- 23 Temmuz 2009
- 1.689
- 1.155
- 333
- Konu Sahibi Balkizin_Annesi
-
- #27.021
Edevletten banka nerden seçiliyor cnm? Ben 32.haftaya kadarki raporlarımı ptt gidip aldım. Boşuna uğraşmam böyle bir şey var.Doğum yaptığınız gün alıyorsunuz doğum raporunu hastaneye mutlaka hatırlatin biz unutmuşuz sonradan gidip almıştım ben doğum öncesini insan kaynakları onayladı benim doğum yaptıktan sonra e devlet banka seçtim sectigim bankaya yatacak bakalim bir de süt ücreti var onun için de e devletten başvuru oluyor
Yani benim zamanımda öyleydi şimdi nasıl bilmiyorum ay ay da yatıyor olabilir çok emin degilimBi söyleyeyim o zaman . Teşekkürler
Ha toplu mu yatıyor en sonundaa
Aynen canım doktor olacak demişti, az bişey oldu ama geçti hemenKanama seklinde mi lekelenme
Hiç ağrım yok canım. Vajinal muayene masasında eliyle değerlendirme yapıyo. Sağa sola yukarı aşağı esnetme yaptı parmaklarıyla. İyi hissettirmiyo ama öcü değilmiş bu muayene onu anladım :)Canım ağrın felan var mı şuan da . Çatı muayenesini nasıl yaptı doktor
gogus ucu kremi zeytinyagi kudret nari denedim hicbiri tam anlamiyla gecirmedi sadece hafifletti bence yapacak bisey yok zamanla azaliyor. Gumus kapak da kullaniyorum camasira temas etmemesi acisindan faydasi var sadeceKızlar Gogus uçlarım hep yara oldu ya bebegi emzirirken ağlıcak gibi oluyorum resmen canm cok yaniyo . Ne yapsam gecer bilgisi olan var mı ?
Canım sütünle sürekli nemlendir benimkide öyle olmuştu kanıyordu resmen sütümle geçtiKızlar Gogus uçlarım hep yara oldu ya bebegi emzirirken ağlıcak gibi oluyorum resmen canm cok yaniyo . Ne yapsam gecer bilgisi olan var mı ?
Gögüs kalkanı al bence en kısa zamanda, ilk oğlumda denemediğim kalmadı, ama hiç bir şey iyi gelmedi, ben aventin kini almıştım şimdi başka markalar da var. Kullandığın günün akşamında işe yarıyor. Ekstra krem vs gerek yok.Kızlar Gogus uçlarım hep yara oldu ya bebegi emzirirken ağlıcak gibi oluyorum resmen canm cok yaniyo . Ne yapsam gecer bilgisi olan var mı ?
Canım o benden de geldi işte ama şuan tık yokKizlar nisan nasil bisi tam olarak ? Yesilimsi bi akintim oldu kremsi gibi ama .. engeksiyon olamaz doktorum kontrol etmisti ve belirti de yok hic .
