- 11 Ağustos 2009
- 3.377
- 1.225
- 373
- 37
- Konu Sahibi Balkizin_Annesi
-
- #28.321
Kuzum neden ağlıyorsun sakinleş bebeğin için...Akmerim doğurdun mu diye bakındım doğurmuşsun soramadım eminim herkes benim gibi seni düşündü ama hepimiz ayrı dertlerdeyiz. Sütüm gelmiyor dünden beri ağlamadan durmadığım saat yoktur. Sanırım hormon şoku yaşıyorum..
Çok sevindim senin adına. Hamile kalmayı Beklediğimiz günlerden biliyorum seni bu gruptan önce. O yüzden ayrı bi yerin var. Çok tebrik ediyorum, Allah analı babalı büyütsün
Sagol canim inshallah bi an önce yanima gelsee keskeAklımdaydı kuzum annem şehir dışından geldi fazla giremiyorum bir yandan dış ağrısı çekiyorum bir yandan sancı gözün aydın canım geçecek inşallah merak etme sen
Amin inshallah herkesin yavrusunaÖncelikle gözünüz aydın canım, Rabbim tez vakitte kuzucuğunun da şifasını versin inşallah.
Allah razi olsun ben topatlanirim da bi sekilde dikislerim var sadece onlar canimi yakiyor üc tane yoksa kizimi düsünüyorum ...Canim hayırlı olsun bebişin seni takip ediyordum bnde merak etmiştim yazmanı bekliyordum Rabbim sağlıkla büyütmeyi nasip etsin sen de toparlanırsin bir an önce ins bebişin de iyi olur hiç üzme canını darısı bana
Inshallah bi kizimi göreyim iyi oldugunuÖzellikle seni merak ettim naptı doğurdu mu diye bakmaya yazını gördüm. Gözün aydın canım Allah analı babalı büyütsünbebeğinde hemen toparlayacak inş merak etme içini ferah tut. Kendini iyi hissedince detayları bekliyoruz
Galiba bende dün duygusalligin verdigi selye yazdim öyle bilmezmiyim burda herkes birbirine yardimci olup derdine derman olmaya calisiyor ..Akmerim doğurdun mu diye bakındım doğurmuşsun soramadım eminim herkes benim gibi seni düşündü ama hepimiz ayrı dertlerdeyiz. Sütüm gelmiyor dünden beri ağlamadan durmadığım saat yoktur. Sanırım hormon şoku yaşıyorum..
Çok sevindim senin adına. Hamile kalmayı Beklediğimiz günlerden biliyorum seni bu gruptan önce. O yüzden ayrı bi yerin var. Çok tebrik ediyorum, Allah analı babalı büyütsün
İlk bebeğin ne zaman doğmuştuGinaydin kizlar
bu gece de bitti gelmedi yine bizimkisi
Bakalım sana da bana da bugun ne diyecekler.Benim ikizler bile bu haftada daha fazla kilo almışlardı bu bebiş daha az kilo alıyor.Haberleselim yineAmin canım insallah seninde öyle birsey olabilirmi acaba neden kilo alımı az benim doktor o nedenle şüphelendi sende yarın kontrole gidince kilo alımını yazarsın merak ettim.
Bebiş sadece aç olduğu için meme istemez.İlk zamanlarda bebeklerde meme gaz meme şeklinde bir kısır döngü oluyor.Gazı olan bebek daha çok emmek istiyor sizinki de böyle olabilir.Mama vermek yerine emzirmeye devam edin.Ben dört saat emzirdigimi bilirim.İşkence gibi geliyor çok iyi biliyorum ancak ikiz bebekleri mamasiz bu şekilde büyüttüm.Evde sadece bir sağım makinası gibydim.İyi geceler kızlar
Bugün doktor kontrolüne gittik herşey yolunda çok şükür , 50 gr almış bile
Yalnız şöyle bişey var meme sürekli ağzında olacak sütüm dünden beri daha iyi sertliğini hissediyorum memeyi emince boşaltıyor , her iki memeyi de emiyor ama doymuyor
Sıkıyorum göğsümü süt geliyor o çekince tuttuğunu fark ediyorum
Ama meme ağzından çıktı mı kıyamet kopuyor
Sütü tamamen bitiriyor yine ağlıyor şaşırdım ne yapacağımı
Bir ölçek mama veriyorum emdikten sonra lıkır lıkır içiyor ve uyuyorsütüm yetmiyor mu acaba ama o bırakana kadar tutuyorum göğsümde belki 30 dk belki 40 dk duruyor
Günde 2-3 defa mama veriyorum gece yatarken gün içinde bir kere gibi bazen 3 oluyor hiç durmazsa oda
Sizin durumlar nasıl ?
