2021 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    240
Kızlar merhaba benimle aynı olup, afedersiniz ishal olan var mıı?? Kabızlık cekerım normalde ishal oldum 2 gundur dogum belırtısı mı bu yaaa
Ben doğum sırasında ishaldim. Ama öyle 1-2 gün önce olmadı. Evde suyum gelmişti, tuvalete oturdum ishaldim. Hatta sonra hastanede de bir kaç kez cıktım tuvalete her seferinde ishaldim. Ebeler bu cok iyi, bol bol otur tuvalette demişlerdi o sırada saatlerce kalmışımdır tuvaletin üstünde hastanedeyken

Fotoğrafcılar 14. günden sonra yapmıyorlar, 4-14 gün arası demişti bana. Biz de carsamba yaptıracağız 11. gün olacak

Biz Bi stüdyoda 14 günlük Ken yaptırdık canım. Başlarda Biraz zor oldu ama mayışınca öok rahat yaptık çekimleri. 15.gğnden sonra bebekler hareketlenmeye başlıyor dedi bize fotoğrafçı. Sınırı 15 günmüş genelde

Kızlar yenidoğanlarda gazdan bahsedilmiş ama ilk 15 gün gaz pek olmaz diye biliyorum. 15 günlükken başlar 3 aylık olana dek sürer. Bazen daha da uzun sürer. Çok ağlıyorsa doktor kontrolünüzde sorun mutlaka. 5 günlükken 15 günlükken ve 1 aylıkken doktor kontrolü oluyor.

Kızlar oğlum sürekli geriniyor.
Gece uykusundan uyandırıyor hatta gerinmesi.
Gaz çıkarmaya çalıştığından mı öyle yapıyor acaba ya

Kızlar oğlum sürekli geriniyor.
Gece uykusundan uyandırıyor hatta gerinmesi.
Gaz çıkarmaya çalıştığından mı öyle yapıyor acaba ya
Gazını rahat çıkartsın istiyorsan ( senin gözetiminde ama ) karın üstü yatır biraz cnm. Faydası olur. Siz yıkadınız mi bebisi? Göbeği düşmese bile 5 günlük falan olduysa yıkayın, göbeği çok iyi kurularsaniz bir şey olmaz. Çok çok rahatladığını göreceksiniz.

21 günlüğüz canım o aşamaları geçtik
Bu gerinme yeni çıktı gece düzgün uyuduğu yok bundan dolayı

Canık biz bi fotoğrafçı ile anlaşmıştık. sonra babam vs derken iptal ettim. Ama fotoğrafçı bana yenidoğan çekiminin ilk 20 gün içinde olması gerektiğini söylemişti. Bizde de fotoğraf makinesi var ben de amatörce çekim yapıyorum. Kendim çekicem. Göbeğinin düşmesini bekledim dün düştü. Yarın öbür gün yapıcam çekimi. Bugün 10 günlüğüz .

Arkadaşlar normal doğum istiyorsanız ve gebeliğiniz sağlıklı ilerliyorsa 36. Haftadan itibaren işin ehli ve normal doğum yanlısı her doktor ilişki öneriyor zaten.. bizim doktorumuz 36-38 arası haftada 2 defa ilişkiye girin hemen arkasından duşunu al dedi.. 38. Haftadan sonra da yine haftada 2 kez ilişkiden sonra sabaha kadar yat kalkma o sıvı içeride biriksin dedi.. meninin içinde rahmin açılmasını sağlayan bir madde var 36 dan itibaren bu madde içinde birike birike açılmanı kolaylaştıracak dedi.. Doktoru dinledik Allah’a hamdolsun olsun bizi yanıltmadı. Ne suni sancı ne Spinal anestezi ne epidural hiçbiri olmadan kendi sancımla doğum yaptım. Sancılar gece 00da 10 dk da 1 gelmeye başladı sancılarım 3 dk 1 e düşünce sabah 03.30 gibi yola çıktık 04te hastaneye giriş yaptık 08 de bebeğim kucağımdaydı elhamdulillah Rabbim bizi sağlıkla sıhhatle birbirimize kavuşturdu..
Doktorun işin ehli olması çok önemli ben onu gördüm çünkü su gelmeye başladıktan sonra 52. Saat oldu benim bebeğim ve su gelince hemen hastaneye gitmedim doktor sancı bekleyeceğiz 3 saatte bir haber ver dedi. Su gelmesi gelmeye başladıktan sonra 4. saatte gelmesi durdu. Çok da gelmedi toplasan 1-1.5 bardak kadar ancak su gelmiştir. Su gelmesi epey durunca yaklaşık 10 saat sonra doktorum gelen suyun amniyotik sıvı olduğundan emin olmak için amnisure testi yapalım çok kolay bir test dedi. Gittik 1 saatte yaptılar ve amniyotik sıvı olduğundan emin olunca sancıyı beklerken enfeksiyon riskine karşı antibiyotik başladı. Çoğu doktor su gelince hemen alıp suni sancıya başlıyor enfeksiyon olur diye ama hiç açılma yokken yada 1-2 cm ken ve doğal sancı gelmeden doğrudan suni verilmesi genellikle açılmayı durduruyor ve sezeryanle sonuçlanıyormuş. Üstelik rahim bir süpürge gibi enfeksiyonları çeken bir organ değil hemen enfeksiyon olacak diye bir şey yok. Dünya genelinde su geldikten sonra en fazla 48 saat sonra doğumun olması beklenir. O yüzden işin ehli doktora gitmenin önemini bir kez daha görmüş oldum.

