- 31 Ocak 2020
- 1.093
- 1.181
- 83
- 29
- Konu Sahibi Balkizin_Annesi
-
- #28.081
Çok gecmiş olsun canım..Sariligi dert etmeyin lütfen bizim de değer 17.6 idi 1 gün hastanede yattık fototerapi aldık 11 ile taburcu olduk.Hastanede billuribin bakılırken tiroid hormonlarına da bakıldı ve kötü bir sürprizle karşılaştık.Tsh değeri önce 22 birkaç gün sonra da 35 cıktı ki bu hipotiroidi hastalığı demek oluyor.Sariligi coktan unuttuk gitti...Malesef tiroid hastaligi sorunuyla bogusuyoruz şu an...Yine de sukrediyorum doğum sürecinde riskleri atlattım sağlıkla kucağıma aldım.Evet şimdi de bir sağlık sorunumuz var ama tedavisi mümkün en azından..Çözümü olan sorunlar için sıkıntıya sokmayın lütfen kendinizi
Nasıl yaptınız ne zaman yaptınız anlatır mısınız acaba?Evet yaptım, belki de onun etkisi oldu inanç meselesi
Epidural olursan suni sancı da çok kötü hissedilmiyor merak etme.Hepinizden Allah razı olsun kızlar, dua edin bize
Canım benim de başladı sancılarım ve suyum da hala geliyo. İnşallah suniye gerek kalmaz benim deYok canm suni sanci almadim yürüyüş sayeseinde hizli hizli acildi ama benm sancılarım da vardi canm ebede cok sasirdi hizli açılmaya suyum doguma kadar geldi benmde canm kac tane bez degistirdim ben
Dayanamazsam epidural isterim zaten canım. Şu anda kendi sancılarım da gelmeye başladı bakalım nasıl ilerleyecekEpidural olursan suni sancı da çok kötü hissedilmiyor merak etme.
Tamam canım çok sağolOluyo canm normal bende de cogu zmaan oyle masaj yap oyle durumlarda yumusuyo
Bende öyle hareket ediyosa iyi die biliyorum ama bu akşam bi değişikti o yüzden korktum biraz canımBende de öyle en son hareket ediyorsa ski ti yok normal demisdi hstanedeki doktor
Canım suni sancı verirlerse kesinlikle sıcak suya girmeye çalış imkanin olursa beline felan tut. İki saat suda kaldım. Her alttan muayene sonrası sıcak su tuttum. Ağrını azaltırYaa suni sancı almadın mı canım? Yürüyüş yapmaya çalışıyorum ama hâlâ sızıntı şeklinde suyum geliyo aşırı rahatsız etti beni. Devam edeyim bari umursamadan
Geçmiş olsun minige Allah şifa versinSariligi dert etmeyin lütfen bizim de değer 17.6 idi 1 gün hastanede yattık fototerapi aldık 11 ile taburcu olduk.Hastanede billuribin bakılırken tiroid hormonlarına da bakıldı ve kötü bir sürprizle karşılaştık.Tsh değeri önce 22 birkaç gün sonra da 35 cıktı ki bu hipotiroidi hastalığı demek oluyor.Sariligi coktan unuttuk gitti...Malesef tiroid hastaligi sorunuyla bogusuyoruz şu an...Yine de sukrediyorum doğum sürecinde riskleri atlattım sağlıkla kucağıma aldım.Evet şimdi de bir sağlık sorunumuz var ama tedavisi mümkün en azından..Çözümü olan sorunlar için sıkıntıya sokmayın lütfen kendinizi
Ondan da olabiliyor sanırım. Hemsireler yatış yapmadan önce sormustu değerleri felan.Kızlar eşimle aramda kan uyuşmazlığı var acaba ondan mı sarılık oluyo bu çocuk ay oturup ağlaycam ya
Inşallah canm suni verilmeden hemencecik dogurursun sancin geldiginde yanındaki kişi beline masaj yapsin cok rahatlatiyoCanım benim de başladı sancılarım ve suyum da hala geliyo. İnşallah suniye gerek kalmaz benim de
Dayanamazsam epidural isterim zaten canım. Şu anda kendi sancılarım da gelmeye başladı bakalım nasıl ilerleyecek
Gözünüz aydın canım Allah analı babalı büyütsün inşallahArkadaşlar merhaba,
Bende Pazartesi sabah 08.00de doğum yaptım evladımla kavuştuk şükürler olsun. 3450 gram vajinal doğumla kendi sancımla doğdu bebeğim. Suyum Cumayı cumartesiye bağlayan gece 05 gibi az az gelmeye başladı sabah 09.30 gibi de su gelmesi durdu doğuma kadar hiç gelmedi doğum anında patlattılar ince uzun bir çubukla epey aktı ama dediğim gibi en başta çok aşırı su gelmedi. Sancıyı bekleyeceğiz dedi doktor. Bekledik. Pazar gece 12 gibi sancılar düzenli gelmeye başladı 10 dk 1 40-50 sn şeklinde. Sonrasında yavaş yavaş sıklaştı. 02.30 da duşa girdiğimde 7 dk 1 gelirken ılık ve uzun bir duş aldım ve duş sonrasında birden sıklaştı 6-5-4 derken 3 dk 1 e düşünce yola çıktık hastaneye..