Sakın böyle birşey yapmayın.Bebeğin ihtiyacı olan tek şey anne sütü.İlk altı ay mümkünse sadece anne sütü lütfen.Kızlar size bir şey sormak istiyorum. Hani bebişin gazı falan olmasın diye doğduktan sonra ağzına soda ve zemzem suyu karıştırıp veriyorlarmış ya. Siz yaptınız mı? Ya da yapacak mısınız? Bir de hurma sürüyorlarmış ağzına galiba.
Bebeğiniz hayırlı olsun ve çok geçmiş olsun.Elinizde olmayan şeyler için kendinizi yipratmayin.Aslında yoğun bakimdakilerin düşünüp biberonla vermemesi lazım ancak anlaşılan pek düşünceli değiller.Bu arada siz mümkünse sütünüzü sağın.İlk gelen süt o kadar değerli ki.Kaşıkla da olsa versinler bebeğe.Bir de o dikişler bende o kadar coktu ki ama hepsi geçiyor zamanla.Sizin şuan yaşadığınız şey lohusa duygusalligi.Bugünler geçecek bebeginizle eve gideceksiniz inşallahGaliba bende dün duygusalligin verdigi selye yazdim öyle bilmezmiyim burda herkes birbirine yardimci olup derdine derman olmaya calisiyor ..
sana da gecmis olsun benimde sütüm gelmiyor wc ye kalkamiyorum bile canimin acisindan . Kizimds yanimda yok biberonla mama veriyorlardi en son istemiyorum desem bile yogum bakimda eds fln ile ugrasmiOrlar
Cnm benim tahmin ediyorum çok zor Allah beterinden saklasinSagol canim inshallah bi an önce yanima gelsee keske
Canım şimdiden tebrik ederim.Guzel haberlerini bekliyoruz.Kızlar yarın sabah 08.00 de sezeryana gireceğim. 6 bucukta hastanede olmam lazımmış. Dualarınızı eksik etmeyiniz.. Heycanlıyım..
Üzmeyin kendinizi gebelikte ve sonrasında böyle aksilikler olabiliyor.Tansiyonunuz yuksek degilse gebelik zehirlenmesinden söz edilmez o apayrı birşey..plesantadan aktarımda damarda daralma varsa yeterince beslenemiyordur ama yine de besleniyor ve oksijen alıyordur merak etmeyin.Doktorunuz gerekeni yapar.Saglikla kavuşun inşallahBenim bugun kontrolde bebegi besleyen damarda daralma var dediler 1 haftada 100 gr anca almis gorunuyor. Kilosu 2650 ölçümleri de 34 haftayla uyumlu cikiyo canım sıkıldı benim yarın tekrar nst olcak gebelik zehirlenmesi gibi birsey galiba buda anlayamadım da ilk şaşkınlıkla. Rabbim hepimizi sağlıkla bebeklerimize kavuştursun...
Bebeğin duygusal ihtiyaçları var uykuya yenik dusmedikce hep memede olmak isterler anneler hemen mama verme yanılgısına düşüyor doymadığını sanarak..Mamayı verince uyumasının sebebi mamanın ağırlığı doyması değil.Sutunuzun yetmiyor olması imkansız her annenin sütü yavrusuna yeter.Onlarin ceviz kadar midesi var zaten.Mama vererek midelerini de genisletiyorsunuz bu sefer gerçekten doymuyor kuzucuklar kısır dongu oluyor.Gazdan ağlıyor olabilir duygusal ihtiyaçtan ağlıyor olabilir annenin görevi 7/24 emzirmek karşılıklı alışma evresi tamamlanana kadarİyi geceler kızlar
Bugün doktor kontrolüne gittik herşey yolunda çok şükür , 50 gr almış bile
Yalnız şöyle bişey var meme sürekli ağzında olacak sütüm dünden beri daha iyi sertliğini hissediyorum memeyi emince boşaltıyor , her iki memeyi de emiyor ama doymuyor
Sıkıyorum göğsümü süt geliyor o çekince tuttuğunu fark ediyorum
Ama meme ağzından çıktı mı kıyamet kopuyor
Sütü tamamen bitiriyor yine ağlıyor şaşırdım ne yapacağımı
Bir ölçek mama veriyorum emdikten sonra lıkır lıkır içiyor ve uyuyorsütüm yetmiyor mu acaba ama o bırakana kadar tutuyorum göğsümde belki 30 dk belki 40 dk duruyor
Günde 2-3 defa mama veriyorum gece yatarken gün içinde bir kere gibi bazen 3 oluyor hiç durmazsa oda
Sizin durumlar nasıl ?