Bir de hipnobirthing (ağrısız sancısız doğal doğum) kitabını okudum bu kitap da benim bu süreçte çok sakin kalmamı sağladı. Su geldi diye koşa kola hastanene yatsaydım belki de normal doğum yapmanın güzelliğini yaşayamayacaktım. Her doğum kendine has diyor kitapta ve her bebek doğuştan doğma içgüdüsüyle dünyaya geliyor diyor sizin bir şey yapmanıza gerek yok eğer sağlıklı devam eden bir gebelikse ve herhangi bir risk faktörü yoksa çocuk kendiliğinden doğacaktır doktor ve ebe sadece bu süreci kontrol edecektir diyor. Kesinlikle her anne adayının okuması gereken bir kitap tavsiye ederim pişman olmazsınız. Kitapta doğum öncesi gevşeme ve doğum anında ve sonrasında uygulayacağınız sizi rahatlatacak nefes tekniklerini veriyor. Bunları iyice öğrenirseniz doğumda doğru nefes teknikleri ile bebeğinizin doğmasın Hepsini sancı ve doğum sürecinde kullandım faydalandım gerçekten işe yaradığını söyleyebilirim.
Bilinçli olmak gerçekten çok değerli ve sizi endişeli doğum sürecince sakin kılıyor ve size yardımcı oluyor onu söyleyebilirim.
Allah doğum yapacak olan tüm anne adaylarına kolay bir doğum nasip etsin sağlıkla sıhhatle sizi yavrularınıza kavuştursun inşaAllah

Bizde salı günü yaptırıcaz 11 günlük olucak o gün , fotoğrafcı 15 günü gecmesin demişti

Canım bizde bu hafta 2 defa ilişki oldu ilkinde gayet normaldi ama dün akşam çok canım yandı.Ve ilişkiden sonra çok sancım oldu devamlı aşağı baskı ve değişik bi ağrı gibi birşey oldu.Bu arada 40+4 odum canım

Külot bez (depend) tavsiye ederim doğum çantasına koyduğum en mantıklı şeymiş gerçekten 1 tane bile normal külot kullanmadan taburcu oldum 6. günümüz hala külot bez kullanıyorum. Kanamam biraz daha azalınca çamaşır + ped e geçeceğim. Doğum çantasına Biberon koymanı tavsiye etmem. Bebeğe asla biberon verme sütün olacaktır öyle düşün ola ki olmadı hastanede mama veriyorlar hemşireler anlıyor bebeğin doyup doymadığını sütünüze ek olarak biraz verelim dediler rahatladın dediler bana tamam dedim şırıngayla verdik. Sende emzirirken emzirme anında kenardan sıkarsın az az ben öyle yapıyorum. Biberon verirsen bebek anne memesini reddedebilir çünkü anne memesinden süt çekmesi için daha çok enerji harcıyormuş daha çok zorlanıyormuş bebekler ve eğer meme reddi yaparsa çok sıkıntı çekersin. Emzirme eğitimi almıştım doğum öncesi orada anlattı uzman bunları. Ne biberon ne emzik uzunca bir süre düşünme dedi. tüm bunları bilmeme rağmen bazen çok yoruluyorum sağdığım sütü memede vermek çok zor geliyor benimde içimden geçiyor biberon vermek vereyim emsin diyorum ama annem önlüyor sürekli sonra çok çekersin diyor. o yüzden doğum çantasına biberon ve emzik koymadım ben.
Diğer yazdıklarında normal olması gereken şeyler.. ek olarak depend almalısın mutlaka..

Bence ilişkiye devam edin benim su geldi ama sancı gelmedi su gelmeye başlatırken yaklaşık 40 saat sonra sancım başladı. Doktor sancı bekleyeceğiz deyince doktora sordum ilişkiye girelim mi dedim sancı gelsin diye maalesef artık olmaz su gelmeseydi olurdu dedi. Ama su gelene kadar girebilirsin. Bir de perine masajı yaptım ben doğumdan önce 3-4 gün zeytinyağı ile vajinayı masaj yaparak yağladım her tuvalet sonrası doktorum istedi bunu son kontrolde. Sende yapabilirsin. Ama bence su gelmeden ilişkiye girin gerekiyorsa zeytinyağı ile yağla sonra da yat kalkma uzunca bir süre..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…