2021 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    240
Ben emzik veririm diyordum da şimdi vermesem mi diye arada kaldim. Nasıl olsa 2 yil kadar evde olucam emziririm diyorum. Ama tabi inşallah sütümüz bol olur. Çalışmaya başlayacak olsaydım biberon ve emzik alıştırmak isterdim tabii ki. Sallama olayını ben yaptım valla hiç öyle uyku eğitimi falan veremedim. Çünkü 1.5 -2 yaş dönemi diş çıkarırken çok sıkıntısı oluyordu gece. Mecbur yanımda da yatırdım. Kreşe başladı hasta olunca da yanımda yattı. Yani dediğin gibi çocuk insana tüm dediklerinin tersini yaptırabiliyor

Doğum parasını çalışan bayanlar mi alabiliyor?

Canım ya bu konuyu instagramda ebe tulinbulur var ona sorsana, sağolsun hep cevap veriyor. Bebek hemşiresi olan bir çok kişi var bu şekilde sayfası olan. Benim arkadaşım da silikon meme ucuyla veriyordu 6 ay ya da 9 ay öyle emzirdi diye hatirliyorum.

Haklısın sonra keşke daha çok kalsaydı deriz ama böyle de zor ya yatamıyorum kalkamıyorum geldi gelecek derken.... Her arayan doğurmadin mi diyor
Bu gün en az 4 arkadaşım arayıp sen hala mı doğurmadın dedi daha mesajla soranları saymıyorumiyice strese giriyor insan soruldukça

Canım ben de meme yoktu uç hiç yoktu. Ama inan emdikçe uç çıktı. Banada silikon uç al dedi hemşire. Ben almadım. Benim bebiş 5 -6 gün mama ile beslendi. Kaşık biberonla verdik ve memeyi de ara ara verdim kısa süreli emdi. Sütüm gelincede sağarak çıkartmaya başladım. Sonra bebiş memede iken şırınga ile yandan çok az az mama verdik böyle böyle emme süresi uzadı. Şuan emiyo çok şükür Sadece kafamda doyuyo mu acaba kilo alıyo mu acaba soruları var

Geçmişe dönük 90 gün sigorta şartı var diye biliyorum canım ama alo 170 sormak lazım . ben kendim çalışıyorum. sigorta şartı tutuyor ama illa çalışan mi olması lazım bilmiyorum.
evet canım çalışan olması gerekiyor. yani iş yerinin sana vereceği maaşı devlet veriyor gibi.
iş yeri bu dönemde maaş yatırmıyor, devlet sgk ödemene göre yatırıyor gibi bir şey. ben de bekliyorum bir an önce yatsa artık diye.
bu arada alabilmek için sağ doğum yapılma şartı da var.

Doğum parasını çalışan bayanlar mi alabiliyor?
Canım devletin verdiği para var her anneye veriyorlar doğumdan sonra doğum raporuyla başvuru yapıyorsun ilk bebek için 300 TL ikinci 400tl üç ve daha fazlası için 600tl bı sefere veriyorlar bide süt parası 200tl onun içinde ayrı başvuru yapıyorsun

Benim gibi sancısı olup doğuramayan var mı ve ağrı olarak hissetmeyen kasılma gerilme ateş basması aniden idrara sıkışmak nefes daralması şeklinde hissediyorum serum takınmaktan gına geldi

Eklentiler

• IMG-20210106-WA0010.webp
    37,8 KB · Görüntüleme: 67
Serum sonrası durum böyle sonra yine sancı hastaneye git gel bi hal oldum serumda bu kadar durduruyor

Eklentiler

• IMG_20210101_200607.webp
    28 KB · Görüntüleme: 62
Ayyyy ben nerden bulaştım bu silikona ya slmıyo kuzum ço ağlıyo şimdi silikonla alıyo ben de senin gibi acaba ne kadar alıyo doyuyo mu diye düşünüyorum ama memeler sertken yumuşuyo o gerginlik ağrısı azalıyo alıyo heralde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…