Kızlar size bir şey sormak istiyorum. Hani bebişin gazı falan olmasın diye doğduktan sonra ağzına soda ve zemzem suyu karıştırıp veriyorlarmış ya. Siz yaptınız mı? Ya da yapacak mısınız? Bir de hurma sürüyorlarmış ağzına galiba.
Sütün var canım boşuna üzülüp panik yapıyorsun her annenin yavrusuna yetecek kadar sütü olurAkmerim doğurdun mu diye bakındım doğurmuşsun soramadım eminim herkes benim gibi seni düşündü ama hepimiz ayrı dertlerdeyiz. Sütüm gelmiyor dünden beri ağlamadan durmadığım saat yoktur. Sanırım hormon şoku yaşıyorum..
Hayirli haberle gel inshallahKızlar birazdan sezeryana gireceğim dualarınızı eksik etmeyin
Suan hic gelmiyor pompaliyorum ama bakalim bi iki gün sprer dedi hemsirelereCanım şimdiden tebrik ederim.Guzel haberlerini bekliyoruz.
Üzmeyin kendinizi gebelikte ve sonrasında böyle aksilikler olabiliyor.Tansiyonunuz yuksek degilse gebelik zehirlenmesinden söz edilmez o apayrı birşey..plesantadan aktarımda damarda daralma varsa yeterince beslenemiyordur ama yine de besleniyor ve oksijen alıyordur merak etmeyin.Doktorunuz gerekeni yapar.Saglikla kavuşun inşallah
Bebeğin duygusal ihtiyaçları var uykuya yenik dusmedikce hep memede olmak isterler anneler hemen mama verme yanılgısına düşüyor doymadığını sanarak..Mamayı verince uyumasının sebebi mamanın ağırlığı doyması değil.Sutunuzun yetmiyor olması imkansız her annenin sütü yavrusuna yeter.Onlarin ceviz kadar midesi var zaten.Mama vererek midelerini de genisletiyorsunuz bu sefer gerçekten doymuyor kuzucuklar kısır dongu oluyor.Gazdan ağlıyor olabilir duygusal ihtiyaçtan ağlıyor olabilir annenin görevi 7/24 emzirmek karşılıklı alışma evresi tamamlanana kadar
ilk 6 ay bebeğe su bile verilmez sadece anne sütü.Cocugun midesini bagirsaklarini deleceksiniz sakın öyle birşey yapmayın
Sütün var canım boşuna üzülüp panik yapıyorsun her annenin yavrusuna yetecek kadar sütü olur
Canım o zaman sen en son saat kaçta yemek yiyeceksin ? Hiç konuştunuz mu? Benim ilk doğum sabah 10.00 da olmuştu gece yatarken şu içmiştim sonra doguma alınıncaya kadar yemek ve su yasaktı diye hatirliyorumCanim benim doktorum saat 13.00 dedi bana her saat de yapılabiliyor yani
Bana 7 8 saat onceden yemek su yasak dedi canım saat 13 ameliyat saatim sabah 5den sonra su yemek yasak dediCanım o zaman sen en son saat kaçta yemek yiyeceksin ? Hiç konuştunuz mu? Benim ilk doğum sabah 10.00 da olmuştu gece yatarken şu içmiştim sonra doguma alınıncaya kadar yemek ve su yasaktı diye hatirliyorum
Kolostrum vardır beyaz süt hemen gelmez zaten.Kolostrum da bebeğe yeter ben de ilk 3 gün hic süt görmedimSuan hic gelmiyor pompaliyorum ama bakalim bi iki gün sprer dedi hemsirelere
Sağlıkla kavuşunKızlar birazdan sezeryana gireceğim dualarınızı eksik etmeyin
Tamam çok sağol. Beni de bilgilendirirler herhalde hayırlı doğumlarBana 7 8 saat onceden yemek su yasak dedi canım saat 13 ameliyat saatim sabah 5den sonra su yemek yasak dedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?