Sabah 04.00te hastaneye giriş yaptık 08.00de de Rabbim bizi kavuşturdu şükürler olsun.
Allah isteyen herkese nasip etsin çok güzel tarifsiz bir duyguymuş ve Rabbim doğum yapacak tüm kardeşlerime kolaylık nasip etsin inşaAllah sağlıkla sıhhatle kavuştursun sizi yavrularınızla..
Bu gruptan çok faydalandım. Bende doğru bildiklerimi paylaşmaya çalıştım. Gruba katkı sağlayan herkesten Allah razı olsun. Hakkınızı helal edin çok güzel bir dayanışma grubuydu.
Bizde yaptık o otu.. okunmuş suları hazırlamıştık hasteneye giderken geniş ve derin bir kaba otu koyduk. O okunmuş sulardan da yanımıza aldık biraz içtim o sudan.. şükürler olsun ben işe yaradığını düşünüyorum 04.00 te yattım hastaneye 08.00 de doğum gerçekleşti.Meryem ana otunu yaptınmi canım
Çok teşekkür ederim Allah razı olsun cümlemizin evlatlarını inşaAllahGözünüz aydın canım Allah analı babalı büyütsün inşallah
Gözün aydin canim saglikla buyut bebegini evet normal dogum zor ama guzel napalim 2 tane yaptim nasipse 3. Olacak benim. Hastaneye gidince mi koydunuz otu suya canım birde suyuna ne okumuştunuz?Bizde yaptık o otu.. okunmuş suları hazırlamıştık hasteneye giderken geniş ve derin bir kaba otu koyduk. O okunmuş sulardan da yanımıza aldık biraz içtim o sudan.. şükürler olsun ben işe yaradığını düşünüyorum 04.00 te yattım hastaneye 08.00 de doğum gerçekleşti.
açılmam 4 cm olduğunda epidural takılacaktı en son 3.5 cm ken tuvalete gittim sonrasında pilates topu üzerinde gevşeme hareketleri yaptım yaklaşık 30 dk kadar bir sonraki kontrolde açılma 9 cm olmuştu. Sancı olayı çok zor kendi sancım olmasına rağmen dayanılır gibi değildi mutlaka epidural takın dedim bu aşamada epidural takılamaz doğumu yavaşlatır bebek geliyor kafası görünüyor dedi doktor takmadı. Tamamen saf doğal katkısız kimyasaldan uzak bir doğum oldu elhamdulillah evet ama vajinal doğum olayı zor gerçekten kolay değil. Ama onunda sonrası güzel hemen kalkıp yürüdüm gezdim sadece otururken hafif bir ağrı oluyor aşağıda o kadar. Şu an tam 48 saat oldu doğum yapalı mesela gayet iyiyim hiçbir sıkıntı yok elhamdulillah. Ama yine de epidural takılmasını isterdim açılma 4-5 cm olmadan takmıyoruz dedi doktor benim açılma birden 3.5dan 9 a çıkınca mecbur doğurmak zorunda kaldım
Merhaba yenidoğan sarılığı ile ilgili altin otu varmış aktarlarda satilan cocugun banyosunun son durulama suyuna biraz koyup onda beklettiginizde bir kac dakika cok etkili oluyormus sariligi gecirme konusunda hatta sarilik otu da deniliyormus ozelligide güneşte yetistiginden d vitaminini fazlaca depolamasi benim üye oldugum bir dogum grubu var orda deneyip memnun kalan cok kisi var paylaşmak istedim umarım isinize yarar. Geçmiş olsunBize yenigoğan sarılığı dedi ama ilk önce kan uyuşmaxlığı sebepli de olabilir dedi ben rh pozitf eşim rh negatif. Bizimkinde de uyuma dışında sıkıntı yok yiyor çiş kaka yerinde. Zaten bugüne kadar renginde değişim de yoktu. Resmen doktordan çıktıktan sonra sarı oldu çocuk . O ana kadar pembeydi ya.inşallah yaşayan herkes tez vakitte iyileşsin
Ben de çok üzülüyorum sürekli kafamda . Ya yarın yatış denirse naparım diyorum. Ben uyandırmak için altını açma yçntemini kullanmaya başladım işe yarıyor. Rabbim tüm sıkıntıda olan bebişlere şifa aileleirne de güç versin
Hayırlısıyla kavuş canım bebeğine. Rabbim yardımcın olsunArkadaşlar gelişim 34. Haftada kaldığı için bugün sezaryen olacağım şimdi hastaneye geçiyoruz.
Dualarınızı bekliyorum
Rabbim yardımcın olsun inşallah tek sancıyla kurtarsın inşallah kuzum seni bebeğiniCanım doktorum hep su gelirse hemen gelmen gerekir demişti, öyle de yaptım. Enfeksiyon riski falan olduğundan burda takip yapmaları gerektiğini söylediler, antibiyotik verdiler. Kendi açılmamı sabaha kadar bekleyecek ama olmazsa suni ile devam edilecek. Zor biliyorum ama Doktorumun dediğinin dışına çıkmak istemiyorum sonuçta işin uzmanı onlarDualarınıza talibim insallah kolay bi doğum olur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?