendim yağ karışımı yapmıştım öyle bir şey yapabilirsin daha uyguna gelir. Badem yağı susam yağı ve kayısı çekirdeği yağı karıştırdım
Dış ağrısı çok zor fircaladigim da aziyo benim dişim katlaniyorumBenim de iki dolgumda rahatsızlık hissi var. Geçen yıl pandemi öncesi gitmiştim aslında diş röntgeni falan isteyince kaldı yaptıramadım. Sonra da mayısta hamile kalınca gidemedim. Şimdi yasal doğum izni içinde sosyal güvencem.devam.ediyorken gidip yaptirmam lazım. En geç mart ayı içinde. Şu an dayanılmayacak gibi deil. Bol bol fırçalıyorum ve dis ipi ile temizliyorum.
Kızlar ya durdu durdu son dakika çatlak kremim bitti. Doğumdan sonra da bi süre kullanmak gerekir mi acaba ona göre bişey alayım yenisini. Bu konuda bi fikri olan var mı?
Benim şimdiki aklım olsa saat başı emzirirdim valla. İlk 3 ay çok güzel kilo aliyor bebisler. Ama şöyle: birinci memeyi en az 15 dk. emip içindeki sütü tamamen boşaltıp ( çünkü memedeki yağlı süt en sonda geliyor ilk başta su kısmı geliyor) daha sonra ikinci memeyi emzirmek gerekiyormus. Ikıncı memeyi boşaltamazsa, vücut bu bebeğe tek meme yeterli geliyor diye süt üretimini azaltabiliyormuş. Bu nedenle ikinci meme boşalmazsa oradaki sütü sağıp kaşıkla veya biberonla sonra verin diyorlar. Ben de bebek.hemsiresinin videosunu izledim. Betül Bağçeci youtub dan.2 saatte bir emzirin diyorlar ya ben hem sütüm gelsin diye hemde az diye sürekli emziriyorum sıkıntı olmaz değil mi
Off evet tahmin ediyorum. Benimki dolgulu olduğundan idare ediyor sanırım ama çatlak ya da kırık hissediyorum.Dış ağrısı çok zor fircaladigim da aziyo benim dişim katlaniyorum
Evet durum onu gösteriyor ,teşekkür ederim :)Kalsiyum degil ama magnezyum kasilmalari önlüyor bu yüzden erken dogum riskim olmasina ragmen doktorum bana 37. haftadan itibaren birakmami yoksa dogum basladigi zaman sancilari anlayamiycami söylemisti ...
Sende doktoruna sor birakip birakmaman gerektigini
Bi de sezaryen sonrası contratubex diye bir jel veriyor dr. Kurum ödemiyor ve çok pahali 7 yıl önce 90 liraydı. O sezaryen izini geçiriyor da gerek var mi bilmem, o kadar aşağıdaki iz. Doğum.sonrasi yağ kullanmak faydalı olur derimiz büzüşecek çünkü. Banyo sonrası falan sürülür beslemek içinAynı benimde bitti alcam doğumdan sonra bir süre suruluyor
Aynen canım çok doğru söylüyosun inşallah seninde normal çok kolay bi doğumun olur canım.Rabbim bi avazda kurtarır inşallahCanim hic morelini bozma düsünmeleri yeter destek olmalari ...
Benimki tatile gitti sanki acelesi varmiscasina...insan kizi doguracagi zaman skildim diye tatile mi cikar birde covid varztn yanimda kalmiycakti ama belki gelir torununu görür yemek fln yapardi umudu vardi icimde ...
insanoglunun kimseden bi beklentisi olmuycak beklenti yoksa hayal kirikligi da yok .
rabbim hepimize güc kuvvet versin
Normal dogumu dikissiz vs bu yüzden cok istiyorum ya
Aynen sağlıkları yerinde olsun yeter canım.Çok haklısın canım ama yeterki sağlıklı olsunlar ama uzakta olsunlar inan daha iyi. Öteki türlü daha çok üzülürsün .
Evet bizde çok sıkı tedbirliyiz canım inşallah bu son zamanda birşey olmaz Allahın izniyle.İnsan bi an istiyo üzülüyo işte ama napalım sağlıkları yerinde olsun yeterki yine gelirler daha sonra.Sizede geçmiş olsun canım annenle babana Rabbim şifalarını versin inşallahEşinizin kendi işyeriyse hem zaten sizin içinde korona önlemlerini evde arttırmanız lazım. Eşim evde de maskeyle geziyor mesela birlkte yemek yemiyoruz. Biz zaten 2 aydır ayrı yatıyoruz. Yüz Havlularına kadar her şeyimiz ayrı. Sizde önlemleri arttırın. Anneniz gelsin tabi anneniz de sizin için risk onu da düşünmeniz lazım.yoldan gelecek sonuçta.
Benimkilerde hastanede mesela çok üzülüyorum benim ilk bir de, onlarında ilk torunu. İyi olsunlarda varsın uzakta olsunlar diyorum bende mecburen
Hadi hayırlı güzel haberlerle gel inşallah canım.Rabbim bi avazda kurtarsın inşallahKızlar nişanım geldi
Sancılarım da nerdeyse 5 dakikada bire düşüyor gibi
Duşa girdim çıktım şimdi alelacele
Dua edin bana uyanık varsa eğer içinizde
Güzel haberlerle gel inşallah Rabbim bi avazda kurtarsın inşallahKızlar ben doğuma gidiyorum dualarınıza ihtiyacım var şimdiden Allah hepinizden razı olsun
Öyle yapayım bende o zaman çok teşekkürlerBenim şimdiki aklım olsa saat başı emzirirdim valla. İlk 3 ay çok güzel kilo aliyor bebisler. Ama şöyle: birinci memeyi en az 15 dk. emip içindeki sütü tamamen boşaltıp ( çünkü memedeki yağlı süt en sonda geliyor ilk başta su kısmı geliyor) daha sonra ikinci memeyi emzirmek gerekiyormus. Ikıncı memeyi boşaltamazsa, vücut bu bebeğe tek meme yeterli geliyor diye süt üretimini azaltabiliyormuş. Bu nedenle ikinci meme boşalmazsa oradaki sütü sağıp kaşıkla veya biberonla sonra verin diyorlar. Ben de bebek.hemsiresinin videosunu izledim. Betül Bağçeci youtub dan.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?