Benim göğüslerde alarm veriyorAl bizden de o kadar sürekli emmek istiyor uyusa bile kucakta epey denedim kucağımdan beşiğe almayı ya da eşime vermeyi ama yok 15 dk zor dayanıyorUyuyamadım eşime dedim bari sen uyu diye
Bir de ilk günden sürekli emdiği için göğsüm pert oldukatta sesi çıkan başka bir bebek yok
Canım gümüş kalkan ise yaramiyo muBenim göğüslerde alarm veriyor
Cok ağlıyor demişsin ama emdikçe uçları da çıkar eczanelerde plastik pompa üç çıkartıci var onunla çek emzirmeden önce uç çıkınca memeni ver....Kızlar çok önemli sorunum var bu arada doğum yapanların gözü aydınKızım doğduğunda memeyi kavrayamadı haliyle meme ucu pek yoktu hemen silikon uç var mı dediler ve nerden aldıysam yanımda vardı silikon uçla emzirdim şimdi çıplak memeyi almıyo hatta emilecek bişe olduğunu bile bilmiyo ve silikonu çıkarır çıkarmaz çok ağlıyo ne yaptıysam tutmadı silikonla iyi ememiyomuş ve sütün tamamı boşaltılamıyormuş napacağımı şaşırmış haldeyim önerisi olan başına gelen varsa nolur yazsın bu arada düşük kiloda doğduğu için doktor 2 saatte bir 60 cc doyur sütün biterse mama ver sarılık ve hasta olmasın dedi süt yetmiyo haliyle mama veriyorum geceleri herkes başımın etini yiyo verme diye kafayı yemek üzereyim napacağımı şaşırdım
Süt sağma mak sağınca uçları çıkıyo ağzına koyuyorum bekliyo öyle tabii sağıldığı için süt çok azalıyo o zaman da basıyo çığlığı silikon uçla zar zor emziriyorum ama o eczanedekini de deneriö çok sağol kuzumCok ağlıyor demişsin ama emdikçe uçları da çıkar eczanelerde plastik pompa üç çıkartıci var onunla çek emzirmeden önce uç çıkınca memeni ver....
Arkadaşımın da uçları yoktu oda baştan ucla emzirdi tutamadı bebek sonra öyle böyle alıştı biraz gayret biraz sabır Allah yardım etsin
Amin cnm inş sezayenin de çok hafif ve kolay geçer. Ben ilk çocukta çok bilimsel yaklaştım. Mama vermem, biberon vermem, emzik asla, sallamak mı olamaz! Valla oğlan beni mum ettiDediğin gibi Allah bize güç kuvvet versin, kimseden beklenti olmaması daha iyi kendi kendimize yeteriz insallah. Allah dağına göre kar veriyor derler ya. Bebisler iştahlı ve gazsiz olursa süper olur. Temizlik konusunda da eve gelen misafir olmayacağı için bu dönem şanslıyız. Benim mecburi sezaryen olacağı için ilk zamanlar biraz sıkıntılı olabilirim. Gerçi ilk doğumumda evde hiç yatmadım hastaneden gelince direkt ayaklanmıştım.
Makine ile sağma istersen çektir biraz ucu çıkınca birak memeden üstü o alsın sütun az kalınca ondan ağlıyor birde mama alıyorsa biberondan çok geliyor alışıyor hep öyle gelsin istiyordur bunlar zamane bebesi çok bilmişlerSüt sağma mak sağınca uçları çıkıyo ağzına koyuyorum bekliyo öyle tabii sağıldığı için süt çok azalıyo o zaman da basıyo çığlığı silikon uçla zar zor emziriyorum ama o eczanedekini de deneriö çok sağol kuzum
Bak doğum tarihlerimiz aynıydı ben hala doguramadimSüt sağma mak sağınca uçları çıkıyo ağzına koyuyorum bekliyo öyle tabii sağıldığı için süt çok azalıyo o zaman da basıyo çığlığı silikon uçla zar zor emziriyorum ama o eczanedekini de deneriö çok sağol kuzum
Ayyy evet ya asıl sorun o anne memesine en yakın biberonu aldım çok çok ince bir tane deliği var beni emse benim sütün daha tazyikli akıyo cadı bir kez bile silikonsuz emmediği için bilmiyo tabii ya napacam ben bilmiyorum asla tutmuyo çok ağlıyoMakine ile sağma istersen çektir biraz ucu çıkınca birak memeden üstü o alsın sütun az kalınca ondan ağlıyor birde mama alıyorsa biberondan çok geliyor alışıyor hep öyle gelsin istiyordur bunlar zamane bebesi çok bilmişler
Göğüs uçlarını bebek her emdikten sonra yıkayıp kurulayın ,zeytinyağı sürün nemli kalsın o zaman baya iyi geliyorgogus ucu kremi zeytinyagi kudret nari denedim hicbiri tam anlamiyla gecirmedi sadece hafifletti bence yapacak bisey yok zamanla azaliyor. Gumus kapak da kullaniyorum camasira temas etmemesi acisindan faydasi var sadece
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?